Takatalvi – It’s winter again..

Takatalvi – It’s winter again..

Mikä siinä on, että viikolla on lämmintä ja paistaa aurinko, mutta kun viikonloppu saapuu, onkin kaikki toisin? Tällä viikolla täällä nautittiin kymmenen asteen lämpötiloista ja haravoin pihaa monena iltana. No, tänä aamuna kaikki olikin jo toisin. Lunta on senttitolkulla ja lisää tulee. Jokavuotinen juttu ja aina se ärsyttää yhtä paljon! No, sisällä meillä on kevät. Niinkuin olin vannonut, etten tänä keväänä mitään siemenistä kasvattele. No, kuinkas kävikään! Joka huoneessa alkaa ikkunalaudat täyttyä taimipoteista. On monenlaista tomaattia, yrttiä, tsinniaa jne… Huoh! This week was sunny and warm. We enjoyed very vernal days. I was raking and planted some tiny narcissus in pots outdoors. Well, this morning everything had changed. We’ve got snow and degrees are lower. Well, this happens every year, so it shouldn’t be a surprise.. I had sworn that I won’t have any seedlings this spring, but here we are!

I have hundreds of zinnias, tomatoes, tagetes, herbs… We’ve made long walks with Mickey every day. Mickey is a funny dog, who loves snow, ice and water. He’s been having an icy bath every day.  Tällä viikolla nautittiin Mikin kanssa pitkistä kävelyistä. Mikki otti ilon irti. Se rakastaa lunta, jäätä ja kylmää vettä. Jäiset kylvyt kuuluvat lenkkeihin.

Ostin taas ruusuja viikonlopuksi… I bought some roses for the weekend…

Mukavaa viikonloppua! – Happy weekend!

89 thoughts on “Takatalvi – It’s winter again..

 1. It is funny that he likes the wet and the cold! Maybe because you enjoy the outdoors too? Everything in your pots is growing beautifully. xoxo ♡

 2. Voi huokaus tätä säätä. Kyllä tämäkin ohi menee, päivä on jo pitkä ja pitenee koko ajan, täytyy yrittää pitää mieli positiivisena ja luottavaisena.
  Voi Mikkiä <3

 3. :)) Ei pitäs vannoa mitään :)) Onpahan sitten ootettavissa taas kauniita kukkia kesäksi.

 4. Oho, sulla on kylvöt jo pitkällä. Minulla on vasta siemenistä taimivaiheessa pelakuut ja orvokit, jääkaapista otan huomenna kylmäkäsittelystä jättiverbenat ja jännään, itääkö niistä seuraavan kahden viikon aikana yhtään. Ehkä jotain pitäisi vielä kylvää, mutta mihin ihmeeseen saan ne mahtumaan? Jokakeväinen pulma useilla meillä taimituraajilla 🙂

 5. Voi, siellähän on ahkeroitu! Meidän pihalla on vielä märkää ja paikoitellen luntakin, ei siis haravoida vielä 🙁
  Aina niin ihana Mikki nauttii varmasti pitkistä lenkeistä ja lätäköistä 😉 ….varmaan takatalvestakin! Onneksi meille asti ei riittänyt sitä lumisadetta!
  Ihanat ruusut!

 6. Minäkin tänään laitoin kosmoskukkaa ja astereita kasvamaan. Osa vielä odottelee pusseissa kuun loppupuolta. Hauska kuva Mikistä vesilätäkössä 🙂

 7. Totta tosiaan, sinulla on ihanasti kylvöjä 😀 Kateeksi käy, kun itselläni ei minnekkään mahdu enempää.

 8. Leppoisaa viikonloppua! Näillä säillä ei tarvise ainakaan haravoida.

 9. Takatalvi yllätti täällä meilläkin ja viime yönä lunta oli satanut noin kymmenisen senttiä. Parempi kuitenkin takatalvi nyt, kuin myöhemmin keväällä.
  Sinulla on siellä oikea taimikasvattamo. Hienoa.
  Hyvää viikonloppua.

 10. Voi, että kun siellä on kevät jo pitkällä!!! Meillä täällä on vielä paljon lunta, haravoimaan ei päästä vielä pitkiin aikoihin! Ihanaa viikonloppua sinulle Satu<3

 11. Voi noita Mikin kylmiä kylpyjä! Noutaja on todellakin vettä rakastava koira 🙂 Aika lailla olen kateellinen esikasvatusurakastasi, meillä ei ole tiloja eikä minulla hermoja moiseen!

 12. Siellä on jo niin paljon laitettu istutuksia.Kyllä on kauniit ruusut,takatalvihan siitä tuli.Mukavaa viikonvaihdetta.♥

 13. Voi Mikiä! Koirat kyllä osaavat keskittyä elämän pieniin iloihin ihan täysillä!

 14. Voi hurja mikä taimitarha sulla on jo, mahtavaa 🙂 Joskohan mäkin saisin kohta jotain laitettua, oon niin peukalokeskelläkämmentä-tyyppi näitten juttujen kassa 😉 Meillä satoi kans lunta, mut onneks vain vähän, on jo tuulen kanssa lähtenyt melkein pois 🙂

 15. Jo on alkaneet siemenet itää. Minäkin ole vähän kylvänyt mutta kun ei oo ikkunalautojakaa niin ei voi paljon laittaa. Hyvää viikonloppua.

 16. Mielen tuo sää vie matalaksi, mutta Mikki ainakin osaa nauttia! Hyvää viikonloppua!

  T. Sari

 17. Mahtava taimitarha siellä! 🙂 Minä en ole (vielä) innostunut kasvattamaan taimia. Mukavaa loppu viikonloppua!

 18. On siulla taimia.
  Tätähän se mei kevät on paistetta ja lunta vuoronperään.

 19. Voi Mikiä mikä ihana läträäjä ;0) Harmittaa tämä kylmyys ja lumi, mutta…sehän on vasta maaliskuu, innostuimme ehkä liikaa jo kevään tulosta.

 20. Hyvin ovat itäneet ja kyllä se lumi kohta sulaa. Ihana Mikki☺

 21. It may be winter, but there is so much Spring and joy in your photos! I love this post. Thank you!

 22. If those seedlings don't make you feel good, I don't know what does, they are off to a good start! And don't our pups make us feel better no matter what the weather! :-)!

 23. I love your happy little seedlings! They are so beautiful in their little beds! And I love to see happy Mickey too!
  Spring is trying and trying to come,, but Mother Earth is not ready to send her in yet.
  love
  tweedles

 24. Happy weekend, Satu! Your seedlings remind me of my own kitchen counter filled with pots of soil and tubers.

 25. Aika monta pottia. On ehkä jo enemmän kuin minulla. En tajua, miksi tätä kasvatusta tulee tehtyä joka kevät. Ei se niin hauskaa ole. Joku siihen vain joka kerta vetää.

 26. Olen kanssa laittanut merkille tuon sääilmiön! Viikolla töissä ihailee auringonpaistetta ja haaveilee olevansa kotipihalla puuhailemassa, mutta kun viikonloppu tulee niin johan on pilvistä ja ikävää :/ Hrr, Mikkiä ei paljon kylmi!

 27. Oli se kyllä omituista eilen herätä ja huomata, että piha on täynnä lunta. Autokin piti kaivaa esiin lumikinosten alta. Mutta kyllä se kevät sieltä taas tulee :)))

 28. Minullekin iskee keväisin joku puutarhahulluus. En kasvata itse, kun meillä ei ole tilaa taimipurnukoille. Mutta kun kesäkukat saapuvat kauppoihin, niin silloin se lähtee lapasesta. Täytyy monta kertaa käydä puutarhalla ja joka kerta joku kukka lähtee mukaan 😉
  Mukavaa sunnuntaita!

 29. Olet muuten lukijana blogissani Kukkanen Kuralammikossa, niin se blogi poistuu tässä lähiaikoina. Tervetuloa uuteen blogiini sulkasiipi.blogspot.fi/ 🙂

 30. Myös täällä ikkunalaudat tuppaavat olemaan jo täynnä ja vielä pitäisi vähän saada tilaa…
  Ajatellaan vaan, että kevät se keikkuen tulevi ja kohta tämä lumi on taas selätetty. Mukavaa sunnuntaita!

 31. Mun ikkunalaudat eivät aivan vielä tuolta näytä, mutta hyvää vauhtia ollaan samoihin näkymiin menossa.

 32. My seedlings are similar yours, Satu! It's pity the snow came back….:((
  Hope this one is the last. Happy weekend!

 33. Kovin tutun näköistä, purkkeja siellä täällä 🙂 Onpahan ainakin mitä seurata päivittäin, nimittäin kasvua!

 34. Ihanan näköiset ikkunalaudat 🙂 Siitä se taas lähtee, arvaapa vaan pitikö munkin kylvää vähemmän – taitaa olla lopultakin enemmän kuin viime vuonna, se kuuluisa mopo on taas lähtenyt keulimaan. Valtavan kauniit ruusut !

 35. Voi ei,Mikkiä! 😀 Tuo eka kuva on huippu!
  Mukavaa viikonalkua!

 36. Mikki is great fun. I could not help laughing when I saw all your seedboxes. Every year I say I don't sow anymore to much work, no space for seedlings in the garden and so on. But every year I cannot resist to buy new seeds and there we go again.

 37. Oi miten hyvä taimikasvattamo sinulla ja niin ihanat ruusut. Mikki kyllä on mainio ,oi miten veikeä on katse ekassa kuvassa,kun on oikein kovasti lätrännyt kura vedessä:)

 38. Hope this is the last snow you have for this year! It doesn't "match" so well with your seeding plans!!! But Mickey doesn't worry…life is good!

 39. Vautsi, oletpas ollut ahkera. Taimia kasvamassa kasapäin ja ovat hyvällä alulla. Minulla on vasta chilipaprika ja purjot itämässä.

 40. Jep, sama ongelma. Taimet eivät kohta mahdu minnekään..

 41. Mickey's fur is so warm and thick that he needs some "freshness".. ;O)

 42. Täällä oli jo kevät pitkällä ja hyvin saattoi takapihaa haravoida, mutta nyt on monta kymmentä cm:ä lunta!

 43. No, ei tartte, vaikka haluaisi. Lumikolan jouduin etsimään uudelleen.

 44. Joo, taimia pukkaa. Kaipa se takatalvi on vaan taas kerran kestettävä.

 45. Nyt on täälläkin lunta – juuri kun siitä oli jo päästy.

 46. Kyllä nuo ikkunat alkavat täälläkin olla jo aika täynnä.

 47. Luulen, että Mikki on meilläkin ainoa, joka lumesta iloitsee.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: