Paviljonki – Pavilion

Paviljonki – Pavilion

Niin ne suunnitelmat taas muuttuivat. Se, mitä ajattelee, ei aina toimi todellisuudessa. Tilattiin Clasulta pavinljonki ja tiesin kyllä paviljongin mitat, mutta silti sen koko yllätti, kun asetimme sen alunperin aiotulle paikalla. Vieressä olevat luumun ja riikunan taimet näes vielä kasvavat kokoa reippaasti ja myöhemmin tulisi liian ahdasta. Tätä puiden kasvua en suunnitelmissani ottanut huomioon. Vain nykytilanteen. Niinpä suunnitelmiin tuli muutos. Paviljonki sijoitettiin ruokaryhmän ylle. Alunperin en halunnut tuota kangaskatosta siihen ollenkaan, mutta niin vain sekin tuohon laitettiin. Olkoon sen aikaa, kuin kestää ja köynnökset eivät ole vielä kasvaneet peittämään paviljonkia. Huomenna istutan pari viini- ja ruusuköynnöstä paviljongin pylväiden juurelle.

En nyt ole ihan varma, olenko tähän paviljongin sijaintiin tyytyväinen, mutta ei tuo paviljonki muuallekaan mahtunut. Joka paikkaan olen tunkenut istutuksia ;O). Ihme ja kumma!

Aiemmin mieheni pesi terassin Bayerin Terrace Clean –pesuaineella. Sain aineenBayeriltakokeiltavaksi blogiyhteistyönä. Tuote on valmistettu biologisesti hajoavista ainesosista. Aine sekoitetaan veteen ja suihkutetaan pestävälle pinnalle. Mieheni pesi terassin karkealla pesusienellä. Lopuksi huuhdellaan. Nyt kun terassi on jo kuivunut, mieheni käsitteli kauhtuneen laudoituksen puuöljyllä. Onpa taas siistimpi jonkin aikaa.

Huomenna jatkuu pihan siistiminen. Lauantaiksi onkin luvattu jälleen sadetta. Onpa vaihtelua kahden sateettoman päivän jälkeen.. :O(

36 thoughts on “Paviljonki – Pavilion

 1. Minusta paviljonki näyttää kuin tuohon paikkaan suunnitellulta 🙂 Ainakin kuvasta päätellen.

 2. Sehän sopii tuohon kuin nenä päähän. Ainakin kuva kuvaa katsoo, luulisi, että on siihen mitoitettu alunperinkin.

 3. Samaa sanon kuin toisetkin, tuohan on mainio paikka paviljongille,ja katoksenalla on mukava istuskella.
  Tuo puiden ym. kasvu on yllättävä, muutamassa vuodessa ne vaan hujahtaa isoiksi, ja sitä ei aina tule ajateltua kun niitä istuttaa, muutaman kerran on mies kaivanut liian isoja pensaita pois ja siirtänyt muualle:))

 4. Kaunis paviljonki <3 Onneksi tuo on suht kevytrakenteinen, eli kun mieli muuttuu sen kun siirtämään 🙂 Toivottavasti nyt lämpenee hiukan…meille oli jo lauantaiksi luvassa 16 astetta! Olishan se juhlavaa. Teille toivotaan aurinkoa ja lämpöä, varsinkin sunnuntaille 🙂

 5. Paviljonki istuu tuohon paikkansa, niin kuin olisi siinä aina ollutkin! Minä olen myös himoinnut tuota samaista paviljonkia pihaani, mutta se tosiaan vie tilaa sen verran paljon, ettei löydy enää meidän pihasta:) Hienoa jälkeä tulee terassille. Aika kätevää, kun saatte kaikenlaista hyödykettä kokeiltavaksi.

 6. Upea puutarha teillä siellä ja paviljonki on minustakin huippu tuossa ruokailuryhmän kanssa.Köynnökset aikanaan tietty vielä upeemmat.Ja onhan teillä nyt sadesuoja.Toivottavasti loppukesä olisi kuitenkin aurinkoinen!!

 7. Musta paviljonki katoksineen näyttää oikein hyvältä tuossa ruokailuryhmän päällä, kuin piste iin päälle!

 8. Your garden is a little oasis and this pavillon fits perfectly Satu! You both, you do such a great job in the garden, I just admire you!

 9. Teillähän oli ihan valmis paikka paviljongille! Ihan kuin siihen suunniteltu jo kiviä latoessa.
  Omani nurkissa on kärhöjä, jotain nopeakasvuisempaa ja tuuheampaa olisi kannattanut… Yksi nurkka on vielä vapaana viiniköynnöksen kuoltua, siihenkin ehkä tulee kärhö. Lumikärhö joka ainakin viime kesää villiintyi hillittömään kasvuun grillikatoksen nurkalla. :o)

 10. Hyvin sopii paviljonki tuohon, kyllä on siisti ja kaunis piha<3!!!!

 11. Minä jo mietin, että joke ne ehtivät kivetäkin paviljongin kohdan 🙂 Näyttää aivan kuin suunnitellulta tuo paikka ja paviljonkin on oikein kaunis. On ollut jo vähän toiveikkaammat säät, toivottavasti sunnuntaina on hieno ilma.

 12. Hieno paviljonki, ja hyvinhän se istuu paikalleen 🙂 Kyllä tuolla kelpaa kahvitella! 🙂

 13. Hieno paviljonki ja täydellinen paikka! Mukavaa puutarhapäivää teidän perheelle!

 14. Siis tuo paviljonki on niiin ihana. Olen sitä jo monta kesää himoinnut itselleni, enkä vielä ole saanut homnmattua. Se on kyllä kaunis

 15. Kaipa minun silmä tottuu tuohon. Tuli vaan niin erilainen kuin olin ajatellut…

 16. Niin…, olin vaan miettinyt ihan eri paikka ja erilailla tuon paviljongin.

 17. Niinhän se on. Ei aina tule ajateltua, kuinka isoikset puut ja pensaat tulevat.

 18. Epävakaalle näyttää tuo sunnuntain sää. Jossain luvataan pilvistä, jossain sadetta. Toivottavasti ei sada.

 19. Joo, tiesin paviljongin mitat, mutta silti koko todellisuudessa yllätti.

 20. Toivotaan todellakin sitä aurinkoa. Täällä on satanut enemmän kuin tarpeeksi!

 21. Kiitos, Tiina. Käyhän tuo musta yhteen mustan kasvarin kanssa.

 22. Istutimme kaksi kärhöä, kaksi köynnösruusua ja kaksi viiniköynnöstä. Saa nähdä, mitkä kestävät talven ja mitkä eivät.

 23. Ei me nyt niin nopeita olla! ;O) Totisesti toivon, ettei sunnuntaina sada!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: