Kukkia ja kuperkeikkoja ;O) – Flowers and somersaults..

Kukkia ja kuperkeikkoja ;O) – Flowers and somersaults..

Miten jokin kukka voi ollakin näin ihana? Tämä amaryllis on kukkinut jo parisen viikkoa. Jouluksi hankin näitä ehdottomasti lisää! This amaryllis is soooo beautiful, isn’t it?

Adventtikynttilät Kukkaiselämän tyyliin.. ;O) Advent candles in my ”flowering” style… Tämä viikko oli melkoinen ponnistus. Maanantaina Mikki alkoi ontua. Tutkin sen tassua ja huomasin oikean etukäpälän isossa anturassa jonkin piikin. Yritin irrottaa sitä pinseteillä, mutta eihän siitä mitään tullut. Tai no tuli! Hiki sekä emännälle että rimpuilevalle koiralle… Menimme sitten samana iltana suosiolla eläinlääkärin vastaanotolle. Mikki rauhoitettiin ja lääkäri poisti piikin. Tikku anturassa oli yli centin pituinen ja melko paksu. Eipä ihme, että Mikki ontui. Kun odottelimme Mikin heräämistä, lääkäri antoi Mikille laservalohoitoa. Nopeuttaa kuulemma paranemista ja on hyväksi nivelille. No, minä heti kysymään, auttaako laserhoito selkärankareumaan… Joo-o. Niinpä eläinlääkäri antoi laserhoitoa emännällekin akupisteisiin, niskaan, ranteisiin ja korvanlehtiin. Samoihin kohtiin kuin Mikillekin. Tuo on jo hyvää palvelua! Samalla reissulla hoituivat koira ja emäntä ja lääkäri ei edes veloittanut tuosta laserosuudesta mitään, sillä teki sitä Mikin heräämistä odotellessaan. Ei huono! Tuonne mennään uudestaan, (ollaan tosin käyty aina siellä).

Tiistaina lensin sitten selälleni. Mikään ei auttanut, kun ämmä kaatui. Jään päällä oli vettä eikä hiekan murentakaan missään. Löin selkäni, niskani, olkapääni, käteni ja vähän takaraivonikin. Vähän tuon tällin jälkeen koski päätä, mutta meni se ajan myötä ohi. Kaaduin koulun ovella, kun olin menossa kotiin hyppytunnille. Kun tulin takaisin, oli oven edusta hiekoitettu, sillä soitin asiasta koululle kömpiessäni autolle ja kotiin. Tuosta tällistä ei selkäni oikein tykännyt ja eilinen mentiin Buranalla. Tänään on jo parempi päivä. Loppuviikko on mennyt sitten rauhallisemmin. Sain mieheni kotiin torstaina Helsingistä ja taas on perhe koossa. Mieheni teki tänään herkkuruokaa, kuten aina viikonloppuisin. Paahtopaistia ja laatikoita. Paistuivat puu-uunissa. Olipa kyllä hyvää, täytyy sanoa. Nyt olen alkanut vähän miettiä tuota joulun ruokapolitiikkaa. Näin jokin aika sitten tv:ssä dokumentin possujen oloista ja kinkkuhalut vähenivät huomattavasti. Hankala tilanne. Olen vähän kinkkuriippuvainen, sillä sitä on ollut joulupöydässä jokikinen joulu. Nyt olen kyllä kääntymässä riistan puolelle. Jospa kävisimmekin kauppahallista hirveä tai sitten lammasta, joka ei tosin ole riistaa. Eikös lampailla ole paremmat olot kuin possuilla? Tämmösiä lauantaihöpinöitä tällä kertaa. Oikein mukavaa adventtia kaikille! This week wasn’t very pleasant..  I had to take Mickey to the vet’s on Monday. He got a stick in his paw.  On Tuesday, I fell and hurt my back. Now, I’m already feeling better. It’s was slippery outdoors, because it was raining and then freezing.  Happy Advent to you all!

28 thoughts on “Kukkia ja kuperkeikkoja ;O) – Flowers and somersaults..

 1. Ihailen tässä Amaryllistäsi ja huomaan että minulla EI OLE ollut koskaan Amaryllistä!! En ymmärrä, pitänee korjata tilanne pikimmiten!

  Nyt on tosiaan ulkona "pääkallo keli" jokapuolella. Kuulosti kivuliaalta tuo kaatumisesi ja mahtavaa palvelua eläinlääkäriltä! :))

 2. Voi Mikki reppanaa.Ja eipä sinunkaan kaatuminen kuulostanut mukavalta.

  Valkoinen amaryllis on vaan ihana.

 3. Valkoinen kerrottu amaryllis on minunkin joulukukkani ja ei vähiten sen pitkän kukinnan vuoksi, kuten sinäkin olet havainnut. Ensi herätyksen amaryllikseen sain vuosia sitten, saadessani hyvältä ystävältä sen joululahjaksi.Hankin yleensä oman amaryllikseni vasta vähän ennen joulua paikallisesta puutarhaoppilaitoksesta, josta saa hyvälaatuisia valmiiksi kukitettuja amiksia. Hurjalta kuulosti tuo kaatumisesi. Onneksi ei käynyt pahemmin. Hyvää ensimmäistä adventtia.

 4. Minulla on yleensä ollut punainen amaryllis. Tänä jouluna aion hankkia useamman ja molemmissa väreissä.

 5. No, on. Mulla on yleensä ollut punainen, mutta tuo valkoinen… ah.

 6. Mulla on myös amaryllis joko joulu. Yleensä on ollut punainen ja olen lisännyt sen kukka-asetelmaan koriin. Näitä on kyllä pakko saada lisää!

 7. Poor you Satu and Micky too – so glad you are feeling a bit better. Do take care of yourself.

 8. I am happy to hear you are feeling better. Poor Mikey, give him a pat from me.

  Your amarylis is stunning, I must visit the florist and see if I can find one similar

  Happy Advent
  Helen xx

 9. Helpottiko se laserhoito sinun oloasi?, Tuo vaikuttaa mielenkiitoiselta. Onneksi Mikiltä saatiin tikku pois, nuo nelijalkaiset ystävät kun ei osaa varoa tikkuja ja laseja ym. vaarallista.
  Huh, saitpa kunnon tällin, mie pelkään kaatumista ihan kamalasti, kun nämä rappeuteneet nikamat menee helposti murskaksi, siksi talvi on kamalaa aikaa, kun liikkuminen liukkaalla pelottaa
  Mutta nyt nautitaan adventista, kukkasista ja yhdessä olosta:) Mukavaa pyhäpäivää siulle ja perheellesi..

 10. En osaa sanoa, olisiko tuo laser auttanut, kun kaaduin heti seuraavana aamuna. Liukkailla keleillä voi käydä huonostikin. Nautitaan nyt pyhäpäivästä ja adventista.

 11. Onneksi teille ei käynyt pahemmin. Tällä on satanut lunta ja siitä saa mukavasti pitoa kengän alle. Toivottavasti teillekin sataa pian lumi. Mukavaa ensimmäistä adventtia.

 12. Amaryllikset ovat kyllä kauniita! Ja tuossa valkoisen sävy kukissa viehättää minuakin.
  Onneksi tikku saatiin pois Mikiltä ja tuo oli kyllä hauska ja mukava juttu, että hoiti lääkäri sinuakin;)
  Kaunis on keittiösi, edellisessä postauksessa. Ja toivottavasti kaatumisesta ei tullut pidempiaikaista vaivaa. Onneksi ei sattunut pahemmin. Itsekkin vetäisin lipat suoraan polvilleni niillä liukkailla… eikä tuntunut mukavalle pariin päivään:(

 13. Voij eij, toisille sattuu ja tapahtuu, toivotaan nyt sinulle ja Mikille parempia oltavia ja olipas lekurissa hyvä palvelu 🙂
  Ja voi noita kauniita kukkasia, tahtoisin, mutta meidän kissat tuhoais heti kaikki….pitää siis vain ihastella kuviasi 🙂
  Mukavaa Adventtia!

 14. Onneksi olette nyt molemmat kunnossa!
  Kauniin adventtikynttelikön olet tehnyt!

 15. On sulla kätevä eläinlekuuripaikka kun hoitaa ihmisen siinä samalla :))
  Joo kaatumiset on nyt tosi tosi yleisiä. Mullon icebuukit jalassa aina kun lenkkeilen.
  – Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta –

 16. Kyllä on kaunis Amarylys.Onneksi ei käynyt pahemmin,liukkaat kelit alkavat varovainen täytyy olla.Hyvää 1 adventtia.♥

 17. Kaunis adventtikynttelikkö:) Olipas teillä hyvää palvelua, kun Mikki sekä emäntä saivat apua! Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin kaaduttuasi:) Ihanaa Adventtia!

 18. Kyllä minäkin tykään amarylliksestä ihania. Kyllä koirilla on mahdollisuus saada tassuihin vaikka mitä kun ei ole töppösiä . Hyvä että sai hoitoa. Kaatumiset on kamalia siinä voi tulla pahojakin vaurioita. Hyvää Adventtia.

 19. Ihania kukkia!

  Toivottavasti kaatumisesta ei tule mitään pahoja jälkiseuraamuksia. Minulla oli kerran käsi todella pitkään kipeä, kun liukastuin lenkillä.

  Luomupossun kinkkua on joissakin kaupoissa saatavilla, niillä on huomattavasti paremmat olot kuin tavallisilla tuotantoeläimillä.

 20. Kaunis amaryllis. Minulla on sellainen vanhan ajan amaryllis, välillä aika huonolla mallilla mutta sitten kun muistaa antaa vettä niin virkistyy ja työntää lehtiä ja sitten useimmiten on kukkakin, sellainen oranssin punainen. Olen yli 15 vuotta sitten saanut sen.
  Koirista puheen ollen meillä "herkkuhetki" dooriksella ja Jone on kovasti vinkumassa…. Pulla mummo on ihan rauhallinen tässä tilanteessa, ei paljo välitä, vaikka Dooris pyörii Pullankin edessä häntä vinkallaan.
  Onneksi siellä teillä on tosi hyvät eläinlääkärit kun antaa hoitoa koirille että emännille… aika vinkeetä:) Tosiaan liukkaita kelejä pelkään minäkin, saa varovasti kävellä kun tuota Jonea kävelyttää, vetää….
  Hyvää adventtipäivää!

 21. No ompa teitä koeteltu 🙁 Mutta loppuhyvin kaikkihyvin <3 Ihana kukka, olen itsekin katsellut noita kaupassa… 🙂
  Mukavaa adventtia <3

 22. Voi, pikaista paranemista sekä sinulle että Mikille! Ystävällinen eläinlääkäri osui kohdalle, sellaisesta kannattaakin pitää kiinni.

  Amaryllis on kaunis. Ovatko ne kovinkin tuoksuvia?

  ~ Piia Anneli / annelivia

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: