Verinen juttu…

Verinen juttu…

Mikki tässä moikkelis! Nyt on luvassa se aiemmin lupaamani verinen juttu… Tiedättekös, että  Bayer Gardenin Natria Verijauho on ihan luomulannoite. Verijauhe sisältää paljon typpeä, jota erityisesti voimakkaan kasvun vaiheessa olevat nuoret kasvit ja lehtivihannekset sekä kaalikasvit tarvitsevat.

Niinpä me yhtenä päivänä Mamin kanssa mentiin kasvimaalle salaattia lannoittelemaan.

Tässä me lannoitetaan salaattia. Verijauhoa tulisi käyttää pieninä annoksina melko usein, esimerkiksi kahden viikon välein. Rakeet voi sekoittaa kasvualustaaan tai ripotella pintamultaan. Verijauhoa voi sekoittaa myös kasteluveteen, 2 rkl / litra.

Minä valvon, että Mami tekee oikein. Onneksi takakannessa lukee ohjeet niin, että Mamikin ymmärtää ;O). Toisena päivänä me menimme lannoittamaan Verijauholla kukkia. Kukat ovat Mamille henki ja elämä. Vähän kukkafriikki se taitaa olla…

Tänä keväänä me teimme uuden, ison kukka-alueen, jonka läpi menee polku. Se polku on ihan kiva, ja kyllä minä sitä käytän, kun ehdin. Usein tulee oikaistua kukkien läpikin, jos on kiire ja sitten Mami huutaa kuin hinaaja. No, tässä me ensin kaivetaan kasvin juurelle sitä verijauhoa ja sitten Mami vielä kastelee.

Hitsi, kun pää ei mahdu tuohon laatikkoon… No, sitten me istutettiin kukkia. Hyvä apu siinä hommassa on Terra Cottem-maanparannusaine.

TerraCottem edistää juuriston kehitystä, aktivoi kasvualustan mikrobitoimintaa ja vähentää kasteluntarvetta jopa 50 %. TerraCottem soveltuu kesäkukkaistutuksille, amppeleille, puille, pensaille ja nurmikoille. TerraCottemia sekoitetaan kasvualustaan ja aine aktivoituu kasteltaessa ja varastoi vettä. Hitaasti liukenevat lannoitteet vapauttavat ravinteita veden määrän ja lämpötilan mukaan.

Mami päätti sekoittaa TerraCottemia kesäkukkien mullan joukkoon. Näin se käy… TerraCottemia pohjalle, päälle multaa ja sekoitetaan. Sitten istutetaan kukka tuohon sekoitukseen ja kastellaan. Ja Avot, valmista!

On minusta kyllä outoa, että kukka pistettiin häkkiin…, mutta mikäs siinä. Ota noista ihmisten touhuista selvää.

Häkki pääsi kasvihuoneeseen roikkumaan.

Jahas, tämmöstä tällä kertaa. Kiitos, Bayer Gardenille näistä hienoista aineista, joita saimme Mamin kanssa kokeilla.

48 thoughts on “Verinen juttu…

 1. Kiva postaus ja ihana tuo Mikki <3
  Mukava tietää, että on olemassa noin monia lannoitteita!
  Hauskaa viikonloppua:)

 2. Hei vaan taas Mikki! Olet mun lempiesittelijä, paras ikinä. Sun pitäis saada oma puutarhaohjelma! Ja tää kuvaaja on myös tosi taitava. Olette selvästi loistotiimi.

 3. Tämä on ihan uutta minullekin. En tiennyt aiemmin luu- ja verijauheesta ja näistä muista hienoista jutuista. Oppia ikä kaikki!

 4. Mikki ihan punastuu… ja kiittää! ;O) Samoin kuvaaja.

 5. I am charmed by your garden. It's beautiful.
  I admire Mickey. It's a great and very smart dog. Do not make holes in the garden.
  Have a nice weekend.
  Lucia

 6. Hauska postaus! Mikin tärkeä tehtävä on tarkkailla, että lannoitteita menee oikea määrä oikeaan paikkaan 🙂 Kaunishan tuo häkkikukka loppujen lopuksi on, eikös vaan Mikki?

 7. Onneks ei ollut niin verinen juttu sittenkään…
  Kyllä tuollainen kukkaloisto tarvitseekin vähän voimaa.
  Hauskasti kerrottu ja ihanat kuvat! Ja kukka häkissä on kaunis.

 8. Kivan kerronnallinen postaus. Ja vaikka Mikki ei oikein ymmärräkkän kukkahäkkiä, niin mielestäni se on kaunis ☺

 9. Voi sinua Mikki, on sinulla kova vastuu että nuo kaikki hommat tulee oikein hoidettua. Ei tulisi mitään, ellet huolehtisi. Ja minkäs sillekkään mahtaa että joskus tulee niin kiire että pitää oikaista kukkamaan ylli. Toivottavbasti huolenpitosi hommista on onnistunut ja kukat sitten kiittää sinua, että hyvin hoidit homman. Rapsutus sinulle krovan taakse.

 10. Kivasti kerrottu lannoitejuttu :). Mikille terveisiä, että Tarjalla on myös kasvi häkissä ;). Mukavaa viikonlopun jatkoa!

 11. Ihan loistava kuvasarja ja kuvaukselliset esiintyjät niissä 😀

 12. Kasvi häkissä, hauska ja kaunis kunhan vielä kasvaa sieltä ulos:) Mikki on erinomainen esittelijä ja kauniit ovat kukkapenkit teillä.

 13. Eikö Mikin tehnyt yhtään mieli maistaa? Luulenpa, että Riku menisi ihan villiksi tuosta lannoitteesta, ainakin siinä pitäisi kieriä, D!

  Kiva esittelypostaus:)

 14. Kyllä se Mikki vähän haisteli tuo laatikkoa, mutta ei ollut niin tykästynyt tähän kuin luujauheeseen. Meinasi omia koko luujauhelaatikon.

 15. Voi mikä ihana puutarha . Kyllä siellä työtä riittää ja kitkemistä ja nurmikon ajoa. Pitää vielä tutustua tuohon lannoitteeseen.. Mikki taitaa olla työnjohtajana. Hyvää viikonloppua.

 16. Olette Mikin kanssa oikea tehokaksikko. Ilmankos puutarha kukoistaa 🙂

 17. Kiitos Mikki ihanista vinkeistä ja kerro emännälle terveisiä että on ihania kukkia istutellut!
  Kivaa viikonloppua teille molemmille!

 18. I don't understand a word but that's o k .Lovely photo's .I wish you a happy weekend
  hugs Elisabeth

 19. Hienoa kun teiltä sujuu tuo puutarhanhoito niin kivasti yhdessä 🙂 Näytätte niin näteiltä molemmat!

 20. Lohdullista lukea, että noin selkeätäkään polkua ei kykene noin rauhallisen 😉 koirarodun edustaja kulkemaan. Meillä myös walesinspringerspanieli rynnii kiireen tai mielenkiinnon niin vaatiessa ihan mistä sattuu ja viis veisaa poluista. Tosin kissakin on joskus katkonut kurjenkelloja, koska suoraan on päästävä…

 21. Wonderful how you promote the Bayer articles with company of Mikki.

 22. Kyllä kasvien nyt kelpaa kasvaa ja kukoistaa, kun lannoiteasiat ovat kunnossa.

 23. Why didn't you use the Google translator! I do, when I visit you. Well, I hope you liked the pictures. Happy Sunday, Elisabeth!

 24. Joo, polut eivät ole Mikkiä varten. Nyt sillä on maha jostain syystä sekaisin, ja varta vasten meni eilen kukkapenkkiin (talloen matkalla kaiken) ripuloimaan. Että sellainen assari mulla!

 25. Google translator makes a mess off the words ,that is the reason i don't use it anymore
  Elisabeth

 26. Sinulla on ihan paras puutarha asiantuntija vierelläsi ja jos satut lannoiteet unohtaa niin Mikki vetää hihasta tai noutaa puutarha lannoiteet! Häkki on kaunis ja kukka sopii siihen hyvin ja nyt se kukoistaa kauniissa kasvihuoneessasi. Itsellänikin häkki roikkuu puun oksalla kukkineen:)
  Hyvää keskikesän juhlaa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: