Lomalla Itä-Suomessa – In Eastern Finland

Lomalla Itä-Suomessa – In Eastern Finland

Saavuimme eilen illalla tänne Itä-Suomen kotiimme. Mikki oli riemuissaan. Se juoksi ympäri taloa ja tutki joka huoneen. Pihalla se  nautti lumesta ja leikki hangessa. Tänään kävin kaupassa ja täytin kaapit. Ostin pari krokusta loman iloksi ja kaksi nippua tulppaaneja. Oletteko muuten huomanneet, että tulppaaninippujen hinta on ennallaan, mutta nykysin kimpussa on seitsemän tulppaania aiemman kymmenen sijaan. Kauppa se on mikä kannattaa…Vai, miten se sanonta menikään? Ostin myös pari mukavaa kuvalehteä. Tuo englantilainen puutarhalehti Country Gardens oli pettymys. Sen sijaan ruotsalainen Hem & hus -lehdessä oli kaikkea mukavaa. Siinä esiteltiin mukavia kasvihuoneita ja siitä sai kaikenlaisia mukavia vinkkejä puutarhaan. Otin pelargonian pikkuruiset alut Helsingistä mukaan tänne lomalle, jotteivät kuole. Yhden isoimman siirsin jo omaan isompaan astiaan. Kituvalle jouluruusulle vaihdoin mullat ja huuhdoin juuret melko kuuman veden alla. Multa kuhisi kaikenmaailman lieroja. Yök! Oli kastikkaita ja pikku etanoita. Juuret sinällään vaikuttivat tosi hyvinvoivilta. Vastoin tapojani kävin tänään myös kirjastossa, mutta totesin, ettei kirjasto ole minua varten. Ensinnäkään en koskaan löydä sieltä mitään. En nytkään, vaikka möllötin siellä puutarhahyllyjen edessä ikuisuuden. Toisekseen olen ylisiisti. Mulla on koko ajan olo, että ne monissa käsissä käyneet kirjat ovat pöpöjä täynnä ja saan jonkin kamalan taudin. Vika on meikäläisessä. Niuho ja ylisiisti. Minkäs teet? Miten sinun lauantaisi on sujunut? We arrived at Eastern Finland yesterday evening. Mickey enjoyed himself. He ran around the whole house and yard. He examined all the rooms. Outdoors, he enjoyed snow. Today, I went to buy some food to a super market. I also bought a few crocuses and some tulips. I also bought a couple of magazines. Country Gardens -magazine was a disappointment. Instead I like Swedish magazine Hem & hus. There were shown many nice things, for example greenhouses. I took my tiny geraniums with me from Helsinki. I planted a bigger geranium in a bigger pot. I also changed the soil for the Helleborus Niger. The soil was full of tiny snails and earthworms. Ugh! I had bought the soil in a store and it was in a plastic bag. Today I went to the library. I didn’t find anything to borrow. I stood in front of gardening books, but I found none book to read. I don’t like to borrow books from the library, because they’ve been in so many hands. I always feel that I get some lurgy…Crazy? What have you done today?

35 thoughts on “Lomalla Itä-Suomessa – In Eastern Finland

 1. Krookuksista tulee todellinen kevätfiilis 🙂

  Minä tykkään kirjastosta;aina löytyy luettavaa. Kotona ovat vitriinit täynnä kirjoja,mutta loppujen lopuksi vain joitakin haluan itselleni pysyvästi ja nekin ovat sitten enemmänkin tietoteoksia.

 2. Oi mitä kevään tuojia oletkaan ostanut:) Minä olin töissä kahteen saakka ja sitten istutuin krookuksen mukuloita multaan. Jäivät kaappiin, kun ostin Anttilan alesta marraskuussa enkä muistanut viedä niitä kellariin talvehtimaan. Hyvin olivat viihtyneet pimeässä kaapissa. Mukavaa lomaa sinulle! Minulla on vielä kaksi viikkoa töitä ja sitten pääsen lomalle:)

 3. Country Gardensin kansikuva on kyllä sisältöön pettymyksestäsi huolimatta upea. Hyvä että huomasit jouluruusun vuokralaiset, ehkä se tästä vielä toipuu.
  Mä kävin myös tänään kirjastossa, oma lähikirjastomme on pieni sivukirjasto, ja nyt taas muistin pitkästä aikaa että netin kautta voin tilata minkä tahansa kirjan 1 eurolla omaan kirjastooni. 2 tilaamani kirjaa sain tänään, 2 vielä varauksessa. Olisiko teillä myös tällainen varausmahdollisuus ? Mun husbandilla oli tuo sama kammo lainakirjoja kohtaan, mutta hän on vähän päässyt siitä. Ajattelepa niin, että kosket kaupungilla paljon enemmän kohtia missä on bakteereja, ovenkahvoja, kaiteita ym. Tuskin kirjassa mitkään pahat pöpöt kauan säilyvät.
  Hauskoja hetkiä lomallanne !

 4. Lapsena kävin paljon kirjastossa ja löysin paljon kivaa luettavaa. Nykyisin en löydä ja en oikein suoraan sanoen tiedä, mitä tahtoisin lukea. Nyt keksin etsiä puutarhakirjoja, ja ne olivat niin vanhoja tai erikoistuneita. Esim. ruusukirjoja. En halua lukea kokonaista kirjaa vain esim. ruusuista. Etsin kasvihuoneista kirjaa, vaan en löytänyt.

 5. Kiitos, Maarit. No, sinulla on vielä koko lomaihanuus edessä. Onko mukavia suunnitelmia?

 6. Minulle tulee Trädgård-lehti, suomalaisten puutarhalehtien lisäksi. Nättejä tulppaaneita, täytyypä muistaa ostaa omaankin kotiin.

  Meillä on hiihtoloma viikon kuluttua. Tämä viikonloppu menee projektitöitä tehdessä, toinen englanniksi. Lisäksi pitää pitää esitelmä jostain yrityksestä. Että ulkona ehdin käymään koirien kanssa vain pikaisesti.

  Nauttikaa lomasta ja ulkoilkaa urakalla!

 7. No, sen kansikuvan perusteella hankin lehden. Kansi oli niin vetävä, etten tullut tutkineeksi sisältä ennen ostoa. Varmaan täällä voi varata kirjat myös.

  Kaupungilla välttelen ovenkahvoja yms. paljain käsin. Jos joku aivastaa, lähden henkeä pidätellen eri suuntaan! ;O) Kädet pesen varmasti 15 kertaa päivässä. En nyt ihan "Howard Hughes" ole, muttei paljon puutukaan… ;O)

  Mua inhottaa tuoda niitä kirjoja kotiin. Jos luen niitä, pitää käydä pesemässä kädet. Ei vaan iske.

  Minun mies käy kirjastossa, samoin lapset. Minä olen se meidän perheen outo lammas…

 8. Sinä olet kyllä superreipas!

  Ulkoilla on tarkoitus. Mikin kanssa tehtiin mukava iltalenkki. Se oli ihan ihmeissään, kun oli uudet kadut Helsingin jälkeen. Katseli ympärilleen silmät pyöreinä.

 9. Your crocuses and tulips are really vibrant and bring spring into the home. Hope that you have a lovely relaxing holiday. Enjoy yourselves.

 10. I hope that the drive to Eastern Finland was not as hard on your health as it was last time. So far today, I sat in a comfortable chair reading a book while my car was being repaired. I'm now home and the sun is shining so I'll go outside and clean up the garden a little.

 11. Kyllä mullakin on vähän samaa vikaa, inhottaa nimittäin kaikki likaiset pinnat. Kauppojen kärrynkahva on joskus ihan tahmainen, yök, pidän hanskat kädessä kauppareissun ajan. Joskus pyyhin kirjaston kirjan kannet, ennenkuin luen sitä. Ja kirpparilta tullessa on pakko pestä kädet ja laittaa käsidesiä. Mutta kävin taas tänään kirjastosta hakemassa uudempia puutarhalehtiä. Niitä lueskellessa ja tv.tä töllötellessä on lauantai kulunut leppoisasti. Jaa kävin mä aamusta tohtorin pakeilla, kun yrittää silmätulehdus tulla. Nyt sitten tiputellaa tippoja lehtien lukemisen lomassa.

  Teillä onkin loma viikkoa ennen meitä. Oikein hauskaa lomaa koko porukalle !

  Mulla oli lainassa yhdeltä ystävältä kasvihuonekirja, mutta en nyt muista sen nimeä. Siinä oli hyvin kerrottu eri kasvien viljelyksestä, maanlaadusta jne. JEE nyt muistin, että otin siitä kopion viinirypäleen kohdasta. Katsonpa löytyykö siitä kirjan nimi. Palaan astialle 😉

 12. Voi hyvin kuvitella Mikkin innon, kun se pääsi tutustumaan uuteen paikkaan ja maaseutukotiinne. Minä viihdyn kirjastossa hyvin. Pääasiassa tulee oleiltua lukusalissa lehtiä lukemassa.

 13. Mä näivettyisin ilman kirjastoa 😉 Mun mielestä siellä kirjat on pääosin huippusiistissä kunnossa, ei ole tahroja eikä repeämiä. Monessa tilanteessa olen kuitenkin tosi tarkka, kuten julkisissa kulkuvälineissä (mitän en juuri edes käytä) ja yleisissä vessoissa. Inhoan myös kaikkia ovenkahvoja, yöks.

 14. Nice to find your blog today. I always enjoy finding gardeners from around the world. I learn from each one. Here on the shores of Lake Michigan in USA gardening is special because of the Great Lake. I often have the lake as a back drop for the garden photos if you check out many of the archive postings. Hope to see you again. Love the Golden Retriever. A great dog!

 15. Koetahan saada silmä kuntoon. No, hyvä, etten ole ihan yksin.., minäkin pyyhin niitä kirjankansia. ;O)

 16. Minun mieheni viihtyy myös siellä lukusalissa. Minä en jaksa. Minun pitää lukea lehdet mukavasti lojuen sohvalla. ;O) Varmaan tuo minun pöpökammo johtuu siitä, että oli aika reilu anemia yli 40 vuotta ja sain sen vuoksi kaikki taudit, mitä kaupungilla liikkui. Lopulta pari vuotta sitten lääkäri löysi anemiani syyn: mahakatarri. Kun tuo saatiin hoitoon ja veriarvot kuntoon, olen ollut paljon terveempi.

 17. Minä melkein ostan ne kirjat, mitä luen. Muuten lueskelen vain lehtiä, jotka myös ostan.

 18. Thank you for stopping by! I'll visit your blog right away.. Have a great Sunday!

 19. Minä vaanin kirjojen uutuuksia ja tilaan nen heti, kun ilmestyvät kirjaston tietokantaan. Niinpä ne eivät ole ehtineet monissa käsissä kiertämään. Meilläpäin myös itse kirjastosta saa todella helposti uusia luonto- ja historiakirjoja. Ihmisiä kiinnostaa enemmän finlandia-voittajat, sofi oksanen ja ruotsalaiset dekkarit, niihin on monen sadan ihmisen jonot.

  Monet kirjat ostan myös suoraan nettikirjakaupoista, en jaksa käydä itse kirjakaupoissa.

 20. Samoilla linjoilla kirjaston suhteen, mieluimmin ostan kirjan kun haen kirjastosta:) hyvä että on muitakin samanlaisia.

  Ihania nuo krookukset.

 21. Hienot tulppaanit! Ostin itse nipun sellaisia kermankeltaisia ja laitoin mukaan samaa sävyä olevia pikkuneilikoita. No, eivätpä nuo tulppaanit kauan kuosissa kestäneet, kun kissa Mutikainen kävi ne asettelemassa uudelleen… Terälehtiä löytyy nimittäin pöydältä silputtuna, kuten aina leikkokukkien kanssa.

  Kuulun niihin, jotka eivät voi elää ilman kirjastokäyntejä; kotiovelta on muutama kymmenen metriä kirjastoon – raahaan ison kassillisen kotiin. En pelkää kirjapöpöjä, mutta ovenkahvoja koetan vältellä ja kädet pitää aina pestä kunnolla esim. kauppakeikan jälkeen. 🙂

  Mukavaa alkavaa lomaviikkoa!

  T. Sari

 22. Invitation – inglês
  I'm Brazilian.
  Spent reading here, and visit his blog.
  I also have one, only much simpler.
  I'm inviting you to visit me, and if possible follow together for them and with them. I always liked to write, expose and share my ideas with people, regardless of class Social, Religious Creed, the Sexual Orientation, or, of Ethnicity.
  To me, what will interest is our exchange of ideas, and, thoughts.
  I'm there in my space Simpleton, waiting for you.
  And I'm already following your blog.
  Strength, Peace, Friendship and Happiness
  For you, a hug from Brazil.
  josemariacosta.com

 23. Ai niin, Marie Åberg Secherin Kasvihuonekirja ja Inger Palmstiernan Unelmien kasvihuone ovat ihan kelpo opuksia.

  T. Sari

 24. Oi, olen kirjastojen vankkumaton kannattaja! Miten ikinä vanhemmillani olisi ollut varaa ostaa minulle kirjoja niin paljon kun niitä jo hyvin lapsesta luin…

  Tilasin Suomen kauneimman puutarhalehden, joka tällä hetkellä on minun mielestäni Koti ja Puutarha. Koti ja Keittiö -lehden tilaajat saavat sen edullisemmin.

  Viimeinenkin tämän joulun jouluruusuista sanoi itsensä irti eli annoin periksi. Onneksi puutarhassa niitä kasvaa ja keväällä istutan lisää.

  Ovatko tulppaanit kallistuneet…en huomannutkaan, sillä sielu liihottelee jo muscareissa;-)

 25. Minä viihdyn kirjakaupoissa. Etenkin Helsingin Akateemisessa on tunnelmaa. Voisin ostaa kaupan tyhjäksi puutarha-, taide- ja sisustuskirjoista.

 26. Pitänee käydä Helsingissä kirjastossa. Rikhardinkadun kirjasto on tunnelmallinen. Jospa siellä olisi uudempia puutarhaopuksia tarjolla kuin täällä Itä-Suomessa. Oikeesti, minusta ne hyllyn puutarhakirjat näyttivät ihan kivikautisilta! Voi olla, että on tämän kaupungin kirjastomäärärahat pienet.

 27. Yritän sinnitellä tuon jouluruusun kevääseen, että saisin sen penkkiin. Toivoa sopii. Koti ja Puutarha on hieno lehti. Minäkin olen harkinnut sen tilaamista. Olen nyt koettanut hillitä ostamisiani yms., koska olen vuorotteluvapaalla ja tulot sen mukaiset… :O(

 28. Meillä on oikein hyvä puutarhaosasto kirjastossa, mutta vuosien varrella olen tainnut lainata suurimman osan niistä kirjoista. Lisäksi olen ostellut jonkin verran itse kirjoja – nämähän eivät koskaan vanhene!

  Nappasin viimeksi mukaani kirjastosta kirjan nimeltä Huoleton koristepuutarha (600 sitkeää, helppoa ja kaunista kasvilajia puutarhaan): suosittelen, sillä siinä on selkeästi kuvattu kasvi/kasvilaji per sivu/aukeama. Voi bongata kasveja, joita ei esim. vielä itse omista. Kustantaja on Valitut Palat.

  T. Sari

 29. Ihanan keväisiä nuo tulppaanit.
  Täällä kukkivat maaseudulla nyt keltakukkaiset puut ja pensaat. Mukavaa kevään odotusta!

 30. The tulips are gorgeous! Spring is coming. It's almost time for us to start our greenhouse here in Oregon. We have a small one in our backyard that my husband built. 🙂 And yes, earthworms are icky, but if you have a lot in your soil, that means it's healthy and plants will grow well! 😀

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: