Vaarallisia ajatuksia..

Vaarallisia ajatuksia..

Heips! Päässäni on pidemmän aikaa muhinut halu muutokseen. En ole sanonut sitä aiemmin ääneen.

Haluan puutarhaamme muutosta. Enemmän ruusuja ja pioneja, vähemmän nauhuksia ja tarha-alpia yms. Siis enemmän romantiikkaa ja vähemmän keltaista räväkkyyttä.

Ja toiminnan nainen, kun olen…, ryhdyin tuumasta toimeen!

Kuvat lainattu Taimimoision sivuilta (Ei ole blogiyhteistyö, ihan itse tilasin ja maksan.) Kuvat ovat kovin pieniä, mutta suurentaessa ne tulivat rakeisiksi, joten pienillä mennään: Hybiridipioni Coral Charm Hybridipioni 'Coral Charm' Hybridipioni Coral Sunset Hybridipioni 'Coral Sunset' Kiinanpioni Catharine Fontijn Kiinanpioni 'Catharine Fontijn' Pioni Itoh-hybridi Garden Treasure Pioni Itoh-hybridi 'Garden Treasure' Tarhapipo Apple Blossom Tarhapipo 'Apple Blossom' Mätäsharso Rosa Schönheit Mätäsharso 'Rosa Schönheit' Lehtoakileija Black Barlow Lehtoakileija 'Black Barlow' Ja piipahdin myös Ruotsin puolella ja tilasin ihania David Austen -ruusuja… Kuvat lainasin Flora Linnean nettisivuilta. Boscobel Austinrosen Boscobel hos Flora Linnea Lady Salisbury Lady Salisbury austinros Leander Leander David Austin ros Flora Linnea Spirit of Freedom Spirit of freedom, Ausbite (Austinrosor) Tea Clipper Tea Clipper, Ausrover (Austinrosor) Ja sitten vielä tuosta läheltä tilasin… Kuvat lainattu Viherpeukaloitten sivustolta. Viherpeukalot-ruusu 2016 Viherpeukalot-ruusu 2016 Itoh-pioni First Arrival Itoh-pioni First Arrival Pioni Pink Hawaiian Coral Pioni Pink Hawaiian Coral Tarhasalkoruusu Mix Tarhasalkoruusu mix Jep, että tämmöistä menin taas tekemään… Tiedossa on siis pihalla kaivamista. Vuohenkello ja tarha-alpi saavat kyytiä ja ehkä jokin muukin. Toki pionin kanssa menee muutama vuosi odotellessa tuota hehkuvaa kukintaa. Mites sinulla? Onko muutoksen tuulia puutarhassa?

Mukavaa puutarhailua ja viikonloppua!

44 thoughts on “Vaarallisia ajatuksia..

 1. Hyviä ajatuksia, eivät yhtään vaarallisia. Upeita kukkia olet valinnut, tulee varmasti kaunis ja näyttävä lopputulos. Mukavaa viikonloppua!

 2. Eihän se puutarha taida koskaan ihan valmis olla,ainakaan meikäläisellä ja hyvä niin.Perennat kai saavat yhä enemmän jalansijaa kesäkukilta,taitaa osaltaan olla syynä tää tarhurin ikäkin.Ehkä myös järjen käyttö on lisääntynyt,rupeaa laatu korvaamaan määrän.Olen huomannut ettei se onnen tunne tulekkaan yltiöpäisellä raatamisella.Voin kyllä suositella sinullekin pensasruusuja ja pioneja nauhuksien tilalle,romantikko kun olen itsekin.

 3. Uskon, että tämän talven uusi aluevaltaus vaatii myös uudenlaista ilmettä puutarhaan – täytyy olla materiaalia myös omasta puutarhasta. Toivon niin, että saat nuo ruusut säilymään ja talvehtimaan, minulla se ei oikein tahdo onnistua. Mukavaa viikonloppua!

 4. Kyllä minullakin on muutoksia tulossa mökillä. Pionit saavat vihdoin oman paikkansa puutarhassa. Tähän asti ne on kasvanut siellä ja täällä. Hyvältä näyttää sinun suunnitelma.

 5. Ihana tuo lila ruusu… pioni ja alppiruusu muuttivat aamupäivällä meille. Varovasti olen kaivellut pihalla ja katsellut näkyykö elomerkkejä edellisvuosien istutuksista. Hyvältä näyttää 🙂

 6. Ei ole, kun ei ole puutarhaa, mutta en malta odottaa millainen tästä sinun tulee sillä rakastan just ruusuja ja pioneita kaikista eniten, joten alkaa kuulostaa ihan mun lempparipuutarhalta. 😀 <3 Jos mulla olisi puutarha se olisi varmasti hyvin sellainen englantilaistyylinen ja maalaisromanttinen. ^_^

 7. Ihanuuksien ihanuuksia. Tuossa on pari sellaista pionia joista haaveilen omaan puutarhaan ja kyllä nuo ruusutkin kelpaisivat. Romanttisesta kuin tykkään.

 8. So nice to see your new plans and I'm sure with these plants your garden will be so very romantic Satu.
  Regards, Janneke

 9. Tsemppiä, tsemppiä muutokseen! Romantiikka siis tiedossa! Itselläni lienee suurin muutos, että alan tyytyä kaiken 'vanhan' ylläpitohoitamiseen, kun kehon vaivat kurittaa rauhoittumaan jonkin verran. Pioneja hankin pari vuotta sitten useamman ja pidän kyllä niistä, vaikka ovat kukassa melko lyhyen aikaa, onneksi joillakin on kuitenkin kaunis lehdistö, joten niitä sietää katsella loppukesän. Ruusuja myös olen kokeillut, lähinnä ryhmiksiä ja kanadalaisia, mutta ovat minulle melko haastavia ja pääsevät kukkaan vasta loppukesän viime metreillä täällä meidän seudulla.

 10. Voi miten kauniita muutoksia on tulossa, tykkään. Arvaa vaan sainko tänäänkään laitettua tuota omaa takapihaa. Olin kyllä siskoni pihaa laittamassa 🙂 Sain sentään orvokit ostettua etuoven eteen 🙂

 11. Piäntä fiilausta kaiken aikaa.
  Johan taas repääsit 🙂 Hianoja valintoja.

 12. Ei vramasti raataminen tee ketään onnelliseksi, vaan ilolla ja täydellä sydämellä tekeminen, mikä on huokunut tästä blogista sen alkuajoista lähtien.

 13. Ainahan jotain muutosta pitää olla, että pysyy mieli virkeänä. Minulle muutos on jo se, että ylipäätään tein kukkapenkkejä. Se homma on vielä pahasti kesken. Keltainen räväkkyys ei ole minun juttuni. Hyvältä näyttää suunnitelmasi. Saadaan siitä varmasti kuvia kesän mittaan?

 14. Ihania ostoksia! Itse oon tykännyt romanttisesta värimaailmasta ja kukkivista aina. Osa uusista samoja, mitä meidänkin pihalta löytyy tai tulossa kevään taimitilauksissa 🙂 Tosin itse aloin luopumaan arkajalkaruusuista viime vuonna (kun tullut kiskottua kuolleita ylös lähes vuosittain), oon siirtynyt kanadalaisen ja ranskanruusuihin lähinnä, joitain neidonruusujakin löytyy. Ehkä sinulla parempaa onnea ihanien Austinin ruusujen kanssa, sillä noita Floralinnean alkuja paljon kehuttu.

 15. Ihastuin tuohon lilaan ruusuun. Pihoilla muuttuu joka kesä jotakin sekä kotipihalla että saaressa kesäpihalla.

 16. Täälläkin on tarha-alpi saanut lähtötuomion. Rasittava kukkapenkin valtaaja. Tilalle on tulossa ainakin palavaa rakkautta, mutta toisaalta myös kokonaisvaltainen penkin uudistus – vähemmän lajeja ja harkittuja muotoja. Näin keväthuumassa ostin myös tarhapionin ja maanpeiteruusun toisaalle romanttisen penkin pätkään. Muiden pionin ja ruusujen seuraksi. Siitä se uusi puutarhakausi lähtee!

 17. Ihania kukkasia ja minä myös ihastuin samaan lilaan ruusuun kuten Mai Laakso 🙂

  Aurinkoista sunnuntaita toivoopi Maija

 18. Ooh, no nyt näyttää lupaavalta, ihanan hempeitä sävyjä tulossa.

 19. Ihan hyviä ajatuksia. Ruusut ovat upeita! Hyvää uutta viikkoa!

 20. Samoilla linjoilla kuin Nina tuolla edellä eli keskityn lähinnä vanhan ylläpitohoitoon.Selkävaivat rajoittavat senverran. Kaunis on puutarhasi jo nyt. Mukavaa kevättä. Tv Marja.

 21. Vaarallisia kukkaron ja oman kunnon kannalta. Idea tietää rahanmenoa ja kaivamista… Aurinkoista viikkoa!

 22. Juu, ei ole valmista milloinkaan. Romantiikka lisääntyy ja kukkakimppumateriaalit.

 23. Kiitos! Ilolla mennään. Välillä on vähän rankkaa, mutta onnellisena kellahdan puutarhapäivän jälkeen sänkyyn.

 24. Kiitos, Unelma. Ruusut ovat vähän haasteellisia kirvojen ja talven vuoksi, mutta yritän.

 25. Niin pitää. Sitä minäkin toivon. Haastetta tiedossa. Olenkin vähän vältellyt ruusuja tähän asti. Kivaa ja lämmintä viikkoa, Sirkku!

 26. Pionit ovat ihania, mutta ehkä vähän hankalia välillä. Kiitos.

 27. Rakastuin lilaan ruusuun viime kesänä. Se näyttääkin selvinneen talvesta. Nyt hankin kolme lilaa lisää. Mukavaa viikkoa ja puutarhurointia!

 28. Niitä minäkin rakastan eniten ja ajattelin, että miksen sitten hankkisi niitä lisää. Sellaisista puutarhoista minäkin pidän eniten.

 29. Jep! Noita pioneja olen jo pari kesää katsellut sillä silmällä. Nyt ne tulevat meille. Niin tykkään minäkin.

 30. Thank you, Janneke. I hope it will be. Happy gardening and thank you for stopping by.

 31. Kiitos, Nina. Juu, on. Ruusut ovat haastavia ja pionien aikaan tulee yleensä se kesän raekuuro. No, yritetään kuitenkin. Kaunista viikkoa!

 32. Kiitos, Outi. Hih, no sisko kiittää! Kukkaisaa viikkoa!

 33. Joo, aina. Tuli inspiraatio ja eiku tuumasta toimeen.

 34. Näin on. Vaihtelu virkistää. Minä tykkään kaikenlaisista kukista, mutta nyt haluan romantiikkaa ja kimppuaineksia. Jep, kuvia pukkaa.

 35. Tykkään minäkin. Ainahan noita ruusuja kuolee, mutta minkäs teet. Toivotaan, että on. Pitää kokeilla.

 36. Tarha-alpissa on kamalat juuret. Jätin sitä enää yhteen paikkaan pienelle alalle. Jep, ihanaa! Koko kausi edessä!

 37. Kiitos! Juu, muutoksia tiedossa. Aurinkoista viikkoa!

 38. Juu, onhan noita vaivoja ja pitäisi varoa. En malta. Kiitos! Kukkaisaa viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: