Aurinkoinen sunnuntai – A sunny Sunday

Aurinkoinen sunnuntai – A sunny Sunday
Kasvatusastioita, siemenpusseja, nimikylttejä – Some stuff for seeds

Tänään käytiin Ikeassa ja Kodin Ykkösessä. Ostettiin siemenkasvatusta varten hyllykkö, joka viritellään helmikuussa ikkunan eteen. Lisäksi ostettiin ruukkuja ja purnukoita, siemeniä, nimikylttejä. Ikeasta ostettiin 90 centtiä maksava Örtig, joka sisältää kolme pahvikippoa turvekapselin ja oreganon, melissan ja persiljan siemenien kera. Ne pistettiin itämään samantien ikkunalle. Aika edullinen sijoitus, jos toimii. Ostettiin erilaisia chilipaprikan, sokerimaissin, sokeriherneen, melonin, luumutomaatin, basilikan, timjamin, harjaneilikan, maariankellon siemeniä. Osan kylvän suoraan maahaan, osan esikasvattelen. En ole ikinä ennen kasvattanut sisällä siemenistä mitään, mutta nyt innostuin, kun kaikki puutarhablogit hehkuttavat siementen kasvatusta. Mitä tarkoittaa, kun taimi pitää karaista ennen ulos istuttamista? Käytetäänkö sitä hetki ulkona tms? Aamulla paistoi aurinko. Kiersimme mieheni ja Mikin kanssa Katajanokan. Oli ihan keväinen ilma ja merenjää näytti upealta auringossa. Today we went to Ikea and to another department house. We bought some seeds, an open shelving, which tunes in February in front of the window. And bought pots and jars, seeds, name plates. Ikea sold 90 cents paying Örtig, which includes three cardoard pots, peat capsules and oregano, Melissa and parsley seeds. I put them to grow on the windowsill. We  acquired a variety of chili peppers, sweet corn, sugar peas, melon, plum tomatoes, basil, thyme and some flower seeds. Part of them I’ll sow directly to the soil , part of them I’ll grow in the pots before sowing. I’ve never before grown from seed in anything, but now I will, after all the garden blogs have been full of seed breeding. In the morning, the sun was shining. We had a long walk with my husband and Mickey. It was a lovely spring-like weather and snow and ice looked amazing in the sun.

Mikki katselee Pohjoisrannan maisemia ikkunasta –  Mickey’s watching scenery through the window
Pohjoisranta
Jäänmurtajia – Icebreakers
Itämeri – Baltic Sea

37 thoughts on “Aurinkoinen sunnuntai – A sunny Sunday

 1. Noihin siemenpusseihin voi hullaantua… Siemenkasvatus on kivaa, jos vain on paikka, missä niitä kasvattelee; mökillämme ikkunanlautoja on rajoitetusti ja kotona on kissa, joka on liian kiinnostunut kaikesta, joten ainoatakaan kasvatettavaa ei voi tuoda ikkunanlaudalle – tietää liikaa hampaanjälkiä…

  Muista, ettet laita mitään kasvamaan liian aikaisin, sillä silloin taimista tulee pitkiä ja honteloita; valoa ei ole vielä riittävästi. Maalis-huhtikuu on hyvä aika aloitta, jos kasvi tietty ei tarvitse todella pitkää kasvuaikaa (esim. pelargoni).

  Karaiseminen tarkoittaa, että taimet viedään ulos sitten, kun on lämmintä (ei suoraan auringonpaisteeseen)päivisin ja otetaan sisälle yöksi ilman viiletessä. Viikon päivät tuota rumbaa pitäisi jaksaa. Itse olen hirveän laiska ja laitan kasviraukat suoraan istutuspaikkaan… Tosin ei ole mökillä mahdollistakaan joka päivä ravata.

  En enää vaivaudu esikasvattamaan sisällä mitään, vaan laitan siemenet suoraan kasvihuoneeseen itämään ja sieltä sitten ulos. Ei haittaa, vaikka kukkivat sitten vähän myöhemmin kuin sisällä esikasvatetut, onpahan myöhemmin syksylläkin jotain kukkivaa.

  T. Sari

 2. Hauskaa, että sinäkin innostuit siemeniä hankkimaan 🙂 Komeat maisemat on Mikillä, kelpaa ikkunasta tuijotella!

 3. Ostettiin avohylly, joka viritellään tuohon ikkunan eteen kasvatusajaksi. Petyin vaan, kun kaikki siemenet, jotka ostin, kylvetään vasta maaliskuussa. :O(

 4. No, tästä siemenkokeilusta riippuu, harrastanko kasvattelua jatkossa. Katsotaan, miten ämmän käy.

 5. Mielellään noita maisemia katselee…sen on tainnut jo Mikkikin huomata.

 6. Saitkin jo ohjeistusta taimien karaisuun, mutta tässä vielä muutama niksi lisää. Taimet kannattaa tosiaan hiljalleen totuttaa ulkoilmaan muutama tunti kerrallaan ja siinä oivana apuna on hallaharso. (miksei myös taimikupu) Hallaharsoa voi kietaista karaistavien taimien ympärille suojaksi parikin kerrosta, vähän sään ja lämpötilan mukaan. Harso suojaa tuulelta ja liialliselta auringonpaisteelta. Muutenkin kovin aurinkoiseen paikkaan ei taimia kannata alkuun asettaa, jotteivat nuukahda ja saa polttovioituksia.

 7. Kevättä olet selvästi tekemässä:) Hienoa. Mikkikin ymmärtää kauniin päälle, ihanat maisemat!!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

 8. Minä en ole kasvattanut siemenistä mitään, mutta varmasti mukavaa puuhaa on.
  Ihania maisemia teillä on siellä. Ei ihme että Mikkikin niitä ihailee:)
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

 9. Joo, tänään Mikki keksi tuon maisemien katselun. Nyt se mäyttää olevan sen lempipuuhaa.

 10. Mikillä on kauniit ja ilmeisen mielenkiintoiset maisemat. Minä vielä odottelen pari kuukautta ennen kuin aloitan kylvöt, muuten tosiaan on ylikasvaneita, valonpuutteesta vaalean honteloita taimia keväällä. Jos aikoo kasvattaa jotakin millä on hyvin pitkä itämisaika niin ne tietenkin kannattaa kylvää aikaisin. Taimien karaisu selvisikin jo edellisistä kommenteista.

 11. Minä päätin, että ennen maaliskuuta en kylvä mitään siemeniä 😉 Saa nähdä pitääkö päätös! No ehkä jotain kumminkin. Ainakin laitoin herneitä jo kasvamaan.

 12. Sulla ei, Mikki, käy aika pitkäks ku seuraat vilskettä ikkunastas. Komeet on maisematkin.

 13. Niin tyytyväisenä Mikki katselee ulos, mutta kyllä noita maisemia kelpaa katsella, kaunista on :). Mukavaa viikon alkua!

 14. Varmasti innostut kylvöistä, se on niin ihana tunne, kun ensimmäiset piipat näkyvät kylvöksestä ! Aina edes se lopputulos ei ole tärkeintä (vaikka kyllä aika tärkeää sekin), vaan se kasvun ihme ! Onnea matkaan !

 15. Basilikan ja timjamin voisi mielestäni jo kylvää, vaikka osan siemenistä. Samoin herneen, jos aiot versoja syödä. Olen laittanut tavallisia ruokaherneitä liotuksen jälkeen multaan ja viikon päästä jo vihreää versoa pukkaa. Siitä vain naps ja leivän päälle.

 16. Itse en jaksanut viime keväänä kantaa taimia ulos kuin jonkun kerran. Ja senkin olisin voinut jättää tekemättä. Laitoin nimittäin hennot taimet liian tuuliselle terassin pöydälle ja nehän katkeilivat ja taittuilivat miten sattuu. Meillä, kun ei keväisin tahdo löytää tuulelta suojattua paikkaa.

  Kasvihuoneella peittelin aluksi taimia hallaharsolla öiksi. Vein ne sinnekin aika varhaisessa vaiheessa ja yölämpötila laski muutaman kerran aika matalalle. Mutta ei ne siitä piitannut.

 17. What a very cute picture of Mickey looking out through the window!
  Gorgeous blue sky in your pictures.
  Have you really never sown anything? I have done it soooooo many years in a row, I really had to turn it down over the last years, also because our garden is in full shade and has terrible soil, so not a good place for the fragile flowers I've sown, so I have to keep them all in pots and water those all summer. Don't have any plans for sowing this year, we're experiencing full winter here still, I love it!
  Bye,
  Marian
  Bye,
  Marian

 18. Suloinen kuva Mikistä katselemassa:)

  Nuo maisemat tuovat todella paljon muistoja mieleen… Olen asunut Krunikassa sekä Marian- että Vironkadulla.

 19. Have fun with growing things from seed. It has been a long time since I've done that. Mickey is lucky to have such beautiful scenery to enjoy!

 20. Hauska kuva Mikistä katselemassa maisemia 😀

  Siemenkasvattelu on kivaa ja koukuttavaa puuhaa…Aina sitä vannoo,että nyt kasvattelen vain muutamaa eri lajia,mutta kummasti myöhemmin keväällä on potteja jo ipanoidenkin makuuhuoneiden ikkunoilla kasvamassa…

 21. Luulen, että minä teen hommat laiskimmalla tavalla. Tuskin niitä viitsin pahemmin kannella, tuntien itseni.

 22. I have always bought plants, no seed! I'm pretty lazy..

 23. Mariankadulla tulee usein käveltyä. Mariankadun varrella olevassa rakennuksessa olin monella espanjan luennolla.

 24. I still have to wait sowing for ages! I'd like to start right away.

 25. Saa nähdä, kasvatanko toistekin. Tänä keväänä yritän.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: