Kesäkuun viimeinen – The last of June

Kesäkuun viimeinen – The last of June

Eilen illalla satoi kaatamalla ja salamoi pitkän hellekauden jälkeen. No, lämmintä on yhä lähes 25 astetta. Tänään on luvattu lisää ukkoskuuroja. Tässä kuvia, jotka on otettu tänään puutarhastamme. English: It was pouring and thundering last night after several hot and sunny days. It’s still warm and it might rain today as well. Here are some pictures of blooming flowers in our garden.

Pääsisäänkäynti – The main entrance

Valamonruusu – Valaam rose

Terassilta – Terrace
Palavarakkaus – Lychnis chalcedonica

Tarhajuoru – Blue Stone

Punakärsämö – Achillea Millefolium
Kuunliljoja – Hostas
Karpaattienkellot – Campanula carpatica

Sormivaleangervo – Rodgersia podophylla
Malva – Mallow
Isotähtiputki – Astrantia major
Jalokallioinen – Erigeron speciosus
Kultahelokki – Oenothera tetragona

Kiinanruusu – Hibiscus

Liljoja – Lilies

52 thoughts on “Kesäkuun viimeinen – The last of June

 1. Your garden is delightful, filled with a great variety of plants and flowers of many colours. You have created something very beautiful.

 2. Aivan ihana tuo teidän sisäänkäynti! Ja kaunis & kutsuva puutarha toki muutoinkin.

 3. Kaunista ja siistiä 🙂 Mutta kuka onkaan tuo suuri koira puutarhassasi 😉

 4. Mickey! Your garden is SO beautiful!! Your humans are very talented 🙂

  -Bart, Ruby and Otto

 5. Sateesta huolimatta kaikki kasvit näyttävät olevan pystyssä; tarha-alpini ja suurin osa kanadanpiiskuistani ovat nyt lepoasennossa rankkasateiden jäljiltä… Kivaa alkavaa viikkoa!

  T. Sari

 6. Your flowers are amazing Satu!I couldn't ever imagine such a transformation!So lush and colorful!It's magical!
  Wish you a warm sunny summer!

 7. Hei ihanaa nähdä, että nuo punaiset siankärsämöt ovat nupullaan noin vaaleita! Katselin juuri omiani joiden pitäisi myös olla punaisia ja niiden nuput ovat ihan vaaleita. Jospa ne siitä minullakin vielä tummuvat kun avautuvat. Siellä näyttää muutenkin olevan kesä jo pidemmällä kuin täällä!

 8. Täällä satoi eilen kaatamalla. Sitä ennen kukat olivat kasteluni varassa. Tuin kukat kukkaraudoilla jo ennen sateita, jotteivät kaadu.

 9. Huh huh,mitä kukkatykitystä. Upeaa! Miten nuo liljatkin jo ovat siellä kukkaan ehtineet;no ehkäpä lämpimillä säillä jotain osuutta asiaan.

  Miten hoitelet tuota kiinanruusua. Tekisi mieli sellaista itsellenikin,kun vain tuolla ulkomailla sellaisia ihaillut.

 10. Nuput ovat epäilyttävän vaaleita. Monena kesänä olen epäillyt nuppujen sisältöä…

 11. On niin hienoa ja ihanaa väriloistoa!!! Kaunista! Upea sisäänkäynti!

 12. En vielä tiedä, miten kiinanruusua hoitelisin.. Ostin sen alesta vasta toissapäivänä. Ohjeessa oli vain kuva, että aurinkoon ja vettä tulisi antaa riittävästi. Vähän heitin sille kanankakkaa.

 13. Your garden is so beautiful !! So much lovely flowers .
  Have a happy new week! Elisabeth

 14. Voi miten kaunista! Rikkaruohoja ei näy missään ja nurmikkokin on kai leikattu kynsisaksilla 🙂 Meidän pihassa on varmaan enemmän rikkaruohoJa kuin istutettuja kasveja!

 15. Nuo siniset ovenpielet on kuin nenä päähän. Tykkään. Siulla on niin mahettoman paljon kaikkee ihanaa kukkivaa, huokaus… Meillä vain puita ja puita, noo kaikkee ei voi saada. Ihana seurailla toisten blogeista rehevää kukintaa 🙂

 16. No, ei kynsisaksilla. Tykkään, että nurmikko on lyhyt. Kerran viikossa parturoin koneella ja trimmerillä.

 17. Kuules, Myrtti. Teillä on upea puutarha. Kävin katsomassa blogissa. Ei saa huijata..;O)

 18. Kuinka hivelevän kaunis ja kutsuva onkaan sisäänkäyntisi ja koko muukin puutarha. Olet tehnyt todella paljon töitä kaiken kauneuden eteen. Nostan sinulle hattua.

 19. Wow miten upea puutarha! Tuostahan saisi jo ideoitakin…meillä nimittäin on täysin villiintynyt puutarha ostamassamme talossa. Tänä vuonna kartotan sitä, mitä sieltä kasvaa ja ensi kesänä alan muokkaamaan sitä. Nuo kivet näyttävät hienoilta talon sokkelin vieressä. Täytyykö niitä jotenkin puhdistella? Entä syksyllä kun niiden päälle lentelee kuivia lehtiä? Entä kasvaako sieltä välistä helposti rikkaruohoja tms? Harkitsen meillekin tuollaisia, mutta vähän mietityttää miten työläitä ne ovat.

 20. Oijoi mitä väri-iloittelua, ihania käytäviä, istutusalueita ja kaikkea, kaikkea ihanaa ja kaunista – vautsi =)

 21. Asutte kukkameressä 🙂 Mikin värityskin sopii erittäin hyvin puutarhaan.

 22. On teilla ihana pihan.
  Niin kauniisti kaikki kukat kukkivat.
  Hyvin suuniteltu on pihanne.
  Ihastuksesta henkeä haukkean katselen kuviasi.♥

 23. Miki on kasvanut isoksi hauveliksi:) oletko muuten pitänyt kirjaa siitä, kuinka monta eri lajia puutarhassasi kasvaa? kasvihuone näyttää siltä, kuin olisi aina ollut noilla sijoillaan, jännityksellä jo odotan, mitä ihanaa sinne olet kehittelemässä!
  ps meillä on muuten samanlainen ulko-ovi;)

 24. Despite the rain, your garden manages to bloom beautifully.

  Helen xx

 25. Kokeilin ensin tehdä värikkäämpää yhdistelmää, muttei mulla ollut sopivaa kaveria tuolle kiinanruusulle, joten muratti pääsi kaveriksi.

 26. Ei ne minusta kovin työläitä ole. Kivien alla on hiekkaa ja kangas ja reunana kyllästettyä lautaa. Kohta ovat olleet siinä kymmenen vuotta. Tänä kesänä uusimme laudat ja vaihdan kankaat ja poistan mahdolliset rikkaruohot. Joskus niitten väliin pyrkii jotain rikkaruohoja, mutta nappaan pois aina ohi kävellessäni. Syksyllä putsaan ne kerran lehdistä. Joka paikkaan ei edes tule lehtiä, kun on perennapenkit estämässä lehtien lentoa kivien edessä.

 27. En ole pitänyt kirjaa, harmi kyllä. Kysymyksestäsi innostuneena aloin päässäni kukkakirjan avulla laskemaan ja pääsin noin 160:een, mutta luulen, ettei siinä ole kaikki. Kaikkia kasvejani ei ole tuossa kirjassa. Kesäkukkia enkä hyötykasveja ottanut laskuihin mukaan. Vain perennat.

 28. Ihanan näköistä! On teillä siellä helteet, meillä on pysytelty parissakymmenessä. Turussakin oli lauantaina käydessä vain 20.

 29. What a lovely large garden with a great variety of plants. Thank you for showing us around.
  Regards,Janneke

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: