Kunnolla sohaistu! Touché!

Kunnolla sohaistu! Touché!

Hellurei! Aurinko paistaa täällä kaakossa! Tuntuu, että jossain muualla myrskyää… ja saatanpa siellä myrskynsilmässä olla. Heh, he. Taisi tuo minun aiempi bloggailukirjoitukseniosua ja upota. Ketään en mollannut. En käyttänyt kenestäkään ihmisestä nimityksiä. En maininnut nimiä. Kritisoin toimintatapoja ja kiittelin blogini seuraajia, myös heitä ”maan hiljaisia”. Edelleen allekirjoitan kaiken sanomani. Ilmeisesti ”se koira älähti, johon kalikka osui”? Ainakin jumalaton julkinen lynkkkaus tuolla on meneillään meikäläisen pään menoksi. Siellä eivät sisaret säästele sanojaan. Tuli ihan fiilis, että oikein ovat odottaneet tuota hetkeä, sen verran antaumuksellista touhu on. Eräskin bloggari, joka kovasti minulta kyseli blogissa alkuun päästäkseen neuvoja, kehottaa ihmisiä äänestämään jaloillaan blogini suhteen. Kiitos tästä! Autan mielelläni jatkossakin! Autoin juuri kyseistä bloggaria poistumaan sosiaalisesta mediastani. Tuota kohupostaustani hän ei nimitellyt ilkeäksi minun kommenttiosiossani (kuten tuolla muualla), vaan kovasti komppasi. Ja, kun tarkemmin tuolla somessa katselin noita nimittelijöitäni, tiesivät tasan tarkkaan, ketä haukkuvat. Täällä taasen samoilla persoonilla oli ihan eri sävy tuohon kohupostaukseeni. Mitä se meistä ihmisistä kertoo?

No, analysoidaanpa vähän niitä nimityksiä, joita olen saanut: Tyhmä? Voipi olla. En ole käynyt Mensan testeissä, mutta harvahan meistä on. Kouluja olen saanut käytyä jonkin verran ja luokalleni en ole jäänyt. Typerä? Ehkä oli typerää mainita Insta-esimerkki, mutta mainitsinpa kuitenkin ihan noin konkretian vuoksi. (Linkkiä en laittanut! Kuvakaappauksia en tehnyt!) Nimiä en maininnut, enkä myöskään kansalaisuutta. Seuraan hyvin monista maista olevia puutarhaihmisiä. Kateellinen? Ei ole tarvetta olla kateellinen. Ihan hyvin menee näinkin, kiitos. Esimerkiksi Kanelia ja Kardemummaa -blogin  Marialla on Instassa yli 7400 seuraajaa. Welldone, Maria! Ei tulisi pieneen mieleenikään olla kateellinen. Ihailen Mariaa. Upea Instatili, joka on kasvanut tasaisen varmasti ilman James123:sten maksullista apua tai ”seuraa ja skippaa -taktikointia”. Seuraajia siis yli 7000 ja hän itse seuraa reilua tuhatta. Marialla on hyvä meininki! Se, mitä kritisoin, oli toimintatapa ”Kaikki mulle tässä heti nyt” – keinoja kaihtamatta. Ok, tuo toiminta sopinee jollekin. Itselleni ei. (Paitsi kukkakaupassa ja taimitarhalla!) Olen sen verran vanhanaikainen, että uskon tiettyihin arvoihin. Erehdyin nyt suuni aiheesta avaamaan, ja se ei kaikkia miellyttänyt, se. Nettikiusaaja? Hä? Ketä minä kiusasin? Voi olla, että joku tunsi sydämessään piston ja täten olonsa kiusaantuneeksi. Kerroin tasan tarkkaan postauksessani ajatuksiani bloggaamisesta. Ei se ollut ensimmäinen kerta, kun ajatukseni eivät jotakuta miellytä. Kiusaamista se ei kuitenkaan ole! Kuten jo tuota kohupostausta kirjoittaessani sanoin, tulipa tehtyä ”tuuletuspostaus”, niin niinpä tuli. Se tuossa oli hyvää, että katselen nyt tätä suloista blogimaailmaa aitiopaikalta. Monin paikoin ei ole kaunista katsottavaa. Tiedänpähän nyt, missä mennään. Olen puhunut, ugh! Tästä aiheesta minulla ei ole enempää sanottavaa.

51 thoughts on “Kunnolla sohaistu! Touché!

 1. Hei Satu, luin aiemman postauksesi, joka mielestäni yleismaailmallisesti käsitteli aihetta, onko oikotietä onneen ja huijaaminen eli ihan sama aihe, josta minäkin taannoin postasin. Omat lukijani ovat mukavaa porukkaa, eikä kukaan vaikuttanut loukkaantuneen omasta tekstistäni ja jos jollain pistos iski sydämeen, niin hän visusti vaikeni. Minä en henkilökohtaisesti tunnistanut postauksestasi ketään, enkä muutenkaan seuraa kuin kourallista puutarhablogeja, kuten tätä sinun ja vaikka esim. Cherin. Minulla ei ole hajuakaan, oliko aiempi postauksesi johonkin mitenkään kohdistettu ja en ainakaan saanut niin mitään selvää, jos johonkin tiettyihin vaikka postauksesi vihjaisikin, kuten omanikin, sillä jostainhan tämä postausaihe on syntynyt, mutta en tunnistanut ketään ja toivon, että oma postaus sama juttu eli mahdollisimman yleismaailmallinen.

  Sain sitten aivan muuta kautta tiedon, tuosta sinua lynkkaavasta postauksesta. Jos joku kokee, että postauksesi osuu ja uppoaa, niin ehkä siinä kohden olisi voinut laittaa vaikka viestiä ja olisitte puineet tämän keskenänne. Sinä kun käsittelit yleismaailmallisesti ja jos joku siitä suuttuu, niin hänenä laittaisin viestiä. Hänen kirjoituksensa sinällään on turhautunut ja loukkaantunut, mutta hämmentää lause osui ja upposi, jos minulla on puhdas mieli, niin valuu kuin hanhen selästä ja ajattelisin, ettei tämä koske minua.

  Kurjinta on, että ihmiset lähtevät kommenttikentässä lynkkaamaan, vailla parempaa pohjatietoa oikeastaan vaan otetaan vaan joku kanta. Viha todellakin luo vihaa. Ymmärrän hyvin sinua, koska itsehän samasta aiheesta postailin, että on turhauttavaa, kun itse puurtaa ja puurtaa ja on henkilöitä, jotka vaikka sitten ostavat seuraajansa. Fakta on, että suomalainen tili, jos et ole superstara, ei kasva tuhansilla kuukaudessa. Ihan silkkaa matematiikkaa. Ei siinä mitään väärää ole, että kalastelee seuraajia seuraamalla muita. Instassahan voi seurata vain 7500 ihmistä ja tuossa kohden tulee tie vastaan. Eli pitää seurata ja unfollailla, jotta saa itselleen seuraajia. Jos tili seuraa enemmän, kuin tiliä seurataan, niin sanotaanko, että se ei yrityksille näytä vakuuttavalta, vaan näyttää siltä, että yritetään seuraamalla insta maximimäärä tappiin saada seuraajia eli kukin toki tavallaan. Jos julkaisuja on esim. vähän niin eihän ne tonnitolkulla seuraajia kerää, se on silkkaa matematiikkaa, koska kuvan eläminen instassa on vain pieni hetki. Itsekin seuraan monia, mutta en lähde itse ensin seuraamaan monia, mutta jos tili on kiva, niin kohteliaisuuttani seuraan takaisin, vaikka ei aina pitäisi.

 2. En osaa nyt lainkaan ottaa kantaa onko ostettu vai ei jollain tilillä. Ostetut seuraajat on useimmiten ulkomaalaisia miehiä, joilla on suljetut tilitkin monesti ja vain muutamia kuvia ja jos näitä seuraajia on paljon, niin selvä peli. Jos seuraajajoukko näyttää ihan fiksulta, niin selvää on, jos seuraajamäärä on instan maximimäärä mukaan tapissa ja oma seuraajamääri pienempi, että tässä on harrastettu kikkailua, saaden seuraajia itsellekin, kun seurataan isoa määrää ja unfollataan sitten sitä mukaa niitä, jotka ei seuraa takaisin. Saahan tuollaistakin harrastaa niin halutessaan, kukin kuten sanottu tavallaan, mutta ehkä hieman epätoivoiselta seuraajien haalinnalta kaikki pelaaminen vaikuttaa. Lisäksi tosiaan voisi sanoa, mitä paljon perustallaajien instatilejä seuranneena ja muiden asiasta vihkiytyneiden kanssa jutelleena, niin normaalilla insta olemisella, se on yksi uusi seuraaja per kuva tai max kaksi. Eli olen itse julkaissut 5327 kuvaa ja seuraajia on 6773, mutta hei ehkä ne mun kuvat on vaan niin rumia, kuten heh vissiin sitten Satu sunkin. 😉

  Pää pystyyn ja linkkaan tähän oman postaukseni aiheesta ja vain siksi, että postauksessani on niin hyvä video, joka paljastaa huijaritilit ja myös nettiohjelma, jolla näkee onko jonkun instatilillä käynyt kova piikki tai onko siellä aitoja seuraajia juuri ollenkaan, eli antaako edes käppyrää. 😉

  minakokeski-ikainen.blogspot.fi/2018/02/mika-suututtaa-somemaailmassa.html

  Pää pystyyn Satu ja täällä tiedetään, että olet 100% hyvä ja sydämellinen ihminen, jota harmittaa vaan kepulikonstit ja kun et ketään nimennyt, niin en ymmärrä miksi sinut piti nimetä. Kaikenlaista hiihtäjää näkee blogimaailmassa ja lukuja valehdellaan ym. virallisissa tilastoissa joku todella alhaalla oleva peittoaa lukemillaan itseään listalla paljon korkeammalla olevan. Eli kaikenlaista näkee. Kun itsellä on hyvä olla ja rehelliset jauhot pussissa, voi tehdä omaa juttua ja joskus menee hermot ja sitten taas jatketaan, mutta hei hyvällä omallatunnolla, joka on aika kova arvo. <3 Ei tuntuisi hyvältä saada yhteistöitä kepulikonsteilla ja huijailla yrityksiä. Ottavat minut sellaisena, kuin blogini ja lukemani ovat tai eivät ota ollenkaan. Näillä eväillä mennään ja jatketaan pää pystyssä. <3

  minakokeski-ikainen.blogspot.fi/2018/02/mika-suututtaa-somemaailmassa.html

 3. Kiitos tsempistä, Tiia! Juupelis juu. Tää on tätä. Täytyy sanoa, että alan olla aika sanaton jo tämän suhteen. Enää ei oikeastaan yllätä mikään. Aurinkoa viikonloppuusi, murunen!

 4. Niin, hassua, että joku tuosta tunsi löytävän itsensä. Onhan meitä kanssasisaria tuolla Instassa pilvin pimein ja vieläpä eri kansallisuuksia.

  Pitäisi vain ilmeisesti olla tarpeeksi härski ja johan tulee seuraajia. En koe vaivan arvoiseksi. Sitä, kun pitää pystyä itsensä kanssa elämään. Mutta hyvä, että on eri keinoja saavuttaa onnellisuus, jos se kerran tuosta tulee. Tämähän on vapaa maa ja maailma.

  Juu, lynkkaus kimpassa näyttää olevan pop. Vähän on Rooman meininki (Colosseum).

 5. No vuosia bloganneena voin jo sanoa, että ei enää yllätä yhtään mikään. Ennen blogia elin vielä kuplassa. Kuten sanottu jos on puhdas omatunto, ei tarvitse olla moksiskaan ja onneksi meidän ei tarvitse, kuin jatkaa omia hommia vaan eteenpäin. 🙂

  Kivaa viikonloppua <3

 6. Owwwwww your sweet dog…..it is time for spring…..love happy weekend Ria x ❤️

 7. Eikös se vanha sananlasku mene niin, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. 😉

  Itse ajattelen samalla tavalla kuin Tiia tuossa ylhäällä, jos itsellä on puhtaat jauhot pussissa, ei ole syytä alkaa puolustelemaan ja käymään hyökkäykseen. Ainakaan itse en olisi voinut mitenkään ottaa itseeni tuota sinun ensimmäistä postausta. Kävin lukemassa ensimmäisenkin postauksen bloggaamisesta, eikä siinä kyllä minun lukutaidoillani ketään suoraan syytelty, todettiin vain yleisesti. En seuraa paljoakaan puutarhablogeja, joten silläkin tavalla ainakin itselleni jäi täysin arvoitukseksi, ketä olisit voinut postauksessa muka tarkoittaa.

  Omalla instatilillä pyörii paljon näitä, jotka alkaavat seuraamaan yhä uudestaan ja uudestaan, saadakseen minusta seuraajan. Jos erehdyn aloittaa seuraamisen, pian tämä seuraaja poistaa minut. Silloin on aika selvä peli, mitä tuolla seurannalla on yritetty, saada itselleen lisää seuraajia. Ymmärrän tämän tavan hankkia lisää seuraajia, mutta minusta se on lähinnä häiritsevää.

  Aurinkoista perjantaita!

 8. Olen järkyttynyt saamastasi kohtelusta ja siitä, millaista tämä nykyajan somemaailma näköjään on. Toisaalta vähän huvittaakin: taisi kalikka tosiaankin kalahtaa, kun koirat kerran älähtivät. Kyllähän ihminen sisimmässään tietää, milloin toimii oikein ja milloin väärin, mutta voi olla vaikea myöntää asia edes itselleen. Kun joku sitten tuo asian julki, vaikkei nimiä mainitsisikaan, ja ihminen tunnistaa kuvauksesta itsensä, noustaan takajaloille. Hyökkäys on paras puolustus, vai miten se menikään. Itse en tuntenut, että kirjoituksesi olisi ollut minkäänlainen hyökkäys ketään vastaan, vaan ihan tavallinen postaus, jossa kerroit siitä, mikä sinua harmittaa. Jos joku otti tekstin henkilökohtaisesti, niin sehän kertoo vain hänestä itsestään.

  Pysy sinä tyttö vahvana ja jätä tuommoiset ihmiset omaan arvoonsa (niin olet ilmeisesti tehnytkin). Antaa ikävien ihmisten pyöriä omassa sonnassaan. Elämäniloa ja kaikkea hyvää sinulle! <3

 9. Huokaus. Komppaan Tiiaa tuossa edellä että asiallisesti ja reilusti olisi voinut asian hoitaa kun sinunkin kirjoituksesi oli niin siisti ja rehti eikä nimennyt mitään tahoja. Mutta tämmöistä täällä netissä aina silloin tällöin on.

  Kiitos ja kunnia moderoinnin, ei ainakaan tarvitse omassa blogissa julkaista syyttelyjä ja nimittelyjä. Yksi blogikaveri neuvoi minulle moderoinnin joskus vuosia sitten kun anonyymit alkoivat rellestää blogissani. Aloitin bloggaamisen vuonna 2005 ja silloin olin vielä naiivi ja ajattelin että sananvapaus on oltava. Joku raja pitää kuitenkin olla. Instagramiin en ole tutustunut, enkä tutustu. Se on nyt päätetty ?

  Hyvää viikonloppua. Aurinkoa ja kevään odotusta ?

 10. Thank you, Ria! Yes, it's officially spring noW! Thank you for stopping by!

 11. Juu, osui ja älähti. Kyllä minä sen juttuni olin oikolukenut moneen kertaan ja mielestäni en kenenkään kimppuun hyökännyt. Toimintatyyliä arvostelin. Ja luulen, että jollei joku olisi ehdon tahdoin halunnut itselleen tuota esimerkkini manttelia ottaa, ei kukaan olisi ketään tiettyä osoittanutkaan.

  Juu, noita opportunisteja pyörii Instassa pilvin pimein. Klikkaavat ja häipyvät, jos seuraat. Notkuvat vähän aikaa, jollet seuraa. Häipyvät joka tapauksessa.

  Kiitos, Jonna, tuesta ja tsempistä!

 12. Huh, ilmeisesti sohaisit johonkin kiehuvaan muurahaispesään.

  Somen ongelma on se, että yhdellä napin painalluksella nettiavaruuteen voidaan laittaa sanoja, joita ei niin kovin mietitä ja niiden vaikutusta ja merkitystä ajatella. Kiukuissaan ja loukkaantuneena moni ajattelemuudessaan laittaa pahan olonsa vyörymään. Sen sijaan, että asioista keskusteltaisiin rauhallisesti ja vaihdettaisiin näkökulmia, syntyy repivää ja usein täysin aiheetonta nimittelyä.
  Minusta some on hieno mahdollisuus monenlaisen tiedon ja taidon jakamiseen, kunhan sitä ei käytettäisi väärin ja muistettaisiin normaaliin kanssakäymiseen kuuluvat tavat.

  Olen ihmetellyt, miten vaikkapa facen käsityöryhmissä saadaan aikaan mittava käsirysy, vaikka luulisi aiheen olevan kaikkia miellyttävä ja innostava.

  Tämäkin kohu laantuu ja unohtuu aikanaan. Ikävä fiilis siitä tietenkin tulee. Ystävät pysyvät, luota siihen. Tsemppiä ja mukavaa viikonloppua!

 13. Kiitos, kaimaseni. Kyllä jätin. Ystävällisesti talutin somestani muualle. Joku tolkku kaikessa. Olet ihan the best! Pusit sinulle – Mikiltä myös.

 14. Kiitos, Rita A. Tämä on tätä. Ei mahda mitään. Minulla on elämässä vielä joitakin arvoja. Aurinkoista viikonloppua!

 15. Ai, siinä kommentoitiinkin sinun postaustasi! En ollenkaan ymmärtänyt sitä. Luinhan sen jo aiemmin.No sinun kirjoituksestasi ei todellakaan voi loukkaantua, ainakin minun mielestäni se oli ihan yleisellä tasolla. Sorry, en tosiaankaan tiennyt että sinua mollattiin. Ei pitäisi koskaan kommentoida, jos ei tiedä tasan tarkkaan mistä puhutaan…
  Minä en ole instassa enkä missään yhteistyöpostauksissa mukana, ihan perus bloggaaminen riittää.
  Oikein mukavaa maaliskuun alkua sinulle ja kiinnostavalle blogillesi!

 16. Juu, näinpä taisin tehdä. Siltikään, mitään en kadu. Tyyliini ei kuulu hymistellä, jos huomaan epäkohtia. Pyrin aina harkiten kirjoittamaan, jottei tarvitse katua. Luen juttuni pariinkin otteeseen ennen julkaisua. Koetan pysyä asioissa, en halua ryhtyä nimittelemään ketään. No, kaikkiin ei sama päde.

  Kyllä minä tämän kestän ja seison sanojeni takana edelleen. Ketään en ole esimerkeissäni nimennyt, mutta halukkaita esimerkkini saappaisiin on näemmä löytynyt. Ei voi mitään.

  Positiivisena somen minäkin yleensä koen. Täällä voi löytää ideoita, vaihtaa ajatuksia ja ennen kaikkea puhua puutarhaa.

  Juu, on tuolla facen ryhmissä joskus aika julma meininki. Kuulunkin nykyisin moniin ryhmiin, mutten aktiivisesti seuraa niitä. En tykkää lahtausmeiningistä. Toiset tykkää.

  Juu, tämän päivän sanomalehtikin on huomisen kalakääre. Sillä levelillä mennään. Pitää suhteuttaa. Vaan ei minua ole aikoihin noin vuolaasti ja avoimesti nimitelty.

  Kiitos tsempistä ja aurinkoista viikonloppua! Pusuja Juusolle!

 17. Jep, minä olen se suuri pahis ja ilkeä ihminen. Yleisellä tasolla kirjoitin, mutta ilmeisesti mainitsemastani toiminnasta joku tunnisti itsensä. Eipä se mitään.

  Minä olen molemmissa mukana. On harmillista, että yrityksiä sumutetaan, mutta täytyy toivoa, että firmoissa on valistunutta porukkaa, joka erottaa toden ja epätoden. Tämä on tätä nykypäivää. Meitä on niin moneen junaan.

  Mukavaa viikonloppua, Eeviregina!

 18. Toivottavasti mietit kuitenkin toimintaasi. Itse aloit julkisesti mollaamaan ja tämä postauksesi antaa sinusta entistä kielteisemmän kuvan.

 19. Luin edellisen postauksesi josta kohistiin. Ensinnäkin minusta sinä kirjoitit asiasta erittäin hyvin, etkä todellakaan osoitellut ketään sormella, joten on hassua että kyseinen henkilö veti herneen nenään. Niinhän sitä sanotaan että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Minusta sinä olet saanut ihan kohtuuttomasti skeidaa niskaan tuon asian tiimoilta!

  Se on totta ja mielestäni tosi ärsyttävää, kun huijataan lukemia ostamalla seuraajia. En edes ymmärrä miten joku viitsii vaivautua tuollaiseen, ja mitä iloa siitä kokee saavanna. Itse aiannkin haluan saada seuraajani vähäiset tai runsaslukuiset, ihan niillä omilla ansioillani, enkä huijauksella.

  Se vaan on tosi että jossain vaiheessa myös ne huijaukset paljastuu, tavalla tai toisella.

  Minusta on myös todella rumaa tuo pöhinä ja haukkuminen mitä olet saanut osaksesi, olen todella surullinen siitä. Ja se henkilö, jota olet auttanut ja tässä tilanteessa sinulle selkäsi käänsi, niin hän varmasti tulee jossain vaiheessa huomaamaan, että kannattiko?

  Minä toivotan sinulle tsemppiä ja jatka pää pystysssä ihanan blogisi pitämistä <3

 20. Kiitos, Souliina! Tässä on nyt paljastunut koko ihmislajin kirjo. Minun silmäni tämä on avannut oikein kunnolla. Antaa tulla vaan, jos jollain on ollut kauankin jotain sielunsa päällä, kuten näyttää olleen.

  Virtuaalihalaus sinulle ja kiitos tsempistä! Tämäkin kertoo hyvin paljon, ketkä täällä käyvät tsemppaamassa.

 21. Mikä näitä immeisii riepoo!!! Onneks en pyöri tuolla Instassa enkä facbookissa, eikä kyllä tie yhtään miel männäkkään niihen. En ymmärrä tuota lynkkaus meininkii!

  Välttävästi tien noita plogi kirjotuksii, tulloo kirjotusvirheitäkin ja murrrekkin on vaikii!

  Ihmettelen jos kästyöryhmissäkin suahaan raivo aikaan, iloittas toisiin juttuloista ja töistä.

  Äänisen rannalla syntyneen sukulaisen sanoja lainaten, pietään vuan lippu korkiilla! Kirjottele sie Satu vuan etteenkinpäin. Mielenkiinnolla luven siun postauksii ja kahtelen kauniita kuvia.
  Pöly laskeutuu ajallaan.

  Hyvvee viikonloppuu!

 22. Kiitos, Ulla. Sinun murre on ihanan kotoisaa. Moni sukulaiseni on kotoisin Pohjois-Karjalasta. Se on ihanaa seutua.

  Juu, lippu on ihan korkealla. En koe mitään väärää tehneeni. Kirjoitin ajatuksiani bloggaamisesta. Ketään en ole nimennyt tai nimitellyt.

  Kiitos, Ulla, tsempistä. Halit sinulle! Aurinkoista viikonloppua!

 23. Johan nyt! Outoa. Onkohan mulla mennyt ihan ohi ko. postauksesi, ainakin sen puinti on. Suoraan sanottuna en hirveästi ole kiinnostunutkaan kaivelemaan tämän asian taustoja 😀 Ihmeellistä minusta onkin, miten joillakuilla voikaan olla niin paljon kiinnostusta ja intohimoa tällaiseen asiaan, sekä hermot niin pinnassa ja pipo kireällä, että aletaan parjata urakalla jotakuta bloggaajaa. Mikähän ihme siihen voi ajaa. Bloggaaminen kun on ihan vapaaehtoista, sekä pitäminen että lukeminen, että en ymmärrä, miten sitä voidaan edes ottaa niin kovin tosissaan.

 24. Kiitos, Saila. Tässä on kyllä nähnyt monen todellisen karvan. Tavallaan en edes yllättynyt. Se vain harmittaa, että olen yhden mokoman päästänyt käymään kotonani. Esitti ystävää.

  Tämä on tätä nykyaikaa. Kiitos tuesta. Iso halaus sinulle!

 25. Voihan mahdoton mikä myrsky! Ei ole kyllä ollut mitään tietoa (kävin lukemassa tuon minäkokeski-ikainen-blogijutun) huijariseuraajista, ja miten seurata kävijöitä yms. Että joku voikin jossain "verissäpäin" hankkia seuraajia jotta sais mainostajia->rahaako ja/vai mainetta enemmän.
  Hienoisesti on ollut mielessä mennä instagramiin, mutta eipä tule mentyä. Facebookista en ymmärrä sen enempää, kävin katsomassa ja näytti vaikeelta. Ei riitä aikaa eikä halua kaikkeen mennä mukaan.
  Jonkun kerran olen blogeissa mainostettuja sivuja käynyt katsomassa, mutta ei tule ostettua kuitenkaan mitään.

  Niin minäkin kuin Ulla, käyn lueskelemassa blogeja, kerran jos ei kiinnosta ja jos näyttää kivalta tai mielenkiintoiselta voi liittyä lukijaksi. Aina ei jaksa tai ehdi kommentoida.
  Sulla on niin hieno ja suosittu blogi, että siittä vaan eteenpäin. Sano mummo kun lumessa kahlas. Hyvää viikonloppua!

 26. Mitä ihmettä..muutama päivä töissä ja olen ihan pudonnut kärryiltä..en tiedä missä tuota sinun postausta on arvosteltu..mutta ikävältä kuulosti nuo kommentit:( Minun silmään tuossa sinun postauksessa ei ollut kyllä mitään mistä olisi jotenkin voinut tekstin henkilöidä..kyllä se oli täysin yleisluontoisesti kirjoitettu ja sinun omia mielipiteitä..Halauksia sinne..äläkä anna ikävien puheiden/kommenttien pilata lomaasi❤

 27. Onpa ikävää. Olen niin pienessä piirissä vielä tässä blogitouhussa, etten yhtään tiedä, missä ja ketkä ilkeilevät. Hyvä olisi osata kiertää kaukaa. Tsemppiä.

 28. Ajattelin jo olla kommentoimatta tähän aiheeseen enää mitään (koska pyrin välttelemään mihinkään "nettiriitoihin" osallistumista ihan periaatteesta), mutta tuli sellainen olo, että saatan olla anteeksipyynnön velkaa. Kun kommentoin aiemmin, en tiennyt, mistä oli kyse, vaikka olinkin pikaisesti silmäillen lukenutkin sen loukkaantumisen syynä olleen postauksesi – en vain osannut yhdistää ollenkaan. Sain nimittäin sellaisen kuvan, että kyse oli jostain nimenomaan Insta-seuraajien kalastelua ja ostamista käsittelevästä, tosi asiattomasta jutusta, eikä yleisesti bloggaamiseen liittyvästä teksistä, jossa parilla sanalla sivusit myös Insta-asiaa mitenkään kummemmin sitä ruotimatta. Kuvailua oli mahdoton yhdistää blogiisi. Tekstisi noin ylipäätään oli nimittäin asiallinen ja oikein hyvä. Ymmärsin siis kyseessä olevan aivan toisenlaisen tapauksen.

  Toki ymmärrän senkin, että mainitusta Insta-asiasta saattoi hyvinkin tulla sellainen olo, että esitit henkilökohtaista kritiikkiä, jos esimerkkisi määritteet täsmäsivät täysin omaan tiliin – vaikka toisaalta niitä tilejä lienee pilvin pimein, joihin ne olisivat voineet myös täsmätä tai niiden täsmääminen yhtään mihinkään olisi voinut olla pelkkää sattumaa. Sitähän me emme voi tietää, ovatko kyseiset seuraajat oikeasti ostettuja tai jotenkin muuten kepulikonstein hankittuja vai eivät, joten sitä lienee aivan tarpeetonta spekuloida. Tällaiset tapaukset kannattaa mielestäni jättää omaan arvoonsa. Niinhän sitä sanotaan, ettei ole olemassa negatiivista huomiota, joten jos ei halua antaa lisää näkyvyyttä jollekin, paras tapa on vaieta.

  Halusin siis vain sanoa, että en ole häipymässä blogisi lukijoista tämän takia, kun et kerran ole tehnyt mitään sellaista, mistä luulin olevan kyse. 🙂

 29. Apua, mitä täällä oikein on tapahtunut. Laittaisin kauhistuneen hymiön mutta tietokoneeni ei sellaisia osaa laittaa (tai minä en osaa laittaa).
  Mitä kamalaa sinä olet mennyt tekemään että olet saanut tuollaisen reaktion joissakin aikaiseksi? Mutta eipä siinä, omasta kokemuksestani voin sanoa ettei itse aina tarvitse tehdä edes mitään kun haukku ryöppy saadaan aikaiseksi. Minuthan haukuttiin muutama vuosi sitten pystyyn ihan urakalla, olin ängenyt itseni ihan liian pieneen hameeseen, näytin kamalalta läskiltä, olin wanna be model, kainalon haistelija ja mitähan kaikkea muuta ikävää sain niskaani. Tsemppiä sinne ja mietin että uskallankohan käydä lukemassa postauksen josta moinen kohu on syntynyt. IHanaa viikonloppua kaikesta huolimatta <3

 30. Ehkä ihan hyvä päätös olla menemättä. Itse siellä keikun, mutta ei ole oikein meikäläisen juttu. Jää aika pinnalliseksi.

  Minusta on ihan ok, ettei aina ehdi ja jaksa kommentoida. Käyn itsekin lukemassa paljon juttuja ja jää kommentoimatta. Eihän me lehtien palstoillakaan kommentoida kaikkea lukemaamme. Toki kommentit lämmittävät mieltä, jos niitä saa.

  Juu, kiitos. En minä tähän tuuperru, vaikka moni ehkä toivoisi. Eteenpäin kohti uusia vastoinkäymisiä! ;O)

 31. Hih, tää on tätä. Joku ilmeisesti päätti sieltä löytää itsensä. Mikäs siinä. Minulla on ajatuksia bloggaamisesta ja kerroin niistä. Kaikkia ne eivät miellytä ja sille ei voi mitään.

  Kiitos, sinä ihana Päivikki. Sydämesi on kultaa, kuten olen jo aiemminkin sanonut. En totisesti anna. Jätän nuo omaan arvoonsa.

 32. Kiitos, Eeva. Välillä on tällaista. Minä ainakin nyt tiedän, mitkä paikat kierrän.

  Aurinkoista viikonloppua!

 33. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi. Juu, pitää kääntää tämä asia positiiviseksi. Eilen paukkuivat uudet kävijäennätykset blogissani ihan mennen tullen. Ja se, mikä ei tapa, vahvistaa. Pystyn hyvin nukkumaan yöni asian kanssa.

  Aurinkoista viikonloppua! Virtuaalihalaus!

 34. Hih, tämä on tätä normaalia nettielämää ilmeisesti? Kirjoitin noin yleisellä tasolla bloggaamisesta ja joku oli sieltä löytävinään itsensä. Sellaista se on. Mutta saivatpahan jotkut päästellä pahoja henkiä ulos haukkuessaan meikäläistä. Hyvä, jos helpotti.

  Anteeksi, mutta kuulostaa ihan uskottamattomalta nuo kainalon haistelut sun muut. Muistan kyllä tuon tapauksen ja ei voi kuin ihmetellä. Kaipa jokainen saa omassa blogissaan survoutua vaikka hansikkaaseen, jos siltä tuntuu. Sinä olet kaunis nainen, joten jätä nuo kainalojorinat omaan arvoonsa.

  Käy vain. Seison sanojeni takana. Myrsky vesilasissa.

  Kaunista viikonloppua, Nanni!

 35. Ohos, minulta on mennyt myrskyt ohi, hyvä niin. Tsemppiä Satu, en minä ainakaan osannut kohdistaa kirjoitustasi kenenkään tiettyyn bloggaajaan tai instatiliin, harvoin kun edes seuraan kuinka paljon jossain on lukijoita tai seuraajia. Itselläni on periaate että tulkoot seuraajiksi ne jotka oikeasti haluavat tulla ja minä seuraan niitä joita oikeasti haluan seurata. Muu kikkailu saa jäädä muille.

 36. Pakko tulla puolustamaan Satua sen verran, että kyllä näistä asioita pitää pystyä puhumaan, eikä esim. instatilien huijaaminen saa olla mikään vaiettu salaisuus, jota hyssytellään. Ihan petoksellista toimintaa yrityksiin päin, sillä sitä kaiketi halutaan, että maksetaan tai kikkaillaan itsellee seuraajia ja saadaan yhteistöitä, miksi kukaan muuten niin toimisi? Satu kirjoitti ensimmäisen postauksensa yleismaailmallisesti ja minulla ei ollut hajuakaan keneen postauksella viitattiin tai viitattiinko keneenkään. Kyllähän se ihmistä ottaa kupoliin, kun yrittää edetä ahkeruudella ja jotkut etenee huijaamalla, kyllä se rehellistä ihmistä syö.

  Sitten Satu lynkataan ja tästäkään postauksesta en kuullut Sadulta, vaan ihan toiselta bloggaajalta. Lynkataan erityisesti kommenttikentässä, joten on vain inhimillistä olla joskus turhautunut, loukkaantunut ja vihainenkin. Ihmisiähän tässä ollaan. Sadun blogia olen lukenut aikojen alusta asti, vaikka kukat ei kiinnostakaan, koska Satu on aito ja sydämellinen ihminen, eikä minun silmissä Satu rumentunut himppustakaan, vaan päinvastoin olen pahoillani Sadun puolesta ja myös kaikkien kanssabloggaajien, jotka joutuvat sietämään tätä huijauskulttuuria ja haloo vielä keski-ikäisiltä naisilta. Nuoret on paljon fiksumpia näissä asioissa ja menestyy ihan omin avuin.

  Kurjaa, että tuli tälläinen soppa, mutta ehkäpä selkeytti Sadullekin tilannetta ja erottui jyvät akanoista, ne jotka eivät heti halua ajatella pahinta toisesta, vaan miettivät asiaa syvemmin, kuka on loppupeleissä oikeassa ja kuka väärässä. Satu nimittäin ajoi rehellisyyden asiaa ja sitä ei tulisi unohtaa.

 37. Etpä menettänyt mitään. Somemaailma näytti kauneutensa oikein kunnolla. Tuskin kukaan kohdisti, mutta yksi päätti ilmoittautua saappaisiin. Samoin minäkin ajattelen. Mitä ideaa on vain klikkailla kuvia, joista ei edes tykkää tai katso. Vain siksi, että luvut näyttävät hyviltä.

 38. Kiitos, Tiia. Sydämesi on täyttä kultaa! Olet rohkea, kun puolustat lynkattua. Muistan tukesi ikuisesti.

 39. Olen varmasti liian vanha tähän kaikkeen, kun en ymmärrä tuota lukijoiden ostoa instassa. Itse en ole ketään ostanut ja silti niitä ulkomaalaisia ukkeleita ilmestyy lukijoiksi. Olen niitä poistellut, kun usein niiden tili on yksityinen.
  Seuraajia itsellläni on paljon vähemmän kuin mitä itse seuraan. En seuraa niitä siksi,että kalastelisin seuraajia itselleni, vaan siksi,että pidän heidän julkaisemistaan kuvista. Tyhmäähän se on, sillä monia julkaisuja menee ohi, sillä yritän elää elämääni muuallakin kuin somessa.
  Blogissanikin seuraan niin monia blogeja, etten mitenkään ehdi kaikkien postauksia lukea saati kommentoida.
  Niiden bloggareiden postauksia tulee herkemmin kommentoitua, joiden facebooktiliä luen.
  Sinuakin seuraan myös facen kautta ja usein on tullut kommentoituakin.
  Katja ,tuossa yllä, tiivisti hyvin minunkin ajatukseni tuosta seuraamishommasta.
  Tsemppiä sinulle ja Mikille!

 40. Hanne, tuolla toisaalla sanot minun vetäneen herneet nenään ja kirjoittaneen syyttävään sävyyn ja ihmetteleväsi sitä.
  Vehkeilystä minä tosiaan vedän herneet nenääni. Se on niin, että kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää. Jollei sitä halua, ei kannata kumarrella mihinkään suuntaan ja samalla pyllistellä mihinkään suuntaan. Itse aion seistä selkä suorana ja pysyä kirjoittamani takana. Ketään en ole nimennyt, nimitellyt enkä kiusannut. Olen ihmetellyt näitä toimintatapoja täällä somessa.

  Kiitos kommentistasi. Tsemppiä sinullekin ja mukavaa kevättä!

 41. Ei hyvää päivää ihmisiä.. Luulin että puutarhaihmisillä olisi joku tolkku asioiden mittasuhteista, mutta ei näemmä heillä(kään) sitä ole. Ihan käsittämätöntä kun sitä kirjoitustasi on niin hartaana luettu ja tulkittu. Jätä ne urpot omaan napaansa (ei voi sanoa rauhaansa kun sitä heillä ei ole). Ihan käsittämätöntä, kirjoituksestasi ei voi löytää mitään ilkeää eikä osoittelevaa. Erittäin hienosti olet asiaan suhtautunut, itse en olisi noin tyylikkäästi sitä pystynyt hoitamaan.

  Jatka vaan tuolla linjalla, tietyt asiat ja ihmiset kannattaa jättää noteeraamatta. Tsemppiä Satu!

 42. Anteeksi Sari!
  En mielestäni ole mitään vehkeillyt enkä sinua mistään syyttänyt. Ethän sinä siinä postauksessasi ketään erikseen maininnut. Ihmettelin vain, miksi tuohduit muutamassa asiassa niin kovin.
  No me ihmiset olemme niin erilaisia, onneksi, joku kimpaantuu 0-100 huomattavasti herkemmin kuin toinen.
  Minusta bloggaus on ihanaa eikä minua ärsytä yhteistyökumppanuus eikä arvonnat. Hyödymmehän kaikki niistä.
  Minua ei häiritse kirjoittaako blogia päiväkirjamaisesti tai asiapohjalta ja jos häiritsee, en lue sellaisia.
  Moni bloggaaja saa paljon negatiivistä henkilökohtaisuuksiin menevää palautetta ja se ei todellakaan ole mukavaa.
  Pysytään positiivisina ja nautitaan kevään tuoksusta ja linnunlaulusta!

  Hanne

 43. Voi kurja, tuntuu, että ihmiset joskus tahallaan käsittävät väärin asioita. Tsemppiä sinulle, jatka samaan malliin, näet tosiaan paljon vaivaa postaustesi eteen. Niistä on paljon iloa ja hyötyä muillekin. Syy siihen, että kommentoin aika harvoin on se, että sivusi on aika raskas minun mobiililleni, jolla useimmiten luen blogeja. Samoja ongelmia on joidenkin muiden blogien kohdalla myös. Toivottavasti saan tämän kommentin julkaistua kun tuli jaariteltua näin pitkään 🙂

 44. Tää on tätä. Ehkäpä joku sai tuosta revittelystä itselleen paremman mielen. Kiitos, Cheri <3 Joo, varmasti tämä sivusto on raskas kaikkine postauksineen ja linkkeineen. Vallankin mobiililla. Aurinkoista viikkoa!

 45. Kiitos, sinä ihana! Vastaan tähän kommenttiisi vasta nyt, kun oli jostain syystä mennyt roskapostiin. Olisinpa nähnyt tämän jo ajallaan. Kovasti lämmitti mieltä lukea tätä. Jep, taatusti jätän ja muutaman olen blokannut elämästäni. Tämä oli erittäin valaiseva ja puhdistava kokemus. Vähän kuin kukkapenkin kitkentä.

  Kiitos! Jatkan! En nyt ala riehua täällä, mutta jos minulla on jostain asiasta ajatus tai mielipide, aion sen kyllä kertoa jatkossakin. Jos se jotakuta närästää, minkäs teet..

 46. Huomioin aiempaa postaustasi lukiessani, että siinä oli vihjaileva sävy, vaikka pääosin olenkin kanssasi samoilla linjoilla. Mielestäni tekstin olisi voinut kirjoittaa neutraalimminkin vihjaamatta yhtään kehenkään. Myöhemmin kuulin, keneen vihjaisit. Olen ymmärtänyt, että sinä olet tälle tietylle henkilölle myöntänyt, että tarkoitit juuri häntä. Ymmärrän, miksi hän loukkaantui siitä. Mielestäni anteeksipyyntö olisi ihan paikallaan. Anteeksi on pieni sana, mutta sillä on iso ilmaa puhdistava vaikutus -ihan kuin kasveilla. 🙂 Te ootte molemmat ihania ihmisiä ja teillä on upeat blogit ja kauniita kuvia. Kumpikaan teistä ei ansaitse lynkkausta! <3

 47. Vihjaileva sävy on lukijan tulkinta. Ketään en nimennyt tai nimitellyt. Kirjoitin ajatuksiani bloggaamisesta. Pitäisikö minun pyytää ajatuksiani anteeksi? Missään en ole mitään myöntänyt, koska ei ole mitään myönnettävää. Minusta tämä koko keskustelu on saanut aivan outoja sävyjä ja mennyt juoruilun puolelle. Kaksi riviä sadasta on revitty esille kuin iltapäivälehdissä.

 48. Jos et kerta tarkoittanut ketään tiettyä bloggaajaa, niin olen käsittänyt asian väärin. Anteeksi! Mielestäni on silti ihan reilua pahoitella, jos on sanoillaan loukannut jotakuta, vaikkei olisikaan tarkoittanut kyseistä henkilöä. Kirjoittajan tehtävä on kuitenkin ottaa vastuu omista sanoistaan, ja jos ne tulkitaan väärin, on hyvä korjata väärinymmärrys. Mutta toki tämä on vain minun mielipiteeni. Mukavaa loppuviikkoa sinulle! 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: