Puutarhurointia Itä-Suomessa – Gardening in Eastern Finland

Puutarhurointia Itä-Suomessa – Gardening in Eastern Finland

Olemme tehneet mieheni kanssa puutarhatöitä torstaista alkaen noin kymmenen tuntia päivässä. Mieheni on kaivanut kasvihuoneen perustusta. Siinä on kova työ. Olemme myös täyttäneet kasvilavat mullalla ja taimilla. Mieheni osti köynnösportin, jonka hän laittoi portiksi kasvimaalle. Ostin kaksi kärhöä ja Flammentanz-köynnösruusua siihen. English: We’ve been gardening with my husband since Thursday. My husband has dug soil.. It’s been hard work to make a place for a new greenhouse. We’ve also filled in growing boxes with soil and seedlings. My husband bought me a vine gate and dug it into the soil. You can go through the gate to the vegetable plot. I bought two Clematis and roses to grow along the gate.

Multaa, kasvihuone, reunusnauhaa, kivielementit – Soil, greenhouse, landscape edging and stone carpets
Kärhöt (the President) ja Flammentanz-köynnösruusu – Clematis (the President) and Flammentanz 
Jatkamme kivipolkua ja teemme kukkapenkin myös toiselle sivulle – We’ll continue this stone path and add a perennial bed on the other side
Uusi köynnösportti ja kasvilavat – A new vine gate and growing boxes

Jatkamme kivipolkua tähän kasvimaan köynnösportille. Kaikki Itä-Suomessa olevat taimeni istutin kasvihuoneeseen ja laatikoihin. Jos ne paleltuvat, istutan tilalle uudet, sillä taimia riittää. Helsingissä on taimia vielä toinen mokoma. Köynnösportin viereen aion istuttaa kaksi kärhöä ja punaista köynnösruusua. Kasvilaatikoitten ympärille laitamme soraa ja mieheni laittaa reunat kasvimaalle lämpökäsitellystä puusta. English: We’ll continue the path here to the new gate. I planted all the seedlings I have here in Eastern Finland. If they freeze, I’ll plant new ones, because I have so many seedlings. The rest of the seedlings are in the greenhouse and in Helsinki. I’ll plant two vine roses and Clematis beside the gate. We’ll put some gravel around the boxes.

Soraa – Gravel
Kasvihuoneessa on ruuhkaa – There’s a little crowd in the greenhouse
Uusi Kiwi-köynnös – A new Kiwi vine
Härkäpapu kukkii kasvilaatikossa – Broad beans are flowering in the growing boxes
Ruusukaalit – Brussels sprouts
Raparperi – Rhuburb
Särkynytsydän ja vuorenkilvet – Bleeding heart and Mount plates 
Narsissi – Daffodil
Kevätkiurunkannus – ..?
Narsissi – Daffodil
Palloesikot ja perunanarsissit – Primulas and daffodils
Tulppaaneja – Tulips
Esikoita – Primulas
Kasvihuoneen monttu – A place for the greenhouse
Kevätkaihonkukka – …?
Esikoita – Primulas

59 thoughts on “Puutarhurointia Itä-Suomessa – Gardening in Eastern Finland

 1. Töitähän muutokset aina teettää, mutta upeaa on tulossa! Ihana kevätkaihonkukka sulla jo kukassa..minulla vasta muutama vihreä lehti!

 2. Ihana rivistö kasvilavoja. Omannet jo kokemusta lavaviljelystä. Minulla vasta ekaa vuotta ja vielä odottavat multaa ja taimia. Eli kiikusta pitäisi. Jään seuraamaan mitä sinulta nousee. T. InnaV

 3. Ekaa vuotta minäkin kasvilavoilla viljelen. Ensimmäinen kevät myös, kun kasvatin taimia siemenistä. Kasvihuone meillä on ollut kymmenen vuotta.

 4. Siellä on kevät paljon edellä, meillä on vasta 1-2 cm piikkejä perennoissa. Hyvin näyttää taimesi voivan kasvihuoneessa. Olikos sulla siellä lämmitin ? Mäkin ostin uuden kiiwin 🙂 Työntäyteistä viikonlopun jatkoa ja Hyvää Äitienpäivää !

 5. Kasvilavoilla on ruuhkaa myös. En tiedä, minne laittaisin loput tomaatit…

 6. Täällä tuli eilen ja tänään oikea luonnon kasvupyrähdys. Oli lämmintä ja satoi. Ei ole huossa pikku kasvarissa lämmitystä. Vein sinne taimet jo huhtikuun lopulla. Vielä elävät ihan hyvin.

 7. Sulle tulee mielettömän iso kasvihuone! Kivityömaa äyttää myös hyvältä, samoin esikot ja kaikki muutkin!

 8. Ihan käsittämätöntä miten pitkällä kevät jo on siellä!? Mistä noi teidän kasvilavat on? Ne on tosi hyvän näköiset ja tekis mieli itsellekin samanlaiset, kun en jaksa tuota kasvimaan kääntelyä ja savimaan parantelua…

 9. How quickly everything is suddenly growing in your garden Satu – you and your husband are such hard workers – your garden is going to look a treat.

 10. Yay, new plants for the garden. I love clematis, although mine never last past a few years. Happy gardening!

 11. Oh my goodness! You and your husband have been busy. What a huge space your husband has dug for the greenhouse! You are planning so many projects! Your vine gate looks beautiful!

 12. Olette kyllä todella ahkeria ja aikaansaavia! Hyvälle näyttää!
  Hyvää äitienpäivää!

 13. Hyvältä näyttää! Itsekin kaipaan kasvilavoja, ja kasvihuonekin odottaa vain tekijää… Ylimääräisillä tomaatintaimilla voi käydä vaihtokauppaa naapureiden perennapenkkeihin!

 14. On teillä valtavasti töitä, mutta pihasta tulee entistä upeampi.

 15. Oi miten ihanasti olette kaikkea laittaneet kyllä olette olleet ahkeria kaunista.
  Hyvää Äitienpäivää:)

 16. Hienon portin olet saanut! Toivotaan köynnöksille hyvää kasvuvauhtia. Huomasin pikkuisessa kasvihuoneessani muutaman päivän väännettyäni, että sinne tunkeutunut Pohjantähti -köynnösruusu ei ole suostunut tekemään lehtiä kasvarin ulkopuolelle, vaan vain sen sisäpuolelle… Jätin mokoman kieppumaan kattopalkkien ympärille, kukkivan ruusun tuoksu sisätilassa on aikas huumaava.

  Hurja monttu teille on ilmaantunut; minne laitat ylijäämämaan?;-)

  Kivaa alkavaa viikkoa, saat ihan rauhassa touhuta aamusta iltaan!

  T. Sari

 17. Voi että, kun on paljon jo kukkia teillä. Paljon lämpimämpi näkyy siellä olevan. Täällä esikoissa on ihan pieniä kukkia vain muutama 🙂 Mutta tämänpäiväinen auringonpaiste jo avasi valkovuokkoja.

 18. Unohdin edelliseen kommenttiini laittaa äitienpäiväonnittelut, joten paljon ONNEA!

  T. Sari

 19. This is a real transformation!Everything is full of life and ready to grow,to bloom,to give fruits…It's wonderful thanks to your efforts!Well done Satu!
  Wishing you a lovely week !
  Olympia

 20. Kertakaikkiaan ihastuttavan näköistä!!!!

  Hyvää äitienpäivää!

 21. teil on väännetty puutarhassa ja meillä lautatarhassa;)) kroppa jumittaa, mut hyvä on mieli, kun on saannut suunnitelut hommat hyvään alkuun, vai mitä? miehelläsi riittää kaivamista, voit "lohduttaa" häntä, et montun ei sentään tartte olla 1.5 metriä syvä, kuten jätevesikentän, minkä isäntä kaivoi toissa syksynä käsipelillä. ihania kevät kukkijoita jo paljon puutarhassasi, mul menee taas kerran oman pihan kukinta osin ohi, kun ollaan tääl maalla.

 22. Mäkin rohkaistuin ja ostin pari tomaattia sekä vein sisältä taimia kasvihuoneeseen. Eiköhän ne jo siellä tarkene. Kurkkuja ja paprikoita en vielä uskaltanut ostaa. Kurkut näyttivät vähän keltaisilta puutarhamyymälänkin kasvihuoneessa, ehkä saaneet kylmää. Sunnuntai oli tääläkin toooosi lämmin.

 23. Nice primroses on photo#11, nice shape and color!
  Your tomatoes are enough tall and healthy, and I love daffodils, they are the same like mine, bright and fresh.

 24. On teillä kovasti puhaa puutarhassa . Siitä saa kyllä monenlaiset tarvikkeet ruokapöytään voi vain olla tyytyväinen syksyllä.

 25. Ootte olleet hirveän ahkeria, vau ! Täälläkin on kärrätty heposenkakkaa ja multaa, ja monta kertaa on tullut mieleen, että tämä käy kyllä kuntoilusta. Todella kaunis kaariportti !

 26. Everything looks great! I have The President clematis and it has beautiful blue flowers. I think you'll really love it.

 27. Teillä siellä puuhaa riittää, mutta varmaan tulee olemaan kaiken sen vaivan arvoista, kun työmaa on valmis. Blogissani olisi sinulle tunnustus. Hyvää ja aurinkoista alkanutta viikkoa.

 28. So amazing! I would love to have a greenhouse one day. It would be nice to extend the season. Enjoy!

 29. Olen lahjoittanut taimia ja perennoja niin naapureille kuin muillekin tutuille.

 30. Pintanurmet käänsin nurinpäin heinähäkkiin maatumaan ja mullat kärräsimme pensaitten juurille.

 31. Nyt on ollut niin lämmintä, että kesä tulee kohisten.

 32. Kyllä, melkoinen urakka. Hyvä, kun edes koneelle välillä ehdin..

 33. Toivotaan, että jotain satoa tulee. Taimeni ovat saaneet aika kylmää kyytiä, kun heitin ne ulos jo viikko sitten.

 34. Thank you, Tammy. I already have a President and I like it. Now I have three.

 35. Thank you! I must say I'm happy to have a new greenhouse. I'll love it.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: