Luminen sunnuntai – Snowy Sunday

Luminen sunnuntai – Snowy Sunday
Mikki, viisi kuukautta – Mickey, five months

Viime yönä satoi lunta reippaasti ja kova tuuli kinosti lumen jopa puolimetrisiksi kinoksiksi. Aamulla sainkin kahlata hangessa, kun käytin Mikkiä aamulenkillä. Last nigh it was snowing and windy. Now there’s even half a meter snow.  Ostin alkuviikosta kimpun ruusuja ja vielä ne näyttävät näin hyviltä. Otin nämä kuvat äsken This week I bought yellow roses and they still look so good.

Siementenkylvö jatkuu. Olen jo käyttänyt viisi pussillista multaa. Ikkunalaudat pullistelevat purnukoita ja vielä ei ole kaikkea kylvetty. Osa purnukoista on kylmäkäsittelyssä parvekkeella. Innostuin ostamaan dahlian ja freesioiden juurakoita ja laitoin nekin multiin. En ole koskaan ennen kasvattanut dahlioita. Löysin noin kuudella eurolla kätevän kasvatussetin, kun purnukat loppuivat. I sow more seeds. This sowing has already taken five sacks soil. Some of the seeds are in cold treatment in the balcony. I bought some Dahlias’ rhizomes and try to grow them. I found this growing set for six euros, I think it’s cheap. 

Maisema  olohuoneen ikkunasta tänä aamuna – A picture taken this morning

44 thoughts on “Luminen sunnuntai – Snowy Sunday

 1. Oletpas ollut ahkera kukkasten kanssa. Lunta tullut täälläkin ihan kunnolla;) Sinulle on haaste blogissani;) Mukavaa sunnuntaita.

 2. Mikki näyttää jo ihan aikuiselta koiralta. Onpa tosi pirtsakan näköisiä ruusuja ja antavat varmaan päivään runsaasti energiaa. Minä en ole kylvänyt vielä yhtään siementä multaan, mutta kuun puolivälissä on tarkoitus aloittaa. Hienoa Satu, että olet hankkinut daalian juurakoita, sillä ne ovat upeita kukkijoita ja jos talvettaa juurakot, niistä on monivuotinen ilo. (Ainakin vanhojen kantojen kestävyys on tosi hyvä) Aurinko paistaa….toivottavasti sielläkin.

 3. Good morning my dear friend!
  So snow in your country…
  But the spring come!
  I love so much your dog! Is the most beautiful dog!!!
  Your photos are wonderful!!!
  Many greetings

 4. What a lovely dog. I had a newfoundland dog. He passed away 2 years ago helas. But he was very old. I still miss him. You must have a lot of patience waiting for springtime. But the vieuw of the snow is beautiful.
  Have a wonderful sunday Sadu.

 5. Kiva, kun innostuit daalioista – ovat yksiä lempikukkiani kesällä. Meille tuli 10-15 cm lunta eilen: tänään paistaa jo aurinko, mutta mökille ei arvattu lähteä, koska ei ole varmuutta tien kunnosta.

  T. Sari

 6. Mikki se vain komistuu! Daaliat ovat pitkään ilostuttavia ja kauniita. Sinulla kylvöt vain lisääntyvät, minä vasta suunnittelen esikasvatusta.

 7. Mikki is so lovely .Your roses are beautiful.That is a lot of snow ,ik hope we don't get snow anymore .It's almost spring an my seads are still not in the box ,ik need to sow soon!! Th dahlia's look very pretty .Have a nice Sunday,Elisabeth

 8. Mikki on oikein nätti, totean näin kissaihmisenä kun en oikein muuta koirista ymmärrä. Näyttää lempeältä 🙂
  Sä olet laittanut ihan hirmusti jo kasvamaan! Mun tekisi myös mieleni dahlioita kokeilla, mutta nyt on niin paljon siemenjuttuja, että eipä mahdu. Saanpa sitten seurata sun dahlioiden kasvua, kiva 🙂

 9. Onnea Mikille♥
  Tosi kauniita ruusuja ja ihania kukkia tulossa sinulle!
  Kaunis maisema teidän ikkunasta!

 10. That looks very cold – is the sea frozen?
  I shall look forward to seeing your beautiful dahlias in the summer.

 11. Oooh, Mikki on niin kaunis♥

  Miten sinä noin energinen olet jo istutusten kanssa…;-) Hyvä kun sain pelakuut ulos kellarista ja uuteen multaan.

 12. Ihana Mikki, rapsuja koiruudelle 🙂

  Kauniit ruusut. Itsekkin nappasin mukaan viikonlopun ruokaostosten yhteydessä. Tosin ostin vaalean punaisia ruusuja, nyt olisin kyllä kaivannut hieman jotain muuta pirteämpää väriä. Ens kerralla sitten 😉

  Mukavaa sunnuntaita!

 13. Söpönen koiruus:) Ihana maisema, näkyy ikkunasta ja varmaan kesällä parasta.

 14. Kiitos haasteesta. Lunta riittää…Mukavaa sunnuntaita!

 15. Saa nähdä, saanko mitään kasvamaan. Daaliat olisivat ihania, jos onnistuisivat.

 16. Newfoundland dogs are so cute! I wish all the snow would melt away…

 17. Mikki on lempeä heppu, joka saa hepuleita.. Silloin syöksyilee ympäriinsä. Välillä saa raivareita ja möykkää ja irvistelee. Tyypillinen muksu siis.

 18. Toivoisin, että ikkunasta näkyisi jo muutakin kuin lunta…

 19. Yes, the Baltic Sea is frozen and there's a lot of snow. Where's the spring?

 20. Vuorotteluvapaalla riittää virtaa kaikkeen hömppään. Veikkaan, etten ensi keväänä paljon kasvattele…

 21. Kesämaisemasta tykkään huomattavasti enemmän, kun tykkään kesästä muutenkin..

 22. Mikki on upea! Talvetatko daalian juurakot? Itselläni ei ole paikkaa, missä voisin ne talvettaa.

 23. This looks like very much winter outside and spring and summer inside created by you Satu. Can't wait to see your Dahlias all abloom. Once you start filling the trays and pots, those bags of soil go fast don't they? I haven't started the sowing because I have no room for it inside. I will sow later directly outside into pots.
  Bye,
  Marian

 24. Piasłam komentarz, ale gdzieś chyba odleciał :). Powtórze więc. Pisałam, że mieszkasz w pieknym miejscu, które jeszcze piękniejsze będzie wiosną, gdy nie będzie śniegu. Róże śliczne, ale niedługo będą już w naszych ogrodach. Piesek kochany. Pozdrawiam.
  Kirjoitin kommentin, mutta luulen lensin jonnekin :). Niin Toistoja. Kirjoitin, että asut kauniissa paikassa, joka on vieläkin kaunis keväällä kun on lunta. Kauniita ruusuja, mutta pian on meidän puutarhassa.Koira rakasti. Yours.

 25. Welcome!!!
  I love your Mickey. It is beautiful.
  I feel sorry that you are in a lot of snow.
  I, too, begin to sow the seeds and tomato dip.
  Your roses are great.
  I wish you good night.
  Regards.
  Lucia

 26. Onpa teidän Mikki komea. Hassua, meillä oli aikoinaan musta-valkoinen kissa jonka nimi oli Mikki. Ensimmäistä kertaa tutustun Mikki-nimiseen koiraan 🙂

  Ja onpa teiltä upeat maisemat olohuoneen ikkunasta! Vaude. Voin vain kuvitella miltä näyttää kesäisin…

  t. Katja

 27. Mikki on tosi suloinen :). Niin jatuo ruusu on auennut todella kauniisti, ihanan värinen. Kyllä tuota maisemaa katselee varmasti mielellään jokaisena vuoden aikana, ihana kuva.

 28. En tiedä vielä. Katsotaan ensin, kasvavatko edes…

 29. I still have so many seeds I haven't sown yet. Some seeds I'll sow directly into pots as well. Happy week, Marian!

 30. Thank you for your sweet words, Giga. Have a nice week!

 31. Meillä on ollut Ankkalinnan väkeä.. Ensin oli rottweilerit Roope, Taavi ja Aku ja nyt kultsu Mikki.

 32. Upeat näkymät ikkunasta!

  Daaliat ovat niin upeita,mutta olen liian laiska syksyllä kaivelemaan juurakoita talvisäilytykseen,että olen viimevuosina vain ihaillut muiden daalioita 😉

 33. Hi!I love your new blog name! Miki is growing up so fast, as all kids.
  We had sunny days from Sunday till now, blue sky, but windy days. Happy seedlings!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: