Hei hulinaa! – Hello again!

Hei hulinaa! – Hello again!

Olipa erilainen ja vauhdikas viikonloppu. Ihan kuin olisin ulkomailla ollut! Menimme tyttäreni kanssa perjantaina Helsinkiin. Mieheni asuu siellä viisi päivää viikossa työnsä vuoksi ja viime lauantaina hänen piti olla töissä. Siispä me tytöt menimme Hesaan ilahduttamaan miestäni. Poikamme ja Mikki jäivät kotiin mummon kanssa. Perjantai-illan vietimme kämpillä herkutellen. Lauantaina lähdimme kaupungille. Piipahdimme Tuomaan joulutorilla, Stockalla, Laura Ashleylla, Forumissa, Kampissa, Sokoksella ja Vanhan joulumarkkinoilla. Joka paikassa oli ihmisiä kamalasti. Vanhalta oli lähdettävät liukkaasti, sillä iski ryysiksessä suorainen ahtaan paikan kammo! Sunnuntaina menimme bussilla Vantaan Ikeaan. Ikeassakin oli kauheasti väkeä. No, se ei estänyt tekemästä löytöjä. Mukaan tarttui kaikenlaista kivaa. Kun illalla lähdimme junalla takaisin iloiseen Itä-Suomeen, oli matkatavaroittemme määrä triplaantunut. Kotona meitä odotti iloinen Mikki. Mikki oli ollut aika mahdoton koko viikonlopun. On meidän naisten koira ja eroahdistus oli ollut lukuisista lenkityksistä huolimatta melkoinen. Tänään Mikki onkin ollut ihan väsyksissä raskaan viikonlopun jälkeen. Postitin tänään Ellenin arvontavoiton. Toivottavasti, Ellen, saat sen pian! Hain samalla reissulla postista Hobby Hallista tilaamani tähtityynyt ja torkkupeiton. Alla kuvia… I spent my weekend in Helsinki, the capital city of Finland. My hubby lives there five days a week because of his work and he had to work on Saturday. So, my daughter and I took a train and went to see him for the weekend. Mickey and my son stayed at home with granny. We girls had really good time in Helsinki. We were shopping on Saturday and I found a lot of Christmas presents. On Sunday, we went to Ikea. I love Ikea! Yesterday evening, my daughter and I came back home and had much more luggage than when we went to Helsinki.. Mickey was very glad to see us again!

Uudet tähtityynyt ja peitto – New star cushions and blanket

Saunan pukuhuone sai uudet taljat ja vähän joulua – Our sauna’s dressing room got new sheep skins and some Christmas decorations

Tällä viikolla tuomme joulukuusen sisälle. Tänä vuonna se taitaa tosin ensimmäistä kertaa olla muovinen. Tähän asti en ole moista sisälle huolinut, mutta nyt taidan antaa periksi. Inhoan neulasten karisemista ja murointia. Tuntien Mikin, neulasia tippuu, kun tämä pyörittelee palloja kirsullaan.. ;O) Onko sinulla aito vai muovinen kuusi, vai onko kuusta ollenkaan? This week, I’ll bring the Christmas tree in and we’ll decorate it with my daughter. The tree will have red, silver and white decorations this year. I think we’ll have a plastic tree for the first time. I don’t like the idea, but I’m too lazy to vacuum every day. Will you have a Christmas tree and will it be a plastic or real one?

50 thoughts on “Hei hulinaa! – Hello again!

 1. Voi Mikkiä <3
  Hihii, teillä on ihan tonttuväriset sohvakalustot, kun on punaista ja harmaata 😀
  Minulla ei ole kuusta ollenkaan, ja ne vähät kuusenkoristeet mitä sattuu olemaan, ripustan johonkin verhotankoon tai sitten en mihinkään. Keskityn kevään odotteluun 😉

 2. Minulla taitaa olla samanlainen Ikean muovikuusi kuin sinulla, tykkään kovasti! On niin aidon näköinen, vai mitä!?

 3. Harmaa ja punainen sopii kyllä yhteen mukavasti!
  Minulla on vain pikkuinen kuusi purkissa, isompaan ei ole halua eikä mahdollisuuksia.Kissat kaatavat koko kuusen.
  Nyt kun lapset ovat aikuisia en juurikaan vietä joulua, enkä nyt pystykkään,- olen jouluna töissä.
  Odottelen kevättä ja valon saapumista!

 4. Meillä taitaa mennä juuri päinvastoin, tänä vuonna päätettiin vaihteeksi ottaa aito joulukuusi, kun monta vuotta palvellut muovikuusi kastui varastossa ja meni käyttökelvottomaksi. Varmasti ihana palata kotiin tuolta ruuhka-Suomesta!

 5. Aito, vaikka kissat kyllä tiputtelevat siitä neulasia palloilla leikkiessä:)
  Neulasiahan löytyy vielä juhannuksenakin siivotessa…

 6. Voi Mikki reppanaa!
  Onpa kiva mitä odottaa! Toivottavasti postipojalla on nopeat jalat;)
  Meillä on muovinen joulukuusi, pääsee helpommalla.
  Kauniita nuo harmaat tähtityynyt ja peitto! nim. hulluna harmaaseen ja tähtiin

 7. I can imagine you had a lovely shopping time in Helsinki with your daughter. We have an Ikea not far away so I sometimes go there and mostly come back with something new. Your home looks very cosy in wintertime and Mikki looks so clean and comfortable on the warm carpet.

 8. Sinulla onkin jo hyvin jouluista ja kodikasta. Meillä on aina ollut aito kuusi ja niin tulee olemaan nytkin. Kävimme valitsemassa ja varaamassa paikalliselta kuusitaimistolta kuusen. Se haetaan vasta pari kolme päivää ennen joulua ja kaadetaan vasta silloin, että pysyy mahdollisimman kauan tuoreena.

 9. This Christmas only decorations for the children =)
  So an Advenyt calendar and a little (true) Christmas tree: I love its smell!
  Thank you sooooooooo much for your comment!
  Hugs
  Silvia

 10. Eilen haettiin meillekin joulukuusi ja tänään sitä on jo koristeltu innokkaasti! Se on kyllä ihan aito kuusi, tykkään jotenkin kovasti siitä tuoksusta 🙂 En tosin ole varma miten kuusen käy näiden kahden pienen kanssa, toivottavasti eivät nyt innostu ottamaan näitä palloja pois ja kaatamaan sitä!

 11. Voi miten kaunista ja olipas teillä makea miniloma 🙂
  Meillä on huonekuusi korkean lipaston päällä. en uskaltais enää laittaa oikeaa enkä muovistakaan meidän kissojen vuoksi, sotku olisi varmaan kamala!

 12. Kyllä meillä aito kuusi on, en vain tiedä vielä pistänkö sen pystyyn maalle vai kaupunkiin. Muovikuuset ovat varmaan ihan kätsyjä siivoamisen kannalta, mutta ei, taitaisin olla mieluummin ilman. Mukavaa joulunalusviikon jatkoa!

  T. Sari

 13. Mikki näyttää saaneen keltaisen tuliaisen:)

  Meillä ei ole joulunan kuusta ollenkaan, mutta joulukukkia varaan aina monta:)

 14. Muovikuusi on ihan hyvä,sopii astmaatikolle. Vaikka aina sitä oikeaa kuusta mieli halajaa.

 15. I have artificial tree for many years and I'm glad not to hoover every day. Nice little bears near a pot!

 16. Isoa kuusta me ei laiteta.. vaan hommataan sellainen aito pikkuinen maljakkokuusi:)

 17. Tuo pikku kuusi on aito ;O). Aion laittaa isomman kuusen, joka ei ole aito.

 18. Kevättä minäkin odotan! Koetan selvitä tästä keskitalven pimeydestä joulun avulla..

 19. Oli ihan mukavaa tulla takaisin kotiin. Viihtyisin kyllä erinomaisesti pääkaupunkiseudulla, mutta työt ovat täällä…

 20. Sepä se, ne neulaset. Ne ovat se ainoa syy, mikä kallistaa minut tänä jouluna tuohon muovikuuseen..

 21. Joo, ja jouluisemmaksi vain muuttuu.. Saa nähdä, kauanko jaksan punaisia sohvia joulun jälkeen..

 22. Mickey loves that carpet! Now, almost all the snow has melt.. :O(

 23. Aito kuusi on ihana. Aito on aito. Olen vaan niin tympääntynyt niihin variseviin neulasiin..

 24. I'm gald you stopped by. I'd love to have a "real" Christmas tree, but I'm so tired of vacuuming… Happy Tuesday, Silvia.

 25. Aito kuusi tuo joulun tuoksun. Siksi olen aina halunnut aidon.

 26. Olen enemmän aidon kuusen kannalla, mutta en olekaan nähnyt hyvän näköistä muovikuusta. Olisi siis mukava nähdä kuva kuusestasi. Minulle kuusessa hienointa on sen valojena loiste pimeydessä. Valoissa taas suosin aitojen sijaan sähkövaloja. Aidot kynttilät ovat varmasti kauniit, mutta vain niin hankalat.

 27. Onpa teillä ollut hulinaa ja minä niin ymmärrän Mikkiä, kun omat koirapojat kanssa ovat kovia ikävöimään.

  Kuusta meillä ei ole ollut 30 vuoteen, pihakuusen panen muutamia koristeita ja jouluvalot.

 28. Ooh,niin ihanan punaista ja tunnelmallista.:-) Ostosteissunne on varmasti ollut huikea! Minäkin rakastan Kaupungissa kiertelyä ja etenkin kauniita näyteikkunoita! Mutta,mukava se on aina tulla sitten omaan kotiin ja rauhaan.

 29. Kiva shoppailureissu ollut teillä! Ruuhkassa liikkuminen ei ole aina herkkua, mutta siltä ei voine välttyä näin joulun alla. Tähtijutut on ihania, sopii niin kivasti teidänkin olkkariin! Mukavaa joulun odotusta! <3

 30. Aivan. Totta, aito on aito, mutta on tekokuusissakin kauniita.

 31. Yes, it's easier to have an artificial tree. Happy Thursday, Nadezda!

 32. Niin, minäkin pidän kuusen valoista hämärässä. Luovat tunnelmaa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: