Pihamuutoksia 2 – Changes in the garden 2

Pihamuutoksia 2 – Changes in the garden 2

Alussa oli vain nurmikkoa. Sitten tein yhden kukkapenkin, toisenkin, aloitimme polun rakentamisen jne. Tämä kuva on otettu toukokuussa 2012. Kuvaa aiemmilta vuosilta en löytänyt, mahtaako ollakaan. In the beginning, there was only a lawn in this part of our garden. First I made one flower bed, then another, we began to build a path… and so on. This picture has been taken in May 2012. I don’t have any older pictures of this side yard.

Tässä kuva toiselta sivupihalta toukokuussa 2012. Here’s a picture from the other side yard, in May 2012.

Sama sivupiha kuvattuna viikko sitten. The same place a week ago.

Etupiha kuvattuna toukokuussa 2012 The front yard in May 2012

Our garden has changed a lot during ten years. I don’t know whether it’s better now or if it was before, but it’s different. Puutarha on muuttunut melkoisesti kymmenen vuoden aikana. Varmasti työläämpään suuntaan… No, aikansa kutakin. Enemmän nurmikkoa ja leikkialaa oli tarpeen, kun lapset olivat pieniä. Nyt taas voi toteuttaa omia puutarhaunelmia. Jännä nähdä, miltä näyttää taas muutaman vuoden kuluttua. Suunnitelmia muhii päässä tulevillekin kesille. Pyrin vähentämään nurmikkoalaa ja lisäämään kukkien määrää. Hoidan mieluummin kukkia kuin leikkaan ja trimmaan nurmikkoa.

34 thoughts on “Pihamuutoksia 2 – Changes in the garden 2

 1. Iso on muutos. Kyllä kohta kukkia riittää kun nuo uudetkin istutukset oikein kotiutuvat. Mutta on tuo työmääräkin ollut valtava, mieleistä työtä kuitenkin.
  Oikein hyvää viikonloppua!

 2. Must tuntuu et meidän pihassa on käymässä juuri samalla tavalla. Nurmikko vähenee ja istutuksia tulee lisää. Nurmikkohan on oikeastaan puutarhan kallein osa, jos miettii mikä aika ja polttoaineen määrä menee nurmikon leikkuuseen. Sillä rahalla saa jo aika läjän kasveja ja multaa..
  Tosi kaunista puutarhassasi!

 3. Näyttää kyllä hyvälle! Juuri noin minäkin ajattelen, vähemmän nurmikkoa ja enemmän kasveja 🙂
  Nurmikkoa kun joutuu leikkaamaan joka viikko, mutta kasviryhmiä ei jatkossa tarvitse kitkeä joka viikko. Alussahan uudet kasviryhmät ovat hieman työläämpiä, mutta parissa vuodessa ne jo täyttävät alansa ja ovat helppoja hoitaa. Kaunista ja mielenkiintoista tulee!

 4. Todella huikea muutos <3 Itselläni saman suuntaiset ajatukset nurmen vähentämisestä, oli kyllä jo alunperin, mutta yhdessä kesässä ei paljon ehdi, joten parempi istuttaa alussa se nurmikko, ettei ala roska kasvamaan ja valtaamaan pihaa.
  Mukavaa viikonloppua <3

 5. Upealta näyttää Satu teidän piha, valtavan muutoksen on kokenut viime vuosina!
  Ihana tuo polku ja kukat sen ympärillä, sulla on kyllä silmää tuohon hommaan!
  Mukavaa viikonloppua sinne<3

 6. Kylläpä muutos onkin valtaisa! Niin se on, että aika aikaansa kutakin, meilläkin on käymässä hieman samanlainen suuntaus, nurmikon alue vähenee palapalalta, vaikka aina vannon ettei nyt enää yhtään kukkaa:) Tuollainen pergola olisi kiva, kun vain saisin tuon meidän rakennusmestarin innostumaan asiasta, ne PERUSTUKSET kun pitää kuulemma tehdä huolella, tarviis kaivinkoneesta lähtien kaikki vempaimet pihaan:) kuulostaa niin työläältä. Siispä rakentelen heinäseipäistä tukia;) Mielenkiintoista katsoa työsi tuloksia vuosien päästä, kun kasvit kasvavat isoiksi ja reheviksi. Hienoa!

 7. Oi, kyllä siellä on ollut ahkeria ihmisiä kun katsoo lopputulosta. Ei ole kyllä ihan sohvalla makaamalla saanut noin kaunista pihaa aikaiseksi. :)Mukavaa viikonloppua!

 8. Tässä näkee taas hyvin puutarhan ja puutarhan eron. Olen sitä mieltä, että kukkien hoitaminen on helpompaa kuin nurmikon, joka meilläkin vähenee pala palalta.

 9. Oh, I love that tree in bloom in your garden Satu! And wow the changes that took place in the garden! Ours has changed as well but nothing that drastic, no paths or flowerbeds. We just went from grass to a border added to swings and a sandpit for the kids added and then both removed again when they got older but the grass and border are still as they were. The big difference is the terras though. Once a playground for the kids to ride their bikes and play on, it's now full of plants in pots, our container garden 😉
  Marian

 10. ja kukkien kukkiessa se näyttää vieläkin kauniimmalta!

  En ole itse katunut nurmikon poistoa ja kukkapenkeiksi muuttamista täältä meiltä kertaakaan:)

 11. Melkoista muutosta 🙂 Mä toivon myös, että saisin tuota nurmikenttää taas hiukan vähennetty tämän kesän aikana…

 12. Sounds great. Container gardens are lovely! Happy weekend, Marian.

 13. Kiitos, Sussi. Ainoa työläs juttu kukissa, on niiden leikkaaminen syksyllä ja säilöminen, siis mihin saa ne kaikki kuolleet, leikatus varret jne…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: