Sieniretki – We went to pick up some mushrooms

Sieniretki – We went to pick up some mushrooms

Tänään täällä Helsingissä oli aurinkoinen syyspäivä. Ajoimme Sipooseen, noin  50 kilometriä Helsingistä, poimimaan sieniä. Oli oikein mukavaa. Ajoimme pitkin maaseututeitä. Kun pääsimme metsään, löysimme suppilovahveroita ja tatteja. Lapset olivat innoissaan, ja niin oli Akukin. Aku nautti kävelystä vapaana metsässä. Mieheni näki käärmeen, mutta onneksi lapset ja minä emme. Kun olimme takaisin kotona, meillä oli paljon sieniä ja ne piti puhdistaa. Mieheni teki meille sienipiirasta. Toisen suppilovahveroista ja toisen tateista. Nam! Today we had a shiny autumn day here in Helsinki. We drove to Sipoo, about 50 kilometers from Helsinki, in order to pick up some mushrooms. It was so nice. We drove trough countryside. When we got to the forest we found some yellow stems and ceps.  Children were excited and so was Aku. Aku enjoyed to walk free in the forest. My husband saw a snake, but fortunately I and the children didn’t. When we came back home, we had a lot of mushrooms and we had to clean them. My husband made us some mushroom pie. One yellow step pie and another cep pie. Yum.

Maailman pienin Shell-huoltamo Sipoossa? – The smallest Shell gas station in the world in Sipoo?
Suppilovahveroita – Yellow stems
Aku
Aku ja metsätie – Aku in the forest
Sienimetsä – Forest
Punakärpässieni – Red fly agaric
Koivikkoa – Some birches
Sienipiiraat ja paistettuja tatteja – Mushroompies and some fried ceps

12 thoughts on “Sieniretki – We went to pick up some mushrooms

 1. vilken härlig utflykt ni har haft
  pajerna ser jätte goda ut,även om jag inte tycker om svamp
  ha det så bra
  maggan

 2. Beautiful pictures ,the dog is so cute!!The food looks very good .Here in Holland the weather was very sunny today! Have a nice Sunday
  Elisabeth

 3. Looks deliciuos! And how much fun to go pick your own fresh mushrooms.
  Bye,
  Marian

 4. I love birch trees, beautiful silver trunks, lovely the way you have captured them in this photo.

 5. Mielenkiintoinen pikkuinen Shell-huoltamo. Istuuko tuossa kopissa joku kassana?

  Miksiköhän en millään opi noita tavallisia ruokasieniä ulkonäöltä? Minulla on joku esto näemmä sille. Makoisan näköisät sienipiirakat miehesi teki. Menisköhän mun mies kokkikurssille, jos ostaisin semmoiseen tiketin? Olis aika kivaa kun hän osaisi kanssa heiluttaa kauhaa!

  Hauskaa sunnuntaita!

 6. I would love to know how to gather wild mushrooms. Your dinner looks terrific and I love the tiny shell station! Have a great sunday!

 7. Herkullisia sienipiiraita. Voisinkin käydä torilta ostamassa, kun en itse osaa poimia sieniä. Alkoi tehdä suolaista piirakkaa mieli.

  Meillä on jäänyt metsäretket kokonaan tekemättä tänä syksynä. On niin kaikenmoista muuta ohjelmaa. No kyllähän vielä kerkeää.

 8. Hienon sienisaaliin(!) olette keränneet kasaan; itse en pidä sienistä enkä niitä tunne, joten metsäänpä nuo jäävät.
  Meilläkin oli tänään pidempi kävelylenkki, koirat saivat kipittää vapaana pellolla ja metsässä. Ilma ei ollut niin kaunis kuin luvattiin, mutta onneksi ei satanut koko vkonloppuna. Kivaa uutta viikkoa!

  T. Sari

 9. Tillariina, en ole nähnyt ketään tuossa Shellillä koskaan. Kaipa tulevat palvelemaan kutsusta tuosta viereisestä talosta.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: