Pihatöitä ja herkuttelua sadolla – Gardening and enjoying crop

Pihatöitä ja herkuttelua sadolla – Gardening and enjoying crop

Eilinen, kuten koko viikko, meni puutarhatöissä. Kasvihuoneet on valmisteltu talvikuntoon, perennoja leikattu alas, heinähäkillinen multaa kärrätty yms. Ja mikäs sen mukavampaa kuin mennä rehkimisen jälkeen saunaan ja herkutella! Mieheni on loistokokki ja pyöräytti meille eilen osasta munakoisoja pari piirakkaa. Piirakoihin tuli pekonia, omia paprikoita, tomaatteja, kesäkurpitsaa ja munakoisoa, sekä oliivia, kaprista, juustoraastetta, herkkusieniä, valkosipulia ja creme fraichea. Kyllä oli herkkua. Pohjana hän käytti voitaikinaa. Kiitos kaikista ihanista munakoison käyttövinkeistä ja resepteistä, joita sain eilen. Pitää kokeilla ohjeita, sillä munakoisoja on vielä jäljellä. Vielä sain poimittua pihasta kimpun kukkia piristämään viikonloppua. Vähiin kyllä jo alkavat käydä. Daaliat, maksaruohot ja asterit kukkivat vielä. I spent yesterday, like the whole past week, gardening. Greenhouses are ready to encounter winter, many perennials have been cut down and soil has been carried.  It’s so nice to go to sauna and eat well after working hard in the garden. My hubby is a great meal maker and he made us a tasty aubergine pie. He used our own peppers, tomatoes, aubergines and zucchinis and also caper, olives, garlic, mushrooms, cheese and sour cream. The dough was puff paste. It was delicious! Thank you for the tasty recipes you gave me yesterday. I’ll try them, because we still have many aubergines left. Foxgloves, asters and Sedums are the last bloomers in our garden. I picked a flower bouquet to delight our weekend.

53 thoughts on “Pihatöitä ja herkuttelua sadolla – Gardening and enjoying crop

 1. kyllä kelpaa ja kaikki maistuu monin verroin paremmalta kun on itse kasvatettu ja saaneet kypsyä kaikessa rauhassa auringossa eikä missään kypsyttämöissä. kaiken kruunaa tuo puuhellassa paistaminen. Hella on todella käytännöllinen ja kaunis, hyvä hankinta:)
  ps tykkään kovasti uudesta banneristasi

 2. man skulle kanske testa att odla Aubergin nästa år
  pajen ser så god ut
  ha det så bra
  maggan

 3. Dear Satu – closing up your new glass house must give you a great sense of achievement knowing that this time last year it wasn't even there, and now you have had a whole season of enjoyment from it already.
  Your aubergine dish looks very tasty, and your stove looks so cosy and warm.

 4. Vesi kielellä luin! Varmasti oli herkullista, kuvasta ja aineksista päätellen ainakin!

 5. Aivan aluksi on heti pakko mainita, kuinka silmiähivelevän kaunis on uusi lietesi. Herkullisen näköinen piirakka. Nam. Kukat, maljakko ja liina ovat ihanasti sävy sävyyn. Hyvää sunnuntain jatkoa sinulle.

 6. The aubergine pie looks delicious, so good you husband likes cooking and your flowers are so nice on the table. I am almost jealous on the autumn crocusses left to Mickey's head. Where is he looking at? Beautiful picture.

 7. Todella upean näköinen hella jossa on paistunut aivan ihanan herkullisen näköinen piirakka.. maistaisin sitä hyvin mielelläni:)

 8. Your home looks so cosy and ready for the winter months to come. Beautiful bouquet you picked!
  Marian

 9. Itse kasvatetun sadon syöminen on oikea nautinto. Siinä tietää tarkkaan, mistä aines on tullu. Nyt ei enää hirveästi tule satoa. Minulla on vielä jäljellä mangoldia ja maa-artisokkaa. Persiljakin saattaa tehdä vielä uusia lehtiä, jos pysyy lämpimänä.

 10. Kyllä on hieno hella ja miten maukkaan näköinen piirakka,ihana kukkakimppu:)

 11. Ihana tuo teidän hella. Meillä pitäisi uusia keittiön vanha puuliesi, kun se on sisältä aika huonossa kunnossa. Onko tuo teidän hella sellainen italialainen kiertoilmahella?
  Omasta puutarhasta saatu sato on kyllä ihan parasta;)

 12. The aubergine pie looks fabulous,I see that your husband is a great cooker!Lucky you!Love your oven and also your bouquet.Dalias look so healthy!
  Happy new week Satu!

 13. Oijoi mikä herkkupiirakka, niin paljon täytteitä !! Tuota pitäisi kyllä itsekin kokeilla.

 14. Onpas vielä hyvännäköisiä kukkia! Meilläpäin yöpakkaset ovat jo vieneet lähes kaikki kukat.

 15. Ihana keittiö ja jännittävä moderni puuhella. Ruokaisan oloinen piirakka, slurps!

 16. Auts mikä herkkupiirakka ja tuo hellasi! Ohooho, en tiedä millä sanalla sitä kuvataan. Upea liesi 🙂

 17. VAU! Jopa osaa hella olla kaunis. Suorastaan täydellinen.

 18. Oi miten on kaunis hella ja herkullinen piirakka,ja kaunis kukka kimppu maljakossa 🙂

 19. Kerrassaan herkullisen näköinen piirakka! Meidän taloudessa se on se mies joka hoitaa kokkailut 🙂
  Upea tuo teidän hella! Hyvää loppuviikkoa 🙂

 20. Satu, your pie looks very yummy! Your hubby is perfect in cooking!
  Have a nice week!

 21. Oman maan "mansikoilla" olette herkutelleet oikein kunnolla! Meidän viimeiset tomaatit paleltuivat kovassa yöpakkasessa, joten omia herkkuja saa taas odotella pitkään…

  T. Sari

 22. Jep, on italialainen Nordica-merkkinen. Ihan paras hankinta!

 23. Kiitos, Cheri. Ähkyhän tuosta tuli, sillä täytteissä ei säästelty ;O)

 24. Kiitos, Katja. Joo, meillä kokkaa myös mies. Minä vain lämmittelen valmista..

 25. Kiitos, Nettimartta. Muistelen, että sinullakin on punainen ihanuus!

 26. Täällä ei ole oikein kunnon yöpakkasia vielä ollut. Muutama chili on vielä kasvarissa, muut on jo syöty tai mennyt piloille.

 27. Ompa herkkuja. On teillä hieno hella sitä saa lämmintä ja ruokaa tulee samalla . Hyvää loppuviikkoa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: