Mukavaa viikkoa! – Happy new week!

Mukavaa viikkoa! – Happy new week!

Olemme jälleen Helsingissä. (No, mieheni ei enää ole, sillä hän lähti USA:han tänä aamuna.) Oli ihanaa olla Itä-Suomessa. Teimme paljon suunnitelmia. Teetämme remonttia kodissamme niiltä osin, mistä sitä ei ole jo remontoitu. Meille tulee mm. uusi keittiö… Vein jälleen ison läjän taimia Itä-Suomeen. Taimia on niin paljon, että otin riskin. Vein pikku kasvihuoneeseen kaikki härkäpavut ja osan samettikukista. Saa nähdä, miten niiden käy! Istutin kasvariin myös perunoita ja valkosipulia mustiin sementtiämpäreihin. Josko saataisiin juhannuksena uusia perunoita.. Krokukset kukkivat ja monet tulppaanit ja perennat olivat jo ilmestyneet maasta näkyviin. Ensi kerralla kun menen Itä-Suomeen, puut ovat jo vihreitä ja ehkäpä uusi kasvihuoneemmekin on jo saapunut.. Muutan lasten kanssa takaisin Itä-Suomeen kesäkuun alussa ja toivottavasti remontti on silloin käynnissä. Töihin menen takaisin elokuun puolivälissä. Elokuun neljäntenä päivänä on jälleen Avoimet puutarhat -tapahtuma. Aikooko joku teistä osallistua? Minulla se on pienessä harkinnassa, mutta ehken sentään.. English: We’re back in Helsinki. (Well, my husband isn’t here anymore, because he flew to USA this morning.) It was so nice to be in Eastern Finland. We made a lot of plans. We’ll renovate those parts in our house, which haven’t been renovated yet. For example, we’ll have a new kitchen… I took many seedlings with me to Eastern Finland, but I have so many seedlings, and some of them are so big ones, that I took a risk and placed  some seedlings in the greenhouse. We’ll see if they can survive. I took there all the broad beans, many marigolds and I put some potatoes and garlic to grow in black pails. Crocuses are blooming and many tulips and perennials have begun to grow. Next time when I’ll go to Eastern Finland, the nature will be green and maybe our new greenhouse has arrived… I’ll move back to our house in the beginning of June and hopefully the renovation has begun. I’ll go back to my work in the middle of August.

Istutin kahteen parvekelaatikkoon ja amppeliin murattia ja orvokkeja – I planted some violets and ivy

57 thoughts on “Mukavaa viikkoa! – Happy new week!

 1. Voi kun kauniit krookukset ja muut. Mulla on keltaset krookukset vielä lumen alla.
  Meilläpäin oli ihan muutama avoin-puutarha viime kesänä. Toivotaan että joku muukin innostuis esittelyyn.
  Sulla on tosi kaunis puutarha, joten kannattaa osallistua.

 2. Osallistu ihmeessä Avoimiin puutarhoihin! Oli ihana viikonloppu puuhastella pihalla ja ihailla kasvien aloitusta. Kasvimaa on vielä osittain lumen alla, mutta kohta sielläkin pääsee tekemään pohjustustöitä, jotka sateisen syksyn takia jäivät tekemättä.

 3. Hei, hei!
  Onpa sinulla keväistä! Ihanan ihanaa! Mikki varmaan viihtyy hyvin nyt auringossa.
  Mun kasvihuone on täysin neliön muotoinen (4,75 m x 4,75 m) riipuen siitä että se sopi parhaiten siihen paikkaan, kun halusin saada aika suuren.

  /Anja

 4. Beautiful garden :0) and I do love the pictures of your house as well! All looks so spring-like and delicate, so nice to see the first flowers :0)
  Have a lovely week
  hugs and kisses
  Natasha

 5. Siulla on kaikki jo niin haravoitua ja siistiä ja kuivan näköistä.
  Täällä vesi lilluu ja hiukan pääsee haravoimaan.
  Mie oon tässä mietiskelly sitä elkuun neljättä, mutta katotaan nyt mitä noiden myyrien jäleltä maasta nousee.

 6. Olet ihan selvästi tulessa;)

  Nyt menee jo tunteja pihalla. Minnekään ei meikä ehdi suvella, sillä ohjelmaa on joka viikonlopulle paitsi juhannus on aina vain meille kahdelle.

  Tunnen vierotusoireita, sillä aion vapun jälkeen jättää puutarhani pariksi viikoksi ja sinä aikana tapahtuu niin paljon.

  Kaunista alkanutta viikkoa!

 7. Toivotaan, että kasvisi tarkenevat kasvihuoneessa. Ei nyt ainakaan ensi viikolle luvattu halloja. Puutarhasi olisi hieno kohde, koska sinulla on niin paljon kukkia. Itse en ole ajatellut osallistua, ainakaan vielä. Katsotaan joskus tulevaisuudessa. Keväistä viikkoa sinulle Satu !

 8. I am looking forward to seeing your new green house and hopefully you will give us a glimpse of the new kitchen too.
  In the meantime I am enjoying your lovely crocuses flowering in the sunshine.

 9. Osallistun ehdottomasti avoimiin puutarhoihin, mutta vain vieraana! =) Joskus 10 vuoden päästä sitten omalla pihallani. Viime kesänä kiertelin pääkaupunkiseudun pihoissa, kun siellä oli tarjontaa riittävästi.

 10. Pitää harkita. Kesäkuun aikan pitää ilmoittautua, jos osallistuu. Jahka saadaan nuo projektit tuolla puutarhassa tehtyä, pitää harkita.

 11. Sullahan on tosi suuri kasvari. Tuohon jo mahtuu vaikka mitä!

 12. Meilläkin olivat myyrät riehuneet vuosien tauon jälkeen. Mikä lie innostanut?

 13. Mitäpä meinaat tehdä, kun maltat jättää kauneimman kevätajan väliin?

 14. Kiitos, Eija! Mukavaa viikkoa, toivottavasti kevät yhä etenee..

 15. Our kitchen will be white, county romantic.. I admire English kitchens and gardens!

 16. Avoimet Puutarhat -tapahtumaan olisi kiva osallistua – mutta vasta joskus tulevaisuudessa. Vielä on liian keskeneräistä 🙂 Toivottavasti taimesi eivät saa kylmää kasvihuoneessa :/

 17. Meillä Itä-Suomessa ei ollut montaa puutarhaa mukana ja lisäksi olin ulkomailla tapahtuman aikaan. Olisi kiva käydä kurkkaamassa muitten puutarhoja.

 18. Toivottavasti äitisi ehtii hätiin jos tulee yöpakkasia, toivottavasti ei. Olisi hyvä että mahdollisimman moni laittaisi pihansa auki Avoimet puutarhat -tapahtumaan, niin tämä upea juttu saisi aina vaan lisää tuulta siipiensä alle. Kaikki joukolla mukaan ! (mullakin haaveissa, jos saan sen vuorotteluni ja jos saan sitten rikkaruohottuneet penkit uusittua, eli monta jos-sanaa)

 19. Ompas sulla jänään aikaa, kun ihan kohta pääset takasin kotiin ja vieläpä remontoituun. Osallistu ihmeessä tapahtumaan, sun puutarha on niin kaunis ja hoidettu että kannattaa! Uskon, että siitä saa itselleenkin kivan fiiliksen.

 20. Oi, siulla on ihan kesä kuvista päätellen. Täällä vaan haravoidaan lumikasojen välistä 😀 Metsäpuutarhan miinuksia.

 21. Satu, hope your seedlings will be well in the greenhouse.
  I moved them all too and the temps are low at night (-2C) So I added more plastic above them.

 22. Aivan ihanasti Krookukset kukkivat .. mukavaa alkavaa viikkoa sinulle:)

 23. I hope your seedlings will survive in your greenhouse. Your springflowers are wonderful.
  Have a great evening Sadu

 24. Siellä näyttää olevan kevät paljooon pidemmällä kuin meillä. Hyvää viikkoa

 25. Your Crocusses look lovely and the violets with ivy too. I have good hope your seedlings will survive, I think they will even grow. Looking forward to your new greenhouse.

 26. How wonderful to see green replacing the white snow! It's an exciting time for gardeners and your garden is looking very lovely!

 27. Siellähän on täysi kevät! meillä on kevät etupihalla ja itse puutarhassa vielä lunta…

 28. Toistaiseksi taimet ovat hengissä. Äitini kävi kastelemassa. Ovat selvinneet jo viisi yötä.

 29. Pitää miettiä vielä. Aikaa on vielä, sillä ilmoittautua täytyy kesäkuussa.

 30. Harkitaan. Riippuu vähän, miten ehdin saada kuntoon nuo kasvilavat ja kasvihuoneen ja polkukin olisi tarkoitus tehdä loppuun.

 31. Metsä varjostaa sen verran, että varmasti lumet sulavat hitaammin. No, ei nuo lumet varmaan missään enää kauan ole.

 32. All the seedlings are alive, for now. My mother was watering them yesterday.

 33. My seedlings are still alive! They've managed five nights already.

 34. Thank you, Peter. I'm so happy. It's finally spring!

 35. Ihanan keväisiä kuvia. Oma piha ei ole vielä pitkään siinä kunnossa,että sitä kehtaisi panna näytteille,mutta sinun pihasi on kyllä niin upea,että tottakai ilmottaudut mukaan!!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: