Joulu Itä-Suomessa – Christmas in Eastern Finland

Joulu Itä-Suomessa – Christmas in Eastern Finland

Lähdimme ajamaan eilen Helsingistä Itä-Suomeen kello kahdeksan aamulla. Ei ollut monia autoja tiellä, joten se oli hyvä aika matkustaa. Ruuhkista ei ollut tietoakaan. Mikki nukkui koko matkan. Kun tulimme kotiin, Mikki tarkasti kaikki huoneet. Pian se tunsi olevansa kotona. Päivällä Mikkiä opetettiin menemään tarvittaessa ulos ja Mikki ymmärsi äkkiä, miksi sinne mentiin. On niin paljon helpompaa opettaa pentua sisäsiistiksi omakotitalossa kuin kerrostalossa seitsemännestä kerroksesta. Mikki jäi kotiin lastemme kanssa ja me, mieheni ja minä, menimme ostamaan ruokaa jouluksi. Kaupoissa oli paljon ihmisiä, mutta kerrankin kassoja oli tarpeeksi. Iltapäivällä kävimme äitini luona ja hän näki Mikin ensimmäistä kertaa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Äitini on Mikin lastenhoitajana, kun matkustelemme. Koristelimme hieman kotia jouluisemmaksi illalla. Meillä ei ole varsinaista joulukuusta tänä vuonna, koska Mikki on pentu, mutta ostimme sypressin ja koristelimme sen pienen pöydän päälle. Ostin myös joulukukkia. Teen kukka-asetelman joka joulu. Minun täytyy ostaa vielä lisää kukkia tänään, koska en tajunnut ostaa kukkia niin paljon kuin olisi pitänyt.

Kumoa muokkaukset

Yesterday we left from Helsinki to Eastern Finland at eight o’clock in the morning. There weren’t many cars on the road and it was good to travel. Mickey was sleeping the whole journey. When we came home Mickey checked all the rooms. He soon felt that he’s at home. During the day Mickey learnt to go out and there were less ”accidents”. It’s so much easier to teach a puppy in your own house than in an apartment house and the seventh floor. Mickey stayed at home with our children and we, my husband and I, went to buy some food for Christmas. In the afternoon we visited my mother and she saw Mickey for the first time. It was love at first sight. My mother is Mickey’s nanny when we travel. We decorated a little our home in the evening. We don’t have a real Christmas tree this year, because of Mickey, but we bought a little cypress and decorated it. It’s on a little table. I bought some flowers as well. I make a flower arrangement every Christmas. I’ll have to buy some more flowers today, because I didn’t realise to buy so many I needed.

 

 

 

10 thoughts on “Joulu Itä-Suomessa – Christmas in Eastern Finland

  1. Happy first Christmas Mickey! I hope your family has fun in Eastern Finland!

  2. Ihanaa ja tunnelmallista joulua sinulle! Mikki on niin söpön näköinen…pusuja ja halauksia hänelle! Onko pakettien kätköissä lahja Mikille? Paketoin joka joulu Rita-koirallemme lelun. On niin lystiä seurata lelun löytymistä paperin uumenista..

  3. Mikki on varmaan iloinen kun pääsi maalle, siisteyskasvatus on tosiaan helpompaa omassa talossa. Koirien hieno puoli on tuo sopeutuminen eri paikkoihin.

  4. Rauhaisaa joulun aikaa sinne Teille!
    Voin kokemuksesta sanoa, että koiran hoito on omakotitalossa huomattavasti helpompaa kuin kerrostalossa.
    Kaunis pentu on Mikki, niin puhtaan valkoinen:)

  5. Toivotaan, että pakkanen vähän hellittäisi, jotta päästäisiin Mikin kanssa vähän riehumaan pihalle. Nyt on -18 pakkasta.

  6. Joo, kyllä tuo ulkoilutouhu on huomattavasti helpompaa omakotitalossa. Harjoitellaan nyt pari viikkoa, jos Mikki sitten osaisi kerrostalossakin.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: