Kukkaiselämää – Osa 7: Kukista kauneutta, iloa ja lohtua

Kukkaiselämää – Osa 7: Kukista kauneutta, iloa ja lohtua

Hei!

Kukkaiselämää on minulle totaalinen elämäntyyli, elämäni filosofia, yritys, brändi. Kukat ovat lohtuni, iloni ja kauneuden lähde. Olen viimeiset kymmenen vuotta omistanut enemmän tai vähemmän Kukkaiselämälle.

Pidän kaikesta kauniista yli kaiken. Rakastan kukkia, puutarhaa – olen rakastanut niin kauan kuin muistan. Kukkaiselämää-puutarhamme on nimenomaan kukkapuutarha. Olen pyrkinyt luomaan puutarhan, joka alkaa kukkia huhtikuussa ja kukkii aina lokakuulle. Mielestäni olen onnistunut siinä melkoisen hyvin.

En keräile kasviharvinaisuuksia, vaan meillä mennään ihan tuiki tavallisilla perennoilla ja kesäkukilla. Nurmikkoa ei tontillamme montakaan kymmentä neliötä ole. Kukaan perheessämme ei tykkää ruohon leikkaamisesta. Minä pidän kukkien hoidosta, joten kukkia siis tontti tulvilleen!

Viime vuosien kuumat ja kuivat kesät ovat hieman rakkautta koetelleet ja olen lisännyt pensaiden määrää. Meillä onkin nyt muutama kymmenen hortensiaa.

Pidän kaikista kukista ja väreistä. Inhokkeja ei ole.

Kukat ovat myös lohtuni ja iloni. Minulla on paljon terveysongelmia ja kukat ovat tuoneet lohtua vaikeina aikoina. Kukkarakkaus ei siis ole yhtäkkinen koronavuoden villitys, vaan kukat ovat olleet ”ystäviäni” jo vuosikymmenet.

En ole hyötykasvi- enkä viherkasvi-ihminen. Olen Kukkaihminen, isolla K:lla. Siitäpä nimi Kukkaiselämää!

2 thoughts on “Kukkaiselämää – Osa 7: Kukista kauneutta, iloa ja lohtua

  1. Kaunis piha sinulla onkin, se on varsinainen paratiisi. <3
    Olinko näkeväni ylimmässä kuvassa amerikanjalopähkinäpuun? Olen sellaista nyt meille kasvattamassa siemenistä (pähkinöistä), joita tilasin Mustilan arboretumista, saa nähdä itääkö. Kaunis puu.:)

    1. Kiitos? On se amerikanjalopähkinä. Tarvitsee erittäin paljon vettä. Siitä tulee valtava, joten tarvitsee tilaa ympärilleen. Varmasti itää. Meillä oravat kätkevät noita pähkinöitä, ja taimia pompsahtelee siellä ja täällä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: