Taas on uusia unelmia!

Taas on uusia unelmia!

Hei! Taidan olla varsinainen haaveilija, sillä aina keksin jotain uutta unelmaa puutarhan suhteen. Tällä kertaa uusin Viherpiha innoitti lopullisesti. Olen jo jonkin aikaa haaveillut pienestä rauniomuurista puutarhaan ja nyt, kun näin sellaisen joutsenolaisen pariskunnan puutarhasta tehdyssä Viherpihan jutussa, nousi muurikuume entisestään. Vielä pitäisi saada tuo parempi puoliskonikin innostumaan. Ei kyllä tyrmännyt ideaa, vaan vaikutti jopa myötämieliseltä. (Mitä ihmettä??!!) Miehelläni, toki perheen avustuksella, on edessä Lillevillan rakennus tässä keväällä. Syksyllä aikainen lumentulo keskeytti projektin. On siis todella myötämielistä suhtautua avoimin mielin muurihaaveisiini. Jostain pitäisi vaan saada vanhoja, punaisia purkutiiliä… Alla kuva Teija Tuiskun ottamasta Viherpihan kuvasta. Tuollainen kiva reliefi tms. pitäisi myös löytää. Onko vinkkejä?

Kuva: Teija Tuisku / Viherpiha

Ja aina, kun on haave, kutsuu Pinterestseikkailuun. Sieltä haaveet saavat lisäpotkua.

an arched "window" surrounded by brick, looks a little like ancient ruins:
Via Pinterest:https://fi.pinterest.com/source/zahrada.artmama.sme.sk/
Wieder eine schicke Ruinenmauer mit Fenstern als Sichtschutz für eine Gartendusche von www.wellness-stock.de/gartendusche oder für eine kuschelige Sitzecke:
Via Pinterest:https://fi.pinterest.com/source/illuzio.cafeblog.hu/

Pinterest johdatteli saksalaisille puutarhasivustoille ja siellä nämä rauniomuurit puutarhoissa näyttävät olevan hoteinta hottia… Enpä ihmettele. Tuollaista kiviseinämää vasten voisi kasvatella jotain arempaakin.

Learn how to finally break free from the rat race http://jacksinternetbusiness.com:
Via Pinterest: https://fi.pinterest.com/source/allthingsshabbyandbeautiful.tumblr.com/

Tämmöisiä haaveiluja taas… Intouduin myös kangaskaupoille tänään – TAAS! Ostin olohuoneeseen läpikuultavaa vedenvihreää kangasta, josta aion tehdä verhot. Pari tyynynpäällistäkin tarttui mukaan kaupoilta. Kuva vääristää kankaan ja tyynynpäällisten värin paljon valjummaksi ja synkemmäksi.

Ompelua lomapäiviin on taas tiedossa. Pitäisi etsiä Pinterestistä ideoita myös pellavavaatteisiin… Ihanat pellavaviskoosit odottavat ompelua kaapissa. Mukavaa viikkoa!

46 thoughts on “Taas on uusia unelmia!

 1. Todella hienoja ja sopivan rustiikkisia nuo muurit. Varsinkin tuollainen ikkunan tai kulkuaukon omaava seinämä olisi täydellinen tilanjakaja puutarhaan. En kai vain meinaa innostua…

 2. Muurit tuo ihanaa, rouheista fiilistä puutarhaa. <3
  Ja haaveilu kannattaa aina…

  Never let it be said that the dream
  is a waste of one´s time,
  for dreams are our realities in waiting.
  In dreams,
  we plan the seeds of our future.

 3. Ihania suunnitelmia ja unelmia taas! Hassua että minulla on jemmassa melkein samanlaiset jutut kuin noissa kahdessa ekassa kuvassa, leijonanpää (josta saa suusta tulemaan vettä) ja varaston lattian alta kaivettu vanha emalinen allas. Paikka niille suurinpiirtein jo tiedossa, vaan eipä tuollaiset tiiletkään hassumpia olisi ympärille 😀

 4. Oon nähny monta kertaa noita reliefeja Italiassa, San Marinon kupeessa, kun ollaan käyty valkkaamassa patsaita porukoitten pihaan.. mut ne taitaa olla vähän liian kaukana 🙁 Heh, meijän raksalta olis saanut myös noita punaisia tiiliä – niitä lähti melkein vaihtolavallinen kaatopaikalle/ maantäyttöpaikalle! 😀

 5. Olen itsekin haaveillut viime aikoina muurista pihalle. Sellaisesta, jonka koloista voisi kasvaaa kasveja. Se kyllä taitaisi olla ammatilaisen hommia, ettei kaadu niskaan joku kerta 😉 En taida edes uskaltaa selvittää, mitä pieni muuri pihaan maksaisi…

 6. Hih. Niinpä… jakaisi tilan ja loisi oivan, lämpimän kasvupaikan jollekin aralle kasville.

 7. Hieno sanonta! Tuo rouheisuus ja olisi hieno tilanjakaja..

 8. Voi, sinä onnentyttö! Sulla on aarteita omasta takaa!

 9. Muuri idea on aivan upea, sellainen sun on kyllä pakko saada.
  Ihanaa unelmointi keskiviikkoa <3

 10. Joo, ei nyt ole käyntiä tuolla San Marinon suunnalla. Voi kammo, mitä tiilituhlausta! Iik.

 11. Nämä rauniopuutarhat ovat ihania – näitä ihastelen lomareissuilla, ja muun muassa Pinterestissä kuten myös (liian koukuttava paikka, liikaa ihanuuksia 🙂 )
  Myös pienimuotoisesta raunioseinämästä haaveilen, olkoot listalla odottamassa tulemistaan 🙂
  Edelliseen postaukseen viitaten: hienoa, että ruokavalioremppa on auttanut vaivaasi 🙂

 12. Tuallaasia rappiomuurinpätkiä oon kans kualannu. Tiiliäki olis, mutta taitaavat murentua käsihi. No, siinä oliski sitte sitä rappiota 🙂

 13. Unelmia ja suunnitelmia pitää olla 🙂 Tiilimuurit ovat verraton idea puutarhaan, etenkin punatiili on minulle mieleen. Mistähän sitä tosiaan saisi… ? Meillä on pihassa vanhoja valkoisia tiiliharkkoja, joista aina välillä yritän koostaa jotain.

 14. Hieno on tuo muuri-idea. Varmasti sellainen kävisi hyvin sinun puutarhaasi, kun sinulla on niin iso puutarha. Ompeluintoa talviloman ajalle!

 15. Mä tykkään noista myös. Eija's Gardenin muuripuutarha on kaunein mitä tiedän 🙂

 16. Haaveita pitää olla! Kivoja inspiskuvia oletkin löytänyt. Niistähän ihan innostuu….

 17. Ihan mahtva tuo muuri, jossa on ikkunat jne.Minä yritin viime kesänä saada Ukko K:ta innostumaan muuri-ideasta,mutta hän ei oikein lämmennyt.Päätin alkuvuodesta,että tulevana kesänä sellainen meille ilmestyy vaikka pitäisi itsekseen kantaa kivi kerrallaan:)

 18. Voi sun miesparkaa :D. Ei vaiskaan. Ihana ukkeli, jos noinniinkuin heti osoittaa myötämielisyyttä. (Itse olisin joskus halunnut jonkun ison siirtolohkareen meidän muuten liian tasaiselle pihalle, mutta tuli niin jyrkkä ei mahdolliselle kiven kuljetukselle, joten päätin tyytyä ihan pikkukiviin vaan :))

 19. Olenkin miettinyt, että mitä kävi "huvilan" rakentamiselle syksyllä, mutta niin sitten arvelinkin että lumi tuli sinnekin ja pysäytti työt. Haaveilu on mukavaa! Ja kauniitahan nuo ovat.

 20. Ihania muureja, etenkin tuo kakkoskuvan pesuallasjuttu sykähdytti <3

 21. Tuollainen saksalainen puolimuuri voisi ollakin realistinen ja kaunis. Mietin vain, että pitääkö siihen tehdä minkälaiset perustukset, ettei kaadu heti ensimmäisenä talvena.

 22. Nuo vanhat muurit puutarhoissa ovat kyllä ihastuttavia, englantilaisissa puutarhoissa kovastikin suosittuja kautta aikain. Siihen sitten kiipeilemään vehreitä köynnöksiä ym. Minäkin käyn usein Pinterestissä ihastelemassa, milloin puutarha-aiheita, milloin sisustusideoita:)

 23. Oi miten upeita kuvia olet löytänyt!

  Mä olen kanssa haaveillut muurista, saisi itsellekin tuulensuojaa…en vaan ole oikein vielä keksinyt paikkaa sille ja sitten olis vielä tuon ukkokullan kanssa ne neuvottelut… 😉

 24. Tuollainen muuri puutarhassa olisi ihana!
  Pinterest on vaarallinen paikka, sieltä löytyy liikaa ideoita joita pitäisi toteuttaa;)

 25. Hyviä suunnitelmia kesän projekteiksi. Taitavasti sommiteltu muuri voisi olla aika hieno!

 26. Kiitos, Outi. Juu, muurinpätkä olisi ihana! Kivaa viikkoa!

 27. Juu, haavelistalla on. Voipi olla, ettei vielä ensi kesänä toteudu, kun on Lillevillaa ja havuprojektia tiedossa.. Ruokaremppa on auttanut masuun, mutta jalka temppuilee vieläkin.

 28. Kiitos, Anneli. Alkaa tila meidänkin puutarhasta vähitellen loppua. Mutta aina paikka löytyy, kun oikein yrittää. Mukavaa viikkoa!

 29. Niin voisihan sen muurin tehdä luonnonkivistäkin…

 30. Minä aloitan pehmittelyn uusiin ideoihin aina hyvissä ajoin. Lopulta voipi olla, että miehestä tuntuu, että oli hänen oma ideansa. ;O)

 31. Lumi tuli ja pysäytti projektin. No, keväällä on valoakin paremmin. Aina pitää olla haaveita.

 32. Niin… Enpä tiedä. Tuollaiset pohdinnat jätän miehelleni.

 33. Jestas miten ihania muureja nuo Pinterestin kuvat! Minäkin ihailen tiilimuureja instassa, ja suunnitelmat alkaa jyllätä, kevään tullen ei taas tiedä mille nurkalle lapion törkkäisi 🙂 Ihania haaveita!

 34. Tiilimuuria täälläkin suunnitellaan. Viime syksynä aloitin jo vadelma-alueen raivaamisen, jotta muurari pääsee ensi kesänä töihin. Rosoisia tiiliäkin on jo jemmassa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: