Terveellinen aamupala? – A healthy breakfast?

Terveellinen aamupala? – A healthy breakfast?

Meidän perheemme syö ison ja luultavasti terveellisen aamiaisen joka aamu. Melko usein mieheni laittaa sen tai sitten minä, jos mieheni on Akun kanssa aamulenkillä. Mieheni ja lapset syövät puuroa, johon lisäävät omatekoista omenahilloa ja vähän marjajogurttia. Minä syön turkkilaista jogurttia omenahillolla. Joskus syömme myös voileivät, mutta emme aina. Joka aamu syömme myös hedelmiä ja kasviksia, kesäisin tuoreita marjoja. Lapset juovat kaakaota, mieheni teetä ja minä kupillisen mustaa, vahvaa kahvia ilman lisukkeita. Kaikki juomme myös lasillisen tuoremehua. Syömme paljon joka aamu! Entäpä sinä? Syötkö reilun aamiaisen vai otatko vain kupposen kahvia? Our family eat quite a big and probably healthy breakfast every morning. Quite often my husband makes it, like this morning, or I make it, when my husband is having a walk outside with Aku. Our breakfast includes porridge for my husband and children, Turkish yoghurt for me. We all add a little homemade apple jam and husband and childrean add even a little berry yoghurt in their porridge. Sometimes we eat a sanwich as well, but usually not. Every morning we eat fruit and vegetables and in summertime fresh berries. Our children drink chocolate, my husband tea and I have a cup of stark, black coffee without any sugar. We all drink a glass of juice. We eat a lot in the morning! How about you? Do you have breakfast or do you just take a cup of coffee?

Meidän perheen aamiainen – Our breakfast

25 thoughts on “Terveellinen aamupala? – A healthy breakfast?

 1. Valitettavasti minä en ole opetellut syömään terveellistä aamiaista – juon vain 4-5 mukillista kahvia !

 2. That is a real healthy breakfast .I never eat breakfast.I only eat twice a day and i need too change that.Have a good week,Elisabeth

 3. Näyttääpä' todella hyvälle , nam .
  Itse valitettavasti taidan kuulua siihen kahviporukkaan , neljä kuppia kahvia, kourallinen vitamiineja ja menoksi . Viikonloput on sitten asia erikseen kun mieheni huolehtii vaimolleen murua rinnan alle 😀 Silloin on juhlat aamiaspöydässä , hih

 4. Kaksi leipää, jogurttia/viiliä ja teetä. En saa alas puuroa aamuisin. Aamupäivällä syön mieluusti jonkun hedelmän, sillä en jaksa sitä heti aamusta. Meillä vain mies mussuttaa puuroa.

  T. Sari

 5. Satu, this porridge is really very healthy, and with apple or orange jam is tastier! When I stay at the Helsinki hotel I always eat such a big breakfast. But usually I prefer a cup of coffee with milk.
  Your children need to eat a lot: they spend much energy at school.

 6. Itse syön yleensä pari leipää,hedelmän ja vähintään puolen litran mukillisen kuumaa ja makeaa teetä 🙂
  Nuorimmainen syö useimmiten reippaasti puuroa ja esikoinen saa nippa nappa syötyä pienen leivän ja teekupposen;kun ei kuulema oikein heti aamulla maituisi ruoka,mutta jotain täytyy hiukan panna suuhun,että jaksaa kouluruokailuun asti.

 7. Syömme mieheni kanssa joka aamu mikro kaurapuuron marjojen kera. Marjoina on pakastettuja mustikoita, punaherukoita tai mansikoita. Sokeria emme käytä marjoissa lainkaan, koska noudatamme vähähiilihydraattista ruokavaliota. On ihana makuelämys, kun kuuman puuron sekaan laittaa jäiset marjat. Juomana on rasvaton maito ja viikonloppuna lisänä kuppi kahvia.

 8. When our children were small they would eat a pretty good breakfast: bread and cheese, cold cereal with milk, fruit. When they got to be teenagers they refused to eat in the morning. Then after they returned from school they would eat non-stop until midnight.

 9. Meillä syödään myös leipää teen kera tai puuroa. Kahvittelu ei minulle sovi aamutuimaan, sitten hieman myöhemmin. Itselle on tullut myös Activia-jogurtista tapa – on vatsassa hyvä olo koko päivän:)

 10. I must eat well in the morning. If I don't, I'll be super angry…

 11. Miten jaksat olla pelkällä kahvilla? Minä hyppisin varmaan seinille!

 12. I'm happy that my children eat well in the mornings. They need energy.

 13. Se on jännä juttu, että jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti pysty syömään aamulla. Mulla on hevosen nälkä, kun herään!

 14. Kuulostaa hyvältä ja superterveelliseltä. Maitoa en kyllä pysty juomaan. Lopetin sen juomisen 10-vuotiaana.

 15. Funny that they stopped eating breakfast.. So we all change.

 16. Minäkin söin tuota jogurttia lounaaksi töissä yhteen aikaan. En voi töissä ollessa käydä kunnon lounaalla, tai nukun loppupäivän ja oppilaat hyppivät pöydillä…

 17. Minulle aamiainen on yhtä juhlaa mieheni valmistamana:) aamuisin laitan kahvin valmiiksi ja sen on siten vain napsautta valmis, kun tulen aamulenkiltä ja pöytä on katettuna. Munia tai kokkelia, leipää, juustoa, leikkeleitä, vihanneksia, kiisseliä tuoremehua ja sillon tällöin puuroa vaihdellen.
  Näin jaksan aloittaa päiväni hyvän mielen kera, kiittäen.

 18. I eat an orange, oatmeal with milk or cold cereal with yogurt and black coffee on most weekday mornings. On weekends sometimes make pancakes or omlets. Sometimes during November, I ha

 19. Meillä syödään myös paljon aamuisin. Mieheni keittää puuron, hän laittaa siihen jäisiä marjoja. Itse pidän syksyllä tekemistäni hilloista puuron päällä. Jos on kiire, mitä yleensä vältetään, syömme esim. Rölliraksuja. Heräämme yleensä 1,5 – 2 h ennemmin, kuin pitää lähteä, että saamme lukea rauhassa aamun lehden ja syödä aamiaista. Taidamme käynnistyä hitaasti. Sitten on kahvin ja leivän vuoro. Joku syö jugurttia tai viiliä. Banskut, omput ja mandariinit tekevät myös kauppansa. Jos sattuu olla pullaa tai keksiä voi kahvin kanssa lopuksi napata makean palan. Taidamme syödä koko repertuaarin aamuisin 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: