Perjantain leipomukset – Friday’s baking

Perjantain leipomukset – Friday’s baking

Paistoin äsken sienipiirakan. Laiska kun olen, tein sen helpon kaavan mukaan. Laiskan leipurin sienipiiras: valmis taikinapohja (voitelin pyöreän vuoan, jolle sen kauniisti taputtelin ;O) suppilovahveroita noin puoli litraa pakasteparsaa (pieni pussi) poroviipaleita leikattuina pienemmiksi, tai pekonia tms. Keskenään sekoitettuna päälle: juustoraastetta creme fraiche tai paksua ruuanlaittokermaa tms., mitä kaapista sattuu löytymään… kananmuna ripaus valko – tai mustapippuria Hienous paistetaan noin 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Nautitaan vaikka hyvässä seurassa hyvän punaviinin kera! ;O) I have just baked a mushroom pie. Lazy as I am, I made it by an easy formula. Lazy baker’s mushroom pie: Prepared dough ( I bought one) mushrooms,about half a liter ( I used yellow stems) frozen asparagus (small bag) reindeer slices (cut into smaller), or bacon, etc. Mix with each other: grated cheese creme fraiche or heavy cream, etc., what happens to be available in the fridge … egg a touch of white – or black pepper Bake in the owen about 200 degrees for about twenty minutes. Enjoy with good company, you can have even good red wine! ; O)

Jälkiruuaksi teinViherpiiperryksen Katjan ohjeen mukaan kaurakeksejä, joista minulla tuli kyllä lastuja… Hyviä, koemaistelin jo äsken. For dessert, I made according to Katja fromViherpiiperrys blog’s  instructions oat biscuits, of which mine became chips … Anyway, good, I have just tasted. Kaurakeksit

2dl kaurahiutaleita

50g voita sulana

1dl sokeria

1rkl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1 kananmuna

 

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi kananmuna. Sekoita kevyesti, älä vatkaa.

Tee taikinasta kasoja (n. reilu 1tl) pellille ja paista uunissa 200 asteessa n.5min.

Oat Biscuits 2 dl rolled oats 50g melted butter 1 dl sugar 1 tbsp plain flour 1 tsp baking powder 1 egg Mix the dry ingredients together first. Add the melted butter and then the egg. Stir gently, do not whip. Shape into heaps (about 1 tsp fair) a baking sheet and bake in the oven at 200 degrees about five minutes.

 

22 thoughts on “Perjantain leipomukset – Friday’s baking

  1. Thanks for sharing these recipes! You had mentioned mushroom pie before but I wasn't sure what it was. Yours looks very tasty!

  2. Tuota piirakkaohjetta taidan hyödyntää;minun esikoiseni oli sienimetsällä ystävänsä kanssa ja toi saaliinaan kantarelleja suppiksia. En ole kovinkaan sienien ystävä,mutta toki haluan käyttää hyvät raaka-aineet hyväkseni,kun tyttökin nähnyt vaivaa niiden keräämiseen. Sienet yhdistettynä,vaikkapa pekoniin kuulostaa hyvältä 🙂

  3. Sadun, it sounds delicious and, what important for me, pretty simple! Thank you!

  4. Herkullisen näköinen ja varmaan myös -makuinen piirakka. Taitaa päästä kokeilulistalle.

  5. Lueskelin sipulipiirakka juttua, ja minulle tuli hurja nälkä. En viitsi sipulipiirakkaa ruveta näin illalla tekemään, mutta jääkaapille taidan siirtyä…

  6. Hyvää oli. Kaikki meni jo. Sekä sienipiiras että kaurakeksit. Kiitos vielä hyvästä keksiohjeesta. Tykkään tuollaisista helpoista ja nopeista leipomisista. Pitää opettaa Annekin tekemään noita, ja miksei Timokin.

  7. The recipes I use, must be simple. I don't want to cook or bake for hours…

  8. Piirakka oli hyvää, samoin nuo kauralastut. Lapset ja mies tykkäsivät ja niin minäkin.

  9. Mums..piirakka näyttää ja kuulostaa tosi herkulliseltä, samaten kauralastut:-)

  10. Olet kyllä aivan höynähtänyt tuohon leipomiseen – kukakohan meillä leipoisi joskus? Ehkä on vaan parempi jättää väliin näillä kiloilla… Mukavaa vkonloppua!

    T. Sari

  11. Eipä kestä. Mulla on tuollaiset puolivalmiit pikareseptit, sillä en viihdy hellan ääressä, mutta tykkään syödä hyvää…

  12. Hyvää oli. Teilläkin näytti olevan hienot perjantaimurkinat! Mukavaa viikonloppua!

  13. Satu, I liked the recipe of oat cookies, I'll try to do them. Do you know how to cook the pumpkin soup? I've been to Kotka yesterday and ate very delicious pumpkin soup!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: