Kylvöjä – Seedlings

Kylvöjä – Seedlings

En jaksanut kylvää rairuohoa tai ohraa pääsiäiseksi. Miksikö? No, koska talo on täynnä kylvöksiä muutenkin. Kerroinkin teille aimmissa postauksissani käyväni Kevätmessuilla blogiyhteistyökumppanini www.puutarhasielamaan.fi-messuosastolla. Mukaani sain sieltä kokeiltaviksi JiffyEasy-kasvualustoja ja valtavan määrän erilaisia ihania siemeniä. Esittelen niitä teille tässä postauksessa. Olen tehnyt ekat kylvöni jo helmikuussa. Eilen seisoin neljä tuntia keittiössä koulimassa ja kylvämässä. Jälleen kerran multa loppui kesken. Kaksi säkillistä sitä meni taas. Tänään on ostettava lisää.

Multapulaan helpotusta toivat tosi kätevät JiffyEasy-kasvualustat. Kennoissa on turvenapit. Kennon pohjalle lisätään vettä ja napit turpoavat. Napin keskelle siemen ja kennon kansi kiinni. Voila! Onpa siistiä. Ja kennot mahtuvat hyvin ikkunalle, koska ovat kapeita.

Tällaisia kennoja hankin ehdottamasti ensi keväänä lisää. Tykkään! Ei tarvitse hiki päässä kantaa multaa ja jatkossa kouliminenkin on siistiä ja helppoa. Ennen kaikkea taimen juuret eivät vahingoitu, kun siirtää vain turvenapin sisältöineen suurempiin multiin.

Minulla on kokeilussa näitä turvenappikennoja kahdenlaisina. Toisessa JiffyEasy 12 -kasvualustassa on 12 turvenappia ja JiffyEasy1 -kasvualustassa on yksi iso turvenappi. Tuo yksi iso nappi turpoaa ja leviää astian täyttäväksi, kun lisäät neljä desiä vettä. Molemmat ovat käteviä, mutta erityisesti tykästyin tuohon JiffyEasy12 -kasvualustaan.

Näitä siemeniä en kylvänyt vielä, vaan kylvän ne sitten suoraan kasvimaalle ilmojen lämmettyä. Erityisesti minua jännittää palmu- ja lehtikaalin kylvö. Yhtenä keväänä esikasvatin ruusukaalista lähtien kaikkia ihania kaalia ja auta armias, ne kaikki syötiin reille jo pieninä taimina ulkosalla. Jokin koiso kävi niitten poloisten kimppuun. Sain totaalihepulin ja revin kaikki kaalit kasvimaalta pois ja ilman satoa jäimme.

Tänä keväänä pitää suojata taimet jollain harsolla tms. Joskus kun saisin mieheni tekemään pariin kasvilavaan kennokannet…

Näistä osan kylvin, osan suorakylvän. Huomaattekos, miten paljon ”Kukkanaisella” on hyötykasvin siemeniä? Hmm.. Mies on onnellinen…

Mutta huomatkaa! Töttöröö! Valkoisia idänunikon siemeniä. Iik! En ole koskaan ennen nähnyt. Mulla on tuota unikkoa punaisena, vaaleanpunaisena ja oranssina ja nyt VALKOISENA. Yritän myös kasvattaa vaaleanpunaista maitokelloa. Sinisenäkin yritän…

Tuon valkoisen idänunikon lajike on Royal Wedding, kuninkaalliset häät. Toivottavasti kukkaloistosta tulee kuninkaallinen!

Jos hyvin käy, ensi kesänä meillä syödään tomaattia jos jonkinlaista. Päärynätomaattia,…

sydämenmuotoisia tomaatteja,

paprikatomaatteja, kirsikkatomaatteja, pihvitomaatteja jne. Nam!

Taimia lannoittelen, jahka ohittavat sirkkalehtivaiheen, Bayer Gardenin Natria-verijauholla. Se on täysin luomua.

Nuo ylläkertomani olivat siis uusia kylvöjä, jotka tein eilen ja osa jäi vielä tekemättä mullan loppumisen vuoksi. Tässä jo aiemmin kylvettyjä. Mies joutui eilen rakentamaan väliaikaisen taimipöydän, koska paikat taimille loppuivat. Pitänee kohta alkaa lämmittää kasvaria ja siirtää taimet sinne.

Perennoja, chilejä, kesäkukkia. Samettikukkien suhteen olen tänä kesänä omavarainen. Meillä on satoja pikkusammareita ikkunoilla. Istutan niitä polkujen reunoille tuomaan väriä.

Vielä on muuten tsinniatkin kylvämättä… Tuli juuri mieleen! Näissä kuvissa on vain murto-osa taimista ja lisää on siis tulossa. Enemmän kuin koskaan! Ja meinasin alunperin olla kylvämättä.. Just joo.

56 thoughts on “Kylvöjä – Seedlings

 1. On siinä siemen poikineen ja taimia lisäksi 🙂 Nuo turvenapit kuulostaa kätevälle, pitää muistaa kokeilla ensi vuonna! Mukavaa pääsiäistä!

 2. vaikutti tosi käteviltä, arimmille kasveille noita vois vaik kokeilla. meil tehdään paljon edelleen perinteistä hajakylvöä ja koulitaan vahvimmat taimet sit varsinaisiin kasvuastioihin, halpaa, mut toki työlästä, kuten tiedät!

 3. Meinasit alun perin jättää kylvöt väliin 😀
  Ei tainnut suunnitelma IHAN onnistua 😉 Mahtava määrä taimia, kukkaloistoa ja herkkuja!

 4. Kylläpä olet ahertanut! Erilaisia tomaatteja on hauska kokeilla. Noita turvenappeja pitää minunkin hankkia ensi kevään kylvöjä varten, tai ehtisihän vielä jotain laittaa tänä keväänäkin, mutta meikäläisen ikkunalaudat alkavat olla tupaten täynnä.

 5. Niin kyllä ihanaa seurata näitä kukka/istutuskuvia ja innostuneisuutta. <3 Kukat eivät ehkä ole auenneet, pahan siitepölyallergian takia, mutta oikein kadehdin tuota intoa. <3 Sinun pihasi on niin uskomaton ja jään innolla odottamaan mitä taasen syntyy. <3

  Upeaa pääsiäistä <3

 6. On sulla siinä taimi poikineen! Ja et aikonut mitään laittaa 😀

 7. Nuo valkoiset unikot näyttivät tosi komeilta. Mä olen jo useana vuonna etsinyt sinivaleunikon taimia, mutta en ole harmikseni löytänyt.

 8. Ihan kun jollain muullakin lähtee kylvöt lapasesta 😀
  Mun mielestä Saaripalstan Saila on joskus postannut oman puutarhansa Royal Wedding-unikosta. Se on upea!

 9. Mikä määrä taimia – vau 🙂 Iski hetkellisesti inspiraatio, että jos löytäisin noita 12 kappaleen turvenappisettejä, niin voisin jotakin kylvääkin 🙂 Tosin voi olla, että meikäläisen omistautumisen asteella taimiraukat eivät pääse pihalle saakka, koska kiinnostus saattaa kohdistua muualle kesken prosessin 😉

 10. Oih, olet ollut taas niin ahkerana! Mieletön setti erilaisia taimenalkuja pilkistää
  jo mullan alta. Tuollaiset turvenapit kuulostaa kyllä käteviltä. Täytyypä tsekata,
  jos puutarhat myyvät moisia kennoja myös tällä Turun suunnalla. Ollaan tänään
  maalattu lavakaluksia täällä mökillä, tarkoitus olisi perustaa pieni keittiöpuutarha.
  Sovittiin muksujen kanssa, että kukin maalaa oman kauluksensa ja saa päättää
  itse mitä viljelee. Tytsy haluaisi kokeilla vesimelonien kasvatusta, edessä taitaa
  olla aikamoiset haasteet 🙂 Vai mitä mieltä Satu olet? Onnistuuko näillä leveysasteilla
  meloninviljely?

 11. Det ser ut som om det kommer bli fullt i både växthus och i rabatterna med all frösådd!!
  Glad påsk
  Mariana

 12. Pieni varoituksen sana…tomaatteihin hurahtaa helposti…jokos Sinulla oli mustia tomaatteja tai valkoisia…tämä se on hifistelyn tanner vallankin, kokemusta on ja kasvihuoneen laajennus on silloin edessä! Ihania taimia ihanan paljon! Samettikukkia pitää olla paljon. Tomaatti ja samettikukka ovat hyviä kavereita keskenään.

 13. Voi valtava mitkä määrät siemeniä ja taimia 🙂 Upeaa! Monia olen kokeillut, keltaista päärynätomaattia ja lehtikaalia, tuo palmukaali vois olla kiva kokeilla.
  Noita turpoavia turvepalleroita haeskelin eräänäkin keväänä kaupoista, mutta eihän niitä silloin ollut, jotta olisin kokeillut. Mutta täytyy katsastella tänä keväänä uudelleen, jos nyt tulee vielä sopivia siemeniä vastaan 🙂 Vaikka en ole tänä keväänä kyllä vielä paljoa panostanutkaan näihin kylvöihin.

 14. Upeat taimiviljelmät. Itse en vielä päässyt alkuunkaan. Hyvä vinkki nuo turvenapit.

 15. Ihanat taimiviljelmät! Ne ovat niin lupaavan näköisiä, kevät on oikeasti kohta täällä. Tänään aurinko jopa hetkittäin pilkahti pilven takaa.

 16. Oh my goodness, you've been very busy and have planted many varieties of tomatoes! I planted six varieties of tomatoes this year, the first time I've started seed in years!

 17. Wau mikä määrä taimia tulossa! Oot vielä pulassa niiden kanssa:) Ei vaiskaan, onhan sulla kasvari jonne voi kohta siirtää kasvamaan. Lupailivat nimittäin jossain ennusteessa lämpenevää ensi viikon lopulle.
  Jiffyn turvenapit on kyllä käteviä ja ei tartte sen mullan kanssa ähertää niin kovasti. Huomasin, että pistokkaita niissä oli todella kätevä juurruttaa ja kasvattaa.

 18. Näyttää ihan puutarhahurahtaneen touhuilta 🙂 Minäkin kylvin tuota valkoista Royal Wedding unikkoa, on tosiaan kaunis. Verijauhosta ja luujauhosta on hyviä kokemuksia!

 19. I am delighted with your seeds and rozsadami. You have a lot of different seeds.
  They are wonderful.
  An interesting variety of tomato Jellow Suffer and white flour – Royal Wedding.
  Your seedling looks great and healthy.
  Have a great celebration.
  Greetings ♥ ♥ ♥
  Lucia

 20. Onpahan todella runsaat taimikylvökset sinulla. Ilo havaita innostuksesi kaiken kauniin ja hyödyllisen kasvattamiseen itse siemenistä. Työtä se kyllä teettää, mutta taimien kasvun ja kehityksen seuraaminen korvaa moninkertaisesti niiden eteen nähdyn vaivan.

  Hyvää pääsiäisen jatkoa.

 21. Mulle käy aina niin, että päätän että nyt malttia, ihan vähän vaan – ja sitten huomaan jo hukkuvani siemeniin ja taimiin. Mutta se on niin kivaa! Ja oma sato palkitsee.
  Mukavaa pääsiäistä!

 22. Joo, kyllä tuo kouliminen välillä ihan työstä käy.

 23. Minä tilasin Korpikankaalta sinivaleunikon siemeniä ja jostain tilasin myös taimia.

 24. Kyllä meloniviljely onnistuu. Alkukesällä pitää vain suojata hyvin, ettei kylmety.

 25. Viime kesänä kasvatin Tigerellaa ja mustia tomaatteja, mutta eivät oikein iskeneet…Eniten olen tykännyt keltaisista kirsikkatomaateista. Antavat hyvin satoa ja ovat makeita.

 26. Meilläkin aurinko näyttäytyi välillä. Huomenna pitäisi olla jo lämpimämpääkin.

 27. Eka kerran noita nappeja kokeilen ja täytyy sanoa, että tykkään!

 28. Joo, on. Työtä riittää, mutta ilo on iso, jos lopputulos onnistuu. Kivaa pääsiäistä!

 29. Ei sille voi mitään, kun noihin siemeniin ja taimiin vaan hurahtaa!

 30. Wau, mitä puutarhaenergiaa 🙂
  Tästä se varmaan vain paranee – sitä odotellessa 🙂

 31. Heh, hee sun kanssa 😀 Minäkin päätin etten sitten tänä keväänä anna valtaa sille kasvattamis hullaannukselle ja kuinkas kävikään…neljä tuntia taisin minäkin tänään koulia ja uusia siemeniä multaan piilottaa, olen toivoton 😀 Onneksi en ole ainoa ;-P
  Päärynätomaatteja kasvatin viime kesänä ja ne olivat kyllä todella makoisia ja satoisia!
  Kasvihuoneeseen on pakko saada lämpöä kohta ja Kivikankaalta onkin jo tilauksessa sähkölämmitin termostaatilla ja haistelijalla 🙂
  Turvenapeista sanon sen verran, että sitten kun ne laittaa multaan, siis sisällä, jos laittaa isompaan ruukkuun, pitää muistaa kastella sitä nappia, koska se kuivuu herkemmin siellä mullan keskellä, olen saanut taimia kuolemaan kuivuuteen, kun en tätä ole hoksannut tarpeeksi ajoissa. Ulkona ei sitten niinkään haittaa, siellä on maassa kosteutta keväisin 😀

 32. Voi valtava, sanon minä. Aikamoinen työmaa. Nuo turvenapit kuulostavat kivoilta, niitä voisin kokeilla. Minä en edes tiennyt että on noin paljon erilaisia tomaatteja – sydämenmallisiakin…
  Mutta kiva katsoa sinun puutarhaasi, miltähän se ensi kesänä näyttää. Tai tiedän, upealta!

 33. Voi mitä kaikkea ihanaa oletkaan kasvattamassa ❤️ Tuossa onkin kesäksi mukavasti puuhaa noiden parissa sitten 🙂 Tomaattia ja joitakin yrttejä itsekin ajattelin ulos laittaa kesäksi….Nuo turvenapit kuullostavat hyviltä!Mukavaa pääsiäisen jatkoa ❤️

 34. Meillä on Kivikankaan sähkölämmitin. En ole uskaltanut sitä käyttää, kun en tiedä, millainen lasku siitä pamahtaisi.. Kiitti vinkistä tuon napin suhteen.

 35. Sähkölämmittimestä vielä, juttelin siellä messuilla siitä lämmittemestä edustajan kanssa ja kyselin et kumpi tulee edullisemmaksi: sähkö- vai valopetrooli ja hän sanoi et sähköllä toimiva, jossa on se termostaatti, joka pitää lämpötilan haluttuna. Valopetroolilämmitin on kallis käyttää ja se on tarkoittettu vain hallan torjuntaan väliaikaisesti. Sähkölämmitin toimii myös kesähelteellä tuulettajana, jos kasvihuone menee liian kuumaksi!
  Kertoi myös että sähkölämmitin on edullinen vaihtoehto pitää vaikka autotallia pikkulämmöllä talvi-aikaan. En sit voi vannoo, että onko vain myyntipuhetta, mutta… katsotaan 🙂

 36. Sinulla onkiin hyvällä alulla kaikkea kivaa 😀
  Minä vuorostaan en kylvänyt muuta kuin sitä pääsiäisruohoa 🙂
  Ihanaa kevättä sinulle ja kiitos, olit käynyt sivuillani ♥

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: