Itä-Suomessa – In Eastern Finland

Itä-Suomessa – In Eastern Finland

Sain kuskattu suurimman osan härkäpavuistani Helsingistä tänne Itä-Suomeen. Istutin ne parvekelaatikoihin ja laitoin ne ikkunalaudoille. Ovat nyt isommassa mullassa, jotta äitini ei tarvitse käydä kastelemassa niitä ihan joka päivä. Ovat vieläpä altakastelulaatikot. Toin myös muutaman tomaatintaimen, jotka äitini suostui ottamaan. Voi yrittää kasvatella niitä lasitetulla parvekkeella. Ajomatka sujui hyvin. Liikennettä oli vähän ja ajokeli oli loistava. Puutarha näyttää vielä lohduttomalta. Lunta on kamalasti. Rusakot ovat huomanneet, että takapihallamme saa riehua vapaasti. Uskomaton määrä rusakoitten jälkiä! Matkan jälkeen kävin kaupassa ruokaostoksilla ja mukaan tarttui myös kolme nippua tulppaaneita ja tetejä koriin portaille. English: Yesterday, I came here to Eastern Finland with my mother (she lives here) and the twins. The trip by car went well. The weather was great and there was only a little traffic. It’s still a lot of snow here and the garden is so snowy! I’m desperate! The rabbits have noticed that it’s peaceful in our garden. There are hundreds of their footprints. I brought the most of the broad beans here from Helsinki. I planted them into bigger pots. They’re blooming. My mother will take care of them. I also brought a few tomatoes (seedlings) which I gave to my mother. She can grow them in her balcony. I bought some tulips and narcissus to make some vernal feeling.

Härkäpavut – Broad beans
Härkäpavut kukkivat – Broad beans are blooming
Luminen puutarha täynnä rusakoitten jälkiä – The snowy garden is full of rabbits’ footprints

37 thoughts on “Itä-Suomessa – In Eastern Finland

 1. Kyllä on härkäpavut kovasti kasvaneet,noita rusakoiden jälkiä on meidänkin pihalla aika lailla.Mukavaa kiirastorstaita ♥

 2. I'm glad to hear your trip was pleasant.So cute all this snow area filled of rabbits footprints!Here is already warm and bright.Hope spring visits you sooner than expected!Hugs
  Olympia

 3. Hienoa että kuljetus onnistui hyvin. Ihanan piristäviä tulppaaneja!

 4. Ovatkohan rusakot olleet ruoan hakumatkalla? Leppoisaa pääsiäistä sinulle!

 5. Ihanat tulppaanit! Kohta saatkin odotella papusatoa 😉 Mitenkähän nuo pölyttyvät, pitäskö olla mehiläisiä vai riittäskö jos siveltimellä tupsuttais:
  Mukavaa pääsiäisviikkoa etelämpään itäiseen Suomeen!

 6. You tulips look gorgeous! I'm not sure how well the broad beans will grow inside yet it's good to at least see them flower.

 7. Kyllä Mikki hoitaa jänekset, etteivät uskalla enää mellastaa 😀 Vai tuliko Mikki mukaan?

 8. Mikki antaa kohta rusakoille kyytiä 🙂 Järkyttävää, härkäpavut kukkivat jo.

 9. I'm glad you enjoyed your trip and hope that you have a wonderful time with your mother in Eastern Finland! Mickey will have fun playing with the rabbits! I'm sending warm spring thoughts your way!

 10. Rusakot ovat tietty kytistäneet rajalla, josko Aku olisi pihalla, mutta kun pihavahtia ei ole ollutkaan paikalla, ovat ottaneet kunnon bilemeiningin. Eiköhän Mikkikin ne hyvin pidä pihasta poissa!

  Kivaa pääsiäistä!

  T. Sari

 11. kiva kuulla et matka sujui hyvin, Miki on varmaan innoissaan ihanista hajuista takapihalla ja rusakot saavat lentävän lähdon ihan varmasti:))

 12. Sinulla on reissaavia härkäpapuja 🙂 Tosi viitseliäs olet, kun jaksat niitä kuljettaa, mutta kyllä ovatkin sitten kasvaneet hyvin hyvässä hoidossa. Puutarhassasi on ollut jänöjen juoksukilpailut ! Hyvää pääsiäislomaa !

 13. Reissupavut ovat ihan sen näköisiä,että olisivat pian valmiina jo tuottamaan satoa 🙂

  Eipä se piha täällä länsi-rannikollakaan kovin sulalta näytä,että turha murehtia, Mukavia ja aurinkoisia pyhäpäiviä kuitenkin teille toivottelen 🙂

 14. Tuulahdus kesästä, kun näkee härkäpavun kukkia. Kuinkahan pölytys tosiaan tapahtuu ? Onko hedelmäpuut ym. säilyneet ? Meillä jänikset on syöny taas kaikkia alaoksia omppupuissa vaikka niissä on 120 cm korkeat verkot. Pitäis olla 2 metriä korkeat ja 10 metriä leveät, huhhuh.
  Hyvää Pääsiäistä teidän perheelle !

 15. Those bean plants are huge!I haven't started my beans yet. It's too cold here, too. Every day that passes is one day closer to spring. :o)

 16. Jaa-a, luultavasti. Vielä en ole löytänyt isompia tuhoja. Omenapuut ovat jo sen verran isoja, etteivät niitä saa hevin vahingoitettua.

 17. Pitää varmaan tupsutella pensselillä…Kiitos samoin, Emilie!

 18. Olen yhtä järkyttynyt! Toivottavasti saan ne pidettyä hengissä lämpimiin asti!

 19. Eipä täällä pihalla kummoista syötävää rusakoille ole, jolleivät ota sahaa käpäliin. Omppupuut ovat sen verran vanhoja. Jos oksia lyhentävät, hyvä niin..

 20. Hyvää Pääsiäistä, Pivi! Joo, mulla on myös reissaavia tomaatteja, kurspitsoja, hunajameloneja, samettikukkia, tsinnioita yms.

 21. En ole kiertänyt tuolla hangessa katsomassa tuhoja, mutta yleensä eivät saa tuhoa aikaan. Jos jyrsivät alimpia ompun oksia, säästyypähän meikäläiseltä leikkaamisen vaiva!

 22. It's far too cold here as well! I didn't know that beans grow so fast!

 23. Teillä jo härkäpavut kukkivat, minulla on vielä siemenetkin ostamatta. 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: