Mieheni, muusani! – New ideas!

Mieheni, muusani! – New ideas!

Hih, mistä näitä ideoita oikein pukkaa? No, siitä, että kun mieheni torpedoi ideani, syntyy aina suurempi ja parempi idea! Minulla on pakkomielle köynnöskujasta puutarhaan. Siis PAKKOMIELLE! Aloin äsken muistutella miestäni köynnöskujan rakentamisesta liljapolulle. Takkiin tuli. On kuulemma liian ahdas paikka köynnöskujalla. Ok. I got some new garden ideas. You can see my idea below. I drew it. A new little garden path.

Kuvassa oikeanpuoleinen haara on se liljapolku. Siispä loihtimahan uusi suunnitelma. First, I wanted a vine valley here on the right. My hubby said it’s a too narrow place. So, how about on the left? Tuossa vasemmallahan tuo poluntynkä suorastaan huutaa jatkoa, eikö?

Piirtelinpä tällaisen. Polku jatkumaan tuosta, kukkapenkki vasemmalle jäävään koloon. Polku kiertäisi tuon takana olevan kukkapenkin ja köynnöskuja sinne. Polku jatkuisi pikkukasvarille. Tuota reittiä käytetään muutenkin kottikärryjen kanssa, joten miksei? Ei näyttänyt muusani kovin innostuneelta tästä visiostani. No, nyt alkaa se ”uuvutustaistelu”, jossa olen kyllä aika hyvä..

Polku menisi kujan kera tästä, missä on nurmikko mullalla viime syksyn touhujen jäljiltä.

Mieheni vastaehdotus oli, että polku menisi tuosta jostain lipputangon luota. Tehtäisiin kukkapenkkiin aukko. No, ei sekään ole poissuljettu ajatus. Pääasia, että saan sen KÖYNNÖSKUJAN!

No, köynnöksistä porttikukkiin. Istutin eilen orvokit portin koreihin. Multaan tökkäsin Biolaniltakokeiluun saamani Amppelilannokset. Puikkoja pitäisi ohjeen mukaan laittaa kolme per kesäkukka ja noin kuukauden välein. Nuo orvokkini ovat niin pieniä, että laitoin puikkoja vähän vähemmän. Ennen juhannusta orvokit vaihtuvat vielä toisiin kesäkukkiinkin.

Tänään olen ajatellut istuttaa soihtuliljat, jotka ostin Helsingin Kevätmessuilta. Mukavaa sunnuntaita! Happy Sunday!

23 thoughts on “Mieheni, muusani! – New ideas!

 1. Heh, hymyilytti tuo sinun "uuvutustaistelu" – et sentään käytä rajumpia konsteja, kiristys-lahjonta-uhkailu? No tiedetäänhän ne miehet, ne yrittää pitää meidät naiset maan pinnalla 😉 Kiva postaus sinulla, tuli hyvälle mielelle. Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa, Satu :))

 2. Oh, your garden looks great !! You have great ideas for garden decoration !!
  Have a happy Sunday 🙂

 3. Teillä on kyllä siisti piha, näkee että sen eteen on tehty töitä. 🙂 Upea!

 4. Voi miestäs, pitäisi jo hih olla oppinut että uuvutustaisteluhan tästä tulee. <3 Facessa näin jo tämän postauksen riemastuttavan otsikon. <3

  Ihanaa sunnuntaista kököstä puutarhasäästä huolimatta.

 5. Raahaatko orvokit yöksi sisälle? Täällä on yöt vielä käyneet miinuksen puolella, uskaltaako siis vielä kesäkukkia haaveillakaan?

 6. Puutarhatyöt ovat päässeet jo hurjaan vauhtiin, suunnitelmia vaikka muille jakaa! Kaunista.

 7. Uuvutustaistelu on hyvä termi! uuvutan, uuvutan, mukamas luovutan … hiljaisuus … ja sitten ta-daa idea tulee mieheltä hänen omana ideanaan…onko tämä kavaluutta vai pelisilmää? meilläkin tätä käytetään, aika hyvin tuloksin! Olet kyllä aika luova, kaikkia ihania ideoita riittää! Sinulla on niin kaunis piha!

 8. Meillä menee usein niin, että miehen ideat ovat ihan hyviä, jos ne liittyvät suurempiin kokonaisuuksiin. Ja jos itsellä lähtee kaasu vähän helposti täysille, on hyvä, että perheessä on myös yksi jarru tai hidastaja. Tulee todennäköisempi kestävämpi ratkaisu tai käytännöllisempi. Onhan se hyvä, että köynnöskaarien alta pääsee myös kävelemään.

 9. Hih, eiköhän se köynnöskuja joskus johonkin kohtaan tule! Meininkinne kuulostaa hauskalta. Emäntä ehdottaa, mies torppaa, emäntä loihtihe uudet entistä ehommat (ja suuremmat ;-)) ehdotukset 😀

 10. Sinulla ja miehelläsi on kyllä niin ihana piha. Innolla odotan kesäisiä kuvia, miten käy ja mikä on lopputulos:)

 11. Köynnöskuja kuulostaa kyllä ihanalta, varmaan sulla on sellainen syksyyn mennessä;)

 12. Uuvutus on paras keino. Odotellaan, kumman ehdotus se lopulta menee läpi. Liisa

 13. Tottakai köynnöskuja pitää olla, ja varmasti mieskin suostuu kun oveluutta avuksi käytät eikä mene kuin tovi niin hän esittelee upean köynnöskujan omana ideanaan :))) Näin me naiset osaamme toimia.

 14. Minä luulen että sinä saat kyllä köynnöskujasi vielä puutarhaan <3 Pidän peukkuja 🙂 Leppoisaa sunnuntaita 🙂

 15. Kyllä sinne yksi köynnöskuja pitää saada. Sopisi tyyliin. Ja kyllä siellä vielä tilaa on 🙂

 16. Mies on perheen pää, mutta nainen sitä päätä kääntelee 🙂 Hyvä uuvutustaktiikka sinulla. Köynnöskuja siintelee jo tuolla….

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: