Ihana kevät! – Wonderful spring!

Ihana kevät! – Wonderful spring!

Täällä Kaakkois-Suomessa on ollut jo noin viikon verran aivan mahtava sää. Lämmintä ja aurinko paistaa. Shortsikelit. Ihanaa! Eilen vaihdoin ikkunalaatikoihin ja portin koreihin uudet kesäkukat. Ostin vaaleanpunaisia pelargonioita ja riippapetuniaa. Entiset samettikukat ja orvokit istutin kukkapenkkeihin. Polkuprojekti jatkuu. Ostin joitakin uusia perennoja ja istutin niitä tulevan kivipolun varteen. Mm. kylmänkukkaa, tähkätädykettä, suikerovihmaa, tiarellaa, rönsyleimua, karpaattienkellon, aiemmin keväällä hankittuja liljoja, sinisarjaa, syysvuokkoa, punahattua, keisarinpikarililjoja jne… Ostin myös verililjan uutta kasvihuonetta ajatellen. Täytin pikkuisen vesialtaamme, josta Mikki oli kovasti kiinnostunut. Nurmikko pitäisi leikata ja trimmata, mutta tällä kertaa se saa odottaa istutusten vuoksi. Vielä on perennapenkki kesken ja nurmi pitäsi kaivaa pois polun kivien tieltä. Nyt kuvakavalkadi puhukoon puolestaan! English: We’ve had such warm and sunny weather for several days here in eastern Finland. It’s been more than 20 degrees. I just love it! I’ve been gardening from the bottom of my heart. It’s wonderful! Yesterday I changed all the flowers in the window and gate boxes. I planted pink geraniums and petunias. I planted some marigolds and violets in the flowerbeds. My path project goes on. I bought some new perennials and planted them. I also bought a new plant for the new greenhouse. I don’t know how it’s called in English. It’s a  blood lily in Finnish. It looks a little like a palm. I also filled our tiny water pool with water. Mickey was quite interested in the pool. I should cut the lawn, but there are so many more important things to do right now, so the lawn has to wait… Now, I let the pictures speak for themselves!

Nuo kamalat koiranestonarut korvataan tänä kesänä tiilireunuksella – Those horrible ropes (preventing our dog from going to the flowerbed) will be replaced with tiles this summer

Verililja – My new plant for the greenhouse (Now, I know that it’s variegated cordyline, thank you Rosemary!)

49 thoughts on “Ihana kevät! – Wonderful spring!

 1. Oi, kuinka kauniita kukkia. On kyllä kaunis puutarha kukkineen:)Aurinkoista viikonloppua:)

 2. Mikki on sen näköinen, että löydät joku kerta yllätykseksesi märän koiran – voikohan se lainkaan vastustaa veden "kutsua" lintukoira kun on???

  Upeita tulppaaneja olet kasvatellut, oletko muuten kokeillut hyasintteja? Laitoin muutaman Lidlistä syksyllä edullisesti ostamani pussin niitä multiin ja aivan ihania valkoisia, keltaisia ja roosan eri sävyjä sieltä on nyt putkahdellut. Ja tuoksu on upea! En uskonut, että niistä mitään olisi tullut, mutta yllätyin iloisesti.

  Tänään on työpäivä, vaikka sää suosisi puutarhatöitä. Käsivarret ja niska punoittavat sen verran ärhäkästi, että parempi pysyä tenttejä korjaamassa… Oikein hyvää viikonlopun alkua!

  T. Sari

 3. onneksi aurinkoiset ilmat ovat siivittäneet töitänne, paljon on taas touhuttu. Mikke varmaan haluaisi uimaan suihkualtaaseen! miten paljon sinulla onkaan kukkia puutarhassasi, niin kaunista:))

 4. Teillä näyttää siellä jo aika kesäiseltä , ihanaa .
  Mitenkä ajattelit pitää erään utelijaan pois tuolta altaasta , hih

 5. Siististi rajatut kukkapenkit ja hyvinhoidettu puutarha! Soma vesiallas :). Onko siinä betonirengas? Touhukasta viikonloppua!

 6. Enemmän omaankin puutarhaan pitäisi laittaa näitä keväällä kukkijoita. Kauniit noi narsissit.
  Mikki tosiaan näyttää siltä et joku kerta se tonne altaaseen pulahtaa. Seuraavassa kuvassa se näyttää siltä et sitä olis kielletty menemästä ja on siitä vähän surkeen näköinen.
  Muistan kun meillä oli walesinspringeri ni se oli heti kaikissa ojissa ym. uimassa kun vaan jäät hiukan sulas. Jollain mökilläkin kun oltiin kesällä niin se piti pistää iltapäivällä narunnokkaan et kuivus yöks et vois ottaa sen sisälle.

 7. Ihana kukkaparatiisi teillä on. Olet hommannut paljon uusia kukkia kyllä kelpaa siellä ulkona ihailla aikaansaannoksia. Hyvää perjantaita.

 8. On siulla kaunista, näkee että hoidat puutarhaa taidolla ja rakkaudella.
  Meillä kävi kerran kolme noutajaa kylässä ja ne kaikki ahtauti yhtä aikaa sellaiseen pieneen valmis altaaseen, se oli jotenkin koomista:)

  Mei tuleva kasvihuone on sellanen ihan tavallinen Hobby hallista tilattu kunhan se on valmis niin kirjoitan siitä blogiini.

 9. Gorgeous pictures! Love all the different tulips, so many of them, and the lovely daffodils. Love those little purple flowers as well, are that Auriculas? I have never seen those in real life, only on the internet, but they look so beautiful!
  I'm so jealous of your weather at the time. I'm coming down with a cold, after the rest of the family had it as well, but that's no wonder with the weather we've been having: cold, wind, rain, only 10 degrees Celsius!!! After a long and cold winter we're not even blessed with a beautiful and sunny spring out here. Something I had really hoped for. Let's hope summer will bring us some sun.
  Bye,
  Marian

 10. What beautiful, beautiful, flowers and gardens!!! Pansies and violas are one of my most favorites, and for whatever reason, I never plant them, and every time I see a beautiful pot of them like yours, I think that I should!

  I hope you are doing well, and I hope you enjoy your weekend!!!

 11. Welcome
  Your photos are always great and very interesting ….
  I watch them with great joy. They are very interesting and beautiful …
  I admire them a wonderful spring flowers. Your garden is exemplary.
  A Mickey? chęctne be bathed in wells …
  Your plants are a real decoration of the garden.
  I send greetings.
  Lucia

 12. Oi, miten ihanaa kukkaloistoa puutarhassasi onkaan ja niin kauniisti laitettu!!

  Aurinkoista viikonloppua!

 13. Niin kaunista siellä on, Mikkekin haluaisi olla mukana ainakin suihkualtaalla.Mukavaa viikonloppua ♥

 14. So many happy colours in your garden and you're right: the grass can wait!

 15. Νow you have a wonderful colorful garden!It's such a beauty around your house.It will be nice to stay outdoors…

 16. Voi hyvänen aika, miten upeita kukkia sulla! Nuo palloesikot saivat mut kyllä kateudesta vihertämään, tykkään kovasti ja silti mulla on vain muutama 😉

 17. Varmaan se Mikki vielä helteillä tuonne altaaseen änkeää…Kaksi toissa jouluista hyasinttia kukkii. En ole nähnyt niitä syksyisin myynnissä. Ovat varmasti kauniita. Lähetin aamulla sähköpostia ja kun painoin "lähetä", netti lakkasi toimimasta ja viestini sinulle meni jonnekin taivaan tuuliin. Otti vähän pattiin!

 18. Kiitos! Kyllä Mikki himoiten tuota allasta tuijottelee. Pahaa pelkään!

 19. Toistaiseksi Mikki on pysynyt poissa. Sen sijaan on keskittynyt makaamaan uusien istutusteni päällä. Kaivaa niitten päälle pedin itselleen.

 20. Kiitos, Tarja. Ei ole betonirengas. On valettu ja vähän ovaalin muotoinen. Tuossa kuvassa näyttää vähän erilaiselta, kun jää osittain Mikin taakse.

 21. Hih, Mikissä on myös himouimarin vikaa. Keväällä makasi mahallaan koirapuiston isossa lätäkössä.

 22. Noutajat taitavatkin olla varsinaisia vesipetoja! Mikki rakastaa vettä ja lunta.

 23. I don't have my flower book here in eastern Finland, so that I could check the name of those pink flowers. Sorry. I honestly hope you'll have some sunshine and warmness as well, Marian! I hope you'll have a sunny weekend!

 24. Thank you! I'll spend my weekend gardening… ;O) with Mickey, of course.

 25. Mikki osallistuu kaivamalla kuoppia ja lutraamalla vedellä! Hyvää viikonloppua, Ritva!

 26. I'd like to have tidy and short grass, but I don't have time to cut it.

 27. Minäkin tykkään palloesikoista kovasti. Leviävät helposti ja ovat kauniita.

 28. On kyllä todella kauniin näköistä! Näkee kyllä, että on rakkaudella kasvatettu piha. Ihana kuva Mikistä, kun tuijottaa altaaseen 🙂

 29. Beautiful spring pictures…love Mickey !!..enjoy the weekend darling…love Ria…xxx..

 30. Hurja miten Mikki on taas kasvanut! Tekisi varmaan mieli pulahtaa altaaseen 🙂 Upeaa kukkaloista ja lisää istutuksia tulossa.

 31. Dear Satu – isn't nature simply marvellous -it seems hardly anytime at all since you were showing us a frozen sea, snow and everything was bare, and now you have a wonderful display of colour in your beautiful garden.
  I believe that your new plant for the greenhouse looks like a variegated cordyline.

 32. Kiitos, Nonna. Pelkään, että Mikillä on "pahat mielessä…"

 33. Thank you for telling me the name of the plant! Yes, it hasn't passed so much time when we had winter here in Finland. Now, it's almost summer!

 34. Your garden looks wonderful! I really love the colors of your tulips. :o) Mickey looks like he wants to jump in that pond to see what's happening!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: