Polku kerrallaan

Polku kerrallaan

Hei!

Hitaasti, mutta varmasti ruusutarha etenee. Ruusuja on hankittu jo autolastillinen, mutta tärkeimmät vielä puuttuvat. Ne Austin-ruusut. Niitä ei tästä kaupungista tunnu löytyvän. On siis käännyttävä netin puoleen.

Olemme miehen kanssa rakentaneet ruusutarhaa aamuisin, kun on vielä viileää. Päivällä ei kuumuuden vuoksi jaksa ja illat menevät puutarhan kasteluun.

Ja mitäs sitä tuli shoppailtua? Kauppojen valikoimista johtuen lähinnä pilari- ja köynnösruusuja. No, tulevassa paviljongissa on monta kulmaa…

John Davis -ruusuja ostin kaksi, kun halvalla sain. Ruusujen kuvaukset on lainattu Tahvosten sivuilta.

Rosa ’John Davis’

Kanadalainen köynnös, tai pilariruusu. Hyväntuoksuiset kukinnot ovat halkaisijaltaan 8-9 cm, kukkii koko kesän. Terve lajike.

Rosa Gallica-ryhmä ’Duchesse de Montebello’

”Kukat vaaleanpunaiset, kerrotut ja tuoksuvat. Kukat ovat muodoltaan aluksi kuppimaiset, mutta avautuvat ja vaalenevat vanhetessaan. Pensas on 100 -150 cm korkea.”

Kuva lainttu Tahvosilta, sillä ruusussa ei ollut kuvallista tuoteselostetta.

Rosa ’ZLEEltonStrack’ Above and Beyond™

Oranssit nuput avautuvat aprikoosin sävyisiksi puolikerrotuiksi tai kerrotuiksi kukiksi. Kukat tuoksuvat miedosti. Vahvaversoinen, voimakaskasvuinen ja terve köynnösruusu. Korkeus 2-4 metriä ja leveys 1-3 metriä. Ravinteikas, syvämultainen maa. Talvisuojausta suositellaan.

First Editions® kokoelma.

Sitten tuli ehkä virheostos. Ostin yhden ryhmäruusun, koska valikoimat olivat, mitä olivat. Alla on lainattu teksti Hankkijan sivuilta.

”Suurikukkainen ’Augusta Luise’ on tuoksuva Nostalgia lajike. Kauniisti laineikkaat terälehdet muodostavat täyteläisen kerratun, jättimäisen oranssin punaisen kukan yksittäin ja 2-3 kukan terttuihin. Erinomainen kukan kesto myös leikkokukkana maljakossa. Tuuhea lehdistö on terve ja vahva versoinen.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu muodostaa juuria syvälle maahan. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita.”

Tämä ruusu kasvaa 60 – 120 cm korkeaksi.

Mukaan lähtivät myös seuraavat ruusut Plantagenista. Sieltä olen aiempina vuosina niitä Austineita löytänyt, vaan nyt ei ollut ensimmäistäkään.

Noilla ruusuilla pitäisi päästä alkuun. Alla vielä pari kuvaa vallitsevasti tilanteesta.

Puutarha ei näytä tällä hetkellä oikein miltään. On kuivaa kastelusta huolimatta ja ei oikein mitään kukikaan.

Tein Ravintola Lappeenrannan Upseerikerholle pari asetelmaa silkkikukista.

Nyt lähden aamupalalle ja sitten lapion varteen. Mukavaa sunnuntaita!

2 thoughts on “Polku kerrallaan

  1. Enpä sanoisi tahtia hitaaksi, siellä hommat etenee nopeasti. Sama juttu, kävin Plantsulla mutta ei ensimmäistäkään Austin-ruusua. Vielä pitää käydä Lahdessa kahdessa myymälässä, jos ei löydy niin suuntaan pääkaupunkiseudulle.

    1. Heh, on mulla tahti hidastunut aiempiin vuosiin verrattuna. Ennen olisi ollut jo valmista. Jep, Austineita on löydettävä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: