Bloggaamisen sietämätön keveys?

Bloggaamisen sietämätön keveys?

Heisulivei!

Nyt on monessa blogissa kirjoiteltu bloggaamisesta. Pistänpä korteni minäkin tähän keskusteluun. Takanani on kohta kuusi vuotta blogin kirjoittelua ja on tässä matkan varrella kaikenlaisia ajatuksia bloggaamisesta päähän pätkähtänyt. Tässä linkki aivan ensimmäiseen blogijuttuuni.

Alkutaival

Blogin aloittaminen oli jännittävää. Kun ensimmäisen kerran painoin ”julkaise-nappia”, teki mieli melkein kiljua: ”Iiiik!”. Kun sain ensimmäisen kommentin, ai, että tuntui kivalta! Niinpä, kun huomaan uuden blogin tulleen, yritän jakaa tuota kivaa eteenpäin ja käyn kommentoimassa. Jos on puutarhablogi ja voi liittyä lukijaksi, usein liitynkin. Ensimmäinen kirjautunut lukija on SE juttu. Siis oli aikoinaan. Ihan oikea sellainen, ei sukulainen tai tuttu, vaan ihan joku random. Kyllä se lämmitti mieltä.

Puutarhamme 2012

Puutarhablogit

Puutarhabloggaus on siitä kivaa, että täällä liikkuu vähemmän ilkeitä ihmisiä. Ei haukuta kiloja tai pukeutumista yms. Olen saanut monta blogikaveria jo vuosien takaa ja tuntuu, kuin tuntisin heitä paremminkin. On toki myös niitä, jotka eivät syystä tai toisesta koskaan kommentoi blogiani tai koe vaivan arvoiseksi liittyä lukijakseni. Suotakoon se heille. Mutta tuli siitä alkuun vähän jännä fiilis, kun itse liityin lukijaksi ja kävin tiuhaan kommentoimassa, lisäsin blogin lukulistaani ja olin vastavuoroisesti kuin ilmaa. Yritän olla itse tekemättä näin uusille bloggareille. Seuraan valtavasti eri blogeja ja helposti joku voi unohtua. Tahallisesti en ketään boikotoi, jollen itse ole boikotissa. ;O) Hih! Myönteisesti kääntäen puutarhabloggarit ovat yleensä aivan ihania ihmisiä, joilta saa neuvoja, vinkkejä, lohtua, iloa yms. Kiitos tästä, ihanaiset!

Hiljaiset lukijat

En toki kirjoita blogiani vain muille bloggareille, vaikka heidän kanssaan suurinta ajatustenvaihto onkin tuolla kommenttiosiossa. Tiedän, että blogiani lukevat monet muut. Oppilaani tuntuvat tietävän hyvin puutarhakuvioni, samoin monet heidän huoltajansa. Sanoipa minulle kerran Prisman kassakin, että seuraa blogiani. Tulipa siitä kiva fiilis. 

Kiitos siis teille, hiljaiset lukijani. Tiedän, että olette siellä. Näkeehän sen tilastoistakin. Ja ei tule pieneen mieleenikään jupista siitä, ettette kommentoi. Olen kiitollinen, jos jaksatte lukea näitä horinoitani. Se vaatiipi voimia, se! ;O)

Kaupallinen yhteistyö

Kiitos kaikki blogiyhteistyökumppanini, jotka olette katsoneet blogini ja minut yhteistyön vaatiman luottamuksen arvoiseksi. Taisin tehdä ensimmäisen yhteistyöpostaukseni Biolanin kanssa. Melkein vapisutti kirjoittaa sitä. Valtakunnallisesti tunnettu yritys luotti minuun yhteistyötasolla. Se sekä lämmitti, että vähän hirvittikin.

Monesti moralisoidaan blogien kaupallisuutta. Keneltä se on pois? Jos postauksen alussa ilmoittaa rehdisti kirjoittavansa blogiyhteistyöpostauksen, miksi se ärsyttää? Ei sitä ole pakko lukea. Eihän? Jotkut tuohtuvat niistä niin kovin, että äänestävät ”jaloillaan”. Miksi?  Heitätkö tv:n ikkunasta mainosten vuoksi? Jösses!

Onko se itseltä pois, jos bloggari saa vaikka lannoitteita tai multaa näkyvyyttä vastaan? Esittelee uutuuksia. Ei ne tekstit tule tuosta vaan. Blogiyhteistyötekstit ainakin itse kirjoitan tavallistakin huolellisemmin. Kyllä siinä muutama tunti vierähtää. Ja kuvat päälle. Ensin kuvaat ja sitten käsittelet ne. Aikaa menee helposti yhtä kauan kuin tekstin kirjoittamiseen.

Aika usein lukijanikin saavat iloa näistä yhteistöistä. Väittäisin, että aika monelle on blogini kautta matkannut työkaluja, lannoitteita, messulippuja ym. arvontavoittoina.

Arvonnat

Arvonnat kirvoittavat ajatuksia myös puolesta ja vastaan. Taas ”se kalastelee lukijoita” arvonnoilla. So what? Ikäväpä tätä blogia olisi ihan itsekseen kirjoitella. Totta maar kalastelen lukijoita!

Itsekin osallistun blogiarvontoihin. Voi sitä iloa ja riemua, kun ensimmäisen kerran voitin blogiarvonnassa. Leijuin varmaan viikon!

Monesti pidän arvontoja blogiyhteistyön merkeissä. Kumppanini saa näkyvyyttä tuotteelleen ja joku tai jotkut lukijani voittavat kivoja palkintoja. Saatanpa minäkin saada jonkun uuden lukijan, joka ei ehkä olisi muutoin eksynyt blogiini. Keneltä tuo on pois?

TÄSTÄPÄ pääsetkin blogiyhteistyöarvontaani. Palkintona Biolanin tuotteita!

Usein ostan myös itse palkintoni ja postimaksutkin menevät ihan omasta pussista.

1112 blogitekstiä

Vuosien varrella olen kirjoittanut 1112 blogikirjoitusta. Aika paljon tässä on siis naputeltu. Välillä vähän järkevämpää, välillä vähemmän järkevää. Kuvien määrää en edes osaa arvailla.

Miten aloittaa oma blogi?

Aika usein blogin aloittamista suunnittelevia henkilöitä lähestyy minua. Autan, jos osaan. Aina en osaa, sillä monet tekniset seikat hoitaa oma kotinörttini. Kiitos sinulle, jos luet tätä! Puss!

Se vähän huvittaa, että joskus blogia aloitteleva kysyy melkein toisena kysymyksenään, miten noita blogiyhteistyökumppaneita saisi. Minäpä kerron. Kirjoita about sata tekstiä noin niin kuin alkuun. Hanki niitä lukijoita vaikka paheksutuilla arvonnoilla. Kirjoita suht hyvää suomea. Bloggaa säännöllisesti, 3 – 4 kertaa viikossa. Ota some haltuun usealla kanavalla. Siitä se lähtee. 

Kaikki tuo em. vaatii työtä. Eivät ne lannoitteet ja mullat ole tänne pudonneet ilmaiseksi, vaikka joku voi niin ajatella.

Oikotietä onneen?

Harvoin ottaa pattiin, mutta sitten kun ottaa, niin menee koko vartalolle! Otanpa esimerkiksi Instagramin. Olen siellä hääräillyt, ähissyt ja puhissut reilut pari vuotta. Seuraajia siellä on vaatimattomasti, mutta enpä ole huippukuvaajakaan ja välillä Instani on vähän huonolla hoidolla. Tuon ähinän tuloksena blogillani on Instassa sellaiset 2200 seuraajaa. Kiitos siitä teille, jotka jaksatte räpsyjäni siellä katsella. Seuraajani ovat ihan oikeita, ilmaiseksi, vapaasta tahdostaan Instaani seuraavia. No huomaa sen jo siitä, että luku on jämähtänyt. Niin olen ilmeisesti minäkin! ;O)

Mikä sitten ärsyttää? Opportunistit! Rahalla saa ja hevosella kulkee ja kaikilla puutarhabloggareillakaan ei ole puhtaita jauhoja pussissaan. Ok. jokaisella on Instassa seuraajina muutamia ”Prinssi Edwardeja” yms, mutta kun niitä ilmestyy jonkun Instaan rysäyksellä yhtäkkiä satoja, jollei tuhansia, niin hohhoijaa!

Olenpa tuolla kanssasisarilla nähnyt niin ”veret seisauttavia” Insta-tilejä, että ovat avanneet tilin lokakuussa ja jo puolen vuoden kuluttua on tilillä lähes 5000 seuraajaa. On kyllä hitokseen hyviä kuvia! Sori, jos pahoitin jonkun mielen.

Eipä tuo ole minulta pois. Jos nuo ostetut seuraajat jonkun egoa lämmittävät, hyvä niin, mutta oma moraali ei jousta ihan noin paljon.

Kommentteihin vastaaminen

Kommentteihin vastaaminen kuulunee hyviin tapoihin. Pyrin aina vastaamaan, mutta joskus jää joku huomioimatta. Pahoittelen. Saatan myös kirjoittaa ensin uuden tekstin, julkaisen sen ja vastaan heti perään kommentteihin. Sitten lähden blogikierrokselle vierailemaan muitten blogeissa. Joskus voi tulla noihin kommentteihin vastaamisiin päivän viive, jos olen julkaissut valmiiksi kirjoitetun tekstin, joka on ajastettu ja en ole ehtinyt vielä vastata edellisen jutun kommentteihin. Aika on välillä tiukilla, kun tuolla töissäkin käyn. Kesällä ison siivun ajasta vie puutarhan ihanuus. Niin, ja onhan mulla perhekin.

Yllätyksiä

Joskus blogimaailma myös yllättää tällaisen ”sinisilmäisen”. Olen pitänyt jotain bloggaria ”kaverina”, jonka luona vierailen kommentoimassa yms. Ykskaks tämä ”kaveri” onkin häippäissyt lukijoistani. Tulee vähän jännä olo, että mikä sai sen aikaan. Ehkäpä ne blogiyhteistyöt? Ehkäpä en vahingossa huomannut vastata johonkin kommenttiin? Töräytinkö jotain suustani vähän liian terävästi. (Tämä postaus kuuluu em. kategoriaan… ) No, jokaisella on vapaus tulla ja mennä.

On myös samat henkilöt, jotka tykkäävät esim. Facebook-sivuista tasan arvonnan ajan ja häipyvät. Liittyvät taas seuraavan arvonnan aikana. Ihan oikeesti? Kaipa mun Face on niin rankkaa seurattavaa… Ymmärrän.

Kenelle kirjoitan?

No, en ainakaan itselleni! Jos pitäisin itselleni päiväkirjaa, kuten olisi kai trendikästä sanoa, miksi ihmeessä julkaisisin tekstit? Kyllä mielestäni lähtökohta on, että jos kirjoitat blogia, haluat, että sitä luetaan. Päiväkirjoja ei julkaista. Eikä muistiinpanoja. Toki blogi voi toimia myös muistina.

Jäiköhän jotain nyt sanomatta? Tämä oli tällainen tuuletuspostaus. Toivottavasti en pahoittanut kovin monen mieltä, mutta näin minä ajattelen.

Kiitos teille kaikille lukijoille! Tee teette tästä blogin. Jos jaksatte kommentoida, ilahdun valtavasti. Jollette, ymmärrän sen ja se on ihan ok!

Aurinkoa viikkoosi!

101 thoughts on “Bloggaamisen sietämätön keveys?

 1. Minä niin tykkään sun blogista, vaikka en mikään puutarha ihminen olekaan.
  Kirpakkaa pakkaspäivää sinulle Satu ❤️

 2. Tää oli hyvä avautuminen ja varmasti myös apu monelle aloittelevalle bloggaajalle.
  Minä olen samoilla linjoilla ajatustesi kanssa. Kovaa työtä tämä harrastus tai osaksi jo työkin teettää. Mutta siitä on tullut jotenkin vähän samanlainen elämäntapa kuin puutarhanhoidostakin. Ei tässä tunteja ja vaivannäköä lasketa. 😉

  Minusta täällä puutarhablogimaailmassa on ollut ihana ja hyväksyvä henki. Ajatuksia jaetaan ja kokemuksia vaihdetaan. Ja meitä monenlaisia höyrypäitä ja erilaisia puutarhureita tarvitaan. Se on rikastuttavaa. Toiset tykkää kukista, toiset hyötykasveista, jotkut kivikoista, jotkut kesäkukista, jotkut jostain muusta. Minusta parhaimmat ja kauneimmat puutarhat ja blogit ovat niitä persoonallisia ja omistajansa näköisiä.
  Ja ei se ole minulta pois, jos jollain on kaunis puutarha. Päinvastoin, yhdessä on mukavampi iloita onnistumisista ja kaikesta kauniista.

  Ja tuosta instasta. Itse olen huomannut, että julkaisun ajoitus on todella tärkeää tykkäysten määrässä. Katso ja kokeile, milloin julkaistut kuvat saavat eniten tykkäyksiä. Itselläni tuo aika on aikaisin aamulla.
  Ja sielläkin oma aktiivisuus ja muiden kuvista tykkääminen lisää myös vuorovaikutusta, kuten täällä blogeissakin. Tosin poikkeuksiakin varmasti on, jotkut tilit kun eivät seuraa ketään toista. Ja silti menestyvät.

  Ihaninta tässä kaikessa on tietysti se alkuperäinen ajatus, puutarhan päiväkirja ja ajatusten vaihto. On ollut niin ihana, kun teistä monista muista puutarhureista on tullut jo ystäviä ja blogeissa vierailu on kuin kylässä käymistä.
  Ihanaa nähdä taas, mitä uusi kasvukausi tuo tullessaan.
  Luulen, että siellä on tulevaisuudessa vielä kukikkaampaa kukkaiselämää, kuin koskaan aiemmin. <3

 3. Jep, toisen pihan kauneus ei ole toiselta pois. Jokainen, jolla on piha, voi tehdä siitä näköisensä. Ei siihen kalliita koneita tarvita. Lapio kouraan ja heilumaan. Siemenistä ja tuttavien jakotaimista saa nopeasti kasveja edullisesti.

  Juu, instassa varmaan ratkaisee seurattavien määrä, julkaisuaika ja -tiheys sekä tietty aktiivisuus. Alkuun olin aktiivinen. Enää en jaksa, kun tuo Insta muuttui. En tykkää tästä uudistuneesta. Se on kuitenkin fakta, ettei puhtain paperein tule lähes 5000 seuraajaa alle puolessa vuodessa. Mutta keinonsa kullakin. Suotakoon se heille. On vaan härskiä yhteistyötahoja kohtaan esitellä feikkiseuraajia.

  Vaikea on minunkin kuvitella elämääni ilman bloggausta. Tästä on tullut elämäntapa. Hyvä sellainen. Olen taatusti saanut enemmän kuin antanut. Ihania tuttavuuksia, ideoita, yhteistöitä ja kyllä se bloggaaminen kummasti panee tsemppaamaan oman puutarhankin kanssa. Ei sitä viitsi kovin metsiköitynyttä pihaa someen kuvailla.

  Huvitti katsoa noita ensimmäisiä postauksia. Kovasti siellä kertoilen tomaateista yms. Nykyisin en kyllä jaksaisi. Kukat ovat se meikäläisen juttu.

  Uusia tuulia tässä kovasti suunnittelen. Saa nähdä, miten käy. Sanotaanko, että pyöreitten täyttäminen pisti vipinää kinttuihin!

  Sinulla on ihana puutarha ja jaksat aina olla niin positiivinen ja ystävällinen. Pystyisinpä sain itsekin samaan. Meikäläisen pitää aina välillä tuuletella näitä höyryjä, joita kasaantuu. ;O)

 4. Hyvin kirjoitettu teksti. Toisinaan eksyn blogiisi ja lämminhenkisyys ja positiivisuus huokuu, vaikka aina en kommentoikkaan mitään. 🙂

 5. Ihan hirmu hyvä kirjoitus Satu! Realistinen ja sopivan kriittinenkin, mutta pelkästään hyvällä ja rakentavalla tavalla. Arvostan.

  Ja hyvä vertaus oli toi, että "Heitätkö tv:n ikkunasta mainosten vuoksi?" :D. Niinpä. Tai tuleeko sitä revittyä tai poltettua lehdet, kun niissäkin pahuksissa on mainoksia.

  Pelkästään teidän puutarha on niin järjettömän työmäärän tulosta, että mun mielestä olisit ansainnut mullat ja lannoitteet ja mitä kaikkea siellä tarvitaankaan ikuisesti tästä eteenpäin. Pihaan tuotuna 🙂

  Puutarhaihmiset tosiaan on ystävällistä porukkaa ja niin on myös mun lukijat. Vähän niinkuin sellainen blogiperhe, jossa perheenjäseniä kohdellaan niinkuin omassa oikeassakin perheessä eli kannustavasti ja kunnioittavasti. Ei ole tarvetta syynätä jokaista rivien väliä ja tehdä omia tulkintoja asioista, joita kukaan ei edes kirjoittanut.

  Iloista meininkiä sinne teidän kauniiseen kukkalandiaan, joka kohta taas pääsee parhaaseen loistoonsa!

 6. Asiaa kirjoitit. Ja ahkeruus ansaitsee palkintonsa.
  Mulla on välillä niin rajttua tämä ajankäyttö, että harvakseltaan postailen ja luen vain hyvän mielen blogeja – kuten tätä 🙂
  Negatiiviset somejutut saavat olla mun puolesta ihan omassa kuplassaan. Harmillista, että anonyymiuden takaa on helppo huudella.
  Ja se hyvä suomen kielen taito tekee kyllä juttujen lukemisesta jouhevampaa… 🙂

 7. Kiitos, Nicola! Hih, olen sellainen kuumakalle, että välillä huokuu ihan tulta ja tappuraa. Ehkä nytkin olisi kannattanut vain olla ihan hissukseen. No, enpä ollut!

 8. Kiitos, Annukka. Tässä olen nyt aika monta tämän aiheen postausta lukenut ja enpä malttanut pitää suutani kiinni. Vissiin liian vähän tekemistä, lomalla, kun olen! Puutarhakaudella en onneksi ehdi huudella mitään. Pyllistelen kukkapenkeissä.

  Enimmäkseen puutarhaihmiset tuntuvat olevan positiivista porukkaa. Ehkä ollaan tarpeeksi ulkona ( pihalla! ). Mieli myös puhdistuu tuolla kukkien keskellä ja huolet haihtuvat taivaan tuuliin.

  Ehkä en ota tavakseni näitä pohdintapostauksia kuitenkaan. Mulla tuppaa olla aika terävä kieli, joten parempi olla hissukseen. Möläytinpä nyt kuitenkin!

  Aurinkoista viikkoa, Ihanainen!

 9. Kiitos! Pusu tuosta kolmannesta virkkeestä! Joo, aina on negatiivisia ajatuksia ja kommentteja. Itse olen saanut ehkä kolme ikävänpuoleista kommenttia vajaassa kuudessa vuodessa. Kyllähän ne pahoittaa mielen, mutta ehkä ne helpottivat kommentoijan elämää.

  Tuolla suomella tarkoitin, että ei kannata kirjoittaa kovin puhekieltä. Murreblogit ovat ihan jees. Niissähän on selvä juoni ja sävel. Puhuu Mikkikin joskus mie-kieltä. ;O)

 10. Hyvä postaus, asiaa jota ei yleensä sanota ääneen. Itsellä ei aina tule jätettyä kommnettia vaikka käynkin lukemassa, pitäisi parantaa tapani. Sinun blogia on kiva lukea vaikken innokas puutarhuri olekaan. Mikin näkyminen kuvissa saa myös hyvälle tuulelle, aina se jossain vilahtaa.

 11. Puutarhablogit ovat ihan parhaita! Yhtään negatiivista sellaista en ole nähnyt ellei mukaan lueta omia parpatuksiani huonoista kesäkeleistä ja myyrien aiheuttamista tuhoista 🙂 Tykkään lukea blogeja ja monesti mietin vielä jälkeenpäinkin niiden juttuja, mutta olen laiska kommentoimaan (myös omaa blogiani, anteeksi lukijat..) tai sitten on muka niin kiire että käytän ajan siihen varsinaiseen blogitekstiin.

  Tuo insta on aika mielenkiintoinen, noita "seuraajia" tulee yllättäen ja sitten niitä taas häviää vaikken itse reagoi tai tee asialle mitään. Eli paljon on myös noita oman instan seuraajakalasteluita.

  Hyvän blogin tekeminen kuvaamisineen, kuvien käsittelyineen, sisällön miettimisineen ja kirjoittamisineen sekä viimeistelyineen ei ole mikään viiden minuutin juttu. Hatunnosto kaikille ahkerille ja vaivaa näkeville bloggaajille, suotakoot heille yritysyhteistyöt!

  Arvonnat ovat kivoja ja senkin suon bloggaajille, samalla tuovat iloa ja piristystä ja vähän jännitystäkin monelle.

  Aurinkoista, ihanaa ja ahkeraa keväänodotusta sinulle Satu!

 12. Kiitos! Mikki kiittää! Luulenkin, että puolet lukijoista on ihan Mikin ansiota. Hurmuri vetelee nyt päiväunia. Ulkona ei oikein tarkene viipottaa.

 13. Juu, positiivisia ovat puutarhablogit yleensä. Itse jupisen silloin tällöin. Milloin kelejä, milloin satohaaveittein romuttumista, milloin reumaani yms. Tämä ilmeisesti lasketaan jupinapostauksiin, koska tekstin alalaidassa Blogger tarjoilee vähän väliä niitä kielteisimpiä postauksiani vuosien varrelta.

  Suoraan sanoen olen vähän tympiintynyt koko instaan. Ennen muutosta oli kivempi.

  Kiitos mukavasta ja monipuolisesta kommentista. Aurinkoista viikkoa!

 14. Kiitos, hyvä postaus ja tuuletuskin on aina välillä paikallaan. Aika lailla listasit samat ajatukset, joita itsekin välillä pohdin, ja samoin johtopäätöksin.

 15. Ai niin! Mikki on iso plussa blogissasi Satu! Kun katselen reheviä ja värikkäitä pihakuviasi, haen samalla missä Mikki luuraa 🙂

 16. Hih, tiedän. Enpä uskalla montakaan postausta tehdä ilman Mikkiä. Mikki kuuluu kalustoon. Itse asiassa minusta puutarhakuvat meiltä eivät näytä miltään ilman Mikkiä. Valitettavasti Maestro ei ihan aina ole yhteistyökykyinen, jos on muita kiireitä… Hyviä tuoksuja tulee portista ja portilla on vahdittava. Ei silloin ehdi puutarhakuvissa poseerata.

 17. Juu, välillä pitää tuuletella ja miettiä syntyjä syviä.

 18. Samaa mieltä monesta asiasta, ja sitten on myös muutamia (esim insta) mistä ei ole ollenkaan kokemusta. Muutamasta olen ehkä hiukan erimieltäkin. Voi olla että olen huono kommentoimaan, kun uusi blogaaja vielä olen. Jäin kuitenkin miettimään tuota että miksi joku "kaveri" olisi lopettanut seuraamisen. Mutta eihän kavereiden ole pakko olla kiinnostuneita samoista asioista. Ei edes puutarhablogaajien keskuudessa. Minä esimerkiksi en ole yhtään kiinnostunut kukkien sidonnasta/kukkakimpuista ja sinä taas olet (onneksi kirjoitat muustakin). Eli en ottaisi tuollaista henkilökohtaisesti. Kyseinen henkilö voi edelleen olla kaverisi, vaikkei blogiasi luekaan. Jatkaisin itse hänen hänen blogin seuraamista entiseen malliin, jos sen aiheet kiinnostaa minua.
  Toiseen asiaan: Itse tosiaan aloitin blogin kirjoittamisen nimenomaan itselleni. Ja teen niin edellen. Se on todella kätevä tapa kirjata ylös vuoden aikana tapahtuneita asioita, niin että ne löytää myöhemminkin tarvittaessa. Toki myös muille kirjoittaminen on isossa osassa ja näiden kahden yhdistäminen tekee asioiden ylöskirjaamisesta huomattavasti tehokkaampaa kuin henkilökohtaiset päiväkirjat tai listat.

 19. Hyvä juttu ja varmasti paikkansa pitävää tietoa *peukalo ylöspäin.

  Näin aloittelevana olen huomannut näiden blogien mukavan ilmapiirin 🙂 Joskus aikoinaan olen säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoittanut koiraharrastuksesta, eikä siellä ole ollenkaan tälläistä kommentoinnin ja toisten tekemisistä kiinnostunutta ilmapiiriä. Tilastoista näki, että blogia käytiin katsomassa, mutta seuraajia ei tullut, kommenteista puhumattakaan. Siksi minulla tuo nykyisen blogin pitokin on päiväkirjamaisia muistoja itselle, seuraajat ja kommentit ovat tervetullutta plussaa, jotka toki ilahduttavat 🙂

  Ps. Kännykällä selatessa sun blogista ei tahdo löytää Lue-painiketta. Jouduin selaamaan useita blogitekstejä sekä valtavan listan tunnisteita alaspäin, ennenkuim vastaan tuli Lukijat-palkki ja Lue-painike. Itse tykkään selata sivuja ns. Internet-versiona,koska silloin näkee sivupalkit myös ja tulee herkemmin liityttyä lukijaksi. Tai sitten uuno en vaan osaa käyttää tätä sivustoa oikein… 🙂

 20. Hyvää pohdintaa. Itse käyn usein katsomassa mitä teidän puutarhaanne kuuluu, mutta aina en kommentoi. Itsekään en ymmärrä semmoista arvontojen kalastelua. Itse en osallistu mihinkään arvontoihin, ellen lue ko. blogia muutenkin, ei vaan kehtaa.. Eikä tosiaan ole keneltäkään pois, jos yhteistyön kautta saatuja tavaroita esittelee.

 21. Juu, ei kavereitten tarvitse olla kiinnostuneita samoista jutuista. Itse vain olen sitä mieltä, että kaveria ei jätetä. Voi seurata noin niin kuin "hyvän tahdon -eleenä". Tuskin siinä väsyy. Ei minuakaan hyötyviljely kiinnosta, mutta en lopeta jonkin blogin seuraamista sen vuoksi. Sen blogin takana on ihminen, jolla on tunteet.

  Toki päiväkirjan ja yleisölle kirjoittamisen voi yhdistää. Niin moni tekeekin. Tavallaan minäkin. Minusta blogin pitäminen on kuitenkin tietoista julkista kirjoittamista. Ei mitään päiväkirjan piiperrystä itselle. Silloin, kun painaa "julkaise-nappia", on toiminta hyvin selkeää.

  Jos päiväkirjan kirjoittaja kokee, että Blogger on ylivoimainen alusta päiväkirjan kirjoittamiseen, ei tekstejä ole pakko julkaista yleisölle. Blogin voi pitää suljettuna juttuna ihan vain itselleen ja hifistellä niitä muistiinpanojaan itsekseen.

  Ajoittain nämä itselleen päiväkirjaa pitävät kuitenkin valittavat, ettei blogia lueta ja kommentoida ja junnaa paikoillaan. Onko se sitten sitä päiväkirjan kirjoittamista? Tiedä häntä. Ehkä on.

 22. Kiitos, Niina. Juu, täällä puutarhapuolella tsempataan ja kannustetaan ja ollaan kiinnostuneita. Se on kivaa se! Kiitos tuosta teknisestä palautteesta. Nörttini ottaa ongelman tutkinnan alle. Tuollaiseksi mobiiliversio muuttui tuon uuden blogipohjan myötä. Eiköhän ongelma ratkea.

 23. Kiva, että käyt! Watille terkkuja. No, kalastusta on molempiin suuntiin. Osallistuja kalastelee palkintoja ja järjestäjä lukijoita. Ehkä siinä välissä on se sopiva "neuvottelutulos". ;O)

 24. Tuttuja ajatuksia. Ihailen sinua ja muita bloggaajia, jotka jaksavat olla aktiivisia blogeissa, vastata kommentteihin ja vierailla paljon muiden blogeissa. Itse tein niin alkuun muutamien vuosien ajan, mutta nyt olen joutunut jättämään nuo minimiin, kun ei blogille meinaa muutenkaan riittää aikaa ja energiaa. Hienoa, että jaksat puurtaa ja nuo yhteistyökumppanuudet ja arvonnat yms. ovat ihan jees mielestäni. Sinulle ja blogiisi ne sopivat, kun olet niin avoin, omilla kasvoilla jne. esillä.

 25. Ehkäpä jaksan olla aktiivinen täällä, koska tämä on mahtava tapa olla sosiaalinen ja samalla istua kotosalla yöpaidassa jääkaapin vieressä. Pysyn siis mukavuusalueellani. Kyllä tämä bloggaaminen vie aikaa ja aina ehdi niin paljon, kuin haluaisi.

 26. Sähän olet ollut innoittajani koko pitkän talven ajan. 🙂 Se alkoi siitä kun ostettiin viime syksynä mökki, ja talviteloille laittamisen jälkeen menin youtubeen ja etsin jollain puutarhaan liittyvillä hakusanoilla materiaalia. Kävin kaikki sun pätkät läpi imien vinkkejä, ja unelmoiden että joku päivä itsekin pääsen ikiomaan puutarhaan tekemään jos jonkinmoisia kokeiluja. Että kiitos tästä hyvänmielen blogista!

  laventeliapuutarhassa.blogspot.fi

 27. Kyllä oli hyvä kirjoitus, Satu! Olen kyllä aivan samaa mieltä kanssasi noista asioista, joista kirjoitit. Olen ihan vasta-alkaja tässä bloggaamisessa ja kun aloitin bloggaamisen tammikuussa olit ensimmäisiä lukijoitani ja kommentoijia. Tuli aivan mahtava fiilis siitä, että joku oli lukenut tekstini ja vieläpä kommentoinut sitä! Sehän on tämän jutun suola. Samoin se tunne ekasta arvontavoitostani☺️ Jos haluaisin pitää päiväkirjaa, kaivaisin vihon ja kynän esiin tai kirjoittelisin padille omia muistiinpanoja ( kuten tein pitkään ennen kuin uskaltauduin bloggaamaan). Joten minustakaan lukijoiden ”kalastelussa” järjestämällä arvonnan, ei ole mitään pahaa. Olisi aika turhauttavaa kirjoitella tekstejä ja räpsiä kuvia jos niitä ei kukaan lue/ katso, varsinkin kun tekstien hiomiseen ja kuvien käsittelyyn menee yleensä tovi jos toinenkin. Kaupallisessa yhteistyössä en minäkään näe mitään pahaa. Päinvastoin, olen löytänyt monta hyvää tuotetta kun bloggari on testannut niitä ja tehnyt niistä jutun.
  Minäkään en ymmärrä sellaista ”tykkään – en tykkääkään” – toimintaa. Siis haloo. Tottakai voi olla eri mieltä asioista tai kaikki jutut ei kiinnosta, mutta kyllä sitä voi pysyä lukijana jo ihan vaan kohteliaisuudesta/ kaveruudesta/ kannustuksen vuoksi jne.
  Kiitos tästä tuuletuspostauksesta! Aurinkoisia lomapäiviä sinulle, olet ihan super?

 28. Kiitos, Anni! Ajattelin jo, että tulikohan tuuleteltua pölyjä vähän liikaakiin. No, tuulettelin silti. Välillä on päästeltävä mölyjä ja höyryjä, mutta kaipa minun lukijani ovat jo tähän tottuneita. Nyt oli taas tällainen postaus – pitkästä aikaa. Olenkin ollut ihan kiltisti jo pidemmän aikaa… Hih.

  Aurinkoista viikkoa!

 29. Kiitos! Tulinpa iloiseksi kommentistasi! Virtuaalihalaus!

 30. Bloggaaminen on mielenkiintoista pohdittavaa aina välillä, ja blogikaveruus. Itse olen blogannut syksystä 2005, ja joitakin samoja aatoksia on päässä liikkunut kuin sinullakin ? Enimmäkseen todella mukavaa touhua ❤️ ja anonyymeistä ilkimyksistä pääsin aikanaan eroon kun minulle neuvottiin kommenttien moderointi.

  Yritän kovasti olla hengailematta liikaa netissä, nyt Facebookista paastolla 2 kk, mutta blogista en luovu.

  Kivaa viikonjatkoa !

 31. Kuule, piristi kummasti kun aurinkoisten postaustesi väliin pläjähtää kunnon tuuletus ?. Hyvähän se vain välillä on analysoida juttuja, ja pääasia kait ettei jää mitään turhanaikaista märehtimään. Jotain varmaan kertoo se, että lukijoita riittää. Ja kommentoijia.
  Oma blogini sisältää todella sekalaista tavaraa vaikka puutarhaosastolle sen laitoinkin. Aloitin blogin pitämisen niin myöhään syksyllä etteivät puutarhajutut olleet ihan ajankohtaisia enää, vanhoja muistoja viritteli esille. Mutta jahka kevät tästä etenee niin…
  On siellä sentään joku joskus käynyt kuitenkin lukemassa koska tilastot niin kertovat. Ja olet oikeassa, kyllä ne kommentit piristävät, kiitos niistä ?

 32. Hih, pitää välillä tuuletella…Totta, puutarhablogin kirjoittaminen talvella on ihan suht haastavaa. Pakko eksyä välillä sivuraiteille, jos jotain haluaa kirjoittaa.

  Eipä kestä. Turhan harvoin tulee kommentoitua. Nyt on aikaa, kun olen hiihtolomalla. Hiihtelen somessa.

 33. Tosi hyvä kirjoitus. Monta kohtaa allekirjoitan koska vaan. Sitä olen pähkäillyt, että miten noihin instoihin pystyy ostamaan seuraajia? Siis ihanko rahalla? Ei silti että ostaisin, vaikka ehkä pitäisikin kun minä parissa vuodessa olen onnistunut keräämään vain jotain 700 ja siitäkin lähtee, tulee, lähtee…..
  Mukavia kevättalven päiviä sinulle!

 34. Hyvästä aiheesta kirjoitit. Itse kuulun ryhmään laiska bloggari, somettaja ja kommentoija 😀 En tee sitä kylläkään tahallani, vaan ihan vain sillä, että arki tuntuu täydeltä ilman, että roikun erilaisissa somekanavissa. Blogiakin kirjoittelen vain ajatuksella, että hauska jos joku lukee. En koskaan mainosta mitään tekemisiäni, ja uskallan väittää, että suurin osa kavereistanikaan ei tiedä, että bloggaan tai pidän instassa myös puutarhatiliä. Mutta senpä takia en edes haaveile mistään suurista yleisöistä tai yhteistyökumppaneistä. Tykkään kuitenkin siun tyylistä tehdä töitä blogin eteen, jakaa kuvia ja kertoa kuulumisia. Niitä luen mielelläni, vaikka aniharvoin kommentoin, ja silloinkin yleensä henk. koht. profiilin kautta, kun en kännykältä tai pädiltä ole koskaan blogi-profiililla edes kirjautunut. Jatka siis samaan tahtiin, älä ajattele liikaa muita tai muiden tekemisiä 🙂 T. Jonspe Eripurasten Rauhalasta

 35. No olipa hyvä tykitys, totta joka sana! Jokainen uusi seuraaja on tosiaan ison työn takana, eikä maksetut julkaisut houkuta niin facessa kuin instassakaan. Mulle on kans tosi tärkeää, että seuraajat ovat aidosti kiinnostuneita ja laatu korvaa määrän tässäkin asiassa. Instassa on ollut ikävää juuri se seuraajien kalastelu jota ei kyllä facessa ole ollenkaan. Sain esim. jokin aika sitten kommentiksi kuvan korkokengästä. En todellakaan lähde seuraamaan mitään mikä ei itseäni kiinnosta ja näin toivon myös toisten ajattelevan oman blogini ja sen some-kanavien suhteen. Instassa on kyllä se mahtava puoli, että itse saa siellä seurata läheltä omia idoleita. Olin aivan euforiassa kun Adam Frost tykkäsi kommentistani. Tai kun Monty laittaa kuvan omasta elämästään, aaah.
  Tuosta blogiyhteistyöstä vielä sanoisin, että itse olen tähän asti pysynyt niiden kanssa aika kohtuudessa ja suosittelen aina vain sitä mitä itse olen jo vuosia käyttänyt ja todennut hyväksi. Siinä on tavallaan vastuussa omille lukijoilleen, huonoa ei kannata markkinoida.

 36. Olipa hyvä kirjoitus ja olen monessa asiassa samaa mieltä. Olen tutustunut blogisi kautta moniin uusiin tuotteisiin ja saanut niistä hyvää tietoa. En ikinä jaksaisi hoitaa samanlaista puutarhaa kuin sinulla, mutta ihanaa, että sinä jaksat. Saan blogistasi tietoa ja hurjan paljon hyvää mieltä ❤

 37. Kiitos! Juu, ei pitäisi miettiä liikaa. Jotakin vain heilahti korvien välissä, kun olen lukenut juttuja bloggaamisesta. Tympii ajoittainen kaksonaismoralismi ja mutkien vetäminen suoriksi. No, se on elämää.

  Enimmäkseen tämä blogielämä herättää positiivisia ajatuksia. On fantastista jakaa innostusta yhteiseen asiaan. Puutarhaan ja kukkiin!

 38. Kiva postaus, pitäähän sitä olla mielipiteitä! 🙂 Minusta blogistasi näkee, että panostat selvästi tähän aikaasi ja mietit uusia tapoja sisällön julkaisemiseen, esim. videoita jne. Arvostan sitä, että jaksat bloggailla inspiroivasti ja innokkaasti!
  Minua ei blogimainonta haittaa. Tarvittaessa ne vähemmän mielenkiintoiset postaukset voi jokainen skipata. En ole kenelläkään puutarhabloggaajalla nähnyt kuitenkaan blogissa pelkkää mainontaa, vaan muu sisältö on pääroolissa. Ja usein koen saavani blogien yhteistyöpostauksista hyviä vinkkejä. Minusta laajan lukijakunnan omaavat blogit voisivat mainostaa vielä ammattimaisemmin ja pyytää siitä mainostajilta myös kohtuullista korvausta, muutakin kuin pelkästään tuotteita. Koska nimenomaan kirjoittamiseen ja kuvien ottamiseen menee aikaa, ja luotettavan somevaikuttajan suosittelulla on merkitystä.

 39. Juu, ihan rahalla. Tai seuraat tiettyjä hemmoja ja heitä seuraa liuta takaisin. Jotain tuohon tapaan. En ihan tarkkaan, tiedä, kun en ole palveluja käyttänyt. Heh, ehkä pitäisi. Lähtisi meikäläisenkin insta ihan uuteen nousuun! Kivaa kevättä sinulle myös. Kevät alkaakin jo ylihuomenna! Jee!

 40. Kiitos, Ansu. Hih, useimmiten jaksan. Tai siis jaksaisin lähes aina, jos kroppa ei välillä sanoisi sopimusta irti. Tiedätkö, Ansu, mitä? Sinä annat minulle hyvää mieltä. Aina! Ja iso kiitos siitä!

 41. Kiitos, Piparminttu. Heh, no niitähän minulla totisesti on. Parempi varmaan olisi, kun pitäisin ne omana tietonani. Aina ei pysty. Jotain naksahti päässä tänä aamuna. Niin käy silloin tällöin..

  Aika usein tuotteiden lisäksi saa näkyvyyttä ko. yrityksen sivuilla yms. Tietty ei se raha pahaa tekisi. Kyllä nuo rahat ainakin meikäläinen kantaa sujuvasti tuonne puutarhaan ja aina ei riitäkään. Sillä otankin ilolla puutarhayhteistöitä vastaan. Esim. sata säkkiä multaa per kesä ei riitä, jos alan laskea, paljonko multaa menee per kausi. Irtomultaa en enää osta. Myyvät hiekkaa ja rikkaruohot saa samalla rahalla.

 42. Mielenkiintoinen aihe. Välillä on hyvä miettiä bloggaamista myös hieman syvällisemmin. Itse bloggaan hyvin vaihtelevasti ja välillä juttuja tulee, ajan niin salliessa, tiuhempaan ja välillä taukoa saattaa olla pitkäänkin ja silloin myös kommentoinnit ja blogivierailut jäävät luonnollisesti vähemmälle. Elämässä on niin paljon mielenkiintoisia ja aikaa vieviä juttuja, ettei aika vain yksinkertaisesti tahdo riittää kaikkeen. Perhe, lapsenlapset, liikunta, ystävät ja harrastukset vaativat oman osansa. Bloggaaminen on kaikkineen kuitenkin mielestäni hyvin antoisaa ja mukavaa. Blogien kautta on päässyt tutustumaan ja kurkistamaan monen moneen ihanaan puutarhaan. Jokaisella on myös oma persoonallinen tapansa kirjoittaa blogiaan ja se on ehdottomasti myös yksi bloggauksen suola. Jatketaan siis jokainen tavallamme pahemmin miettimättä muiden vaikuttimia.

 43. Oi, sinä olet blogannut todella kauan! Kyllä sitä välillä miettii kaikenlaista, vaikka pääasiallisesti pyrin miettimään ja keskittymään omaan tekemiseeni.

  Näillä pakkasilla tulee väkisinkin täällä roikuttua. Ei viitsi ulos nenää pistää. Edes Mikki ei tuolla viihdy. Mukavaa viikkoa!

 44. Juu, aihe, jossa riittää pohtimista, jos alkaa pohtia. Yleensä en pohdi, mutta tänä aamuna provosoiduin lukemastani tekstistä. Muutama juttu tuntui vähän epäreilulta.

  Totta, bloggailu on vain yksi ulottuvuus elämässä. On monta paljon tärkeämpää asiaa. Ja meille bloggaajille on tällä harrastuksella varmasti eri merkitys. Toisille isompi, toisille pienempi. Itselleni tämä on henkireikä. Terveyteni vaikuttaa jonkin verran tekemisiini ja tämä on nivelystävällistä touhua. Paitsi sitten kesällä tuolla puutarhassa, mutta siitä en tosiaan luovu.

  Blogimaailma on avannut monta ihanaa asiaa. Kaikki mahtavat ihmiset, puutarhat, kukkasidonta ja vaikka mitä muuta. Juu, eteenpäin kohti uusia tuulia ja haasteita. Tämä nyt oli tällainen välituuletus.

 45. Bloggaaminen ja siihen liittyvät asiat ovat olleet minullakin mielessä. Blogille ja muiden blogien lukemiselle sekä kommentoinnille on ollut liian vähän aikaa muutaman viime kuukauden aikana. Puutarhablogeja olen ehtinyt lueskella lähinnä ruokatauoilla puhelimella, joten kommentit ovat jääneet usein kirjoittamatta kiinnostaviinkin postauksiin. Ja vaikka kommentit ovatkin bloggaamisen suola (tulen varmasti aina muistamaan sinulta saamani kommentin, joka oli blogini ensimmäinen. Kaunis kiitos!) olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että hiljaisetkin lukijat ovat tärkeitä.

  Minä tykkään yhteistyöpostauksista ja arvonnoista. Niistä saa parhaimmillaan loistavia vinkkejä uusista tuotteista ja tuotteiden käytöstä. Tärkeää on tietysti, että bloggaaja mainostaa vain tuotteita joihin luottaa ja jotka sopivat blogin tyyliin. Sinun blogissasi tämä on mielestäni toteutunut hienosti!

  Minua on harmittanut viime aikoina bloggauksessa myös blogialustat. Puutarhablogit ovat melkein kaikki bloggerissa. Oma blogini on Worldpress alustalla. Jouduin juuri poistamaan blogistani bloggerin lukija-widgetin, koska se lakkasi joulun aikoihin toimimasta kunnolla. Blogini syötteet eivät enää näkyneet oikein kaikille. Nyt mietin, että löytävätkö lukijat enää blogiini?

  Kiitos tästä ajatuksia herättävästä kirjoituksesta ja kivasta blogistasi! On ollut mukavaa seurata tavaltasi kukkiensidonnan saralla. Ja mielenkiinnolla odotan näkeväni mihin se vielä johtaakaan!

 46. Tuo Worldpress on vähän hankala. Pitäisi olla uusinta hottia, mutta itse tykkään enemmän tästä perinteisestä Bloggerista. Tutkailin työni puolesta tuota toista alustaa. Varmasti eri alustojen yhteensopivuus on hankala saada toimimaan.

  Olen useista yhteistöistä kieltäytynytkin juuri sen vuoksi, etteivät sovellu minulle tai blogini aihepiiriin.

  Kiitos sinulle, Minna, kauniista sanoistasi! Sinulla on kiva ja monipuolinen blogi. Kyllä lukijat varmasti löytävät sinne.

 47. Erittäin hyvin sanottu! Peukku tälle! Kuten olen varmaan joskus tuonut julkikin, puutarha-asiat eivät kiinnosta minua periaatteessa yhtään. Silti tykkään lukea blogiasi, ja se johtuu ihan sinun persoonastasi. <3

  Minä en ole koskaan oppinut tuota lukijaksi liittymissysteemiä, joten siinä suhteessa vastavuoroisuus ei valitettavasti pelaa minun blogissani. Ehkä siksi (vähäiset) lukijat joskus kaikkoavatkin, kun huomaavat, että eihän tämä homma pelitä ollenkaan.

 48. Asiaa koko postaus! Oon sitä miältä, että kukin taaplakkohon tyylillään, nii mäki teen 🙂

 49. Enpä sano muuta, kuin Oot Ihana! ♥
  Luin koko pitkän stoorin ja samalla nyökyttelin tyytyväisenä päätä. Olin niin samaa mieltä ja melkein kuin olisin keskustellut kanssasi.

  Kiitos siitä, että jaksat käydä Villa Emmassa kylässä välillä vaikka minä olen ollut huono vieras. Sen enempää selittelemättä… Ihana, kun olet aito!

 50. Hellurei! Täällä ollaan edelleen, Hih 😀 Monta hyvää vinkkiä olen sun puutarhasta saanut ja aivan liian usein jää kommentoimatta, joka osin johtuu siitä etten kovin usein ole kirjautunut omaan blogiini kun aamuisin käyn teitä muita katselemassa. Komentin kirjoitettuani kone käskee kirjautua ja kirjautumisen jälkeen kommentti onkin hukassa ja pitäisi alkaa naputtaa uudelleen niin silloin tulee se " no antaa olla " 😉 Mun mielestä sä olet tehnyt niin mahtavan työn puutarhasi eteen, että olet kyllä ansainnut joka ainoan yhteistyösopimuksena saadu jutun. Esikuva monelle puutarhurille ! Aito ja aina innostava !

 51. Kiitos, kaima! Mitä ihmettä? Luulin, että kantelet siellä matkalaukkujesi kätköissä keijupuutarhaa, jonka aina pystytät hotellin parvekkeelle. ;O) Hih, ei se aina pelitä..

 52. Kiitos, Navettapiika! Juuripa näin! Sinä taaplaatkin ihanasti!

 53. Kiitos, Anne! Hyvin jaksan! Välillä mulla on ollut tämä kyläilyaika vähän kortilla. Kumma juttu, että työt välillä haittaavat harrastamista. Aurinkoista viikkoa!

 54. Tervepä terve! Kiitos, Maarit! Joo, kännykällä kommentointi on joskus haastavaa. Samasta syystä itselläkin jää joskus kommentti lähetttämättä. Nyt lähetän sinulle virtuaalihalin ja pusun!

 55. Piti tulla oikein lukemaan, miltä kantilta sinä katsot tätä blogimaailmaa. Otit kantaa moniin sellaisiin asioihin, jotka minun postauksessanikin tulivat esille. Hyvä! Sinä olet aina niin positiivinen kirjoituksissasi. Mitä nyt tämän kertainen oli vähän kriittisempi, mutta ei haittaa! Ja Mikki on usein kuvissa mukana. Minä kuulun niihin, joita kaupalliset postaukset vähän ärsyttävät. En pidä mainoksista muutenkaan missään. Mutta se on minun ongelmani. Jätän postauksen näissä tapauksissa lukematta tai selaan nopeasti läpi. Moni sieltä sen sijaan ammentaa tietoa ja ostaakin mainostettua tuotetta. Kukin tavallaan. Sallittakoon se kaikille! Hyvää pakkasviikkoa!

 56. Ihana Satu ja olipa hyvä postaus ja arvostan suoraa rehtiyttä, kyllä jokainen myös tuollainen supersydämellinen ihminen kuin sinä, saa todellakin välillä ärsyyntyä tai olla vaikka vihainen.

  Tokihan jokainen saa tehdä mitä lystää, mutta ei omaan kaaliin mahdu se, että seuraajia ostetaan, koska miksi? En näe muuta syytä, kuin jotta saataisiin yhteistöitä, sillä miksi joku ostaisi muuten vaan seuraajia? Joten yhteistyökumppaneille siis valehdellaan luvut ja heidän antamat tuottet/maksu menevät näkymättömälle yleisölle, mielestäni tuo on ihan petoksellista toimintaa, jota ei ehkä ole ajatuksen tasolla ajateltu loppuun asti, kun on menty maksamaan seuraajista. Mutta juuri oikotietä onneenhan sitä havitellaan.

  Sitten noita arvontoja, on tämä maailma niin kaksinaismoralistinen, mitä pahaa siinäkin on, jos haluaa seuraajia ja lukijoita, siitäkin tehdään joku ulkokultainen pinnallinen synti. Olen kyllä huomannut, että blogimaailmassa ihan jokaisesta asiasta sanotaan kyllä. Myös kanssasisarilta olen nähnyt mitä kummallisempia tuomitsemisia tuoteyhteistöihin ja seuraavassa hetkessä itselläkin on törppö kuin törppö saatuna kuvissa. Eli hirmuisesti näkee ja enemmän mielestäni, tai ehkä koska kohtaan oman ikäisiäni enemmän, niin enemmän kuitenkin vaahtoamiasta, miten ettei saisi tehdä yhteistöitä, ei arvontoja, koska haalitaan lukijoita ja itse ollaan vasemmalla kädellä haalimassa. Ihan hullu maailma ja näkee, että toiselta on pois toisen onnistuminen.

  Sinut olen ilokseni nähnyt ja heti tuli vaan fiilis, että olet aivan ihana, helposti lähestyttävä ja sydämellinen ja mielestäni saat tehdä just sellaista juttua kuin haluat ja miten haluat ja kuten sanottu, rehellisin keinoin vielä, eikä joillain maksetuilla seuraajilla. Kyllä ihminen on pieni ja ahne, kun katsoo tätä maailman menoa.

  Muiskuja ihana Satu ja olipa hyvä postaus <3

 57. Se on tosi kiva, että vastaat aina kommentteihin. Sinunkin blogia kommentoidaan niin paljon, että myös vastaaminen vie aikaa. Samoin vierailut ja tietysti omien postausten tuotto. Käyn jokaisen postauksesi lukemassa, vaikken aina jälkeä siitä jätäkkään. Myöskään itseäni ei häiritse ne lukijat, jotka eivät kommentoi. En taitaisi selvitä kunnialla vastaamisesta, jos kaikki kommentoisivat ja luulisin, että monelta bloggaajalta loppuisi siinnä vaiheessa aika kesken. Mutta sen ymmärrän kyllä, että jos lukija määrät ovat pieniä ja on paljon postauksia, joihin ei kommentteja tule, se varmasti välillä harmittaa ja turhauttaa. Kuitenkin kommentit ilahduttavat. Kuitenkin on hyvä muistaa, ettei "vain kommentointi" merkitse sitä, että jutusta on tykätty.
  Olen ollut huomaavinani, että bloggaamisesta on tullut aikamoista suorittamista (ei koske kaikkia, mutta ylipäätään) ja ihmiset stressaavat aivan kauheasti lukija-luvuista ja pohtiivat, miten tehdä otsikoinnit, jotka saavat ihmiset klikkaamaan jutun auki. Totta, tärkeää toki on, että blogia luetaan, mutta itse en millään pystyisi siihen, että pohdin kaikki niin viimeisen päälle. Itse kirjoitan blogiani omalla persoonallani ja en vaan ole kauhean järjestelmällinen ja "vimpan päälle miettijä", joten se varmasti näkyy.
  Olen myös huomioinut tuon jaloilla äänestämisen ja saanut vaikutelman siitä, että yhteistyö-kuviot ärsyttävät ihmisiä. Mutta toisaalta, enemmän olen saanut palautetta siitä, että lukijat ovat löytäneet itselleen uusia kivoja tuotteita.
  Itse pitäisin kunnia-asiana sitä, jos joku kysyy blogin aloittamiseen liittyviä kysymysiä, oli ne sitten mitä tahansa. Kuuluin itsekkin näihin, jotka sinulta neuvoja kysyivät ja jonkin verran niitä sainkin, kiitoksia 🙂 Muutamia kyselyitä olen itsekkin saanut ja pyyntöjä blogin arviointiin. Aika kiva fiilis siitä tulee 🙂
  Tämä postaus oli tosi hyvä ja myös kommentit ja vastauksesi niihin luin. Oli kiva päästä tutustumaan sinun persoonaasi 🙂 Tämä blogi maailma on samanlainen kuin muutkin kaverisuhteet, että aina ei tarvitse olla yhteistä kiinnostuksen kohdetta ja silti ollaan kavereita ja kiinnostaa se, mitä toinen kertoo tai sitten vastaavasti kiinnostuksen kohde on sama, mutta ei vaan löydä toisen kanssa "yhteistä säveltä". Ihania ihmisiä blogi maailma on tosiaan täynnä ja on ollut upeaa päästä tutustumaan moniin bloggaajiin <3 Kiva olisi tavata monia myös ihan live-elämässäkin 🙂
  Mukavaa keskiviikkoa Sinulle ja akkuja lataavaa lomaa 🙂

 58. Tykkään sun avoimuudesta! En ole aina ihan samaa mieltä, mutta eihän se ole tarkoituskaan. Kiva on silti olla vuorovaikutuksessa. Hyvää kevättalvea sinulle!

 59. Oi että sinulla on hieno puutarha,mutta töitä tuo vaatii. Onhan meilläkin puutarha. Tykkäisin siellä laittaa ja puuhata paljon enempi,mutta mun huono terveys laittaa rajoitteita. Hyvä kun näin. Minä puolestani olen pitänytblogia 11v. Paljon samankaltaisia ajatuksia on minullakin blogin suhteen kuin sinulla. Paljon se ottaa aikaa ym,mutta paljon se antaakin.Ihania ystäviä mm.Voi,teillä on ihana koiruunenkin tuo kultainen noutaja:)

 60. Kirjoituksesi on hyvä analyysi, joka käsittelee bloggaamisen iloja ja suruja. Olet niin aktiivinen kirjoittaja, että tunnet aiheesi

  Minä olen talviaikaan jättänyt blogini odottamaan kevättä ja kasvua. Samalla olen passivoitunut niinkin, että en ole kovin paljon kommentoinut muiden kirjoituksia. Puutarhablogista tulee helpósti kausiluontoinen.

  Pidän arvossa sitkeyttäsi reuman keskellä. Minä odotan lonkan tekoniveltä ja pudotan painoa. Melkein gramma kerrallaan. Kun tulin äsken blogiisi, sivun laidalla oli kuva hampaattomasta mummelista. Vieritin nopeasti alemmas kommenttiosaan. Nyt kävin kurkkaamassa sitä uudelleen, oli Hammaslabin mainos, rohkaisi hankkimaan proteesit. Täti on humoristisen näköinen, mutta minulle hyvin ajankohtainen, vaikka käyn eri teknikolla. Ovatko mainokset jotenkin kohdistettuja? Näkyykö siellä eri ihmisille erilaisia mainoksia?

  Blogisi on erittäin hyvä hammastädistä huolimatta.

 61. Eilen tänne kirjoitin pitkät sepustukset ja sitten se kuitenkin minun nettiyhteyteni ongelman vuoksi mennä huiskaisi ties minne ja hyvä niin.
  Olen seurannut melko ahkerasti blogiasi, monesti vain mielenkiinnolla lukenut ja kommentoinut harvemmin.
  Pidän blogistasi ja siitä tavasta tuoda ajatuksia tänne meille luettavaksi. Blogistasi löytyy tietty rentous ja iloisuus.

 62. Hyvä postaus ja kiva oli lukea ajatuksiasi! Monessa blogissa onkin juttua aiheesta ollu..samoilla linjoilla tuntuu moni bloggaaja olevan! Itse en ole koskaan ymmärtänyt mikä voima saa ihmiset kommentoimaan negatiivisesti ja tuottamaan pahaa mieltä toisille..täysin tarkoituksella:( Eikä se ole itseltä pois jos jollekkin tapahtuu jotain mukavaa..vaikka sitten tuollainen yhteistyö!❤ Mukavia bloggaushetkiä❤

 63. Olen jonkin aikaa seurannut kaunista blogiasi, en kai ole vielä kommentoinut… Olen tuore bloggaaja, vasta hetken aikaa yrittänyt kirjoittaa säännöllisesti. Pitää kyllä ideointi- ja editointivauhdin nousta melkoisesti, jos yrittäisin kirjoittaa tuon mainitsemasi 3-4 päivitystä viikossa! Mutta ehkä vähitellen? Käypä joskus blogissani. Tähän aikaan vuodessa ei kyllä kukka-asiat ole parhaimmillaan, mutta siellä näkyy myös kukkeampi insta. Viherrin

 64. Nyt oli kunnon avautuminen. Kiitos blogista ja kiitos kun herätät talvihorroksesta.Täällä seuraillaan hissunkissun facen ja tubekanavan kautta. Monet ideat ja inspiraatiot on lähteny tämän blogin ansiosta. Omaa pihaa laitellu 5v jä aina keväisin seko

 65. Kiitos, Vilma. Juu, jokainen tehköön tyylillään. Kaikki me tänne mahdumme. Aurinkoista viikkoa!

 66. Kiitos, ihana Tiia! Kyllä epärehellisyys ottaa pannuun. Se vain on jotakin, mitä en siedä. En sitten yhtään. Juu, yhtä sanotaan ja tehdään toista. Tämän olen minäkin huomannut. Yrityksiä noilla ostoseuraajilla tosiaan sahataan linssiin ja on kyllä jonkin sortin petosta. En tykkää yhtään.

  Harmitus, kun meillä on tuota välimatkaa näin paljon. Voisitpa olla sielunsiskoni.

  Kaunista ja aurinkoista viikkoa! Kiitos inspiraatiosta tähän postaukseen.

 67. Kiitos! Bloggaaminen on juuri niin suorittamista, kuin itse siitä tekee. Jos bloggaa tavoitteellisesti, voi se tuntua suorittamiselta. Väkisin vääntämällä ei mielestäni kannata bloggailla. Jos on kirjoitettavaa ja hyvä fiilis jostain asiasta, tulee hyvä juttu. Jos väen vängällä vääntää jotain, ei se ehkä toimi.

  Niinhän se on, että persoonat kohtaavat täällä Blogistaniassakin. Toisten kanssa synkkaa ja toisten ei.

  Kivahan se on, jos joku kysyy neuvoa ja voi olla avuksi. Mielelläni autan, mikäli osaan ja voin. Jokaisen on kuitenkin itse tehtävä se varsinainen työ, ei voi astua valmiiseen pöytään. Kantapään kautta on tullut itsekin säädettyä monta juttua, mutta kokeilemalla oppii – luultavimmin eniten.

  Väittäisin, että jos itse kommentoi toisten juttuja suht säännöllisesti, saa itsekin kommentteja. Aika paljon on omasta aktiivisuudesta kiinni.

  Heh, meikäläisen persoona on suht räväkkä. Kaipa se paljastuu näissä "tuuletuspostauksissa", joita silloin tällöin tulee kirjoiteltua, kun höyryä kerääntyy liikaa tuonne korvien väliin. Enpä viitsi teeskennellä toisenlaista kuin olen.

  Kiitos, loma tuli tarpeeseen ja jatkuu jonkinlaisena vielä ensi viikollakin. Aurinkoa viikkoosi!

 68. Kiitos, Pauliina. Mitäpä tässä itsekseen märehtimään. Välillä on hyvä tuuletella. Hih, olisit nyt vaan sanonut, mitä mieltä olet! Ei kannata himmailla! Reipasta kevättä!

 69. Kiitos, Intsu! Juu, töitä tehdään, mutta enimmäkseen huvia tuo on. Kyllä minunkin reuma pistää kampoihin noille puutarhatöille ja monena syksynä lähestulkoon konttaan töihin puutarhakesän jälkeen. Joka tapauksessa puutarhasta en luovu niin kauan, kuin kinttu jotenkin nousee.

  Sinä oletkin oikea blogikonkari! Yritin vierailla blogissasi, mutta tuli seinä eteen. En sinne päässyt.

  Jep, Mikki on ihana koiruli ja puutarhakaveri.

 70. Kiva oli lukea. Saatan kirjoittaa tästä samasta aiheesta.

 71. Totta. Puutarhablogin kirjoittaminen talvella on suht haastavaa, jos yrittää pysyä asiassa, eli puutarhassa ja kukissa.

  Hih, vai oli mummelikuva ilman hampaita. Auts! Saattoihan se olla minulle suunnattu, kun täytin niitä pyöreitäkin ja ryvin ikäkriisin pyörteissä. Ei mitään hajua noista mainoksista, miten ne kohdistuvat. Sen olen ruksinut, että ei mitään aikuisviihdemainontaa tulisi.

  Toivotaan, ettei "hammaskeiju" enää kummittele! Kiitos, Eilamar.

 72. Auts. Tuo on ärsyttävää, jos kirjoittaa pitkän kommentin ja sitten se katoaa taivaan tuuliin. Joskus on käynyt itselle samoin, ja pitää kyllä olla motivoitunut, että viitsii saman kirjoittaa uusiksi.

  Kiitos, sinä ihana! Sanoit samoin kuin monet oppilaani! Useimpien mielestä olen iloinen ja rento ope. Sitten on se toinen osa, joitten mielestä olen tiukka orjapiiskuri. Totta molemmat! Niin makaa, kuin petaa.. Vai miten se meni?

 73. Kiitos, Päivikki. Niinpä! Monesti olen ajatellut, että hitsit, olisinpa yhtä rikas kuin joku toinen. Sitten mietin, että miksen ole. Itsestähän se on aika paljon kiinni. Ahkeruudesta, hoksottimista, intohimosta jotain asiaa kohtaan jne. Ei se aina noin mene, mutta aika usein. Jos tuntuu, että olen tyytymätön asioitten tilaan, tarttee varmaan tehdä jotain. Tietty kaikkeen ei voi vaikuttaa, esim. terveyteen, ulkonäköön tms. Mutta aikamoisen moneen juttuun voi.

  No, ulkonäköön voi jotenkin. Olin esim. reilu vuosi sitten todella tympiintynyt ulkoiseen habitukseeni. Niinpä lähti 12 kiloa. Reumalleni en voi mitään, mutta voin yrittää hoitaa sitä ruokavaliolla jne.

  Mutta hei! Miten minä tästä päädyin höpöttämään? Taitaa olla tippaleipäaivot meikäläisellä. Yksi miete johtaa toiseen…

  Hih, kivaa viikkoa!

 74. Kiitos! No, ei kannata väkisin vääntää, mutta jos juttua riittää, niin antaa palaa! Kyllä tähän aikaa saa menemään vaikka kellon ympäri. Minäpä tulen käymään. Tuo Lukijat-lista on siitä kenkku, että ei näytä lukijoitten blogia tms, ja on vaikea löytää. Kommenttiosion profiilin kautta sen sijaan näkee ja pääsee. Hassua.

 75. Hih, toivottavasti ei tullut liian raju herätys! Oi, kiitos, sinä ihana! Noitten sanojen voimalla jaksan taas. Ehkäpä keväällä herättelen tubenikin taas eloon. Jahka ne 2000 kukkasipuli kukkivat tai lihavat myyrät juoksevat pihalla..

  Huomenna alkaa virallinen sekoilu! Maaliskuu=kevät. Jes!

 76. Kiitos! Antaa kynän viuhua vaan. Tai siis näppäimistön. Kivaa viikkoa!

 77. Hyvin kirjoitettu! Luen lähes kaikki postauksesi, vaikka en aina kommentoikaan. Pidän "elämänmakuisesta" blogistasi, ja olen saanut blogiyhteistyöpostauksistasi monia hyviä vinkkejä. Ja arvonnat ovat aina kivoja!:) Minua harmitti kovasti, kun en ehtinyt mukaan Fiskars-arvontaasi, vaan huomasin sen vasta osallistumisajan päättymisen jälkeen. Instagramissa tilin saamaan suosioon vaikuttavat paljon oma aktiivisuus, julkaisuajankohta ja käytetyt hashtagit . Se, kuinka paljon itse käy tykkäämmässä ja kommentoimassa muiden kuvia, vaikuttaa todella paljon oman tilin saamaan suosioon. En tiedä, viittaatko tässä minun Instagram-tiliini, mutta omat seuraajani olen saanut ahkeralla työllä enkä ole niistä mitään maksanut. Itsekin ihmettelen heitä, jotka ostavat seuraajansa rahalla.
  Meidän alueemme puutarhaseura on muuten tulossa vierailulle puutarhaanne ensi kesänä. En tiedä vielä, saanko järjestettyä ajankohdan vapaaksi, mutta yritän ainakin. Olisi kiva nähdä ihan kasvotusten.:) Mukavaa alkavaa maaliskuuta!

 78. Olipa tätä postausta kommentoitu paljon enkä yhtään ihmettele. Kaikkia kiinnostava aihe, niin lukijoita kuin bloggaajia. parhaimmat blogit ovat persoonallisia ja niissä on elämää, ei kaikesta tarvitse avautua mutta liian särötön ei ole minun makuuni. Mielipiteitä on erilaisia pitääkin olla, ne ovat yksi elämän rikkauksista. Ja jokainen tekee sellaisen blogin kuin itse haluaa 🙂

 79. Hienosti kirjoitit bloggaamisesta ja on ihanaa että kaikki eivät vaihda vain tuonne (minun mielestäni) tylsempien some välineiden pariin. Minusta blogit ovat paljon antoisampia ja muita ei tule oikeastaan edes käytyä koskaan vilkuilemassa. Olen suuremmilta osin täysin samaa mieltä ajatustesi kanssa, mutta maailma muuttuu ja niin blogielämäkin. Itse kuulun kyllä siihen kategoriaan joka pitää blogia enemmän omaksi iloksi ja päiväkirjaksi, mutta alunperin se ei sitä ollut ja en muuksikaan halua muuttaa… kivahan se on jos muutkin tykkää käydä vilkuilemassa mitä höpötyksiä meillä tapahtuu. Joka päivä kävijöitä vaan näyttää käyvän useampi sata, siksipä joskus ihan ihmettelee miten vähän kenestäkään kuuluu mitään. Mutta se ei toki tärkeintä ja itsekin kyllä huomaan että kommentit monesti jää laittamatta kun käyt suht pikaisesti katsomassa viimeisimmät kuulumiset. Mitä mainostamiseen tulee, en ole niiden ystävä mutta ei se kenestäkään huonompaa tee. Saatan vain ehkä silloin jättää väliin lukemisen, mutta se ei ole mitenkään ilkeilyä vaan oman kiinnostuksen puute. Mehän tykkäämme eri asioista ja näin sen kuuluukin olla.
  Ihana on blogi ja sen kirjoittaja siellä puolen, vaikka aina ei kommenttia tulisikaan… jatka samaan malliin ja kiva kun olet siellä! ?

 80. Kiitos, Tiiu. Pitää vastata kommentilla, kun vastaustoiminto ei näytä nyt juuri toimivan.

  Hyvähän se on, jos jaksaa ahkeroida. Olet kyllä ollut superahkerana! Juu, tiedän ajoituksen ja tägien merkityksen. Samoin aktiivisuuden. Itse ahkeroin alkuun, silloin pari vuotta sitten. Vaikka tykkäsin lähes yötä päivää kuvista, seurasin uusia ja olin niin aktiivinen, kuin ihminen voi olla, ei seuraajia tullut tuhansia lyhyessä ajassa. Ehkä kuvani vain ovat niin surkeita, eivät kiinnosta tai jokin muu mätti. Toisaalta en seuraajikseni ole koskaan yrittänyt James123:sia tai vastaavia. Siis minulle ei ole sama, että kunhan on seuraajia.

  Kun Insta muuttui, tuumasin, että antaapa olla. Jos erehdyn tykkäämään jostain kakun kuvasta, seuraavat kaksikymmentä kuvaa, joita minulle tarjotaan, ovat kakkuja. Ärsyttää, että seuraamieni kuvat eivät enää näy julkaisujärjestyksessä. No minkäs teet?

  Ehkä minulla on vähän liian vaativa ja vähän kakka asenne tuonne Instaan. Selvästikään ei ole meikäläisen estradi. Hyvä, jos jonkun muun on.

  Juu, silloin pitäisi olla paras kukka-aika meillä, kun seuranne on tulossa. Siis, jos on normaali kesä. Nykyisinhän ei näistä kesistä tiedä. Jonain vuonna kaikki kukkii monta viikkoa etuajassa ja jonain toisena vastaavasti monta viikkoa myöhässä. Toivotaan myös hyvää vierailukeliä. Tervetuloa! Avoimiin puutarhoihin en ensi kesänä aiokaan osallistua. Se tapahtuma alkaa olla koettu puutarhan avaajan kannalta.

 81. Juu, ajatuksia bloggailu tuntuu herättävän. Samaa mieltä, että persoonan olisi hyvä näkyä blogissa jollain tasolla. Muuten on aika hajutonta ja sillai… Näin on. Onneksi on oma blogi, oma vapaus. Kukin tyylillään!

 82. Kiitos, Johanna. Jep, kyllähän tuo Insta melko pinnallinen paikka on. Plärätään kuvia. Kiva oheisväline, mutta ei se blogia korvaa. Minä ajattelen noita blogiyhteistöitä myös vähän niinkin, että yrittäjää on kiva tukea, jos voin. Saan itse esim. kukkakaupasta oppia, ja kukkakaupan pienyrittäjä saa kaupalleen näkyvyyttä. Tuo nyt oli vain yksi esimerkki. Minusta on hienoa, että ihmiset yrittävät ja työllistävät näin muita ihmisiä.

 83. Kiitos, että tuuletit!

  Miksi seuraan blogiasi? No siksi, siksi että blogissasi on aina kaunista, hyvää mieltä, yhteistyöpostauksia ja vertaistukea silloin kun kolottaa sattuu ja kiukuttaa nuo nivelet, ja mikä parasta, vaikka reumasi sinua kiusaa, olet sitkeä ja näytät, ettei vaiva sinua nujerra vaan sisulla teet mitä haluat, hatunnosto ja halaus! Tietysti Mikki myös!!!

  Tänä talvena oma postaaminen ja kommentointi on ollut tuuliajolla. Työelämä on ollut niin hektistä ja nivelet kiukutelleet oikein kunnolla, mutta kuukauden päästä suklaasilmä ortopedini vaihtaa polveni ja uskon että se piristää niin mieltä kuin kehoakin. Vaikka kommentoin harvakseltaan ja joskus, en ole unohtanut. Työmatkoilla käyn anonyymisti kännykän kautta kurkkaamassa, voimaantumassa ja saamassa vinkkejä. Joskus kaupoilla käydessä käyn katsomassa yhteistyöpostauksiasi, hyvä ettei minun tarvitse kaikkea tutkia ja kokeilla. Luotan kokemuksiisi ja se helpottaa montaa puutarhakauppareissua, kaunis kiitos!

  Minua ilahdutti ja kannusti myös ruokavaliopostauksesti ja ompeluksesi.

  Ilkeily ja negatiivinen kommentointi on onneksi täällä puutarhablogipuolella aika vähäistä. Joskus harmittaa tunne siitä, että postaaja kirjoittaa jostain korkealta, paremmasta elämästä, ammattitaidosta ja kaveripiiristä, jonne ei kaikkia oteta ja joista tippuu kommenttimurusia armosta tai sitten poistutaan äänettömästi lukijalistalta… Mutta rakastan tätä harrastamaasi hyvän jakamista, kiitos siitäkin. Instan puolelle olen ehtinyt aika harvoin enää, joskus käyn katsomassa ja laittamassa kuvia…ehkä aikaa siihenkin joskus liikenee.

  Jatka vain räväkkää, iloista tyyliäsi! Kaikkea hyvää sinulle, puutarhallesi, perheellesi ja upealle kukkasidontamissiollesi! Aurinkoa ja kivuttomia päiviä! Mikille rapsutukset!!

 84. Kiitos, Saila! Virtuaalihalaus ja iso pusu! Olet ihan paras, tiesitkö? Jos saisin edes hitusen tuosta kiltteydestäsi ja positiivisuudestasi, olisin maailman onnellisin tyttö.

  Iik, tuo polvijuttu kuulostaa pelottavalta ja parantavalta. Pelkään leikkauksia ihan hulluna, kun minulle ei ole koskaan niitä tehty. Olisin varmaan kirjoittanut kymmenen anstauspostausta aiheesta, jos olisi omalla kohdallani. Meikä on sellainen pelkuriraukka! Sinä kuulostat ihan rauhalliselta ja positiiviselta. Muistan kyllä ikuisesti kaikki lohtusanasi, kun täällä kotona tuon reumani kanssa sohvalla itkin.

  Juu, on täällä noita parempia piirejä, joihin meikäläiselläkään ei ole mitään asiaa. Olen nolo karjalaisjuntti, mutta junttina on mahdottoman hyvä olla! Ei ole mitään paineita esittää parempaa kuin on.

  Juupelis juu. Kukkamissio on kova! Tietäisitpä vain hurjimmat haaveeni, joita kohti tässä yritän porskuttaa! Ei niitä viitsi edes ääneen sanoa. Tahto on kova. Tuo pyöreitten täyttäminen sai vipinää tämän naisen kinttuihin!

  Mutta hei! Olet siis ihan paras! Olisi kyllä ihan pakko tavata joskus livenä!

 85. Tää oli hyvä!
  Kiitos kivasta blogistasi. <3
  Kommentoinnista sen verran, että tulee sitä netissä seikkaillessa ja inspiraatiokuvia etsiessä käytyä myös blogeissa niin että ei kommentoi. Luetaan sitä muutakin sisältöä ihan vain lukemisen ilosta.
  Ja joskus vaikka kommenttiloota on auki ja miettii, että haluaisi jotain laittaa niin ei saa mitään järjellistä, kivaa myönteistä ajatusta kirjalliseen muotoon.
  Luen kaikki postauksesi, vaikka en joka kerta kommenttia laitakaan.

 86. Kiitos, Maarit! Niinpä. Itsekään en kommentoi kaikkea, mitä luen. Aika on rajallista. Samoin voimat. Iloa maaliskuuhun!

 87. Kiitos Satu hyvästä postauksesta ja pohdinnasta! Kolmatta kertaa aloitan vastaamista tähän – jospa nyt saisin ihan lähetettyä ennenkuin jo tulee "jokus keskeystys" ja jää taas kesken 😀

  Vaikka minulla ei ole puutarhaa käy täällä säännöllisesti kurkkimassa ja lukemassa miltä teidän ihanassa puutarhassa milloinkin näyttää. Yritän aina myös etsiä Mikkiä valokuvista (ai, miten niin koiraihmisiä). Pidän tavastasi kirjoittaa ja kuvat ovat puutarhablogissa hurjan tärkeitä minulle visuaalisena ihmisenä. Aina en pysty kommentoimaan mutta onneksi edes silloin tällöin. Ärsyttävintä muuten on kun kommentoit puhelimella ja sitten joku soittaa…

  Blogisi on ihana hyvän mielen ja kauneuden lähde ja täällä on kiva piipahtaa. Jatka samaan malliin 🙂

 88. Kirjoitus oli ajatuksia herättävä. Haluan kiittää sinua mielenkiintoisista teksteistä, joita olen monesti yösyötöillä lukenut ja siksi niihin kommentointikin on jäänyt. Taidan olla niitä lukijoita, jotka kommentoivat harvakseen, vaikka lukevatkin useasti 🙂

 89. Kiitos, Marjo. Visuaalinen edellä minäkin yleensä menen. Olenpa nyt loman kunniaksi vähän pohdiskellutkin syntyjä syviä. Hyvä on välillä miettiä. Tämän postauksen asiat olivat olleet mieleni päällä jo jonkin aikaa. Tämä oli harkittu ja yön yli nukuttu kirjoitus. Puhuin omia ajatuksiani bloggauksesta yleisellä tasolla esimerkein, joita en nimennyt.

  Juu, tuttu juttu tuo puhelimella kommentointi. Joskus teettää töitä.

  Mukavaa viikonloppua, Marjo. Kiitos, tsempistä.

 90. Kiitos, Satu! Mukavaa, että luet tekstejäni. Luen itsekin paljon juttuja, joita en kommentoi. Ei aina ehdi, jaksa tai ole mitään erityistä sanottavaa. Ymmärrän sen täysin.

  Aurinkoista viikonloppua!

 91. Kiitos, Minna! Vastaan kommenttiisi näin myöhään, koska tämä kommentti oli jostain käsittämättömästä syystä mennyt roskapostiin! Mitä ihmettä!

  Jep, tuo Insta on kaksipiippuinen paikka. Minäkin tykkään juurikin tuosta Monty Donin tilistä, kun näkee vähän kulissien taakse. Instassa on monta tosi kivaa juttua, mutta tuo maksullinen ja kalastelupuoli ei ole yhtään mukava.

  Juu, kaikkeen yhteistyöhön ei kannata ryhtyä, jos asiaa ei tunne omakseen. Vastuu on otettava huomioon. Minulle on esim. paljon lähetetty tuotteita, joita en periaatteesta voi esitellä tai suositella. Skippaan ne ja esittelen niitä, joitten takana voin seistä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: