Kiireinen lomaviikko takana – A busy holiday week

Kiireinen lomaviikko takana – A busy holiday week

Eilen oli puutarhakesämme kohokohta, jota varten työskentelimme koko viikon puutarhassa pitkiä päiviä. Tänään onkin sitten lepäilty ja keräilty voimia… Mikä se kohokohta oli? Sitäpä en vielä paljasta! Sikäli ajoitus huipennukselle oli huono, että paras kukinta puutarhassamme on jo auttamatta ohi. Kaiken lisäksi eilen oli lähes myrskytuuli ja siistiksi haravoimamme piha täyttyi keltaisista lehdistä ja pudonneista omenanraakileista. Tyypillistä! Kohta loma on ohi. Enää viikko jäljellä ja koulu kutsuu jälleen. Koska on rehkitty paljon, päätin tehdä lepopaikan. Tässäpä kuva siitä: We’ve had a busy gardening week. We’ve done long days gardening, because the highlight of our gardening season was yesterday. What was the highlight? Well, I don’t tell it – yet.  Only one more week holidays left and I’ll be teaching again. Because we’ve been working hard in the garden, I decided to make a place to have some rest. Here’s a picture of it:

Ensi kesänä rakennamme puutarhapolun johtamaan tähän lepopaikkaan ja teemme lepopaikalle kivituhkasta alustan polun lisäksi. Lepopaikan ympäröin joillain ihanilla kukilla – ehkä ruusupensailla. Polun varrelle yhdistän aiempia kukkaistuksia isommiksi kokonaisuuksiksi. Tällainen on ainakin suunnitelma päässäni tällä hetkellä. Jonnekin puutarhaan haluan myös riippumaton. Next summer, we’ll build a new garden path which leads here (above). I’ll plant some beautiful flowers to surround this place and I’ll make our existing flower beds bigger beside the path.

Tässä polkunäkymiä tältä päivältä. Daaliat ovat aloittaneet kukintansa, sormustinkukat jo hiipuvat, salkoruusut kukkivat. Here’s a view of the garden path today. 

Jotenkin olo on tyhjä, sillä paras puutarhakausi meidän puutarhassamme on jo auttamatta ohi. Jatkossa aion panostaa enemmän elokuun kukkijoihin. Somehow, I feel empty, because the best flower season in our garden is over. In future, I’ll focus on buying and growing some later bloomers, flowers that bloom in August.

Siemenistä kasvattamani alppipiikkiputki kukkii nyt ensimmäistä kertaa. My seedling above is blooming for the first time.

Tämä lila/pinkki väriminttu oli yllätys. En tiennyt, että puutarhassamme on sellainen! This purple Monarda was a surprise. I didn’t know that we have a purple one! 

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua! – Happy weekend!

46 thoughts on “Kiireinen lomaviikko takana – A busy holiday week

 1. Huh mitä kukkaloistoa! Tosi ilo silmille 🙂 Minä olen onnellinen muutamastakin kukkivasta omassa puutarhassa 🙂

 2. You have been working very hard in your garden, it looks beautiful nice and tidy. Love the big patch of Oenothera in your header and the Campanulas are great too. I am curious to the highlight of your garden yesterday, but we will know soon.
  Have a nice weekend!
  Janneke

 3. Oi, miten on kaunista!! Pihakuviasi on aina kiva katsella.

  Mukavaa viikonloppua sinullekin!

 4. Huikean kaunista kukkaloistoa!
  Kiitos ja mukavaa viikonloppua myös Sinulle ☺

 5. Kyllähän sinulla siellä kukkii vielä vaikka mitä. Toista on täällä ja jopa kesäkukatkin ovat tosi huonon näköisiä. Sama juttu minulla, että pitääpä hankkia joitain myöhäisempiäkin kukkijoita.

 6. Joku onnistuu salkoruusun kanssa, minä en tänäkään vuonna. Taisi olla jo kolmas yritys 😀

 7. No onhan siellä kukassa vaikka ja mitä! Mikä tuo tapahtuma sitten olikaan, niin upealtahan tuo puutarhasi näyttää, niinkuin aina.

 8. Mukavaa viikonloppua sinullekin!
  Riippumatto tulee varmasti tarpeeseen, kunhan maltat myös rentoutua siinä 🙂

 9. No sinullahan kukkii siellä vielä vaikka mitä! Tosin elokuuta on vielä aika pitkästi jäljellä… 😉
  Tuon huipennuksen on pakko olla joko tv- tai lehtijuttu. Jäädään kuulolle.

 10. Lehteen vai telkkariin? ;o)
  Upea loisto edelleen, turhaan väheksyt! Niin kaunista, niin runsasta!

 11. Ohi??? Kaikki näyttää niin upealta. Sinun puutarhassasi riippumatto taitaisi olla vain koriste 🙂 tai ehkä lapset ehtivät joskus lojua siinä. Jännittävää nähdä kohokohdan tuloksia.

 12. Ostin nuo salkoruusut keväällä netin kautta. Olivat minitaimia.

 13. No, kukkii vielä jotakin, mutta se paras hetki on jo ohi. Ai, että suututti, kun myrskytuuli kaatoi päivävarjon, pudotti pihan raakileita ja keltaisia lehtiä täyteen. Näytti kuin ei koskaan olisi haravoitu, vaikka olin haravoinut koko pihan edellisenä iltana ja aamulla.

 14. Mie en sano mittää ;O). Kukkii toki vielä, mutta paras aika on jo ohi.

 15. Saattaisin joskus hyvän aterian jälkeen ottaa päiväunet..

 16. Oi miten upeaa! Kaikki näyttää kovin kauniilta, mutta voithan vielä hankkia astereita, syysleimuja ja syysvuokkoja, niiden kukinnan alkua on kiva odotella tähän aikaan. Meillä päin vain peurat syövät lähes kaiken syksyllä kukkivan, mutta usein jotakin säästyy ihasteltavaksi.
  Olisikohan puutarhanne jossakin mediassa esillä tulevan vuoden aikana 😉 Villi arvaus!

 17. Looking forward to hearing about the highlight in your garden yesterday, but what a riot of colours you have in the garden, you really do have a green thumb the way everything flourishes so well.

 18. Kiitos, Saila. Syysvuokkoja mulla on pari, mutta eivät kuki vielä. Muutama syysleimu on nyt auennut, mutta eivät kaikki vielä. Syyshohdekukista ainakin haaveilen…

 19. Thank you, Rosemary. There are still quite many blooming flowers, but the best time in our garden is already over.

 20. We would love to visit your garden and then sit to rest. The beauty could be illustrated in a magazine!
  love
  tweedles

 21. Upealta näyttää ja niin paljon on kasveja kukassa.

  minulla on puutarhassa kukkien painotus jotenkin mennyt kevääseen, niinpä heinä- elokuussa ei paljon kukkia ole, vain vihreitä puskia. Väriminttu ja hortensia lähes ainoita kuikkijoita.

 22. Kyllä nuo polut luo puutarhaan sellaista yllätyksellisyyttä ja erilaisuutta. Tuollaset selkeät polut miullakin oli 10 v.sitten kun ne tehtiin, nyt on hyvä jos niitä enää löytää kun kaikki kasvit kasvaa nii mahtavasti.
  Alppipiikkiputki on mahtava.

 23. Onhan vielä vaikka kuinka paljon kukkia ja kaunista! Minulla myöskin haaveissa riippumatto ensi kesälle. Pitää perehtyä tarjontaan, että löytää sellaisen tukevarunkoisen.

 24. Rentoutumispaikat ovatkin todella tärkeitä, ympäri puutarhaa, jotta voi kulkea auringon tai varjon mukaan;) Ja riippumattoa suosittelen lämpimästi, siinä voi ottaa päiväunet tai katsoa vaikka elokuvan!
  Ja ihan mukavasti teillä näyttää vielä kukkivan!

 25. Noita puutarhakuvia jaksaa ihailla aina vaan ja uudestaan. Mukavaa alkanutta viikkoa

 26. Upeaa kukkaloistoa! Kyllä teillä on kaunista, ja nuo polut tuovat "sitä jotain" puutarhaan. Näitä kuvia katselee niin mielellään sitten talvipimeälläkin:)

 27. Meillä on paras kukinta-aika heinäkuussa. Tuntuu, että nyt on jo kaikki hiipunut.

 28. Minunkin pitää tänä syksynä tehdä muutoksia viime kesän polun varren istutuksissa.

 29. Joo, tukeva pitää olla, ettei kyydistä keikahda :O)

 30. Kiitos, Konnadonna. Kohtahan se pimeys taas alkaa…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: