Taimitilanne – Seedlings

Taimitilanne – Seedlings

Taimet kasvavat kohisten. Hunajamelonit, koristekurpitsat ja härkäpavut kasvavat nyt Itä-Suomen kodissa äitini valvonnassa. Täällä Helsingissä olen tehnyt lisäkylvöjä. Päärynätomaatit, vesimelonit, kääpiösamettikukat ja ruusukaalit pääsivät multiin. Ruusukaali on jo itänytkin. Tsinnioita olen koulinut yhä isompiin kippoihin, sillä kasvavat aikalailla korkeutta. Tomaatit ovat yksittäispurnukoissa myös jo suurimmaksi osaksi. Kaikki ikkunalaudat ovat taas täynnä, vaikka veimme autolastillisen Itä-Suomeen. Hooh.. Tilasimme 20 lavakaulusta tulevan kesän hyötykasvattelua ajatellen. Laitamme varmaan pari kaulusta päällekkäin. Oli minimimäärä, minkä voi tilata. Tästä taimitouhustani huomaan jälleen kerran olevani ”on tai off -henkilö”. Kun jotain teen, teen sen täysillä tai en ollenkaan. Aiemmin en ole koskaan kasvattanut taimia, nyt niitä on tulossa satamäärin. Samoin käy tauluja maalatessa. Saattaa mennä monta vuotta, etten maalaa lainkaan ja sitten tauluja tulee monta peräkkäin. Onko tämä jotain maanisdepressiivisyyttä..? Vähän kaikissa asioissa huomaan tekemississäni asenteen ”kaikki tai ei mitään”. Toisenlainen elämänasenne voisi olla helpompi! English: Seedlings are growing. Honey melons, pumpkins and broad beans have been taken to Eastern Finland. My mother takes care of them. I have sown new seeds here in Helsinki. Pear tomatoes, water melons,  bush marigolds and Brussels sprouts got into the soil. Sprouts have already germinated. I’ve moved Zinnias to the bigger pots, because they’re getting high. All the window sills are full again, although I took dozens of seedlings to our home in Eastern Finland. We have ordered twenty wooden collars for seedlings. We’ll put two collars on top of each others. The minimum order you must do was twenty, so we’ll have twenty.. I’ve noticed that I’m a person who does things with extremely enthusiasm or not at all. Earlier, I have never sown seeds, and now, I have hundreds of seedlings. The same happens with my oil painting. It can take several years and I don’t paint at all and then suddenly, I paint many. Is this some kind of manic depression..? I have this kind of attitude almost in everything I do, everything or nothing.. My life might be easier in a different way!

Munakoisot – Egg plants
Samettikukkia – Marigolds
Tsinnioita – Zinnias
Basilika – Basil
Alppipiikkiputki ja valkoinen punahattu – Eryngrum and Echinacea
Chilipaprika – Chill peppers
Punapäivänkakkara – Pyretrhum
Mikki – Mickey

67 thoughts on “Taimitilanne – Seedlings

 1. Votres chien est tres jolie et votres plantes sont bien grandie!!

  Bonne semaine!!

  xxxM

 2. Hello!
  I admire your beautiful plants. Seedlings grow great.
  They are healthy, green.
  This is a great proud to breed them yourself.
  I wish you have a nice day.
  Regards
  Lucia
  Oh, hello to Mickey!

 3. Upeat taimet sulla ja tuo porrasjakkara on juuri niin passeli tarkoitukseen kuin olin ajatellutkin! Sulla on vaan ihan tavallinen puutarhaimmeisen keväänhulluus sanon näin psyk.sh:na 😛

 4. Ihanan terhakat taimet. Siinäpä ei kerkeä murehtia kevään tuloa, kun hoitelee taimia. Kyllä se kevätkin tulee ennen pitkään 🙂

 5. Hienot kasvatukset sulla 🙂 Mukava tunne kun saa onnistumaan 😉

 6. No, on sulla siellä melkoinen puutarha!
  Tosi hyvännäköisiä tomaatintaimia.
  Zinnioita voisi varmaan jo latvoakin, nipsaiset vaan ylimmän lehtiparin yläpuolelta sen kasvupisteen pois. Alapuolella oleviin lehtihankoihin kehittyy uudet versot. Saat tuuheammat taimet.
  Itse latvon zinniat yleensä vasta, kun ne ovat jo ulkona ja hyvin juurtuneet uuteen kasvupaikkaansa. Mutta minulla ovatkin zinnian siemenet vielä pussissa.
  Torstaina ajattelin ne kylvää.
  Ne lavakaulukset on kyllä niin näppäriä!
  rapsutukset Mikille!

 7. On sinulla maahanpantavaa. Mistä tilasitte lavakauluksia, minuakin alkoi Sailan kirjan myötä kiinnostaa tuo laatikkovaihtoehto. Tuo on muuten ihan normaalia ensimmäistä taimikasvatusta, juttu karkaa vähän käsistä. Minullakin olis ensimmäisenä taimikasvatuskesänä tosi paljon taimia jaettavaksi pois. Siperia opettaa ja seuraavana keväänä määrät kohtuullistuvat 🙂 Mikkitaimi ainakin voi hyvin.

 8. Minuakin kiinnostaa mistä tilasin lavankaulukset ja millä hinnalla? Vanhoja ei tunnu olevan missään…

 9. Hienot taimet! Kylläpä se herkästi lähtee lapasesta tää siementen kylväminen. Mie oon yrittänyt hillitä itseäni, koska tiedän, että ennen kesää tekis mieli vaikka heittää kaikki taimet hiiteen :), varsinkin jos kesän tulo viivästyy.

 10. Siis mahtavan näköisiä taimia, todella reheviä, sinä olet heti ammattilainen. Ei oo maanista, vaan sitä sanotaan PUUTARHAHÖRHÖILYKSI : ) Niin ja tiedoksi, tämä tauti ei parane !

 11. Sinulla on kyllä ehdottomasti aivan upea viherpeukalo. Niin tanakoitaja ja elinvoimaisia ovat kaikki taimesi, että oikein kateeksi käy. On minusta pelkästään positiivista, että omistautuu täysillä tekemisiinsä. Sinulla tulee olemaan paljon iloa kasveistasi tulevana kesänä. Mikki on taitanut ottaa tehtäväksi taimiesi vartioinnin?

 12. Sulla on kaikki niin nätisti ja hyvässä järjestyksessä!! Mulla on tuota ihan samaa vaivaa, että intoudun hulluna jostain ja sitten se taas jää…

 13. Kauniita taimia! Minäkin taidan olla on-off ihminen, ja se on aika ärsyttävää. Mieskään ei esimerkiksi usko, että osaan ommella tai hoitaa kukkia, koska hänen aikanaan (olemme tunteneet 15 vuotta) en ole niitä tehnyt. Silti nuorempana ompelin kaikki vaatteeni takeista lähtien, myös lapsille. Ja minulla oli koti täynnä viherkasveja. 😀 Nykyään vain pari, ja nekin kuolevat nopeasti kun ei enää jaksa hoitaa, muka. Mistähän tämmöinen tosiaan johtuu?

 14. Kyllä taimesi ovat hyvässä kasvussa. Itse laitan aina liikaa kun en malta heittää ylimääräisiä taimia pois.

 15. You have been a very busy girl, and your plants look incredibly healthy – it will be great to see them later in the year – flowering and supplying you with vegetables for the table.

 16. Your seedlings look great! It must be all the reflected light from the snow. Many creative people enjoy exploring a single thing to the fullest for a time and then moving on to some other passion. It keeps life interesting and in this way one doesn't grow tired of doing the same thing all of the time!

 17. Have a great week, Lucia! Thank you for stopping by.

 18. Joo, Mikille on alkanut maistua ruoka! Aiemmin vähän nirsoili..

 19. Joo, toistaiseksi sujuu ihan mukavasti.. Saas nähdä, miten myöhemmin.

 20. Kiitos tsinniavinkistä. Eilen vähän katselin niitä, että uskaltaisiko leikata. Minulla ei ole ikinä ollut tsinnioita ja ovat ihan uusi tuttavuus kaikin puolin. Tänään pätkäisen niitä! Toivottavasti lavakaulukset tulevat. Ainakin tilaus oli otettu vastaan.

 21. Mulla on vielä varmaan parikymmentä pussia kylvämättä. Taitavat jäädä alkukesään ja suoraan maahan ja osa ensi vuoteen. Taisi olla Nettilaatikko nimeltään firma, josta tilattiin. Vielä ei ole tullut ilmoitusta toimituksesta, mutta tilaus on otettu vastaan.

 22. Kiitos, Nonna! Jahka saan kaikki sinne Itä-Suomeen.

 23. Taisi olla Nettilaatikko nimeltään se firma.. Mieheni tilasi. Noin 350 toimituskuluineen ja veroineen tulee hintaa.

 24. Kun saisi nuo perennantaimet kasvamaan reippaammin. Taitavat kasvaa hitaammin kuin muut. Ei viitsisi ihan minimaalisia maahan istuttaa.

 25. Mulla on kyllä tää hörhöily jo vakavalla tolalla! ;O)

 26. Kiitos, Kruunu Vuokko! Mikki pudotti yhtenä yönä yhden ruukun lattiaan. En siihen herännyt, mutta aamulla oli mullat lattialla. Säikähti vähän varmaan, sillä sen jälkeen taimet ovat Mikin puolesta saaneet kasvaa rauhassa.

 27. Sepä! En minäkään noita raaski heittää, vaikka sitten hukkuisin taimiin!

 28. Hyvinvoivan näköiset taimet!

  Puutarhaharrastukseen ei ole parannuskeinoa:) Yhdellä naapurilla on koko keittiö täynnä taimia ja vähän olohuonekin. Kesällä on sitten upea puutarha.

 29. Sometimes it's best to do things with great passion, I think you can really enjoy things so much more this way – as long as you have the time and space to do this. I like seeing your plants and the snow outside, so different to here – the promise of spring is close while we enjoy relief from summer heat. Maybe you would enjoy living in a warm climate…..where plants (and weeds) grow all year round.

 30. Basilikaa vain syömään:) Hyvin ovat taimesi kasvaneet. Toivotaan, että alkaa lämpiämään ja pian:)

 31. Todella terhakoita ja reippaan näköisiä taimia, aivan mahtavia!

 32. Voi että, mä olen kateellinen sun taimista! Niin tanakan ja hyvän näköisiä, ja montaa eri sorttia. Kyllä säästää pitkän sentin, kun pystyy itse kasvattamaan siemenestä.

 33. Gosh, Mickey has grown up so fast! I have limited space inside and am not able to start seeds until my cold frame warms up. You are well ahead of me and have an impressive collection of young seedlings. It must save you lots of money to start all your plants yourself.

 34. Siellähän on niin mahtavan tanakoita taimia että!! Minusta ihmisen täytyy saada välillä innostua jostakin ihan täysillä ilman diagnoosia:D Se kuuluu elämään!

 35. So many seeds turning into seedlings, looking so healthy. Enjoy the produce you'll get. Mickey looks very placid and cuddly.

 36. It's good to have enthusiasm, this is the energy that makes everything happen. Good luck with your plantings 🙂

 37. Hurja on tuo kasvuvauhti! Kohta saat hankkia isomman puutarhan… Lavakauluksista tulee varmasti kiva lisä pihaan. Hyvää viikon jatkoa!

  T. Sari

 38. You seedlings are so advanced! Mine look pathetic compared with your fabulous plants. I think it's good to focus fully on things – Nothing wrong with that!

 39. Oi, hurja määrä taimia ja hyvä kasvuvauhti niillä:)
  Kesällä saat nauttia tuloksista:)

 40. Hienosti ovat taimet lähteneet kasvamaan.. ja viimeisenä kuva, joka sai hymyn kasvoille:)

 41. Meillä on keittiö, olohuone, makuuhuone, molempien lasten huoneet ja Itä-Suomessa keittiö, eteinen ja olohuone…Hih! Kaikkien em. huoneiden ikkunalaudat tursuavat ja lisäksi on nuo kaksi hyllykköä..

 42. Ihania ja niin hyväkuntoisia taimia… ja hullaannuttavan paljoan ; )
  Minä olen kylvänyt vasta pari kasvia, sillä olen lähdössä reissuun tällä viikolla. Mutta kun palaan, niin pääsen kunnolla kylvö- ja istutuspuuhiin : )

 43. Saisi lämmetä, jotta saisi noita kasvatteja ulos..

 44. Enpä tiedä tuosta säästöstä. Oikeesti multaa on kannettu selät väärinä lähikaupoista. Ei kohta 20 pussia riitä..

 45. I don't know if I save money. If only you knew how much I must have bought soil..

 46. Ok. Välillä vaan alkaa vähän epäilyttää nämä mun touhut!

 47. Mickey is so cute and kind. I really have seedlings, for the first time in my life!

 48. Thank you, Rosemary. I hope my seedlings to grow well..

 49. Okey, thank you. Sometimes my enthusiasm makes me wonder… ;O)

 50. Toivotaan, että kestävät hengissä kesään asti ja saan taimet vietyä Itä-Suomeen ehjinä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: