Sadas postaus – My hundreth post

Sadas postaus –  My hundreth post

Tässä tulee nyt sadas postaus… Massu on pullollaan! Kiitos Viherpiiperryksen Katjan ja Kanelia ja Kardemummaa -blogin. Kokeilin heidän suosittelemiaan reseptejä. Tein Kanelia ja Kardemumman ohjeen omenasämpylöitä ja Katjan neuvomaa omenapannaria. Noihin sainkin mukavasti omppuja menemään. Meidän ja sukulaisten nurkat ovat omppujamme pullollaan. Sämpylöitten kanssa nautittavaksi tein suppilovahverokeittoa. Se, että minä kokkaan ja oikein leivon, on niin iso ”pamaus”, että soitin oikein mieheni ruokatunnilla kotiin syömään. Hyvin näytti maistuvan. Olen nyt vuorotteluvapaalla leiponut parin kuukauden aikana pian enemmän kuin aiemmassa elämässäni yhteensä. Alkaa kyllä näkyä jo muodoissa… Lapset ovat onnellisia, kun saavat syödä lämpimiä leipomuksia koulusta tultuaan. Eivät varmaan koskaan aiemmin ole syöneet leipomiani sämpylöitä ja ovat jo sentään 12-vuotiaita. Ovat kyllä saaneet nauttia mummon herkuista yllin kyllin. Ihan hyviä leipomuksistani tuli, mutta kävihän siinä jotain pientä matkan varrella. Soitin kesken pannarin leipomisen miehelleni ja sitten en muistanut, olinko jo lisännyt sokerin vai en. No, lisäsin varmuuden vuoksi, mutta vähän vähemmän kuin ohjeessa. Pannari oli kyllä niin makeaa, että tuli ilmeisesti lisättyä se sokeri kahdesti. Sämpylät taasen eivät ehtineet kohota, koska mieheni tuli luultua aiemmin, mutta ei se mitään, hyviä olivat. Here comes my hundreth posting… My stomach is so full! Thanks to Viherpiiperryksen Katja (http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.fi/) and Cinnamon and cardamom blog (http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/). I tried their recipes they recommended. I made apple rolls and apple pancake. We have now so many apples, so it was good I could use them. My husband and I enjoyed the buns with soup that was made of yellow stems. The soup was tasty. The fact that I was cooking  and baking is such a big bang”, that I called my husband to eat at home during his lunch hour. Now when I’m having a year off from my work, I have baked during a couple of months more than in my  previous life. This new hobby already begins to show in my forms … The children are happy, they get to eat warm pastries when they come home from school. They have probably never before eaten rolls I’ve baked and they are already 12 years old. Luckily they have been enjoying granny’s pastries. I managed to bake pretty good pastries, but there was something little that didn’t work as I wished… As I told, I phoned my husband and after that I couldn’t remember, if I had already added sugar or not. Well, I added just in case, but a bit less than in the pattern. The pancake appeared to be so sweet that I had apparently added sugar twice. Rolls did not have time to rise, because my husband came earlier than expected, but it didn’t matter, they were good. Here is this Katja’s apple pancake recipe in English: Boiler: 0.5dl water 0.5dl sugar 1 tsp cinnamon 10p domestic apples unpeeled, sliced * Cook until the apples are slightly softened * I poured the apples through the strainer onto a baking sheet and spread it a little Pancake: 4DL wheat flour 8DL milk 2 eggs 1.5dl sugar 1 tsp baking powder 1 tsp vanilla extract half tablespoon Cardamom 100g margarine, melted * mix the dry ingredients together * Add the milk, eggs and melted, cooled margarine * ready to pour the batter over the apples on the baking sheet and bake at 200 degrees for about half an hour

Omenasämpylät – Apple rolls



Omenapannari – Apple pancake

14 thoughts on “Sadas postaus – My hundreth post

  1. Hei, kiva idea tuo omppupannari!
    Nyt panenkin tuuleen ja yllätän mieheni, sillä meillä on hernerokkaa ja senhän kruunaa pannari.
    Omenoita on ihan mielettömästi meilläkin:)

  2. Wau 100 täynnä !

    Se on toisaalta hienoa, kun elämässä on erilaisia jaksoja. Niiden kautta arkeenkin tulee uusia piirteitä.

    Mäkin olen ajatellut kokeilla tuota omppupannariohjetta, se kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta.

  3. Hyvää tuo pannari oli ja niin olivat sämpylätkin, vallankin lämpiminä.

  4. Hyvää tuo pannari oli ja nopea tehdä. Hupeni vähän tuo omppusäkki…

  5. Kiva,että omppupannari maistui 🙂

    Itse olen työssä päiväkodin keittiöllä ja nyt,kun olen pitkällä sairaslomalla työstä,niin koko perhe on saanut huomata,että selvästi sitä keittely- ja leivontapuutetta tulee sitten aiempaa enemmän toteutettua kotosalla kuin aiemmin.

  6. Onnea pyöreiden lukemien johdosta 😀 Voi kun voisikin leipoa… suu söis ja vatsa vetäis, vaan ei kestä heikot jalat ;D

  7. Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Totta, ettei työpäivien jälkeen paljon ehdi leipoa tai laittaa aikaa vaativia ruokia.

  8. Satu, you are funny, a rottweiler! good idea. Congrats on your 100th post, wow that's a lot. I dont do much baking, shortbread once a week, and at christmas, i cook a lot. Your pancakes and rolls look delicious, have a good weekend.

  9. Hyvälle maistui. Kiitos reseptistä. Kyllä nyt massu pömpöttää…

  10. No, sulla kestää linjat kurissa. Mulla menee sillä saralla nyt vähän heikommin..

  11. Joo, en yksinkertaisesti jaksa töissä ollessa. Onneksi meillä on leipova mummo!

  12. Now you can find that Katja's recipe in Enlish in my 100th posting.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: