Kultahelokki ja valamonruusu kukkivat – Oenothera tetragona and a Valaam rose are blooming

Kultahelokki ja valamonruusu kukkivat – Oenothera tetragona and a Valaam rose are blooming

Kultahelokki on näyttävä ja vähään tyytyväinen perenna. Se viihtyy auringossa, kestää kuivuuttakin. Kun kultahelokkia lannoittaa alkukesästä, kukkii se kirkkaankeltaisena näin heinäkuun alussa. Kultahelokki leviää hyvin. Joskus talven pakkanen ja jää voivat palelluttaa osan helokista. Oenothera tetragona is an impressive and modest perennial. It likes to be in a sunny place and it tolerates some drought. When you fertilize this perennial in the beginning of the summer, it will bloom bright yellow in July. Oenothera tetragonaspreads easily. Sometimes a cold winter and frost may damage it.

Korallikeijunkukka, jalokallioinen ja kultahelokki – Red Spangles, Erigeon specious and Oenothera tetragona

Valamonruusu kukkii myös parhaillaan. Joka kesä joudun taistelemaan kirvoja vastaan pelastaakseni sen kukinnan. Kirvoja voi häätää laimennetulla Malasiinivedellä tai luonnonmukaisemmin nokkosvedellä. Toluakin ja mäntysuopaa jotkut käyttävät. Malasiinin kanssa saa olla tarkkana, sillä jos sitä laittaa veteen liikaa, kuolevat ruusunnuput. Joskus olen jättänyt kirvat laiskuuttani torjumatta ja nämä ovat kuivattaneet lähes kaikki nuput ruskeiksi ja se siitä ruusun kukkimisesta. Valamonruusu on kaunis kukkiessaan, joten kirvojen torjuta on vaivan arvoista. A Valaam rose is also blooming. Every summer I must battle against aphids in order to save its blooming. You can prevent aphids with Malasin or eco-friendlier with tall soap. A Valaam rose is beautiful, when it’s bloomig, so it’s worth effort to prevent aphids to destroy its buds. 

Valamonruusu – A Valaam rose
Valamonruusu –  Valaam rose

5 thoughts on “Kultahelokki ja valamonruusu kukkivat – Oenothera tetragona and a Valaam rose are blooming

 1. Tänä vuonna on ollut valtavasti kirvoja, varmasti kostea sää on vaikuttanut niiden määrään. Olen ruiskuttanut joitakin pienempiä ruusuja mäntysuopavedellä, joka tuntuu myös tehoavan, kunhan tosiaan ei tee liian voimakasta "keitosta". Kukkiiko tuo Valamonruususi kauan?

  T. Sari

 2. Pari viikkoa suunnilleen kukkii. Yksi kukinto ei montaa päivää kestä aina kerrallaan, mutta kunnes kaikki ovat kukkineet, vierähtää lähes pari viikkoa. Varmaan kolmanneksen tämän vuoden nupuista kirvat veivät.

  Satu

 3. Upeita kasveja sinulla! Vapaavuotena onkin kiva pitää blogia. Saman tein minä, sääli ettei myöhemmin ole ollut aikaa samalla lailla paneutua siihen. Ja Aku löytyy täältäkin 🙂 -tosin vähän erilainen, nimittäin japaninpystykorva 🙂

 4. Täytyykin käydä tutkimassa meidän valamonruusu, onko siinä kirvoja. Nyt se kukkii ekaa vuotta kunnolla, sillä puut eivät enää ole varjostamassa sitä : )
  Mukavaa viikon jatkoa !

 5. En tiedä mikä ruusu tuossa meidän pihassa nököttää, sillä se näyttää Valamolta, mutta kukkii kesäkuusta lokakuulle aivan lakkaamatta. Siksi kysyin ruususi kukinta-aikaa. Tuoksuukin kuin maailman kallein parfyymi… Jokin ikivanha pensas tuo kuitenkin on.

  T. Sari

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: