Hyvää Adventtia! – Have a great Advent!

Hyvää Adventtia! – Have a great Advent!

On outoa kulkea ulkosalla ilman Akua. Akua on ikävä! No, koska koira ei ole kävelyillä mukana, jalat jotenkin vievät tuonne kauppojen suuntaan. Tänään ne veivät minut Stockmannille ja Tiimariin. Ostin tarvikkeita joulukranssiin. Väkersin äsken kranssin ja pistin sen oveen ( vaikka lehdissä toitettiin, ettei niin saisi tehdä..). It’s so weird to go out and have a walk without Aku. I miss him! Well, because I don’t have any hairy friend with me when I’m outdoors, my feet take me automatically to Stockmann or something like that… I noticed that Stockmann had a new Christmas window. I also went to a craft shop. I bought some things to make a Christmas wreath. 

Joulukranssi – Christmas wreath

 

Stockmannin jouluikkuna – Stockmann’s Christmas window
Aleksanterinkatu – The Alexander Streetjoulukuusi oli saanut valot – the Christmas tree had got lights on
Esplanadin puisto – The Esplanade park38 thoughts on “Hyvää Adventtia! – Have a great Advent!

 1. Sadun, it must be so beautiful in Finland now with snowing and Christmas decorations. How nice!

 2. Your wreath is so lovely. And all those pretty lights. Seeing them gets me into the spirit of things. Satu you can keep all the new snow though. LOL!

 3. Satu,you're a crafty woman! I love this wreath and its white roses. I see the snow has melted in Helsinki, hasn't it?

 4. It's nice to have some snow, but I don't like to javel it…

 5. No, it hasn't. I took those street pictures a few days ago, when there wasn't any snow yet.

 6. Mun on pitänytkin pyytää että ota Stockan jouluikkunasta kuva. En tajua miten musta on tullut niin maalainen,etten jaksa enää Helsinkiin lähteä. Se ryysis ei kutsu mua yhtään. Täällä Landella on tilaa enemmän hengittää, vaikka Helsinki muuten rakas onkin.

 7. Todella kauniin kranssin olet taiteillut ja kuvasi hesasta ovat tosi tunnelmallisia. KIITOS

 8. Kauniita kuvia jouluisesta Helsingistä:)
  Ihanan jouluisen kranssin teit oveen!

 9. Kivoja Hesa-kuvia ja kaunis krassi. Olen ensimmäistä kertaa vierailulla blogissasi. Osanotot Akun poismenosta. Koiran/koirien kuolemaan ei koskaan totu, mutta kuten sanoit, onneksi jäävät muistot. Niitä ei voi kukaan ottaa pois.

 10. Taas kauniita kaupunkikuvia. Muuten se kranssikielto kumottiin, siis saa olla kranssi ovessa, mutta ei mitään muuta rompetta, kuten kynnysmattoja tai lastenvaunuja. Oikein mukavaa joulukuuta!

 11. Voi kun pääsisi hiukan stockmannille, siellä tulee käytyä vain muutaman kerran vuodessa ja näin joulunaikaan valot ja koristeet ovat ihania. Hienon kranssin olet väsännyt. Oikein mukavaa alkavaa itsenäisyyspäivä viikkoa.

 12. Oikein kauniita kuvia ! Kävin myös pyryssä pääkaupungin valoja katsomassa. Hakaniemen kauppahallilla oli kuusi, jossa oli sinisiä ja punaisia valoja – tykkäsin. Ja samalla totesin että kyllä makukin muuttuu, ennen ajattelin että vain valkoiset valot ovat ne ainoat oikeat, mutta tykkäsin nyt tällä kertaa väreistäkin, ikä….. ?

 13. Oman aikansa se ottaa,että tottuu koirattomuuteen,kuitenkin ovat perheejäseniä siinä kuin kaikki läheisetkin.

  Meillä onkin ovikoristeissamme samanlaisia punatulkkuja Tiimarista 🙂

  Stockmanin jouluikkuna näyttää oikein kauniilta ja tunnelmalliselta samoin kuin nuo isot valaistut put.

 14. Ihana kranssi! Ja WOW mikä näyteikkuna, upea kertakaikkiaan. Mukavaa viikonalkua!

 15. Kyllä sinusta on kehkeytynyt melkoinen näpertelijä! Jep, luin myös lehdestä, ettei rappukäytävissä saisi pitää paloturvallisuussyistä kransseja. Väänsin eilen mökillä punaisen nauhan risukranssiin – saa kelvata jouluksi.

  Eikös teillä ole siellä Hesassa lainkaan lunta? Täällä on jo viime päivien sateiden vuoksi reilu 10 cm eli aivan talvinen fiilis ja -15 mittarissa. Käytiin tosiaan eilen mökillä eikä päästy perille pihaan saakka, sillä kaksi puuta oli kaatunut aivan tontin vierestä tien poikki (naapurin puita). Jouduin peruuttamaan parisataa metriä takaisn autolla kotiin lähtiessämme ja se vasta kivaa oli… 😉

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  T. Sari

 16. Osanottoni Akun poismenon johdosta. Olet tullut mieleeni useasti tämän viikon aikana. Voimia sinulle. Jos jaksat, sinulle on jouluinen haaste blogissani.

 17. Otin olevinaan toiselta puolenkin tuota ikkunaa, mutta kun oli ryysis, en saanut kunnon kuvaa, jota julkaista.

 18. Kiitos, Pirkko. Tulee otettua vaan nuo kuvat aina näiltä samoilta nurkilta, joilla liikun.

 19. Tänään tulee tasan viikko Akun kuolemasta. Tuntuu kuin olisi jo kuukausi. Olen päivät yksin täällä kotosalla, joten on ollut aikaa miettiä ja itkeä. Normaalisti olisin töissä ja välillä muutakin ajateltavaa. Nyt en enää jaksa itkeä. Itkut on itketty ja Aku ei tule takaisin. Pitää suunnata katse mukaviin muistoihin ja tulevaan.

 20. No, hyvä. Ei sitten tulla meikäläistä mustalla maijalla hakemaan!

 21. Kiitos, Sarppu. Stockalla on ihana jouluosasto. Kaikkea kaunista, mitä vain voi kuvitella.

 22. Enpä ole Hakaniemen kuusta huomannutkaan. Pitää käydä iltakävelyllä vilkaisemassa.

 23. Joo, huomasin nuo tulkut sullakin. Musta on tullut tämän vapaavuoden myötä ihan "tiimarilainen".

 24. Kiitos, Maarit. Joo, Stockan jouluikkuna on aina nähtävyys. Nytkin oli vaikeuksia saada kuvaa, ryysis ikkunaa katsomaan oli sen verran suuri.

 25. Otin nuo jouluvalokuvat pari päivää ennen lumimyräkkää. On täällä lunta vaikka muille jakaa. Joo, joutavalla jotakin kuten mummoni aina sanoi. Siis tuo kranssijuttu. Kun on joutavaa aikaa, joutaa tekemään kaikkea näpräystä, mitä en muulloin tekisi.

 26. Kiitos. Ihmettelinkin, mistä tässä blogijutun lykkäisi. Nyt on tasan viikko Akun kuolemasta. Eilen näimme kaupungilla vuoden vanhan urosrotikan. Oli pakko mennä silittämään sitä. Kyllä oli ihana. Otetaan me vielä joku koira. Mieheni haluaisi rotikan, mutta vasta, kun hän jää töistä reserviin ja on samalla paikkakunnalla pysyvästi meidän muiden kanssa. Hankitaan varmaan alkuun jokin pienempi koira. Outoa olla ilman koiraa, kun on ollut koiria yli kaksikymmentä vuotta. Aku ei tietty tule takaisin, mutta karvainen kaveri olisi mukava.

 27. Your wreath is simple but beautiful. I love the robins affixed on it together with the rattan balls. The Esplanade looks very festive with the shimmering white lights.

 28. Miks' ei sais'? Hieno kranssi!
  (… Väkersin äsken kranssin ja pistin sen oveen ( vaikka lehdissä toitettiin, ettei niin saisi tehdä..).")

  /Anja

 29. Lehdissä pohdittiin paloturvallisuutta ja todettiin, että kranssit kerrostalojen ovissa on kielletty.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: