Mukavaa juhannusta ja ARVONTA LÄHESTYY! – Happy Mid Summer!

Mukavaa juhannusta ja ARVONTA LÄHESTYY! – Happy Mid Summer!

Heips! Kello on nyt viisi juhannuspäivänä. Oli pakko nousta ylös. Selkä ei anna nukkua enää. Näin sitä entisestä aamu-unisesta on tullut kumman aamuvirkku. Selkärankareuma on oiva herättäjä. Eilisen päivää kömysin kukkapenkkien kivireunusten kanssa ja tässä sitä nyt ollaan. Joka paikkaa särkee. Nostin kaikki kivet ylös uuden istutusalueen ulkoreunoilta. Kitkimme tyttäreni kanssa kivien aluset, laitoimme kaksinkertaisen maanpeitekankaan ja kivituhkaa reilun kerroksen. Sitten ladoimme kivet takaisin. Toivottavasti nyt reunukset pysyvät siisteinä rikkaruohoista. Poikani oli myös apuna ja lapioi minulle kärryn aina tarvittaessa täyteen kivituhkaa. Hi! It’s five o’clock in the morning when I’m writing this. I had to get up, because my back was aching so badly. I have ankylosing spondylitis. The pain is a result of the working in the garden yesterday. I lifted all the edge stones away, put some fabric under them and then added some  stone ash and put the stones back. I hope there won’t be any weeds anymore…

Lisäsin vielä kivituhkaa myös polun reunakivien väleihin. Vasemmalla alakulmassa on keltaheisiangervo, jonka ostin ja istutin viikolla. Tuleeko siitä isokin pensas? Kasvin lapussa ei lukenut ja ei ollut ketään keneltä kysyä myymälässä. This is how the new path looks now. I added some stone dust between the stones.

Ei ehtinyt Clasun paviljonki tulla meille juhannukseksi. Tuleepi kiire pystyttää se ennen ensi sunnuntaita, sillä pääpystyttäjä on taas perjantaihin asti Helsingissä ensi viikolla. Paviljonki tulee tuohon kohtaan, johon kirjoitin ”Paviljonki”. Olisi kyllä suotavaa, että ensi viikonloppuna olisi parempi sää, kun on Avoimet puutarhat. Ei oikein innosta, jos on kylmää ja sataa. We’ve ordered a pavilion. It hasn’t arrived yet. Probably, it’ll come next week. We won’t have a lot of time to build it, because we’ll participate in the ”Open Gardens” on Sunday. I wrote on the picture the place we’ll place it.

Unikot kukkivat tällä hetkellä, samoin kurjenpolvet.

Kummatkaan eivät ole sellaisessa loistossa kuin viime kesänä. Liekö sateiden ja kylmyyden syytä? Neither poppies or Geraniums are blooming as well as last summer. Maybe, because it’s cold and it’s raining almost every day? 

Mieheni korjasi savipatsaan, joka sai halkeamia, kun se täytettiin betonilla. Nyt patsas on kuin uusi ja ei ontto, vaan betonilla täytetty ja tukeva. My husband fixed the statue. It was broken, when my hubby filled it with concrete. Now, it’s like a new one.

Ihana pioni Sarah Bernhardt on aloittanut kukintansa. Sen tuoksu on huumaava. The lovely Sarah Bernhardt has begun to bloom. I love its fragrance!

Sininen loistosalvia kukkii. Pinkki kukkii myös, mutta jokin sillä on hätänä. Epäilen vähän hädän aiheuttajaksi Mikkiä. Joko se on tallannut sen päälle tai löröttänyt…, sillä kasviparka on puolikuolleen näköinen. This blue Salvia superba is blooming. Something has happened to the pink one, and I think Mickey has something to do with it… It’s blooming, but half of the plant is nearly dead. 

Siinä itse viattomuus! ;O) The innocent one! ;O)

Kasvarissa näyttää tältä. Pitää käydä välillä kuvaamassa, jotta muistan, miltä siellä näyttää. Kerran olen tänä kesänä ehtinyt siellä istua. Tyypillistä! I took a picture of the greenhouse. I haven’t had time to sit there. Typical! Ja vielä viimeinen arvontamuistutus! Huomenillalla arvotaan! Arvontaan pääset osallistumaan TÄSTÄ!

Oikein mukavaa juhannusta! – Happy Mid Summer!

51 thoughts on “Mukavaa juhannusta ja ARVONTA LÄHESTYY! – Happy Mid Summer!

 1. Huomenta ja hyvää juhannusta täällä toinen aamukukkuja ja samasta syystä kuin siekin. Toivottavasti olosi kohenee päivän kuluessa. Teitte tosi ison urakan, mutta nyt näyttää siisitiltä.
  Tuosta heisiangervosta tulee sitten iso, miulla on sellanen kaks metrinen ja leviää siementaimista tosi hyvin. Ostin aikonani tuon ja lännenheisiangervon, ja nyt niitä siementaimia ja risteytymiä on toista kymmentä.
  Oikein iloista tätä päivää.

 2. Kauniisti ne kukat kukkivat . On tämä välillä kylmyys vaikuttanut kukkien kasvuun. Hyvää juhannusta teille istukaa ja levähtäkää välillä siellä kasvarissa.

 3. Viihtyisän näköinen puutarha ja ihana patsas 🙂 Toivottavasti selkäkipu hellittää.

 4. Ihan kuin joku satupuutarha tuo sun piha. Tai siis niinhän se itseasiassa onkin 🙂

  Enkä yhtään ihmettele, että selkä herättää moisen urakan jälkeen.
  Toivon kumminkin, että kipu hellittää. On se sen verran kelju seuralainen.

  Mukavaa loppujuhannusta!

 5. Istutin itselle viime vuonna vaaleanpunaisia loistosalvioita ja ovat aika onneton näky, vaikkei niiden päälle ole tallattu ei loroteltukaan 😉 Kyllä keltaheisiangervosta tulee noin parimetrinen pensas. Kaunis kukinta on siinä.

 6. Teillä on siellä niin paljon kaunista katseltavaa, <3
  Oikein hyvää juhannuksen aikaa!

 7. Kaunista ja kesäistä! Nuo selkävaivat ovat tosi kenkkuja ja ajavat liikkeelle. Minulla vajoamaa alaselässä, pahinta paikallaan olo ja liika rehaaminen. Vaikeaa elää tolla välillä..tekis ja ei tekis..
  Keltaheisiangervosta tulee melko kookas, tai riippuu missä mittakaavas ajattelee. Ainakin yli metrinen.

 8. Kauniita kuvia kauniista puutarhasta!!!
  Teillä on kyllä niin kaunis piha, että sitä jaksaa aina vain
  hämmästellen katsella ja ihailla!
  Ja olet kyllä niin ahkera, kun jaksat tuolla aina paiskia töitä, selkärankareumasta huolimatta!
  Hattua nostan, olet oikea Super- nainen!!!
  Mukavaa juhannuksen jatkoa <3

 9. Ok. No, onneksti sille jäi jonkin verran tyhjää tilaa ympärille näin alkuun. Istutin sen tuon viininpunaisen japaninvaahteran (oisko ollut senniminen?) viereen, kun korostavat kivasti toistensa väriä. Paranemista sinullekin. Ei ole kiva, kun on noustava ylös, vaikka vielä nukkutaisi.

 10. Kiitos. Kyllä se aamun jälkeen aina paranee. Aamuyöt ovat pahimpia.

 11. Kiitos, Annukka. Kyllä se aamun jälkeen aina helpottaa. Mukavaa juhannusta!

 12. Ok. Musta näyttää, kuin puolikkaalle salvialle olisi käynyt jotain. Se on ihan lytyssä. Toinen puolisko voi hyvin. Mulla ei ole aiemmin ollut noita angervoja pahemmin. Tänä kesänä olen hankkinut muutaman.

 13. Selkävaivat ovat kenkkuja. Ei saisi liikaa rehkiä, mutta makaamalla vasta kivun saakin. Tee niin tai näin, aina menee pieleen.

 14. Kiitos, Sari. Olen vähän sellainen Duracell-pupu, etten osaa vain olla. Koko ajan pitäisi tehdä jotain… Mukavaa juhannusta!

 15. Kovasti olette tehneet töitä avoimia pihoja varten ja samalla totta kai koko pihaa ajatellen jatkossakin!
  Toivotaan että säät suosii. Olemme jo katsoneet reitin valmiiksi missä käydään, kumpa päivä riittäisi…ja kunto:)
  Tiedän niin selkävaivat, niiden kanssa täytyy vaan oppia elämään. On pakko.

 16. Näyttää niin upealta ja vehreältä. Koita jatkossa rehkiä hieman iisimmin… Selkäkivut on ihan kamalia. Teidän puutarha näyttää niin valtavan kokoiselta. Saako kysyä paljonko teillä on lääniä? 🙂 Ja hyvää Juhannuksen jatkoa!

 17. That sounds bad to have so much pain ,i hope your back is a bit better now.Your garden is absolutely beautiful ,for me it is a dream to have a garden like yours ! And Mikki is a cute dog .Have a great weekend A hug from me ,and feel better soon !1
  Elisabeth

 18. Your garden is very beautiful.
  I am charmed by him. All the plants look healthy and beautiful.
  Have a nice day Midsummer.
  Lucia

 19. Hope your back is recovered, the pain is understandable after the job with replacing all those stones. It is always quite a chore to get everything nice and pretty for the open garden days. Your greenhouse looks so nice and comfortable to sit. Look forward to your new pavilion.

 20. Ihana kuva Mikki-koirulista! Wau, sinulla jo Sarah on kukassa, meillä mökillä nuput vasta kasvattavat kokoaan, kylmä ei ilmeisesti houkuttele kovaan kasvuvauhtiin. Ihanan vehreää on teidän puutarhassa ja kasvari, ah, aina vaan yhtä upea ja kutsuva. Miten tuolta saa oltua pois?

 21. Hurjasti olet taas ahkeroinut. Kivien kanssa kyllä suodatinkankaat ja kivituhkakerrrokset on ihan ehdottomia.

 22. Your garden looks so great Satu. I hope you back is much better now. I hope a lot of visitors will find theire way to your lovely garden.
  Have a wonderful sunday.

 23. Sinulla tuntuu virtaa riittävän! Paljon olet saanut taas aikaiseksi! Mikki on mahdottoman söpö 🙂

 24. Olet taas tehnyt melkoisen urakan, onneksi sinulla on apulaisia. Puutarhasi näyttää täydelliseltä ja voisit avata sen koska tahansa vierailijoille paviljongilla tai ilman. Toivottavasti ensi sunnuntaina on lempeämpi sää.

 25. Puutarhasi on todella kaunis ja siinä näkyy monen ahkeran käden jälki. Nuo paviljongit eivät aina saavu perille sopimusten mukaisesti. Joskus saattavat unohtuakin jos ei juurikaan perään soittele. Mutta teillä on jo tuo upea kasvihuone pihalla. Eikä pihalla näy yhtään rikkaruohoa.
  Patsas on upea.
  Luulen, että keltaheisiangervostasi tulee pari-kolmemetrinen. Ainakin sen suuruiseksi ovat meidän purppuraheisiangervot kasvaneet. Niitä on jopa leikelty, että mahtuisivat paremmin sijoilleen.
  Toivotan Sinulle onnistunutta avointen ovien puutarhapäivää!

 26. Voi hämmästys ja huokaus! Niin kaunista <3 katson kuviasi aina uudestaan ja uudestaan, kyllä taitava kädenjälki ja kova työ näkyy…. Ja tuo Mikki <3
  Nyt on juhannus juhlittu ja mennään uuta viikkoa kohti. Kivaa alkavaa viikkoa Satu!

 27. Jep, niinhän se on. Yksi päivä on parempi kuin toinen. Se haitta siinä on, kun osallistuu itse päivään, ettei pääse vierailemaan muiden ihanissa puutarhoissa.

 28. Tonttimme on 1660 m2, mutta kaikki alahan ei ole puutarhaa, sillä talokin on tontilla. Oisko se siis noin 1400 m2 tuo piha-ala. Mukavaa alkavaa viikkoa, Katja!

 29. Thank you, Elisabeth. I'm better now. I took some medicine, so it helped. Happy new week, Elisabeth!

 30. Thank you, Janneke. My back is already better. Yes, there's always a lot of work in the garden and especially now before opening it for the audience. Happy new week, Janneke!

 31. Niin, sepä se… Taito se on pysyä kasvarista poissa. Se on mun unelmien täyttymys ja en ehdi olla siellä, kun pyllistelen kaiken aikaa pihalla ;O)

 32. Mulla oli jo alunperin kangas ja kivituhkaa kivien alla, mutta ilmeisesti liian vähän. Nyt on kyllä niin tuhdisti, että luulisin rikkaruohojen jo antautuvan.

 33. Thank you, Marijke. Yes, my back is better now. I had some rest yesterday. Happy new week!

 34. Jep, virtaa on ihan muun perheen kiusaksi asti :O). Minua ei tahdo millään saada pihalta sisälle.

 35. Kiitos, Cheri. Joo, onneksi on apulaisia. Saisi tuo aurinko näyttäytyä. Tänään paistoi pari tuntia ja taas sataa kaatamalla. Ei tee hyvää kasveille tuo jatkuva sade ja kylmyys.

 36. Kiitos, Irene. Toivotaan, että sää suosii ensi sunnuntaina.

 37. On kyllä niin upea teidän piha / puutarha – huhhuh.. kaunista..
  Hyvä idea muuten tukevoittaa patsaita betonilla.. tarttee napata vinkki mukaan.. Kiitos sinulle!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: