Tuomaan markkinat Senaatintorilla –

Tuomaan markkinat Senaatintorilla –

Tuomaan markkinat Senaatintorilla 7.-22.12.2012

 Avoinna ma-pe klo 10–19 ja la-su klo 10–18 Kävimme mieheni kanssa eilen illalla Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla. Todella mukavaa, että tällainen joulutori on Helsingissä. Torilla oli ihan keski-eurooppalaisten joulutorien tunnelmaa – vain kuuma punssi puuttui ;O). Jos jollain on aikaa, suosittelen pistäytymään. Tarjolla on käsitöitä, juotavaa ja syötävää. Me ostimme kotiin syömiseksi pippurilla maustetun lohirullan. Oli oikein maukasta. Aiemmin päivällä olimme Messukeskuksen Voittaja -koiranäyttelyssä. Paljon oli suloisia koiria näytillä. Siellä sai rapsutella koiria Akun ikävään. Katselimme eri rotuja vähän ”sillä silmällä”. Pääsimme taluttamaan kahta Bernin paimenkoiraa. Kahden ihanan edemenneen rottweilerin kasvattajamme oli näyttämässä Bernejään. Hän suositteli ko. rotua meille. Vaikuttivat todella rauhallisilta koirilta. Olisihan meillä Itä-Suomessa tilaa temmeltää isommallekin koiralle. No, ei rotikkakaan mikään pieni ollut…Kyllä koti on tyhjä ilman koiraa. Ei uusi koira tietenkään Akua korvaa, mutta kyllä minä koirakaverin haluaisin. Olen lapsuudesta lähtien ollut päivittäin koirien kanssa, joten koiraton elämä on aivan vierasta minulle. Jotakin puuttuu. St. Thomas Christmas Market at Senate Square 7- 22.12.2012 Open Mon-Fri 10-19, Sat-Sun 10-18 We went with my husband last night to see St. Thomas ChristmasMarket at the Senate Square. Really nice that such a Christmas market is arranged here in Helsinki, Finland. The market place was pretty much like Middle-European Christmas markets – only hot punch was missing ;O). If someone has time, I recommend a stop by. There are crafts, drinks and food. We bought a pepper-flavored salmon roll and ate it at home. It was very tasty. Earlier in the day we were in Helsinki Winner Dog Show. A lot of cute dogs! We looked different races.We were able to lead two Bernese Mountain dogs. The breeder of our earlier two rottweilers was showing her Berneses. She recommended this dog race for us. They seemed to be prettyquiet and calm dogs. We would have a lot of space in our house and yard in Eastern Finland for a bigger dog. Well, Aku wasn’t so small either … yes the home is empty without a dog. Not, of course, a new dog to replace Aku, but yes, I would like a new hairy friend. I have had since childhood with dogs on a daily basis, so this ”dogless” life is quite strange to me. Something is missing.

 

 

 Bernin paimenkoira – Bernese Mountain dog Tämä kuva ei ole omiani, vaan Kennel Alpweidenin sivuilta This picture isn’t mine, I found it on the Kennel Alpweiden’s homepage

8 thoughts on “Tuomaan markkinat Senaatintorilla –

 1. Olitkin vaihtanut blogisi nimeä.
  Tuomaan markkinoilla on ihan kiva tunnelma niinkuin aikaisemmin Espalanadillakin. Kuulosti hyvältä lohirulla ja niinkuin olikin. Oletkos sinä siellä kuvassa jossain?
  Aloin tässä muistelemaan omaa edesmennyttä koiraani silloin aikoinaan, joka oli minulle todella kaikki kaikessa rakas ja sitten kun sain samanrotuisen koiran niin eroa oli kuin yö ja päivä, taisi olla luonnevikainen…kasvattaja olisi antanut minulle emon tilalle, no en kuitenkaan vaihtoon ruvennut. Rodut olivat cockers spanielit, molemmat ovat nyt koirien taivaassa muiden koirakavereittensa kanssa.

 2. Viikonloppuna ihmettelikin useampana päivänä, minne blogisi on kadonnut ajattelinkin, että uudistat sitä jollain tavalla – kivalta näyttää!

  Täällä Treellakin on Keskustorilla jo toista vuotta keskieurooppalainen joulutori, ihmisiä tuntui ainakin tänään iltapäivällä siellä olleen, kun ohi kävelin töistä tullessani.

  Osasin jo odottaa, että varmaan menette koiranäyttelyyn, kun se siellä kotikulmilla nyt oli! Veikon paras kaveri pentuna oli bernipoika, aivan ihana karvapallo, kunnes siitä tuli isotteleva teini… Ovat ilmeisen leppoisia luonteeltaan, mutta karvaa varmaan löytyy joka paikasta. 😉

  T. Sari

 3. The Senate Square is beautiful now with this Christmas market.
  I think you'll come there many times before holiday.
  Of course you, Satu, used to have a dog in your home and miss it.:((

 4. Aku oli komea koira. Me suositellaan teille mäyräkoirarotua.

 5. Mäyräkoirat ovat varmasti mukavia. Niitten kanssa vaan pitäisi varmaan metsästellä…

 6. Kyllä saman rodun sisälläkin yksilöt voivat olla tosi erilaisia. Meillä on ollut kolme rottweileria ja kaikki ihan erilaisia. Yksi oli itsevarmuuden huipentuma, toinen ystävällisyyden huippu ja kolmas vähän varautunut.

  En ole kuvissa, olen kameran takana. Mies taitaa vilahtaa..;O)

 7. Taatusti lähtee karvaa ja on mitä lähteä. Kun silittelin bernejä, jäi mustien housujen lahkeet ihan valkoisiksi karvoista.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: