Nyt se alkoi taas! – I’m hopeless!

Nyt se alkoi taas! – I’m hopeless!

No, mikä? Se, että pää tursuaa ideoita puutarhan suhteen! Olenko ihan toivoton tapaus? No, olen! Kaikki on eilen ilmestyneen Kotipuutarha-lehden syytä. Sain sieltä yhden idean (ks. aiempi postaus) ja yksi ajatus yhtyi toiseen jo jonkin aikaa päässä muhineeseen ajatukseen. Ja kun pehmittelin miestä yhdelle ajatukselle ja jouduin perustelemaan ideaani, syttyi samalla isompi kokonaisajatus. Heh, heh. Ei tästä taida saada tolkkua. I have some new garden dreams for next summer.. I’d love to have a vine alley.. (like a long pergola) I’ve got new readers, so I show our garden as well.

Tässä, kun esittelen ideaani, teen samalla puutarhaesittelyn uusille lukijoilleni. Tervetuloa kukkahörhön hörinöihin! Viime syksynä rakensimme takapihalle tämän muotopuutarhaa muistuttavan polkusysteemin. Edellisessä postauksessa hehkutin haluavani sellaisen köynnöskatoksen kattamaan jotain osaa polusta. Katos ei passaa tähän pääpolkuun, sillä tähän on tarkoitus tulla romanttiset ruusukaaret. Äsken jouduin miehelleni perustelemaan paikkaa sille köynnöskujalle ja lamppuni syttyi kuin syttyikin!

Tähän se ei käy. Lumet putoavat talvella katolta ja köynnöskatos saattaisi kärsiä.

Ei käy tähänkään, sillä katos ja köynnökset peittäisivät näkymän puutarhaan olohuoneen ikkunasta.

Ei käy köynnöskatos tähän etupihallekaan…

Ei käy katos tännekään. Taas tulisivat lumet katolta ja tuossa on nuo pyykkinarutkin.

Ei sovi köynnöskatos tähänkään, sillä lipputanko peittyisi.

Tässä peittyisi kasvihuone…

Mutta tähän se sopisi! Köynnöskatos liljojen keskellä ja johdattaisi kasvimaalle. Ei huono? Ja aiemmin päässäni muhinut ajatus kasvimaan ympäröimisellä pilareilla ja niitä yhdistävillä yläparruilla, joita kiemurtelee köynnös.. Nämä ideat voisi yhdistää. My plan is to have a vine alley here above. Like a long wooden pergola.. And I’d like to have some pillars surrounding this veggie plot (below). And those pillars would be united with a top bar and some vines would grow there…

Heh, ja loppukevennys… Kukkanaisen kasvimaakin näyttää enemmän kukkapenkiltä kuin hyötykasvimaalta. Mistähän johtunee? ;O) Varmaan rakkaudesta kaikkeen kauniiseen ts. kukkiin! Our veggie plot looks more like a flower bed – for some reason.. ;O)

Mukavaa loppiaista! Kevättä kohti mennään! Oujeee! –Thank you for stopping by! 

71 thoughts on “Nyt se alkoi taas! – I’m hopeless!

 1. Ihanat hörinät, hörise ihmeessä lisää!
  Kuulostaa siltä, että siellä on ollut varsinainen aivoriihi, mahtavin lopputuloksin. Yhtenäinen köynnöskäytävä ja kasvimaan reunusaitasysteemi kuulostaa oikein hyvältä!

 2. Ihania pohdintoja ja kiva puutarhan esittely 🙂 Huikea kukkaloisto odottaa taas kesällä! Suunnitelma kuulostaa hyvältä, tulee varmasti näyttävä kokonaisuus.

 3. Sama juttu. Joulusta kun selvitään, niin jo pitää tehdä suunnitelmia seuraavalle kesälle. Pinterest lukemattomin ideoineen on minun inspiraation lähteeni tällä hetkellä. Puutarhakirjoja ja lehtiä en uskalla vielä edes avata. Sun puutarha on kyllä uskomaton ja sieltä kyllä minäkin napsin ideoita.

 4. Upea ja perusteltu suunnitelma, lopputulos varmaan upea. Miehet tarvitsevat perusteluja ja tarkennuksia ja pehmityksiä. Pohdintasi kuullostavat melko tutuilta 🙂

 5. Sukankutojilla tämä "tauti" on neuloosi.
  Mikähän se voisi olla teillä joita puutarhakärpänen on puraissut 😀
  Oikein mukava näitä suunnitelmia on katsella, ja kauniita pihoja, itsellä vaan se suunnittelu loppui kun pieni japanilaishenkinen puutarha tuli valmiiksi, saatan kyllä vähän kiviä siirrellä 🙂 Luovuin jopa monista vuosikerroista puutarhalehtiä.

 6. Samat juttu tällä hörhöllä, en ihan vielä loppuun saakka lukenut kyseistä lehteä, mutta kovasti jo mielenkiinto heräsi esimerkki-istutusten kautta. Purppuranpunaista ja limen vihreää.

 7. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Minä laitoin Kotipuutarhan tilaukseen, voin lopettaa kirjastossa lukemisen ensi kuussa. Uusin täytyykin lukaista huomenna kun käyn kirjastossa. Tuli muuten ihan mieletön ikävä kesää noista kuvista!

 8. Ei huono, sanoi Jorma Uotinenkin, jep jep : D Tässä on Satu se paha vika et kun sinä innostut niin se innostus tarttuu : D mutta sehän on vain hyvä asia, todellakin ja hyvin suunniteltu on melkein puoliksi tehty, näin on tainnut joku viisas joskus sanoa.
  Kasvimaa oli meilläkin enimmäisinä vuosina hyötykasveilla, mutta viime kesänä jo sukulaiset ihmetteli, et miten kaikki minun juurekset noin kukkaa pukkaa : P tiedä häntä missä vika? :)))

  Nyt vaan sitten odotellaan lumien sulamista ja Sadun projektin etenemistä, jeeeee <3
  P.S. toivottomia löytyy siis muitakin <3

 9. Ihania suunnitelmia! Oletko tutustunut Kaarron pariskunnan ruusuiseen pihaan? Vilaisehan heidän blogiaan, siellä on käytetty paljon kaarikujanteita ja lopputulos on huikea!

 10. Täydellisen kaunista.. silmä lepää näissä kuvissa:)

 11. Kiitos puutarhaesittelystä. Sinun puutarhaasi on aina niin ilo katsella. Minä ajattelin toteuttaa tuon köynnöspolun alppiruusupuistooni, vaikka sen toteuttamiseen voi mennä vielä useampi vuosi.

 12. Ei kannat mennä Kaartoje sivuille….menee täysin unet!
  Suunnitelmat täälläki muhii. Hortonoomit odottelee niin kevättä!

 13. Your translation button is not working at the time, so I couldn't read all your sweet words. Is this your garden, it is gorgeous! It's so green and groomed and lovely with all the different flowers. I'm so glad that I saw this today because I wanted to plant some flowers this spring at my new home, and you have many great ideas. I really like the walkway that's made with stone. And the statue is lovely. I bet it's so nice to just sit out there and relax in your garden.

  Happy days to you in the new year.

  ~Sheri

 14. Niin ihana ja kaunis puutarha! Kevät ja kesä saisi kyllä jo tulla.

 15. Ονειρεμένες φωτογραφίες !

  …σαν παραμύθι

  Φιλιά και

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 16. Hyvä ajatus köynnöskatoksen paikasta! Eikö olekin ihanaa jo pelkkä suunnittelukin. Minäkin kävin piirtelemässä eilen vähän viivoja lumeen ja suunnitelmat alkoivat muhimaan….

 17. Jeeees kevät! 😉 Suunnittelu lyhentää talvea ja odotusta.

 18. What a great garden you have Satu. I wish I had that space. But we can't have it all.
  Have a fantastic gardenyear.

 19. Kauniita kuvia taas kerran! Kyllä sitä aina jotakin uutta puutarhaan mahtuu, kun tarkkaan miettii. Minulla on alkanut samanlainen suunnittteluvaihe. Kaikenlaista ideaa tuppaa päänuppiin, toteutus onkin sitten jo eri asia 🙂

 20. Tuohonhan se sopii justiinsa.
  Oli taas mukava katsella kuvia ihanasta puutarhastasi.

 21. Wau, mikä puutarha! Jäin heti lukijaksi, sillä tämä blogi taitaa toimia oman pahasti keskeneräisen puutarhamme inspiraation lähteenä:)
  satutalo.blogspot.com

 22. Hi! I`ve just found your blog and I am already in love with your garden! You are doing such a god job, your garden in amazing!
  Hugs from Serbia!

 23. Voi että, pihasi on kyllä niin kaunis! Kiva nähdä, miten tänä kesänä projektit etenee joka suunnalla… Kun nyt ensin päästäisiin vähän lähemmäksi kesää 😀

 24. On se ihana että on suunnitelmia! Hyvälle kuulostaa ja uskon että myös näyttää! Mutta nyt täytyy tsekata mikä tuo Kaarron puutarha oikein on…

 25. Toivotaan. Mies näytti illemmalla jo vihreää valoa!

 26. Jep, jep. Mulla ovat japaninverivaahtera ja joku limenvärinen angervo vierekkäin. Ihan tuon lehden oppien mukaan! Oujee..

 27. Mulla on ollut ikävä kesää jo elokuun lopusta alkaen. Elokuu on jo luopumista…

 28. Hyvä, etten ole yksin! En oikein jaksaisi odottaa lumien sulamista…

 29. Kuulostaa hyvältä. Mun paha puoli on se, että kaikki tässä mulle ja heti nyt -luonne. Tulee aina sikakalliiksi – ts. kesällä kaikki rahat menevät kukkiin, multaan, soraan yms. ja kroppa saa enemmän kuin tarpeeksi hyötyliikuntaa. Ja hyötyliikuntaa saakin koko perhe. Viime kesänä tuo luomiskausi kesti huhtikuulta syyskuun loppuun. Uusi ennätys!

 30. Yes, it's our garden. I can tell you that I sit there very seldom. We have many places where to sit, but I love to work in the garden. I'm a restless soul..

 31. Jep. Olen ihan liekeissä taas! Minä kun luulin jo rauhoittuneeni viime kesän jälkeen..

 32. Tuo Kaarron puutarha on vaarallinen paikka! Mie sekosin!

 33. Kaunis tuo teidän piha 🙂 minulla ei oikein ole kukan hoito/kasvatus taitoja joten pihalla vain nurmikkoa, mutta näitä kuvia katsellessa itsellekin iski inspis josko kuitenkin minäkin jotain kasvattelua kokeilisin 🙂

 34. Oi nuo sinun polut ovat niin ihania, että joskus on ihan pakko tehdä itsellekin tuollaisia polkuja. Välillä olen päättänyt, että haluan sellaisia hyötypuutarhaan ja välillä taas haluan säilyttää siellä ihan kuorikatetut polut ja tehdä kauniit polut muualle. Sitten kun mieli ei koko ajan enää muutu, lähden toteuttamaan. 🙂

 35. Kiitos puutarhaesittelystä! Ihanaa tämän loskasta pääkalloliukkaaksi muuttuneen talven keskellä katsella kesäkuvia 🙂 Ihana puutarha ja ihania suunnitelmia sinulla 🙂

 36. Mikä mahtava kukkatulva teidän pihalla onkaan! Ja ei, pihan suhteen ei voi olla liikaa ideoita tai ei niitä ainakaan liian aikaisin voi alkaa pohtimaan 🙂

 37. Suunnitelmasi kuulostaa ihanalta, ja paikka sopii siihen mainiosti! Köynnösten verhoilemaa pergolakujaa pitkin kasvimaalle kuulostaa unelmalle!

 38. Voi että minä kuolaan, ihana piha! Suunnitelma kuulostaa hyvälle 🙂

 39. Pakkasta -20, onpa kivaa katsella kauniita, kesäisiä puutarhakuvia. Upea on pihasi jo nyt.
  Työtäkin varmaan kesäisin paljon. Tiedän tunteen, kun joku asia vie, vie se kokonaan 🙂
  Siinä kevättä odotellessä on kivaa suunnitella tulevaa.

 40. Aivan ihastuttava tuo teidän puutarhanne! Mutta kait sitä aina voi uudistaakin. Suunnitelma on hyvä. Ahkeria olette!

 41. Kannattaa kokeilla. Itsestä voi löytyä uusia ulottuvuuksia!

 42. Minulla on sama mielikuva. Ja eiku toteuttamaan, jahka lumi sulaa..

 43. Kiitos, Mari. Vielä on hommaa, mutta puutarhahan ei ole koskaan valmis…

 44. Ei nyt enää varsinaisesti uudisteta – ainakaan pahemmin. Pientä täydennystä ;O)

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: