Surkeaa toimintaa… ja kukkia

Surkeaa toimintaa… ja kukkia

Kiitän teitä kannustuksesta ja kannatuksesta edellisen postaukseni kommenteissa. Nyt on todettava niin, että vetäydyin ko. pihavinkkikilpailusta. Juttuani ei julkaistu vielä tähän mennessä, lähes puolitoista vuorokautta sen kirjoittamisesta, joten enää ei tarvitse ko. rautakaupan sivuilla sitä julkaistakaan. Muokkasin juttuni niin, ettei sillä ole enää mitään tekemistä pihavinkkikilpailun kanssa. Mielestäni ei ole reilua, että toiset jutut on julkaistu heti ja keräävät sivuilla kannatusta ja toisia ei julkaista edes kohtuuajassa niiden kirjoittamisesta, vaan mahdolliset äänestäjät saavat käydä rautakaupan sivuilla toteamassa, ettei juttuani olekaan julkaistu. No, tulipa tehtyä kertauspostaus pihapolun rakentamisesta ja toivottavasti jutusta on tai oli hyötyä mahdollisille pihapolun rakentajille. Pahoittelen aiheuttamaani vaivaa, kun ohjasin äänestämään sivuille ja koko juttua ei edes löytynyt sivuilta, kuten piti. Toivottavasti joku muu sai äänenne. Huomenna ilmeisesti vielä pitäisi kärvistellä sateessa ja sitten on luvassa aurinkoa ja kenties jopa hellettä. En kyllä usko, ennen kuin näen ja tunnen lämmön. Kävin tänään Mikin kanssa metsäkävelyllä ja näin kaksi sellaista kasvia, joita en tunnista. Tietääkö joku teistä, mikä allaolevassa kuvassa oleva kasvi on?

Entäpä tämä toinen? Onko jokin kämmekkä?

Sormustinkukat kukkivat rankkasateista huolimatta ylväinä. Orvokit ovat myös kukkineet komeasti yllättävän kauan jatkuvista sateista huolimatta.

Puutarhapäivänä juuri orvokit ja allaolevan kuvan pisamakellot saivat vierailta huomiota.

Tämä punainen kukka on leimu, vaan mikä leimu, sen jo unohdin…

Polun varren orvokitkin sinnittelevät vielä…

Edelweiss kukkii. Jotenkin kuvittelin aina edelweissin ihan erinäköiseksi, kunnes viime kesänä löysin ja hankin sen puutarhaamme. Aika vaatimaton ilmestys.

Pioniparat ovat sinnitelleet kaatosateissa. Kestäkää,  pionit, vielä huominen, sitten aurinko paistaa!

Olisiko tämä kivirikko vai mikä nimeltään? Olen saanut sen poikasen joskus ja unohtanut tapani mukaan nimen…

Loistotädykkeet makaavat polulla tukemisesta huolimatta..

Tarhajuoru kukkii. Pinkki yksilö on näemmä kadonnut. Sininen on jyrännyt sen.

Viime kesänä hankkimani neilikka on intoutunut kukkimaan.

Mikäs kukka se siinä kellittelee? ;O)

Miksi ihmeessä mun varjoliljat ovat aivan minimalistista kokoa??? Kukkivat ensimmäisen kerran.

Kruunuvuokot ovat aloittaneet kukinnan.

Tämä jättilaukka tms. on kukkinut jo kuukauden päivät. Toivottavasti siementää ja lisääntyy. On ihana!

Ensimmäinen ihan oikea iris.

Ensimmäinen dahlia.

Pihalla on melko rehevää kaikkien suursateiden jälkeen. Saattaisi olla kukkaloistoa luvassa, jos nyt saataisiin vihdoin sitä aurinkoa ja lämpöä. Onneksi olkoon, jos jaksoit tänne asti! Tuli aikamoinen kukkapostaus ;O)

85 thoughts on “Surkeaa toimintaa… ja kukkia

 1. Oli ihana kukkapostaus, mahtavia kukkia! Mukaan lukien tuo yksi selällään köllöttelevä kukkanen ;-P
  Voi harmi pihavinkkiäsi, en seurannut tapahtumaa kun en ole ollut netissä muutamiin päiviin. Olisiko vika siinä, että ihmisiä on lomilla. Harmi!

 2. Todella upeaa ja kaunista on puutarhassasi.. ja Mikki on se veikeä ihanuus siinä kokonaisuudessa 🙂
  Harmillinen tuo pihavinkkijuttu.

 3. Huoh, ihana puutarha!!! Jokohan nyt onnistuis kommentointi, aika monesti ole yrittänyt ja ne vaan katoaa kuin tuhka tuuleen 🙁

 4. Aivan ihastuttavia kukkia ja puutarha!!! Orvokitkin jaksavat kukkia sateesta huolimatta ja jättilaukka on upea!
  Harmillinen juttu tuo pihapihavinkkihomma!
  Toivottavasti viikonloppuna saadaan aurinkoa<3

 5. Minullakin nuorimmat varjoliljat on matalia, mutta kokonaisena taimena ison multapaakun kera siirretyt on suuria kuten alkuperäisellä kasvupaikallaan. Voisiko pieni koko johtua siis nuoresta iästä? Valkoista varjoliljaa vielä haluaisin, mutta tuo pinkin kirjavakin on vaan niin kaunis.

 6. En ole vielä käynyt lukemassa vinkkejä. Harmi, kun omasi on jäänyt julkaisematta. Tuollaisen kirjoittamisessa on kuitenkin hommaa.

  Jättilaukkaa pitäisi istuttaa, kun se kukkii noin kauan. On kyllä ylihieno tuo sini-valko-lila istutusryhmä !
  Toivottavasti sielläkin jo huomenna lämpenee. Täällä tarkeni tänään jo t-paidalla, paitsi lenkillä meren rannalla tuli vilu.

 7. Samaa ihmettelin minäkin, että miten joitakin voi jo äänestää, jos kaikkia juttuja ei ole julkaistu. Todella ihmeellistä toimintaa ja toimit aivan oikein!

  Nämä kukkapostaukset on ihania!

 8. Ihana kukkapostaus! Niin monenlaista kaunista kukkivaa pihaltanne löytyy!
  Metsäkävelynne ensimmäistä kukkaa en tunnista, mutta toinen taitaa olla Isotalvikki.
  Itse kuvasin tänään pikkutalvikkia.

  Mukavaa viikonloppua, mikä toivottavasti on aurinkoinen.

 9. En tiedä tuosta jutun julkaisusta vastaavien lomailusta. Eilen sain ko. henkilöltä viestin, että rekisteröitymiseni on vastaanotettu ja neuvot lähettää juttulinkki hänelle. Näin tein ja mitään ei tapahtunut. Miksi noita kilpailuja järjestetään, jos voittoon mahdolliset bloggaajat on jo päätetty? Tai juttuja ei viitsitä edes julkaista.. Outoa toimintaa.

 10. Onpas huonoa toimintaa rautakaupalta, harmillista sinun kannaltasi kun niin upean jutun teit. Mutta kyllä on kaunis teidän piha ja ihana oli lueskella ja tutustua kasveihin, joitakin tunnistinkin ja muutama lajike löytyy omastakin pihasta. Oikein paljon aurinkoa viikonloppuunne!

 11. Täällä toinen joka unohtelee kukkiensa nimet. Onneksi kukat eivät siitä piittaa, vaan kukkivat kukin ajallaan.
  Aurinkoa päivääsi!

 12. Joo, turhaa vaivaa näin jutun kirjoittamiseen ja linkittelyyn. Mikki on ihana!

 13. Ounou. Mihinköhän sun kommentit ovat joutuneet. Nyt ainakin löysi perille.

 14. Eka vuonna nuo varjoliljat eivät kukkineet lainkaan, koska koira katkaisi ne. Nyt kukkivat eka kerran ja kukinto on ehkä 3 cm:n kokoinen, mutta varsi on korkea.

 15. Siellä on monen muunkin vinkit julkaisematta. En tiedä, ovatko jo kirjoittaneet ne. En oikein perusta tuon laatuisesta toiminnasta.

  Täällä oli hyvin vaihtelevaa tänään. Välillä lämmin, välillä satoi ja välillä tuuli kovaa.

 16. Kiitos, Jenni. Kiva, että jaksoit kukat loppuun. Tuntuu, että nyt vasta kukkasesonki alkaa ja saati sitten, jos sitä aurinkoa ja lämpöä saadaan.

 17. Voihan rähmä, pitäisi osata hoitaa asiat kunnolla ja oikeudenmukaisesti, jos tuollaisia kilpailuja järjestää!
  Hurjan paljon kaikkea kukkivaista on pihallasi, sateista huolimatta! Meillä ei ole satanut melkein ollenkaan, mutta kylmyys ja pilvisyys ovat tehokkaasti seisauttaneet kukkien kehityksen. Mun Sarah Bernhardtini eivät taida avautua ollenkaan 🙁

  Ylemmän kuvan kukkaa en nyt tunnista (ehkä sekin nimi vielä jossain vaiheessa tulee mieleen) mutta tuo alempi on nimeltään talvikki (Pyrola), itse olen joskus siirtänyt sitä tien varrelta perennapenkkiin ja hyvin tuntuu viihtyvän siinäkin.
  Ja se yksi kukka on isorikko, jos haluat laittaa nimen itsellesi muistiin 😉
  Se punainen lienee nimeltään leimurakkaus….
  Ihanin on kuitenkin tuo kellistynyt kukkanen ♥

 18. Tuota ekaa metsäkasvia en ole ikinä ennen nähnyt. Erikoinen. Jep, toivotaan sitä aurinkoa!

 19. Niinpä. Pääasia, että kukkivat. Vielä yleensä jotenkin muistan ne varsinaiset nimet, mutta lajikkeet – ei mitään hajua. Laitan aina taimikyltin kasvin juurelle, kun istutan sen, mutta tuuli tai koira vievät ne laput ennemmin tai myöhemmin.

 20. Jep, Sirpa sanoi myös tuota kukkaa talvikiksi. Kiitos teille nimivalistuksesta. Tuota ensimmäistä metsäkukkaa en ole ikinä ennen nähnyt. Juu, leimurakkaus sen leimun nimi oli. Varta vasten katsoin lapusta nimen eilen ja enää en muistanut kuin leimu…

  Ok, isorikko. No, aika suuri se kyllä onkin! Jep, Mikki on lutuinen kamu!

 21. Heippa! Minä olet pihavinkeissä mukana ja ilmeisesti onnistuin lähettämään juttuni oikeaan saumaan, sillä se julkaistiin joitakin tunteja myöhemmin. Toki sitä ennen oli jo julkaistu muita postauksia, jotka olivat ehtineet olla sivustolla joitakin päiviä. Jutun julkaisemisen jälkeen tiedustelin, voisiko "esittelykuvani" (muoviputki) vaihtaa, se kun ei ole kovinkaan lukemaan houkuttelevan näköinen:D Sait ohjeistuksen asiaan, mutta mitään ei ole tapahtunut. Kävi mielessä, että onko asiaa hoitava ihminen sairastunut tms., koska kaikki tuntuu nyt junnaavan siellä paikallaan..?

  Itse sain jo kivoja vinkkejä muiden kirjoituksista ja kovasti olen odottanut, milloin pääsen lukemaan kaikki. Hienon polkupostauksesti kävin tosin lukemassa jo tuoreeltaan, siinä näet oli meille kovin ajankohtaista asiaa:)

 22. Kukkapostaukset ovat aina mahtavia!! Talvikki tuo kellomainen ..veikkaisin että on kellotalvikki.
  Mutta tuo vaalea luonnonkukka..jokin kynsimö tulee mieleen,ei kuitenkaan ole..hih
  Paljon on kaunista puutarhassa.

 23. Ei tuollaisen kilpailun pitäisi olla yhden henkilön varassa, vallankin kun kyseessä näytti olevan oikein mainostoimisto, joka tuota kisaa järjestää.

  Minusta tuollainen toiminta on toisten ihmisten ajanhaaskausta ja vähän ylimielistä. Tympäännyin todella koko touhuun. Luin facessa vinkkisi ja ne olivat kivoja ja niitä oli monta!

  Samaa sitä vinkkisi kuvaa minäkin vähän ihmettelin, sillä sulla on niin kaunis puutarha, että olisi varmaan "myyvempikin" kuva löytynyt. Mun sitä kansikuvaa ei koskaan edes julkaistu, vaikka lähetin sen siinä rekisteröitymisen yhteydessä, kuten pitikin. Vaikuttaa vähän amatöörien touhulta koko nettikisa…, siis kisan nettivastaavan puolelta.

 24. Ensimmäinen kyselemäsi kasvi lienee albino lehtoneidonvaippa. Itse en ole sellaista koskaan nähnyt mutta juuri hiljattain joku kyseli samaa ja bongasin vastauksen… oliko kalkkitehtaan lähellä? 🙂

  Minäkin olen hoksannut talvikit vasta tänä vuonna, kotipihasta löytyi nuokkutalvikki ja isotalvikki, metsästä läheltä isotalvikkeja ja tähtitalvikkeja.

 25. Kukkiahan ei voi olla liikaa. Omituinen kilpailu, mutta saatiin kuitenkin hieno polunteko-ohje. Tuo ensimmäinen outo kasvi on tosi outo, en ole koskaan nähnyt tuollaista. Näyttää kuin siinä ei olisi lainkaan lehtivihreää. Alien 🙂

 26. Ihan samaa mieltä! Kun ensin katsoin, että kyseessä on mainostoimisto, ajattelin homman hoituvan kovinkin tehokkaasti. Ei minunkaan rekisteröitymisen yhteydessä lähettämääni kuvaa koskaan julkaistu. Muoviputkella siis mennään!

  No, vinkit tuli postattua puolin ja toisin, ja niistä on toivottavasti iloa monelle. Ei taida olla puutarhaihmisiä tuo mainostoimiston kaveri, kun ei tiedä miten intohimoisesti me puutarhoihimme suhtaudumme!:D

 27. Ihana kukkameri teidän pihalla. Kiva nähdä erilaisia kasveja kuin mitä omasta pihasta löytyy. Tuo puutarha assari on kyllä niin lutunen 🙂

 28. No olipa tosi huonosti tehty kilpailu, harmi tosiaan siun puolesta.

  Mutta ilman kilpailujakin siun puutarha,upeine polkuineen on se ykkös puutarha.

 29. Moi!
  Mää kävinkin useampaan otteeseen kurkkaamassa ko sivuja, mutta totta tosiaan, muutamia juttuja näytti olevan tarjolla ja lopuista näkyikin vain nimi! Kävin sen verran monta kertaa kurkkaamassa, että firman nimi jäikin niin hyvin mieleen ja muistan tästä edespäin, ettei siellä kannata asioida. vaikka kilpailua hoitaakin "ulkopuolinen"antaa se kyllä kaupan toiminnasta aika huonon kuvan.
  Mutta enivei, juttusi oli huippu ja pihasi on henkeäsalpaavan kaunis ja kiva kun jaksat jakaa tämän kaiken meidän kanssamme <3 Ja tuo MIKKI!! Kiitos MIKKI-kuvasta, nyt sujuu perjantaikin takuuvarmasti suupielet korvissa 😀 Mukavaa päivää Satu <3

 30. Kiitos tunnistuksista, Taina. Tuota vaaleaa erikoisuutta en ole ennen nähnyt.

 31. Toivottavasti vaihtavat tuon muoviputken :O) Ei pitäisi tuollaisten toimistojen ryhtyä tekemisiin puutarhaihmisten kanssa…

 32. Kiitos, Kosotäti. Tulipa nyt kirjoitettua poluntekovinkit oikein perusteellisesti.

 33. Kiitos, Pia. Mikki on kohtuullisen veikeä ja rento kaveri… ;O) Mukavaa perjantaita!

 34. Jaksoin jaksoin! 🙂 Kauniita kukkasia. Kukkasista kaunein on juurikin kellittelevä Mikki! 😉

 35. Kyllähän kukkapostauksia jaksaa lukea;)
  Teillä näyttää kyllä tosi rehevältä, meilläkin päivän sade teki puutarhalle hyvää.

 36. No voi harmitus. Ohjeesi polun tekoon ei kuitenkaan mennyt hukkaan ja moni saa siitä varmaan apua polunperustamiseen. Kauniisti ja runsaasti kukkii pihallasi sateista huolimatta ja nyt vain odotellaan aurinkoa ja lämpöä. Tuo valkokukkainen kivikkokasvi on isorikko ( Saxifraga hostii) ja muihin kyselemiisi kasveihin saitkin jo vastauksen. Tiedätkö muuten, että orvokit voi leikata lyhyiksi siinä vaiheessa, kun versot venyvät, kukinta laantuu ja se käyttää energiaansa kukkimisen sijasta siementen kehittämiseen. Muutaman viikon sisällä kukinta uusiintuu ja orvokki ehtii vielä tehdä uudetkin siemenet seuraavaa kesää varten. Hyvää ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua sinule.

 37. Kiva, että jaksoit! Meillä on ollut muutaman viikon sade…

 38. Jep, osan orvokeista ajattelin napsaista tulevana viikonloppuna lyhyiksi. Toivotaan sitä aurinkoa!

 39. Upea on puutarhasi kyllä <3 Harmi ettei kilpailujuttu onnistunut 🙁
  Lämmintä viikonloppua! 🙂

 40. Ihania kukkia!
  Vaan tuo kellivä kukka oli silti aivan ehdottomasti ihanin 🙂

 41. Mahtava on puutarhasi ja dahliat sulattaa ainakin minun sydämen, tosin taitavat tänä kesänä jäädä aika pieniksi, vaikka kuinka rakkautta ja substralia antais 😉

 42. Lovely peony, tradescantia, viola, bluebells Satu! Although this summer is cold your flowers bloom very nice.

 43. Minulta jää laputtamatta, kun en tykkää niistä kaupanlapuista =)
  Miten olis pihakartta? Mutta kuka sen päivittää, kun pitää siirrellä ja jakaa taimia?

 44. Harmi juttu, mutta postauksesi oli joka tapauksessa hieno! Puutarha näyttää upealta, ja suloinen on sen karvainen kukka:) Riku ilahtuisi taatusti Mikistä kaverina:)

 45. Onhan hurjan hienoja kukkia siellä. Ja niin upeat pihan rakentelut, jotta oisit saanut voittaa kisassa. En ole kerennyt katella paljoa nettiä ollenkaan, eilen illallakin oli hurjat ukkoset.
  Jo saisi alkaa lämmetä ilma ja loppua tuo jatkuva vesisatelu 🙂

 46. Voi tuota sinun kukkaloistoa, niin upean näköistä. Mukavata viikonloppua täältä sateen keskeltä.

 47. Your flowers are blooming in abundance, so beautiful and I see Mikki has fun too.

 48. Nettikilpailut on usein tuollaisia, järjestäjällä on vaan oma lehmä ojassa. Osallistuin joku kerta valokuvakilpailuun, ja enpä osallistu enää… Alppitähti on kuivahkon soraisen/hiekkaisen paikan kivikkokasvi, jos sinulla on liian hyvä maa sille ? Tulee kuivassa hopeaiseksi ja karvaisemmaksi. Loistotädykkeen sininen on vertaansa vailla, mutta just tuo on sen huono puoli, lakoaa. Istuta muiden taakse, niin että saa tukea ja voit vaikka leikata kukinna jälkeen matalemmaksi. Niin ja vielä, leviää siementämällä melkein riesaksi asti, jos ei leikata kukkavarsia. Hyvää heinäkuuta, lämpimät vihdoin tulossa !

 49. Sinun pihasi on paras ilman kilpailuakin! Voit olla ylpeä siitä ja nyt unohdat tuollaisen jutun, vaikka ymmärrän että se harmittaa. Olette ahkeroineet kovasti pihanne eteen ja etenkin Mikki! Hänen roolinsa on ollut varmasti hyvin vaikuttava. 🙂
  Tsemppiä elämään ja mukavaa viikonloppua!

 50. thanks for sharing the all the beauty in your garden Satu.
  Have a great weekend.

 51. Tu jardín es maravilloso, tan lleno de flores y con un gusto excelente, has hecho un buen trabajo en él!!
  Buen fin de semana!

 52. Ihanat kukat sinulla on, viis kaikenmaailman kilpailuista!
  Mutta ne kasvin tunnistukset… Ensimmäisestä tuli heti mieleeni mäntykukka 'Monotropa hypopitus', mutta sillä on kyllä selkeä kukkaterttu! Mutta juuri noin väritön! Ei voi olla kyllä se.
  Mutta toinen on melko varmasti Talvikki ja luulisin isotalvikki 'Pyrola rotundifolia'.

 53. No aika epäreilua kohtelua, kyllä kaikkien jutut pitää julkaista, kun kerran kisasta on kysymys!
  Sulla oli kysymyksiä vaikka kuinka ja vastauksia olet saanut niin monta etten millään jaksanut lukea kaikkia, joten vastasiko joku varjolilja kysymykseen, en tiedä. Minulla oli myös vain muutama kukka kun aloittivat kukkimisen, joka vuosi tulee kukkia lisää. Odota vaan maltilla 🙂

 54. No pöh moiselle toiminnalle! Onko rautakaupan ainoa nettitaitoinen ollut sairaslomalla vai mikä mättää. Mutta ei sinun postauksesi hukkaan mene! :-)) Kaunista on puutarhassanne ja Mikkikin näköjään nauttii olostaan täysin siemauksin 😀

  Hyvää alkavaa viikkoa!

 55. Vielähän noilla daalioilla on aikaa komistua. Toivotaan niin ainakin.

 56. Thank you, Janneke. I've been waiting for sunshine and warmth and finally, we have it!

 57. Varmaan on liian hyvä maas tuolla alppitähdellä… Mukavaa heinäkuuta!

 58. Ok. Kiitos, Susanna. En ole ikinä kuullutkaan mäntykukasta…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: