Kiitos kaikille ihanista vinkeistä! – Thank you all for your great tips!

Kiitos kaikille ihanista vinkeistä! – Thank you all for your great tips!

Mahtavaa, on jo maaliskuu eli kevät! Aurinko paistaa täällä Helsingissä. Kiitos teille kaikille ihanista vinkeistä, joita annoitte kivipolkuun liittyen. Tervetuloa kaikille uusille lukijoille! Viime aikoina uusia on tullut todella paljon! Olen jokaisesta blogini seuraajasta ja täällä vierailevasta tosi onnellinen. Kiitos teille kaikille mukavista bloggailuhetkistä! Minulla on valtavasti unelmia ja suunnitelmia puutarhamme suhteen. Olen niistä täällä kertoillutkin ja sama jorina jatkuu… ;O) Haaveilen monista uusista kasveista, aiemmin mainittujen lisäksi magnoliasta. Viimeisessä Kotipuutarhalehdessä oli paljon juttua magnolioista, jotka selviävät täällä Suomessa. Haaveilen kovasti uudesta isommasta kasvihuoneesta, jonne saisi pari tuolia ja pöydän sekä verhot ja voisi kasvattaa kaikkea eksoottista ruukuissa. Alla kuva yhdestä vaihtoehdosta. Kuvan olen ottanut täältä. English: Awesome, it’s March and March means spring! The sun is shining here in Helsinki. Thank you all for your great tips concerning my path. Welcome all my new readers! I’ve got plenty of new ones! I’m so happy! I have so many plans regarding our garden. I’d like to have many new plants: magnolia, Anemone hybrida, which I’ve ordered via internet, and some others that I’ve mentioned in my earlier posts. I’m also dreaming of a new, bigger greenhouse. I’d have a table and a couple of chairs there. I’d put curtains and grow something exotic in pots. Here’s a picture of a greenhouse, that could be one choice.  I’ve taken this picture from here.

Kasvihuoneen suhteen on vain yksi ongelma (rahan lisäksi): mihin se mahtuu? Puutarhassamme on niin paljon perennapenkkejä, että on vaikea löytää hyvää paikkaa. Joudun vääjäämättä siirtämään kasveja tehdäkseni toiselle kasvihuoneelle paikan. On myös hankala löytää tilaa kasvilaatikoille, joissa haaveilen kasvattavani hyötykasveja. Kasvihuoneen yksi sijoituspaikka voisi olla lipputangon oikealla puolella. Mitä sanotte? Olisiko se liian keskellä pihaa? English:   There’s a problem – again. Where to replace a greenhouse. I have so many perennial beds that it’s hard to find enough room for a new greenhouse. It’s also difficult to find room for ”plant boxes” where to grow herbs and so on. I think I have to remove some perennial beds and transfer perennials to a new place. One place for a greenhouse could be on the right side of the flag pole. Would it be too in the middle of the yard?

Kasvilaatikoita olen ajatellut sijoittaa alakuvassa olevien raparperien eteen. Silloin joutuisin siirtämään kahta mustikkapensasta. Mitäs siitä tuumaatte? English: I’ve been thinking to replace growing boxes near those rhubarbs in the picture below.. What do you think of that? I should move two blueberry bushes.

Mukavaa maaliskuuta ja viikonloppua teille kaikille! – Happy March and weekend to all of you!

31 thoughts on “Kiitos kaikille ihanista vinkeistä! – Thank you all for your great tips!

 1. Ihanaa kun joku toinenkin siirtelee kasveja, meillä miesväki ehdotti että laitetaan kasvit pyörillä varustettuihin laatikoihin joita voin sitten työnnellä pitkin pihaa:))

  Sopisko kasvihuone tuo alimmaisen kuvan puun lähelle, puuhan antaisi hiukan varjoakin??

  Mustikkapensaat sirtyy keväällä meilläkin, niillähän on juuretaika pinnassa, pitäs olla helppo juttu.

 2. Edelliseen kommenttiin on pakko mainita, että kun sain tehdä kunon jutun puutarhastamme Viherpihaan, kerroin jutussa, että mieheni halusi kaikki kasvit ja jopa pensaat kottikärryihin…;-)

  Kompppaan Kosotätiä, sillä kyllä osapäivän varjo olisi ihana kasvihuoneessakin. Minäkin haaveilen kasvihuoneesta, ja sen paikka olisi hedelmpuutarhassa siinä, missä nyt on kompostori ja kaksi avokompostia. Minne ne rumat sitten sijoittaisin, en tiedä. Onneksi asia ei ole taaskaan ajankohtainen, sillä lähdemme yli kahden viikon alppilomalle ja sitten suvella taas remonttia, joten asiasta tulee rahakysymys – myös. Meillä asiaa mutksitaa se, että meillä ei ole kunnon puuliiteriä eli haluaisin sen mallin, jossa päässä on se liiteri…

 3. Oi, miten ihana puutarha sinulla on!! Kiva seurata minkälaisiin muutoksiin ryhdyt.
  Leppoisaa maaliskuun alkua!!

 4. Puutarhasi on ihana ! Kauniita muotoja ja reheviä istutuksia, valoa ja varjoa sopivassa suhteessa. Ja sitähän tämä pihan rakentelu puutarhaksi on jotta pitkällä aikavälillä se rakentuu, mikä onkin hyvä koska aina ne suunnitelmat muuttuvat matkan varrella ja usein vielä parempaan suuntaan kuin se ensimmäinen idea, eikä koskaan tule valmista..
  Mukavaa viikonloppua !

 5. Your garden is glorious, and to be able to have a glass house like the one shown would be just lovely. I keep thinking of having a small summerhouse in the garden, but I have the same problem, where to put it. Putting a building in the garden will almost certainly mean destroying some flowers beds and plants. However, imagine once it is built and you can sit in it, as shown, it would be a lovely place to be.

 6. Wow, you have such a spacious and fascinating garden! It’s like my dream garden. I look forward to visit your garden filled with charms from season to season. Thank you for your visit and become my Friend.

  Greetings from Japan
  Yoko

 7. Nuo mustikat löysivät tuon paikan vasta viime kesänä…Hih. Mustikka parat!

 8. Meilläkin on liian pieni pihavarasto.. Oletko tehnyt postauksen tuosta Viherpiha-jutusta. Olisi kiva lukea!

 9. Joo, joka kesä jokin muuttuu. Kasvi parat siirtyvät milloin minnekin.., kun suunnitelmat muuttuvat. Minkäs teet?

  Hyvää viikonloppua, Hanna!

 10. Yes, such a glass house would be wonderful! Happy weekend, Rosemary!

 11. The new greenhouse is a wonderful idea. I think you have to choose the most sunny place in your garden. If you want to grow the veges in your new greenhouse, so they need the sun all the day. And the soil where you want to place the greenhouse must be healthy, so it should be after flowers those hadn't diseases.

 12. Se on mulla jossakin, se alkuperäinen juttu ja muistaakseni olen tuonut sen blogiini, mutta enhän voinut niitä kuvia käyttää. Se oli 7 sivua pitkä. Olen ollut jo viidessä lehdessä ja televisiossa. Ehkä jo tarpeeksi ja voisin alkaa olemaan Salaisen puutarhan hoitaja.

  Löydät sen kirjastosta. Ilmestyi 29.4.2003, joten voit olla varma, että moni asia on muuttunut, mutta kasvimaan olin jo siihen mennessä onneksi hävittänyt;-)

  Huomasithan, että sinut on haastettu. See below!

 13. How wonderful to have such a large garden. I wish I had space enough to build one. Have a wonderful weekend Sadu.

 14. Kiva sitten aikanaan nähdä mihin ratkaisuun päädyt kasvihuoneesi suhteen. Oikein hyvää viikonloppua.

 15. Kyllä haaveita olla pitää ja uusia suunnitelmiakin koko ajan ilmassa:)

 16. Minäkin haaveilen magnoliasta,mutta en oikein tiedä mihin se täällä pihassa enää mahtuisi,kun on niin pikkuinen piha…

  Minun mielestäni suunnittelemasi kasvihuone voi oikein mainiosti olla "keskellä pihaa",koska on niin nätti ulkomuodoltaan 🙂

 17. Kaunis kasvihuone sopii paraati paikalle. Jos meinaat myös oleskella siellä ota huomioon kulkureitti sisältä. Paahtavaan aikaan varjoakin saa olla…

 18. Oi,oi puutarhasi on niin ihanainen, minä käyn aina ihailemassa magnoliaa Turun kasvitieteellisessä puutarhassa.. on todella upea puu!

 19. Sijottaisin "lasitalon" siihen lipputangon liepeille, sillä teillähän piha ei ole aivan paahteinen enää illalla vai muistanko väärin? Lasinen kasvihuone olisi kiva sellaisessa paikassa, että sen näkee myös sisältä, sillä esim. talvella on mukava sytytellä sinne kynttilöitä…

  Kasvihuone ei tarvitse kovin montaa tuntia auringonpaistetta/vrk, minkä moni unohtaa ja sijoittaa rakennelman sitten aivan liian aurinkoiseen ja kuumaan paikkaan, jossa sitä pitää suojata liialta paahtelta. Hyvää viikonloppua teille!

  T. Sari

 20. Thank you for your lovely words! Nice that you found my blog and welcome to follow my blog! Happy weekend!

 21. Thank you for the tips, Nadezda. Have a great weekend!

 22. Kiitos mukavasta haasteesta, Leena! Tehtävä suoritettu! ;O)

 23. Mulla on vähän ongelma tuon magnoliahaaveen suhteen..

 24. Magnolia olisi hieno. Pitäisi löytää kestävä lajike ja vielä sopiva paikka…

 25. Joo, illalla paahde helpottaa. Tuo on totta, että olisi kiva, jos sen valaisisi ja se näkyisi itselle.. Hyvää viikonloppua!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: