Toivepostaus Austin-ruusuista

Toivepostaus Austin-ruusuista

Heips! Toiveesta toimeen. Katja Päivänpesän elämää -blogista toivoi postausta Austin-ruusuistani. Se olikin haasteellinen toive. Olen sellainen huithapeli, että jouduin tekemään melkoisen salapoliisityön löytääkseni Austin-ruusujeni nimet. En pidä kirjaa kasveistani ja enimmät laput kukkapenkistä heitin pois, kun näyttivät rumilta. Luotin, että nimet löydän tarvittaessa blogistani. Niin lopulta löysinkin!Täältä. Toivottavasti nimet ja kuvat osuivat oikein…

Yllä kukkii luultavimmin Spirit of freedom, Ausbite, jonka tilasin ruotsista Flora Linneasta puolitoista vuotta sitten.

Leander (yllä)

Tea Clipper (yllä)

Lady Salisbury (yllä)

Benjamin Britten (Ausencart) (yllä) Puutarhassamme ovat myös Princess Alexandra of Kent ( kuvat lainattu David Austinin sivuilta täältä, koska omat kuvat olivat kateissa)

Charlotte

Lady Emma Hamilton

ja Boscobel.

Kaikki ovat selvinneet hyvin viime talvesta. Osa on jo kukkinut ja osa ei ole vielä kukkinut. Ruusut tosiaan talvehtivat hyvin täällä II-vyöhykkeellä. Runsas lumipeite auttoi asiaa. Syksyllä kasasin ruusujen päälle ison kasan lehtiä ja talvella lapioin lisälunta. Jos pidät ruusuista, suosittelen Austineita. Kuulemma tuolta Ruotsista tilatut ovat jotenkin vahvempaa kantaa ja hyvin ovat tosiaan pärjänneet. Paremmin kuin Suomesta ostamani ryhmäruusut. Lopout Austineistani olen ostanut Plantagenista ja nekin selvisivät talvesta hyvin.

31 thoughts on “Toivepostaus Austin-ruusuista

 1. Oi miten upeita kaikki! Minä niin rakastan ruusuja ja ovat kyllä ihania kun kukkivat niin pitkään! Kauniita kesäpäiviä sinne teille❤️

 2. Kiinnostava postaus. Sillä Austin-ruusuja minäkin alan nyt kaivata. Toki riskillähän meidän savimaan kanssa aina mennään.

 3. Kiitos tästä postauksesta! Haluan ehdottomasti muutaman Austinin meille, mutta tuntuu että kauppojen valikoima on ollut kovin suppea. Täytyypä siis tilata Ruotsin puolelta:)

 4. Aivan ihania ruusuja. Olen aina rakastanut vaaleanpunaisia kerroksellisia ruusuja ja tässä postauksessa niitä nyt olikin ihanan paljon <3
  Kivaa alkavaa viikkoa sinulle Satu <3

 5. Kiitos Satu <3 On ne vain kauniita ruusuja. Minulla on rosario menossa osin uusiksi, paikka on niin hyvä että sitä en hakua enää tuhlata pensasruusuihin, siirrän osan pois ja laitan kokeiluun jotain herkempiä tilalle. Austineita tekisi mieli kokeilla. Kuulostaa että ne säilyivät sinulla talven yli aika vähällä vaivalla.

 6. Upeita ja näyttäviä ruusuja, muistaakseni huokailin näitä jo viime vuonnakin täällä. <3

 7. Kauniita ovat Austin-ruusut. Talavella poistetaan koivuja meijän pihasta ja suunnitteilla on ruusupenkki tehä tilalle. Nämäkin ruusut on listalla.

 8. ihastuttavia kaikki! yritin tutkia kuvia sillä silmällä, et onko Austin-ruusuissa piikkejä vai ei. tykkään kovin ruusuista, mut en niinkään niiden piikeistä;) minulla on vain pensasruusuja, ja ne kasvavat aivan liian suuriksi. nyt olen jo useammassa blogissa ihastellut monen muun tavoin näitä englantilaisia ruusuja. onko tuo David näiden Austin ruusujen jalostaja vai mistä ne ovat saaneet nimensä?

 9. Austinit ovat aivan erityisen ihania! Kauniita ja tuoksuvia. Kivaa uutta viikkoa!

 10. Austinit ovat upeita ruusuja. Ruusujen kanssa mennään aina vähän riskillä..

 11. Nuo Austinit ovat erityisen kerrottuja. Aurinkoista viikkoa, Outi!

 12. Eipä kestä. Tiedänpä nyt itsekin, mitä ruusuja minulla on. Kannattaa kokeilla.

 13. Kiitos! Olen panostanut viimeiset pari vuotta ruusuihin ja hortensioihin.

 14. Ai että nämä ovat hurmaavia! Joskus olen Austineista haaveillut, mutta luulen, etteivät ne viihdy täällä vähälumisella rannikolla…

 15. Supersuperkauniita. <3 Todella hurmaavia ja täälläkin tuli mieleen vanha aika. <3

  Ihanaa uutta viikkoa Satu. <3

 16. Upeita ruusuja kaikki tyynni❤️! Miltei tunnen ihanan ruusuntuoksun tänne asti.
  Energiaa uuteen viikkoon!

 17. Ruusut ovat ihania! Monia vuosia niitä välttelin hankkimasta, kun tuppasivat aina paleltua eikä ollut sopivaa paikkaa. Mutta niitä alkaa olla niin monissa blogeissa, että itsekin olen pikkuhiljaa lisännyt ruusuja penkkeihin. Sinulla onkin huikea kokoelma ruusuja, ja tuntuvat pärjäävän hyvin näillä leveyksilläkin. Mukavaa viikkoa!

 18. Kyllä on ihania ruusuja! Minä taas olen luullut pitäväni hyvin kirjaa kasveistani vihkoon, mutta totuus on toinen. Juuri tänään laitoin kasvien nimet blogiin huolella, että täältä ne sitten löytyisivät!

 19. On niissä jonkin verran, muttei paljon. On, hän on jalostaja.

 20. Ovat! Nuo ovat Austin-ruusuni. Muista ruusuja taitaa olla enemmän.

 21. Ihania todellakin! Minä aloin joskus ensin laskea kasvejani ja jaksoin kolmeensataan asti. Kirjatakin aloin, mutta on liian työlästä.

 22. Sieviä ovat… en muista nähneeni täällä päin myynnissä?vaikka ovat ilmesesti kestävämpiä kuin ryhmäruusut?

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: