Illalla arvotaan ja mie romahan!

Illalla arvotaan ja mie romahan!

My dear English speaking friends, In this post I tell about my desperate feelings concerning my projects in the garden. Everything should be done, lush and green by the 29th of June, when we open our garden for the visitors. Well, there’s still so much to do! I’ve planted tens of plants, hundreds of bulbs and rhizomes, but can’t see any of them yet.. So, this time, I let the pictures tell and hope you to use the Google translator, because I have to rush to the garden!  I hope you enjoy your Sunday! Täällä kaakossa on saatu nauttia aivan mahtavasta säästä ja tänään on luvattu vielä parempaa. Tänne koneelle ei nyt oikein ehdi, sillä polkuprojekti pukkaa päälle. Olen tilannut taas Peltolan Pihasta lisää multaa. Pihaan on kohta mennyt 18 kuutiota multaa, kuusi kuutiota soraa ja kivituhkaa sekä kolme luonnonkiviä. Sataset eilen vain viuhuivat, kun kävin hankkimassa taimia tuolle uudelle istutusalueelle. Ostin erilaisia perennoja, kolme valkokartiokuusen taimea sekä neljä alppiruusua. Polun reunaan laitoin 100 erilaista ostettua orvokkia ja useamman sadan omia pieniä taimia. Lisäksi mukaani tarttui vielä liljojen sipuleita ja daalian juurakoita. Olen jo istuttanut myös kesäkukat. Viisi kukkalaatikollista ikkunoitten alle, amppeleita ja kukat portin koreihin. Kesäkukkina tänä kesänä ilahduttavat jälleen riippupetuniat, pelargoniat, samettikukat, pari huovinkukkaa. Tänään aion jatkaa heilumista polun istutusten parissa. Laitan myös kasvimaan kuntoon. Taimet pääsevät nyt ulos. Tomaatin taimet ovat jo kolme viikkoa olleetkin kasvarissa. Kaksi taimea kuukahti joko kylmään tai kuivuuteen, mutta muut ovat selvinneet karusta kohtalostaan reippaina. Varataimiahan mulla riittää ;O) Tässä kuvia, jotka nappasin pihaltamme aamuseitsemältä. Kuten kuvista näkyy, eivät hommat ihan heti lopu. Istutusalueet pitää tehdä loppuun, kärrätä mullat paikoilleen, kasvimaan kylvöt ja taimet, nurmikon leikkuu, trimmaus ja kitkeminen. Siinä alkupalat ja mitä kaikkea onkaan… Milloinkohan saan nauttia rehevistä istutuksista ja valmiista? En vielä ihan heti. Kun noita kuvia katsoo, ei uskoisi, miten paljon on jo tehty. Kaikki on vielä ihan kesken. Toivottavasti luvatun lämpöaallon myötä sadat kukkasipulit ja juurakot sekä siemenet ilmaantuvat näkyviin, sillä toistaiseksi näky on meikäläisen silmiin masentava!

Vähän joka paikassa pitää toistaiseksi olla esteitä, sillä Mikki juoksee surutta kaikkien istutusten yli!

Vihertyisi jo tuo villiviinikin tuosta aidasta… Nuo pensaat ovat syreeni ja oisko ruusuangervo, jonka löysin yhdestä pihamme nurkasta kaltoin kohdeltuna… En ole tähän asti ollut oikein angervoihmisiä ;O)

Tuossa vasemmassa alakulmassa on kaksi vaaleanpunaista lemmikkiä, jotka löysin jostain taimimyymälästä. Tässä oikealla on valamonruusuja. Tuo viininpunainen on jokin verivaahtera tms., en nyt muista nimeä. Siitä tulee parimetrinen pensas. Tuolla vasemmalla on myös liljoja, daalioita, yksi vaaleanpunainen atsalea ja neljä alppiruusua.

Tässä etupihan lohduton näkymä. Huoh!

Ei tästäkään kuvasta uskoisi, että tuohon on istutettu yli sata kukkasipulia. Ei näytä Keukenhofilta ;O) Tuohon multaosaan on istutettu liljojen sipuleita ja on siellä jossain pari daaliankin juurakkoa.

Pitäisiköhän tuo lumilapio jo viedä pois tuosta seinustalta? Kerran se oli jo viety, mutta piti ottaa takaisin, kun lunta tuli taivaan täydeltä pari viikkoa sitten.

Etupiha vielä eri suunnasta. Tuohon polun syvennykseen olisi tarkoitus laittaa jonkin sortin istumapenkki.

Sitten mennään takaisinpäin tuon äsken esittelemäni polun toiseen päähän, josta näkyy takapihalle. Huoh. Tuo kangasala pitäisi täyttää mullalla ja kasveilla.

Tuossa seinän viereisessä kukkapenkissä on ennestään kuunliljoja, saniaisia, varjoliljoja pari kappaletta peräti ja jouluruusu. Tuohon täytyy jostain keksiä lisää kuunliljoja ja saniaisia.

Ja tämän pitäisi näyttää hyvältä 29.6. Taitaapi tulla stressi…

Tänne pitäisi kärrätä uutta multaa ja isuttaa taimet ja kylvää siemenet.

Kuvasta voisi luulla, ettei tuollekaan talon sivustalle ole istutettu mitään. Vaan kyllä on!

Sama polku toisesta suunnasta. Tämä polku ja suurin osa sen istutuksista tehtiin viime kesänä.

Ja kuukauden kuva-arvoitus! Arvaas, mikä tämä on. Puutarhapatsas tietenkin. Ostin savisen, valkoisen neitopatsaan, joka oli ontto. Mieheni valoi sen sisään betonia, jottei halkea niin helposti. Patsas on kääritty muoviin, teipattu ja pää alaspäin roskapöntössä se raukka vietti yönsä ;O) Tuo neitonen pääsee vielä paraatipaikalle takapihalle ja sen ympärille on tarkoitus laajentaa yhtä kukkapenkkiä. Siinä taas uusi projekti! Niin, ja illalla arvotaan! Olethan osallistunut? Arvontaan pääset tästä! Mukavaa sunnuntaita!

56 thoughts on “Illalla arvotaan ja mie romahan!

 1. Elä romahda, pikkuhiljaa hyvä tulee 🙂 Puutarha näyttää todella upealta <3 <3

 2. Voi mahdoton mikä urakka sinulla siellä, mutta lopputulos palkitsee varmasti! 🙂

 3. Taidan olla jotenkin suuruudenhullu, sillä keksin aina jotain isoja urakoita ja meinaan hukkua niihin…

 4. Ihana on pihasi jo nyt. Tuntuu, että miten se voisi tulla vielä kauniimmaksi. Rakastan noita kivetyksiä. Itse en ole vielä uskaltanut kesäkukkia hankkia, mutta nyt luvatun lämpimämmän sään myötä voisi kai niitäkin jo ostella.

 5. Kyllä näyttää hyvältä tuo polku ja kaikki siellä teidän pihalla! Olet kyllä ahkera nainen, kun jaksatkin noin paljon kukkia laitella! Itse olen lopetellut penkkejä, kun tuntuu, että vievät aikaa niin kamalasti!
  Kivaa touhuilu päivää sinne:)!

 6. Kyllä piha näyttää hyvältä jo nyt, sinä katsot sitä vain itse kriittisin silmin:)
  Ja Avoimiin puutarhapäiviin on vielä aikaa vaikka kuinka…

 7. I know that from now on Finland gets lots of sunshine all day and nearly all night!! Everything will grow rapidly in leaps and bounds and fill up the spaces in time for your open garden at the end of June. Don't worry your garden will be glorious.

 8. Hyvältä näyttää. Älä sie romaha, siull on oikeus siun omii tunteisii. Ei avoimissa puutarhoissa tarttee kaiken ollakaa täydellistä, kuha kutsuu ihmiset ja esittelee, ett tuo kohta on viel vähä keske. Kyll ne ymmärtää, ne vieraat.

 9. Urakkaa on sinulla olut ,mutta kaunista tulee.Hyvää pyhäpäivää.♥

 10. Kyllä tuolla kuule näyttää todella hienolta. Ihan huikeen paljon olette työtunteja ulkona viettäneet, mutta se on varmasti sen kaiken arvoista!!! 😀 Tsemppiii. Aurinkoista ja iloista sunnuntaipäivää teille.

 11. Pientä on meidän pihatouhut, kun katselee sinun urakoita. Minulla on oman kodin piha niin iso, että olen onnellinen, että se on nyt puistomaisena. En jaksaisi sitä muuten hoitaa, kun mies menehtyi seitsemän vuotta sitten.

 12. Kyllä on kaunista ja varmasti tulee ihan mahtavan näköistä kun kaikki kukkii.

 13. Hieno tuosta tulee, vaikka vielä ei kaikki kasva. Ennenkin oli hieno, niin nyt tulee huippu upea! Juu naurattaa ihan omat ostokset, kun ei ole satasia tai enemmää pistää rahaa ostoksiin, vaan pitää nauttia siitä mitä on.
  Niin parempi olla romahtamatta, kyllä ne pikkuhiljaa valmistuu.

 14. Oikein hienolta näyttää. Mun mielestä kaiken ei tarvitse olla valmiina, kun avaat puutarhasi, vaan työn sekä kasvun vaiheet saa näkyä. Se on katsojalle jo kovin inspiroivaa ja onhan sulla myös runsaasti valmista tilusta esiteltäväksi.

 15. Voi tuota teidän työmaata. paljon on työtä mutta tulöos sitten silmiä hivelevän kaunis.
  Voimia projektiin!

 16. Elä turhaan romaha, hyvälle näyttää! Kasvit kasvavat yllättävän nopeaa, jos lämmintä on. Vaan olet sinä ostanut aikamoisen määrän kasvejakin sinne :0 Noin isoa pihaa ei täytetä muutamalla taimella.
  Odotamme miltä pihasi näyttää kesän lopulla, saatikka parin kolmen vuoden päästä:)

 17. Tosi kivalta näyttää jo nyt! Iso työ ja iso ilo kunhan kesä pääsee kunnolla vauhtiin!

 18. On tuossa ollut puurtamista, hienoa tulee. Olen samaa mieltä kuin Pirkko tuossa ylhäällä, että keskeneräistäkin voi näyttää.

 19. Tuleepa siitä varmasti hieno piha. Varsinkin ensi kesänä kun tänä vuonna istutetut lähtevät kunnolla kasvuun. Katsoin että olette tehneet pienen pätkän polkua varmasti sellasella laatoitussabluunalla kun jossakin meidänkin varastossa on. Oli HongKongissa puoleen hintaan, mut eipä ole viel suunniteltu mihin niitä tekis… 😉

 20. Hyvä, ettet omista 1/2 hehtaaria, kuten minä, sillä olisit stressin takia lasaretissa kaikkine laajenevine projekteinesi! Reilu kuukausi on aikaa huhkia eli hyvin ehtii saada valmista.
  T. Sari

 21. Hui, mahtava urakka! Ja jo niin paljon valmista ja kaunista, että ylpeä voit olla kättesi jäljistä! Jos meillä Harmaassa Aurorassa päästäisi joskus lähellekään tuota, olisin ikionnellinen… Nim. "Terveisiä Saharasimulaattorista!" 😀

 22. Mun silmiin tuo näyttää paratiisilta! Aivan mahtavan työn olette tehneet! Upea siitä tulee, vähän malttia kehiin:)

 23. No on teillä kyllä isoja projekteja ! Tuli hiki jo lukiessakin. Muista välillä huiliakin.
  Täällä kans hääritään siellä sun täällä, kun flunssa vihdoinkin alkaa helpottaa. Kyllä otti tiukille parin viikon paussi puutarhahommista. Meiltä kans kysyttiin osallistumista avoimiin puutarhoihin, mutta tuntuu että meidän piha olis äkkiä kierretty. Kaikki on niin alkutekijöissä vasta.

 24. Kyllä minunkin mielestäni keskeneräistäkin voi näyttää! Eikähän puutarha oikeasti koskaan tulekaan valmiiksi, eihän? 🙂

 25. Voi ihan turhaan murehdit, tuosta tule niiin superihana!! Ja ihan valtava homma mutta takuuvarmasti työnsä väärti!! I love it allready 🙂
  Mukavaa viikkoa Satu <3

 26. Upeaa jälkeä! Multaa tarvitaan aivan uskomattomat määrät pienemmällekin alalle, saati sitten noin isolle uudistukselle. Tuonne uppoaa kasvi poikineen 🙂 Kovaa hommaa, mutta lopussa kiitos seisoo!

 27. Samaa mieltä kuin monet muut, ei kaiken tarvitse olla valmista, elä romaha siis 🙂 Ihan valtavasti oot tehnyt töitä, ja hyvältä näyttää. Tuohon mihin kerroit että tulee penkki, niin sopiikin kuin nappi silmään.

 28. IHANA piha! Ja mikä valtava määrä sen eteen on töitä paisittu!!

 29. Huh,huh on sinulla valtava työmäärä, mutta se kyllä kannattaa ja meidän muidenkin on sitä ilo katsella☺

 30. Your garden is lovely and will be amazing by the time you welcome visitors! Your long daylight hours will help! Happy gardening!

 31. Kyllähän tuo pihanhoito välillä on melko rankkaa. Aina ei jaksaisi, mutta useimmiten. Yksin en kyllä jaksaisi. Saan paljon apua.

 32. Kyllä kasvit ja multa ovat kalliita. Yllätyin ihan, miten kalliiksi tuo uusi alue tulee. En ihan tajunnut etukäteen, mutta pakko se on valmiiksi saada. Syödään sitten kaurapuuroa. Mitä sitä ei uhraisi puutarhansa eteen. ;O)

 33. No, kaipa tuo jotenkin valmistuu, mutta parhaimmillaan on tietenkin vasta parin vuoden kuluttua.

 34. Taimia ja multaa menee ihan älyttömästi! Isokaan määrä ei näy oikein missään…

 35. Joo, mies teki kymmenen laattaa. Sata tilasin, mutta piti tyytyä kymmeneen. ;O)

 36. Maltti ei kuulu niihin meikäläisen vahvimpiin ominaisuuksiin… ;O)

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: