Mukavaa joululomaa! – Happy holidays!

Mukavaa joululomaa! – Happy holidays!

Koulun joulujuhla on nyt juhlittu ja loma alkanut. Jeee! Tänä vuonna olen ihan luokaton tyyppi ;o), joten minulla ei ollut suurempia velvollisuuksia koululla enää tänään, joulujuhlapäivänä. Keittelin opettajainhuoneessa kahvia ja kävin nauttimassa oppilaitten esityksistä. Koulun joulujuhlan myötä alkoi kahden ja puolen viikon mittainen loma. Ah, tätä onnea! Kun tulin koululta kotiin, siivosimme koko talon mieheni kanssa. Sitten menimme metsään lenkittämään Mikkiä ja kauppaan viimeistelemään ruokaostoksia. Mukavan lenkin ja ruuan jälkeen Mikkiä ramaisee ja tuossa yllä kuva rennosta kaverista lempilelunsa vierellä lempimatollaan. Huomenissa aion ulkoilla mieheni ja Mikin kanssa. Pitäisi myös ommella vielä yksi istuintyynyn päällinen. Viisi on jo ommeltu. Vanhasta mummon tekemästä lakanasta. Alla kuva yhdestä päällisestä. Tulos on ihan kohtuullinen meikäläisen käsityötaidoilla…Laitan nuo päälliset keittiöön ruokapöydän tuolien tyynyihin. Holidays have begun. Our whole family will have two and a half weeks free of work and school. How enjoyable! I will go for long walks with my hubby and Mickey, I’ll also sew some more pillows. One finished pillow below.

Ostin kuuseen vielä lisää palloja. Luulen, että niitä on kuusessa useampi sata.. Kolmet eri valotkin on. 

Our Christmas tree below. Hundreds of balls…

Makuuhuone on säilynyt jouluttomana vyöhykkeenä. Ihmeen innostunut olen tänä vuonna ollut joulun koristelusta. Outoa. Yleensä homma on vähän pakkopullaa, kun en tykkää paljosta tavarasta, vaan mielestäni vähemmän on enemmän. No, tänä vuonna meiltä löytyy bling blingiä. Normaalisti olen koristekammossani korjannut koristeet poiskin jo heti tapanin jälkeen. Saa nähdä, miten nyt käy. Yritän sinnitellä uuteen vuoteen, mutta sitten varmaan jo riittää krääsän katselu. 

There aren’t any Christmas decorations in our bed room. It’s a Christmas free zone… This year I’ve been decorating our home a lot. It’s quite weird, because I usually don’t.. 

Tykkäätkö sinä koristella kotiasi jouluksi? Annatko koristeiden olla pitkään? Do you like to decorate your home for Christmas? 

74 thoughts on “Mukavaa joululomaa! – Happy holidays!

 1. Herttinen miten komee kuusi !!!!
  – Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta –

 2. Kyllähän Mikki ymmärtää hyvän päälle;) Meilläkin tuollainen matto on suuressa suosiossa….
  Kauniit istuintyynynpäälliset olet ommellut, minun ompelutaidolla ei tehdä tuollaisia.
  Kauniita koristeita teidän joulukuusessa:)
  Meidänkään makuuhuoneessa ei ole yhtään joulukoristetta. Meillä ensimmäiset joulukoristeet lähtee heti joulun jälkeen. Uudenvuodenpäivänä lähtee kuusi sekä loput koristeet.
  Kivaa lauantai-iltaa!

 3. Happy Christmas, get some rest and enjoy family and friends! Your house looks so warm and festive!
  Hugs from me!
  Olympia

 4. I wish you fine christmas days and a happy new year.
  you have verry fine christmas decorations.

  Warm winter Greetings,
  Inge, my choice

 5. Oi, miten tämä postaus on joulua tulvillaan, tuli mukava olo 🙂 Ihana kuusi. MInäkin tykkään koristaa runsaasti, mutta se koristeiden riisuminen ei enää olekaan niin mukavaa 😉

 6. Ihanan runsaasti koristeltu kuusi. Tykkään!
  Joulukuun alkupuolella aloittelen pikkuhiljaa kodin jououkoristelun. En pane paljoakaan koristeita esille;ikkunoihin isot paperitähdet,muutama jouluisempi kukka-asetelma ,enkelipatsaat ja aattona sitten kuusi. Saavat olla paikoillaan Tammikuiseen Nuutin-päivään asti.

  Aivan ihanat pääliset olet tekaissut <3

  Kyllä on loma paikallaan ja kiva olla ihan ansaitulla sellaisella,kun viimeaikoina on tullut lomailtua hiukan ikävämmän syyn vuoksi.
  Vettä sataa täälläpäin tuutin täydeltä;ei oikein houkuta lenkille lähtö…

 7. On kyllä niin ihanan jouluinen tunnelma teillä. Rentouttavaa joululomaa!

 8. Olin Turussa opiskelemassa ja sieltä poimin perinteen, että joulukoristeet kerätään vasta Nuutinpäivänä eli 13.12. Minä tykkään joulukoristeista niin, että on mukava pitää niitä muutama ylimääräinen päivä. Nuo lähikuvat kuusesta olivat ihanan tunnelmallisia!

 9. Kaunis joulukuusi.
  Kyllä sitä jonkin verran joulua pitää olla, uuden vuoden jälkeen yleensä korjaan joulun pois.
  Oikein mukavaa joululomaa!!

 10. Mukavaa joululomaa! On varmasti ansaittu loma. Vielä ei ole kuusta koristeltu, mies toi sen kyllä jo sisälle. Ehkä huomenna koristelen. Kuusta pitää pitää ainakin loppiaiseen asti, joskus pitempäänkin. Viime vuonna kuusi karisi paljon, niin piti heittää pois aikaisemmin. Ihan vanhoja perinteisiä killuttimia on kuuseen, ei usein osteta uusia :))

 11. Todella mahtavan upeaa, kaunista ja kaiken kruunaa ihanainen Mikki. Oikein mukavaa joulunaikaa sinulle:)

 12. A beautiful christmas blog .Your tree is really awsome ! and the pillow is just lovely .I wish my eyes where better so i could do that to myself. I melt when i see te picture from Mikki ,give him a bid hug from me.Wish you and your family very happy holydays
  Love and christmas thougst for you Elisabeth

 13. No onpa komia kuusi :). Niin tuosta joulukoristelusta. Tosiaan tykkään koristelusta, on kiva kokeilla kaikenlaista ja yritän pitää koristeita mahdollisimman pitkään. Mieheni kyllä yrittää jarruttaa ja joskus jopa onnistuukin siinä. Joulukuusi on joskus ollut meillä jopa helmikuuhun saakka. Silloin sattui vaan olemaan niin hyvänlaatuinen kuusi että se ei varrissut ja pysyi freesinä pitkään. Ehkä se oli jo ihan hulluutta. Mutta saahan sitä joskus hullutella – koristelussakin 🙂

 14. Kivan jouluista sinulla ja kuusesi on kuten kuusen kuuluukin olla, todella kaunis ja runsas.
  Minulle ei joulu tule ilman kodin jouluiseksi koristelua ja se on aina ollut minulle hyvin tärkeä juttu. Kodin on myös oltava siivottu ja puhdas komeroita ja kaappeja myöten, vaikken komerossa joulua vietäkkään. Puhdas ja hyvältä tuoksuva koti vain on minusta osa joulun tunnelmaa.

 15. Koulun joulu- (ja kevät-) juhlat oli mulle vaikeita, kun alkoi aina lasten kauniit laulut itkettää, ja omia poikia hävetti :D. Jo 6-vuotiaana vanhempi poika pyysi, etten enää tulis päiväkodin juhlaan, kun "Aina saa vahtia, koska alat vollaamaan" :).

  Onpahan komia kuusi! Itse justiin tongin koristevarastoja ja mietin, että laittaisko niistä kuuseen viis vai peräti kuus :D. No ei ny ihan, Mutta melko niukat on meillä koristelut. (Ja tästä tulee taas mieleen lapsuus, kun olin tosi tarkka siitä, mitä kuuseen laitetaan ja että koristeet tulee tasaisesti oksille, mutta mun pikkuveli ja -sisko halus aina ripustaa kuuseen ihan kaiken, mitä vaan vähänkin irti lähtee. Kauhee kärsimys muka, kun kuusi oli "väärin" koristeltu..)

 16. Oikein ihanaa joululomaa ja mukavia ulkoiluja. Minulla on siivoamiset vielä edessä, mutta ehtiihän tässä vielä.

 17. Minulla on ollut ihan sama tunne tänä jouluna,yleensä en ole halunnut hirveästi koristella,nyt olen somistanut vähän joka paikkaa. Aikaisemmin olen myöskin riisunut joulun jo ennen Uutta Vuotta,mutta saas nyt kattoa. 😀 On kyllä upea tuo kuusi!

 18. Nagyon szép a karácsonyi fátok:) Kellemes pihenést és boldog karácsonyt az egész családnak.
  Merry Christmas 🙂

 19. Meillä kuusi koristellaan ja tunnelmavaloja laitetaan. Niin ja tietysti kukka-asetelmia täytyy olla. En sen kummempia koristele. Huomenna alkaa siivous….

  Hyvää Joulua!

 20. Upea kuusi!! Itsellänikin vähän ryöstäytynyt koristelu käsistä tänä jouluna, mutta haitanneko tuo..? 😉 Kuusi meillä on yleensä loppiaiseen asti…

 21. Onpa teillä komia kuusi! Voipi olla että alan meidän punaisia koristeita hieman karsimaan heti Tapanin jälkeen. Katsellaan kuis käy 🙂 Mutta ihanaa rentouttavaa joululomaa sinulle!

 22. I have loved watching your garden grow following all of your hard work during the early summer and erecting your glass house.
  Have a wonderful Christmas holiday Satu with the family and a well earned rest.
  Mickey looks as if Christmas all all too much for him – I expect he would much rather go for a long walk in the forest and a roll in a muddy pool.

 23. Beautiful decorated home Satu! I think Christmas is the time of the year for warm decorations in white and red, my favorite colors for Christmas. Have a lovely Christmas time Satu! Hope you'll have a white Christmas, we won't, that's certain already although the weather has turned wintery now, cold, wind, rain.
  Marian

 24. Meillä koristellaan joulukuusi tännään,ihan tavallsia koristeita laitellaan.On sinulla niiin jouluista tunnelmaa näkyvissä..Hyvää Joulua sinulle 🙂

 25. Kiitos! Kuvassa tio kuusi näyttää vähän räikeämmälle kuin todella on. Tykkään amerikkalaistyylisistä kuusista, jotka pullistelevat koristeita.

 26. Joo, samaan tapaan täälläkin. Kestän paremmin koristeita ennakkoon kuin joulun jälkeen.

 27. Joo, ei. Siksi korjaankin ne ajoissa pois. Teen aina ikävät hommat nopeasti pois alta ;0)

 28. No, jouluhan on vain kerran vuodessa. Ihan fiksua nauttia siitä loppuun asti.

 29. Thank you, Elisabeth. Happy Christmas to you and your family.

 30. Totta! No, komeroita en joulua varten siivoa, mutta muuten kyllä. Tosin meillä siivotaan muutenkin joka toinen päivä.

 31. Mulla on toinen mokoma koristeita laatikoissa autotallissa, kun ovat tänä jouluna väärävärisiä..

 32. Mickey is so tired in the picture, because he just had a long walk in a forest ;0) thank you, Rosemary, for your kind words! Happy Christmas!

 33. Kiitos, Katja. Joo, kyllä tuo punainen on aika railakas väri.. Sohvien annan olla jonkin aikaa punaiset, koska niitten päällisten vaihto on melko työlästä. Jahka kevät tulee , muuttuu kotimme taas vaaleaksi.

 34. Now, it's raining and very windy. I hope to have some snow for Christmas, but probably we won't.. Happy Christmas, Marian!

 35. Kaunista, komea kuusi! Heti uuden vuoden jälkeen lentää kuusi kartanolle ja koristeet veks 🙂 Hyvää joulua teille!

 36. Kaunista! Minulla koristeet ovat suurimmaksi osaksi kukkia, ne pysyvät kuihtumiseen asti. Muut vähäiset koristeet lähtevät pois Tapanin jälkeen.

  Hyvää joulua teille!

 37. Vähemmän on enemmän meilläkin. Joulutähdet ja -valot, muutamat hyasintit ja kynttilän loistetta, siinä se.

  Rentouttavaa joululomaa!

 38. Niin hellyyttävältä näyttää koiranne kuvassa ja ihanan jouluista teillä 🙂

 39. Ihana kuusi koristeineen!
  Uudenvuodenpäivänä keräilen enimmät joulut pois. Sitten on mukava olla viikko parikin ilman mitään…sitten hiipii vähän kevättä 🙂
  Mukavaa 4. adventtia!

 40. Ihanat kuvat 🙂 jouluterveiset sinulle ja ihanalle Mikki koiralle ♥

 41. Voi olla, että joulukoristeisiin kyllästyy nopsaan, jos niitä on monta viikkoa katsellut… 😉

  Mökillä on vain hiukan joulua koristeltuna, kotona myös. Kaadoimme metsästämme tänään kauniin pikkukuusen, jonka koristelimme vanhoin saksalaisin puhalletuin antiikkilasipalloin. Eipä voi olla tuoreempaa kuusta! Päätimme tuoda kuusen kaupunkiin vaihteen vuoksi. Kissa ainakin on ihastunut koristeisiin, saa nähdä kauanko menee, että joku pallo hajoaa.

  Mukavaa sunnuntaita!

  T. Sari

 42. Kiitos! Mikki varmaan harjoittelee vetoavia ilmeitä peilin edessä…

 43. Joo, joulun jälkeen tuntuu ihanalta, kun ei ole mitään koristeita. Tuntuu kuin kevät alkaisi! Mukavaa adventtia, Pia.

 44. Miten raaskit laittaa vanhoja palloja, jos kissa saattaa rikkoa ne? Äidin kissa kaatoi aikoinaan koko kuusen! Mukavaa adventtia, Sari.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: