Hyvää Laskiaista! – Happy Shrove Tuesday!

Hyvää Laskiaista! – Happy Shrove Tuesday!

Tänään on laskiaistiistai, mutta enpä taida pulkkamäkeen mennä. Pulkat ovat Itä-Suomessa… Kevätfiilis lisääntyi taas eilen, kun Korpikankaalta tuli siemenlähetys ja sipulikasvi – ja perennaluettelo. Tilaan vamaan syysvuokkoja, varjoliljaa ja unkarinsinivuokkoja. It’s Shrove Tuesday today, but I won’t go to toboggan. Our sleddings are in Eastern Finland. Yesterday a mail man brought me more seeds. I also got a bulb- and perennial catalogue. I’ll probably order September anemones, shadow lilies and Hungarian liverworts.

Siemenlähetys – Seeds

Sitten pitää kysyä viisaammilta. Minulla oli aivan tuoreita punaisia tulppaaneja maljakossa. Leikkasin ylipitkäksi kasvaneesta tetestä hyvät kukat ja laitoin ne tulppaanien kanssa antamaan väriä samaan maljakkoon. Aamulla huomasin, että tetet voivat maljakossa hyvin ja tulppaaneista oli tullut vääntyneitä ja vanhoja yhdessä yössä. Onko niin pääteltävä, ettei tulppaaneja ja narsisseja kannata laittaa samaan maljakkoon? Illalla tulppaanit olivat jo keltalehtisiä ja tiputtelivat terälehtiään. I have to ask wiser people. I had fresh red tulips. I cut some too long tete narcissus and put them together with tulips to a vase. All the tulips got old in one night and by the evening they got yellow leaves. Why?

Eilen istutin multiin kuukausimansikan, joka piti viedä pimeään, chilin ja tarhaorvokit. Enpä vaan tullut miettineeksi, mitäs noille teen, kun lähden reiluksi viikoksi Itä-Suomeen. Nerokasta toimintaa! Yesterday I put some more seeds, chili, strawberries and violets to grow. I wasn’t thinking clearly. I’ll travel to Eastern Finland for a week. What will happen to my seeds, when I’m not watering them here in Helsinki? I’m a genius!

Siemenpotit lisääntyvät – Seeds 

34 thoughts on “Hyvää Laskiaista! – Happy Shrove Tuesday!

 1. Mukavaa laskiastiistaita! Lumisateista on täälläkin keli. Tulppaanit ovat täälläkin "levinneet" vaikka ovat itsekseen maljakossa.
  Saattaahan ne pikkutaimet kuivua viikossa, jos aluselle laittaa vettä niin eivät niin helposti. En yhtään teidä itävätkö siemenet vielä viikossa. En ite vielä kylvä, koska mulla ei ole lisävaloa. Vaan jo laitoin gladioluksen sipulit multaan, koska niissä oli jo alut 🙂

 2. Hyvältä näyttää!! Lautaselle kastelua varmaan kannattaa kokeilla ja jokin valoaläpäisevä kupu päälle, mutta viikko taitaa olla niin pitkä aika, että jos et saa ketään niitä kastelemaan niin joudut laittamaan varmaan uudet siemenet kasvamaan. Minäkin laitan vasta viikolla 10 ja silloinkin käytän keinovaloa apuna. Mikille terkkuja!! Ja hyvää matkaa Itä-Suomeen!

 3. Hej, vilken trevlig blogg du har , jag återkommer gärna hit! Lycka till med dina sådder och lyxa till dig med en tisdagsbulle idag. Fina hundbilder.
  Välkommen att titta in hos mig.
  Lotta

 4. Mukavaa laskiaista sinullekin! Ajattelin tehdä lapsille pannaria.., pullaa en viitsi leipoa.

 5. Kiitos. Voi olla, että pakkaa siemenpotit mukaan koriin ja hoitelen niitä Itä-Suomessa…Auto kyllä pullistelee aina muutenkin.

 6. Hei! Minäkin laitoin syysvuokkoa viime syksynä ja tilasin ne myös korpikankaalta. Taimet oli priimaa ja kerkisivät vielä kukkiakin ennen pakkasia:) Aivan ihana kasvi, ilahduttaa juuri silloin kun ei paljon muuta enää ole! Tuota valkoista joutsenta mulla on nyt taimena ja ensi kesänä pitäisi kukkia, kyllä odotan innolla niin kukkia kuin perhosiakin.
  Jännä tuo tulppaanien nahistuminen, en osaa kyllä sanoa tuhon mitään??
  Näppärän näköinen tuo sun taimihyllykkö, mistä olet hommannut? Hyvin valo kulkee läpi kun hyllyt on ritilää! Mulla on kylvöt lumenalla ja lisää kylvän vasta hiihtoloman jälkeen (yritän ainakin olla kylvämättä:), meidän matka vie keski-suomeen. Mukavaa laskiaista!

 7. Ostettiin hylly Ikeasta pari viikkoa sitten. Maksoi noin 20 euroa. Hyvää laskiaista ja matkaa Keski-Suomeen! Tervetuloa lukijaksi, Minna!

 8. What an exciting thought to imagine all of those little seeds flowering and giving you food for the pot in the coming summer months.
  On Shrove Tuesday here we call it Pancake Day. We make pancakes, toss them up in the air from the pan to turn them making a wish, and then eat them with fresh lemon and sugar.

 9. Mukavaa laskiastiistaita sinulle ja krapsutuksia Mikille:)

 10. Happy Shrove Tuesday to you, too! Hooray for new seeds!

  The runny, sticky sap cut daffodils exude is poisonous to other cutflowers. Place daffodils by themselves in water for 24 hours and then they'll be safe to combine with others.

 11. Oi kun alkoi tehdä mieli pannaria kun luin. Tai lettuja. Tai laskiaispullaa. Tai jotain makeaa… Tiukka dieetti menossa, siksi nämä fiilikset. Ihania kevätpäiviä sinulle ja onnea kylvöihin.

 12. Tulppaani-infon nettisivuilta löytyi vastaus:

  3. Voiko narsisseja ja tulppaaneita yhdistää?

  Tulppaanien yhdistämistä narsissien kanssa ei suositella, koska narsissit erittävät limaista ainetta, joka lyhentää muiden leikkokukkien kestoa tukkimalla niiden vedenottokanavat. Jos ne kuitenkin halutaan laittaa samaan maljakkoon, kannattaa narssit pitää ensin yhden yön yli omassa maljakossaan, ja siirtää ne sitten samaan maljakoon tulppaanien kanssa. Näin lima ei tuki tulppaanien varsia.

 13. Oijoi! Etkös tiennyt, että narsissit ovat "myrkkyä" muille kukille? 🙁 No, kantapään kautta…

  T. Sari

 14. Thank you for telling me that, Rosemary! I made some pancakes for my children.

 15. Joka päivä sitä näemä oppii jotain uutta. En minäkään olisi tiennyt,että narsisseja ei kannata muiden kukkien kanssa yhdistellä.

  Syysvuokko on myös minun toivelistallani. On todella nätti kukka. Siihenkin olen tutustunut eri blogeja seuraamalla. Muutoin en moisesta kasvista olisi tietänytkään.

 16. Jaha, valmistaudut maaliskuun bikinikauteen… Laivalla on joka ilta seitsemän lajin päivällinen!

 17. Kiitos neuvosta! Koskaan aiemmin en ole näitä yhdistellyt, joten ei ollut tietoa…

 18. Minä yhydyn tuohon Katja kirjoitukseen, että kyllä täällä blokeissa saa paljon opetusta ,niinkuin noista kukista jännä juttä, en olisi tuotakaa tiennyt:)

 19. Hmm… pärjäisivätköhän taimesi, jos laittaisit vesivatiin tms. vettä pohjalle, tietysti voivat suuttua liiasta märkyydestäkin. Tämä säännöllinen kastelu onkin taimikasvattajaa sitova juttu.
  Mä katselin just tänään Ikeassa samaa hyllyä 😀 En ottanut vielä, kun suunnittelin sitä kasvariin, ja ajattelin että ehtii vielä myöhemminkin. Edullinen ja tuollainen valoisa hylly taimille.

 20. Niin on. On myös niin siisti, että voi käyttää muuhunkin..

 21. Narcicus never can stand with other flowers in one vase. Just a bouquet of narcicus and no other flowers. The tulips are grow a lot when you put them in a vase. Always cut the tulips some 5 cm shorter and they will stay oke!
  Have a wonderful evening Sadu.

 22. Voi kyllä sinun pitää pestata joku kastelemaan siemenkylvöjäsi. Muistelen myös ettei narsisseja pitäsi laittaa muiden joukkoon tuon liman vuoksi.

 23. Syysvuokko on todella kaunis. Se tuli minulle vahingossa toisen kukkatilauksen mukana ja nyt olen yrittänyt haalia sitä joka paikasta lisää:)

 24. Niin näyttäisi olevan. Olen sitä toisten blogeissa ihaillut.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: