Helteistä sunnuntaita! – Sunny Sunday!

Helteistä sunnuntaita! – Sunny Sunday!

Koko viikon on ollut aivan ihanat kelit. Voi, että minä nautin! Lisää tätä! Tänään vietetään ihan lugni sunnuntai. Oleillaan pihalla, grillataan. Eilen illalla oli vähän viileämpää ja vietiin Mikki sen ensimmäiselle pyörälenkille. Hyvin mussu jaksoi juosta pyörän vierellä. Mentiin hiljaa ja välillä pysähdyttiin juottamaan Mikkiä ja välillä Mikki sai metsäpolulla juosta vapaana. Huomenna on pihatyöpäivä. Pitää vähän leikata nurmikkoa ja trimmailla. Tiistai-iltana paikallinen puutarhaseura tulee vierailemaan pihallamme. Toivottavasti sää suosii. We’ve been enjoying warmth and sunshine this week. I just love this! Here are some blooming flowers in our garden…

Ai, että minä tykkään tuosta etuoikean keltaisesta kultahelokista. Se on kuin aurinko kukkiessaan. Sen vasemmalla puolella pisamakellot kukkivat jo kolmatta viikkoa.

Jalopähkämöt ovat jotenkin vaisuja tänä kesänä, samoin jalokalloiset. Liekö kylmä ja sateinen alkukesä syynä vai lumeton talvi?

Violetit pisamakellot kukkivat komeammin kuin viininpunaiset.

Kokeilin tänä kesänä ensimmäisen kerran portulakkaa. Kasvatin sitä tilaamistani minitaimista. Sikäli on hauska, että kukkii monella värillä yhtä aikaa, mutta voisi kukkia loisteliaammin. Lannoittanut olen sitä jatkuvasti. Kyllähän tuo pelargonia meinaa jäädä vähän alakynteen tuon portulakan vierellä.

Parissa ruukussa kasvaa moniväristä miljoonakelloa. Sitä kasvatin myös minitaimista. Olen pettynyt sen kukkamäärään, sillä lannoitan sitä säännöllisesti ja ei kuki tuon kummemmin.

Kohta tuolla salavan alla alkavat sormustinkukat kukkia. Ovat vähän matalampaa lajiketta ja niitä on useampaa väriä. Nekin kasvatin minitaimista. Siellä on muistaakseni persikkaa, kirsikkaa, pinkkiä väriä ainakin. Varmaan viitisentoista kukkaa. Toivottavasti siementävät ja saan nauttia niistä jatkossakin. Sormustinkukkien vieressä on saman verran minitaimista kasvatettuja salkoruusuja. Niitäkin on useampaa väriä.

Orvokit tuosta polun reunasta leikkasin alas ja ovat nyt sen verran rumia, että saanevat häädön muualle. Niiden väleihin istutin siemenistä kasvattamiani samettikukkia. Varmaan sata. Ensi viikolla pitää ostaa vähän muhevampaa multaa. Tämä suursäkeissä tilaamani multa on mielestäni vähän liian hiekkapitoista. Tekee pintaan kovan kannen ja tuntuu, että kastelu ei näy oikein missään.

Tuo puska tuossa kasvarin polun varrella on jo suorastaan huvittava. Se on viime vuonna pienenä taimena ostettu punainen väriminttu. Syksyllä on pakko siirtää se muualle. Tuossa kohtaa polkua ei pysty enää kävelemään!

Polun etualalla kukkii peurankello.

Tarha-alpi jaksaa kukkia. Jo kolmas viikko menossa.

Siemenistä kasvattamani ritarinkannukset ovat aika surkea ilmestys. Kukkia liian harvassa. Mikä lie niittenkin ongelma?

Kasvimaalla tänä kesänä tuntuvat viihtyvän vain perunat, tosin nekään eivät ole vielä kukkineet.

Nyt, kun viimein löysin töyhtöangervolle paikan, jossa viihtyy, on tuo paikka liian ahdas. Karpaattienkellot kukkivat ja ovat pitkin maata aiempien sateitten vuoksi. Malvat, isorikko, maariankello, valeangervot (mitkä ne nyt ovatkaan..?), isotähtiputki, kalloiset ja erinäiset kurjenpolvet yms. kukkivat.

Sormustinkukat vetelevät jo viimeisiään.

Vaaleanpunainen jalokallioinen.

Liljoja.

Sekalainen seurakunta… Tuolla, missä on tyhjempää, kukkivat aiemmin unikot. Leikkasin ne pois ja istutin tilalle kolme daaliaa.

Ensimmäiset malvat.

Isotähtiputki, joka ei kuulu lemppareihini…, mutta menettelee.

Kultahelokkia ja tarha-alpia…

Polun päässä se kaunein kukkanen! Tuossa oikealla iisopit kohta kukkivat. Tulipa taas varsinainen kukkamaraton! Kiva, jos jaksoitte maaliin asti! Helteistä sunnuntaita! Well, this is the blooming situation in our garden this week. Happy and sunny Sunday!

64 thoughts on “Helteistä sunnuntaita! – Sunny Sunday!

 1. Tykkään, kun puutarhaharrastajat, jotka ovat pihojaan huolella rakentaneet, ovat valmiita avaamaan pihaporttinsa muillekin kiinnostuneille! Jaettu ilo on moninkertainen ilo!!

 2. Ei kyllä uskoisi, että nämä kuvat on otettu Suomesta, sinun puutarhasi on
  ihan kansainvälistä huipputasoa! Näitä kuvia voisi katsella loputtomiin!

 3. Voi että mitä kukkaloistoa! Ihan oon kateellinen, mutta ehkä mullakin vielä joskus… Mukavaa uutta viikkoa sulle, me lähdetään vähän reissuun ?

 4. Kyllä on kaunista ja niin paljon rilaisia kukkia! Mullekin tuttuja tarha-alpi ja kultahelokki.
  Ihana sää suosii nyt meitä, nautitaan<3

 5. Kyllä on paljon kukassa. Oma silmäsi varmaan huomaa kohdat, joissa ei kuki tai kukinta on jo ohi. Kuitenkaan oma silmä ei niitä huomaa. Huomio kiinnittyy siihen kukkivaan. Kaunista on. Mukavaa hellesunnuntaita!

 6. Komeasti kukkii keskikesän kukkijat puutarhassasi. Helokit on kyllä tän ajan ihania kukkijoita.

 7. Huh, aikamoinen kukkamaraton! Mielettömästi kukkijoita sulla kyllä on siellä. Ja Mikki siellä jo odottelee mammaa muihin puuhiin 😉

 8. You have done an enormous work in your garden Satu! And the results are more than great. Your outdoor space looks divine, how happy you must feel about it!
  Enjoy!!!
  Olympia

 9. Voi kun nuo pihalaatat ja reunukset ovat kauniita. Meillä kaipaisi piha uudistusta, kun soraa on joka puolella. Sitten on rikkaruohoja jatkuvasti. Aloittaminen vain tuntuu nihkeältä, kun muitakin remppoja on meneillään. Välillä tekisi mieli vetää asfaltti koko pihaan heikkona hetkenä, mutta eiköhän siihen jotain muuta keksitä.

 10. Ihanan näköistä. Sinun pitäisi tulla meille muutamaksi päivää antamaan konsultaatiota pihakukkien hoidosta. Nytkin yksi alkukesästä istuttamani angervo on käynyt ihan vaalenvihreäksi. Ilmeisesti jotain ravintoainetta huutaa puoleensa 🙂

 11. Jaksoin maratonin loppuun saakka eikä tehnyt heikkoakaan! Heikottaa vaan tuo ihanuus…!!

 12. Your garden looks awsome ,so much lovely flowers and al the bright colors !! Happy Sunday.
  Elisabeth

 13. You really must feel very happy, for your garden looks splendid, so many in bloom I love it. And yes, I thought I missed him this time, but he is there on last photo: Mikki.

 14. Eipähän tuo pihan ihanuus tuosta paljon parane, niin kaunista on!

 15. Ihanan näköinen puutarha. Minä taas tykkään tähtiputkesta, se sopii kuivatettavaksikin.

 16. Näitä puutarhasi kuvia voisi katsella loputtomiin. Ovat todella kaunista katsella ☺☺

 17. Kaunista! Kultahelokki on minun suosikkini, loistaa kuin kesän aurinko. Ompa kasvanut reheväksi tuo minttu tuossa polun reunalla! Minun minttuni kituu ja luulen sen olevan liian paahteisella paikalla. Onko tuossa kohdin varjoa?

 18. Kultahelokki on kaunis ja pitkään kukkiva perenna. Samaa olen minäkin miettinyt; miksi jalopähkämön kukinta lakastuu niin äkkiä? Liian kuumaako, mulla ovat auringossa.
  Mukavaa päivää puutarhavieraiden kanssa!

 19. On sinulla ihana puutarha, kauniita kukkijoita on niin paljon ilo on katsella ja nautiskella kiitos 🙂

 20. Upea kukkaloisto! Minttu on ilmeisesti samaa kuin minulla, korkeutta on yli 150 senttiä ja rehevä kuin mikä.

 21. Kukkaloisto on mitä upein. Raasitko koskaan leikata maljakkoon.

 22. I like your curve paths around the house Satu. Also the yellow flowers look very pretty. The lilies are awesome!

 23. Kaunista ja runsasta kukintaa pihallasi. Kultahelokki on minunkin mielestäni todella kaunis kukkiessaan ja sitä ei voi olla huomaamatta sen loistavan värin ansiosta. Mukavia ja rentouttavia puutarhapäiviä sinulle.

 24. Porttien avaaminen on ihan kivaa ja vierailta saa usein loistavia vinkkejä.

 25. Thank you, Olympia. I enjoy and love this warmth and sunshine.

 26. Virheistä oppii aina kummasti. Angervojen kanssa en ole ikinä ollut kovinkaan hyvä… Vasta nyt olen niitä hankkinut vuosien tauon jälkeen.

 27. On tuo mintun paikka melko aurinkoinen, mutta kastelen sitä joka ilta.

 28. Kiitos, Maatuska. Viikon verran ovat pähkämöt nyt kukkineet.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: