Taimilla on eroa

Olen tässä lähiviikkoina tilannut kahdesta eri taimimyymälästä taimia netin kautta. Riskillä kummastakin, sillä aiempaa kokemusta minulla ei näistä taimitarhoista ole.

Ensin tilasin Paratiisin Taimitarhasta Porista. Siellä oli tarjolla kasveja, joita olen himoinnut ja en ole aiemmin löytänyt. 

Kompassikukan taimi oli korkea, mutta aika kuivuneen oloinen, kun se saapui perille. Lähti kuitenkin mukavaan kasvuun ja kukkii nyt. Jättipoimulehti oli kuivahtanut myös, mutta elää tuolla kukkapenkissä. 

Hain taimet Matkahuollosta heti, kun sain ilmoituksen, joten taimet eivät lojuneet missään päiväkausia. Yleisvaikutelma näistä taimista kuitenkin oli aika heikko. Ikinä en ole saanut mistään niin pientä taimea kuin tuo purppuratulikukan taimi on. Ihmettelen suuresti, jos siitä jotain tulee… Etelänmunkki taas oli puolikuolleen näköinen. 

Loppuarvio tästä toimituksesta on se, etten taimia enää tuolta tilaa. Laatu oli kaikkinensa alle arvostelun. Kaikki taimet olivat hengissä, mutta riutuneita tai todella pieniä.

Tällä viikolla sain taimilähetyksen Taimimoisiolta Porista. Ei voi kuin kehua! Sieltä tilaan toistekin. Kun tilaamaani toista Virginiantädykettä ei ollut, minulle soitettiin ja sain valita korvaavan taimen. Sain myös muutaman bonustaimen hyvitykseksi. Mahtavaa palvelua! Ja mitä niihin taimiin tulee niin, ovat kyllä huippulaatua. Isoja ja reheviä.

Paratiisin Taimitarhan taimet ovat jo maassa. En viitsinyt niistä valittaa, laiska, kun olen. Sen sijaan ”äänestän jaloillani” ja tilaan taimet vastedes muualta.

Taimimoisiota voin lämpimästi suositella kaikille. 

Nyt pitää vain osoitella äidille paikat, joihin Taimimoision taimet istutetaan. Mun on jätettävä pihahommat toistaiseksi väliin. Byhyy!

Kävin eilen lääkärissä ja sain oikeaan jalkoterääni kolme kortisonipiikkiä. Nyt olen parin viikon sisällä saanut jo kuusi. Kolme varvasniveltä, jalkapohjan limapussi ja jokin jännetuppi ovat tulehtuneet pahasti. Tänään jalka tuntuu jo paljon paremmalta kuin eilen. Eilen kipu oli ihan sietämätöntä pistosten jälkeen. Olen tämän loppuviikon sairaslomalla. Kävin eilen varalti hakemassa kyynärsauvat, jos joudun kävelemään. Nyt ei tarvitse astua kipeällä jalalla. Seuraavaksi kuulemma tulehtuisi akillesjänne, jos kinkkaan. Sitä en todellakaan halua. Se on pariin kertaan koettu.

39 thoughts on “Taimilla on eroa

 1. Hei!
  Taimimoisio,Viherpeukalot,Korpikangas,Ahosentaimisto….kuuluu minun ehdottomiin suosikkeihin!
  Juuri tilaustani odotellen ja ehkäpä sorrun vielä tilaamaan jotakin kivaa ensisuveksi.
  Meillä sataa pitkästä aikaa,oikeastaan sade oli nyt tervetullut ,kasvit kaipaa jo vettä!

 2. Minulla on lapsena tulehtunut akillesjänne, muistan vieläkin mitä tuskaa se oli. Eikä silloin 80-luvulla mitään hoitoa ollut…
  Taimitarhoissa todellakin on eroja. Oulujoen taimistolta olen itse saanut tänä kesänä maailman parasta palvelua ja erinomaiset taimet.

 3. I am a bit behind reading and commenting blogs. First I hope that your painful leg recovers soon now, such a problem when you cannot walk properly. You ordered a lot of very good perennials, only a shame that one of the nurseries was not good. Here we also had a dry summer and the garden looks faded, the last few weeks we got rather a lot of showers, good for the garden, and the weather is now changeable as is normal in our country.
  Be careful and hugs to Mikki.

 4. En ole koskaan tilannut taimia nettikaupan kautta, mutta ehkä täytyy alkaa sitä harrastamaan, kun nykyisellä paikkakunnalla tuntuu olevan huonot taimivalikoimat myymälöissä. Onhan se varmasti aina riski tilata tuotetta näkemättä, mutta kyllä aika huonon kuvan antaa, jos ovat huonolaatuisia.

  Jalkavaivat ovat ikäviä. Miulla on penikkavaivat säärissä vaivanneet jo aika kauan. Ikävä kun ei voi paljoa kävellä ja mikään ei tunnu auttavan. Sulla on vielä pahempi vaiva. Toivottelen parempia aikoja. Jospa vielä pääsisit puutarhahommiinkin jossain vaiheessa.

 5. Kiitos vinkistä tuon Taimimoision osalta. Olen pitkään harkinnut mistä tilaisin, kun taimikauppoja ei kovin lähellä ole. Viherpeukaloista tilasin liljat ja kaikkiin olin tyytyväinen.

 6. Tsemppiä sinullekin jalkavaivoihin! Ei ole kivaa, ei. Meidänkin kaupungissa on aika suppeat taimivalikoimat. Lähinnä vaan perussettiä…

 7. Viherpeukaloilta ja Korpikankaalta minäkin olen aiemmin tilannut.

 8. Kiva kun kirjoitat tällaisista kokemuksistasi taimiostojen suhteen. On hyvä muidenkin tietää. Mukavaa elokuun loppua!

 9. Oi voi tuota sinun jalkaasi! Toivottavasti kierre nyt loppuu ja jalka paranee ilman mitää seuraavia tautivaiheita.
  Taimimoisio on upea taimisto, hyvin hoidetut ja terveet taimet, niin kaunis ja siisti myymälä ja kiva näytepuutarha, ja ne ihmisetkin on niin mukavia… että oikein mielellään sitä sitten suositteleekin! Paratiisista mulla ei ole kokemuksia, mutta tässä kesällä ostin pari purppuratulikukan taimea pääkaupunkiseudun hyvästä taimistosta, ne ovat molemmat tosi pieniä ja se toinen niistä, erityisen tumma, oli ja on oikea raasku. Ehkä niillä sitten on sellainen kitulias ominaisuus 😉 Mutta ostin silti, kun halusin juuri sitä lajia ja lajiketta pihalleni.

 10. Mietin, että viitsinkö kirjoittaa tuosta taimistosta ikävästi. Sitten ajattelin, että jos maksan täyden hinnan taimista ja he ilkeävät lähettää tuon laatuisia, kehtaan minäkin kirjoittaa…

 11. Oi voi. Pikaista toipumista! Aivan ihana tuo bannerikuva! 🙂

 12. Kyllä nyt on osunut väärälle ihmiselle tuo jalkavaiva! Tosin, ei sitä kenellekään toivo.
  Laita pieni palaute sinne Paratiisiin – josko muuttuisi toimintatapansa.

 13. Taimimoisiolla on hyvä valikoima, loistavat taimet ja todella hyvä asiakaspalvelu, soittavat aina jos heidän mielestään joku taimi ei ole heidän mielestään tarpeeksi hyvä lähetettäväksi jotta voi laittaa jotain muuta tilalle. Olen sieltä tilannut useammankin kerran. Paratiisilta en ole muistaakseni koskaan tilannut perennantaimia, mutta puita olen tilannut sieltä jopa 7 kpl ja ne olivat kaikki hyviä ja suuria taimia, ihan parimetrisiä, eli sieltä hommaan aina puut 🙂 äidilleni myös tilattiin sieltä syntymäpäivälahjaksi pari omenapuuta ja rungolliset herukat.

 14. Taimimoisiosta olen kuullut pelkkää hyvää ja kannattaa asiakaspalaute aina tehdä – niin hyvä kuin huonokin – jos on aihetta! Erinomaisiakin taimistoja maastamme löytyy vaikka kuinka paljon! Voi sinun tassua, toivottavasti paranee mahdollisimman pian! Pahaan aikaan tassu kipeytyi ja se lisää tuskaa! Mutta hyvä että sait Taimimoisiolta hyvät taimet, ne ilahduttavat tulevaisuudessa! Toivottavasti Mikki hoitaa sinua!

 15. Paranemista sinulle! Taimimoisiolta olen minäkin tilannut ja sain hyviä taimia!

 16. No voi sun jalkaasi. Toivottavasti paranet pian. Kipeänä olo ei kyllä ole herkkua. Minä olen huono nettiostaja ihan kaikessa, minun pitää nähdä omin silmin mitä olen ostamassa. Ehkä kirjoja uskallan tilata näkemättä.

 17. Minusta on hyvä kun kirjoitellaan eri taimistoilta kokemuksia! Paratiisi on ollut minulle hyvä ostopaikka mutta nyt itse myymälässäkin kasvit jotenkin huonolla hoidolla tai mikä lie. Puut siellä ovat upeita ja terveitä!

 18. ensi kesänä luvassa taas paljon kaunista taimiluettelosi perusteella:))
  todella ärtsyn näköinen jalkasi onkin, kunpa nyt alkaisi rauhoittumaan, tsemppiä Sinulle!
  ihanaa kun äitisi pystyy sentään jelppimään

 19. Varmasti on eroja kasveissa, tilaa mistä tilaa. Tuo ensin mainitsemasi paikka on minulle outo, mutta Taimimoision tiedän, en ole tosin tilannut.
  Mistä nuo sinun jalkojen ongelmat oikein lähtivätkään liikkeelle? Liikarasituksesta? Kuulostaa kivuaalle ja tympii tarhuria kun ei pääse tekemään sitä mistä tykkää 🙁

 20. Toivotaan, että taimet lähtevät kasvuun, vaikka aikamoisia raaskuja osa niistä onkin.

 21. En jaksa ruveta valitusrumbaan. Taimet ovat jo maassa, ja ovat, mitä ovat. Ajattelin vain tilatessani kerrankin antaa vähän tuntemattomammalle taimitarhalle mahdollisuuden yllättää positiivisesti. Ts. tuin vapaita markkinoita ja kilpailua. Oli myös paljon kaikkia erikoisia lajikkeita tarjolla. No, nyt se on kokeiltu.

 22. Joo, kuulin äsken, että Paratiisin puut ovat hyviä ja perennat raaskuja. Enpä tuota tiennyt. Nyt tiedän!

 23. Meillä täällä kaakossa on niin surkeat taimivalikoimat. Jos haluaa muuta kuin perussettiä, pitää tilata netistä.

 24. Samaa kuulin juuri tuosta taimistosta. Mikä lie mättää perennojen hoidossa?

 25. Jalkaongelma lähti liikkeelle toukokuun soran ja kivien kärräämisestä ja kyykyllään kitkemisestä, missä varpaat taipuvat ja rasittuvat. Viime vuonna taasen tein samoja hommia paljon enemmän ja mitään vaivoja ei tullut.

 26. Kiitos hyvästä taimivinkistä. Olen joskus tilannut postitse taimia, ja olivat niin surkeita että lopetin koko homman. Nyt ehkä uskaltaisi taas tilata. Paranemisia ja voimia sinulle!

 27. Minullakin on postista tilaaminen jäänyt vähäiseksi, koska taimet voivat olla tosi surkeita.

  Kurja sen jalan kanssa, paranemisia ja voimia!

 28. Minä tilasin kerran taimen en nyt muista enää nettikauppaa mutta kun saapui minulle oli niin surkeassa kunnossa että lähti bumerangina takaisin 🙁 Minä kun en osaa kasvattaa mitään niin huonoa taimenta on turha edes koittaa pitää hengissä 🙁 Voi kylläpä jalka kipuilusi nyt kestää, lepoa ja toivottavasti tulehdus paranee ❤️ Hyvää viikonloppua ❤️

 29. Todella tylsää, että joudut sairastamaan, toivotan sinulle pikaista paranemista! Kiitos ostoskokemuksesi jakamisesta.

 30. Mitä pikaisinta paranemista Satu. Moni varmaan hyötyy suuresti kertomastasi taimien suhteen. Itse en tilaa mitään netin kautta. Haluan aina ehdottomasti omin silmin ja paikan päällä nähdä mitä ostan silloin, kun ostan.

 31. Tilasin viherpeukaloilta sekä taimia että kukkasipuleita keväällä. Kaikki olivat jotain ihan muuta kuin piti. Valkoiset iirikset keltaisia, punavalkoiset liljat valkoisia jne. Harmittaa, vaikka sain korvauksena palautteen jälkeen uusia taimia, mutta tämän kesän kasvatus meni hukkaan.

 32. Löysin nyt nyt vasta tälle sivustolle. Itse olen Länsi-Suomesta ja olen tilannut taimia paljon nettikaupoista. Itse olen tilannut Paratiisintaimitarhasta jonkun verran sekä perennoita että puita. Minulla on pelkästään positiivisia kokemuksia, nopeat toimitukset, perennoita mahtavat valikoimat. Hinnatkin ihan ok luokkaa, tietysti edullisempia aina voisivat olla.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: