Jee!

Jee!

Köynnöstunneli alkaa valmistua. Huomenna vielä apuköydet pois, narujen virittelyä köynnöksille, lisää multaa yms. pientä säätöä.

Istutin tuonne kaksi erilaista viiniköynnöstä aurinkoon, kaksi piippuköynnöstä varjoisammalle puolelle, pari viinikärhöä, neljä jotain kärhöä ;O). Seuraavassa postauksessa voin kertoa tarkemmin. Äsken tuli äkkilähtö sisälle, kun alkoi vaihteeksi sataa. En ehtinyt kuvailemaan nimilappuja.

Tänään maastoutettiin noita reunakiviä. No, kivituhka tietty loppui taas. Istutin rönsyansikkaa, ajuruohoa, sammalleimua, hopeahärkkiä yms. jakamalla kiveysten reunalle. Vie vaan jonkin aikaa, että kasvavat siihen pehmentämään näkymää.

Tänään menin pihalle aamulla puoli kuudelta ja tulin sisälle yhdeksältä illalla. Välillä kävin syömässä, joten olin ehkä tunnin sisällä. Nyt on kyllä pakko myöntää, että väsyttää.

Joskus kun vielä noitten köynnöskaarien ruusut ja kärhöt kasvaisivat.

Kasvari on nyt täynnä taimia. Saivat melkein kaikki lähdöt talosta.

Köynnöskujaa tehdessä poistin kärryllisen päivänliljoja. Taidankin jo tietää, minne istutan ne… Siinä hommaa ensi viikolle.

Jahas, perhe odottaa iltapalalle ja töllön ääreen. Kivaa lauantai-iltaa!

36 thoughts on “Jee!

 1. Kyllä te ootte ahkeria ja jaksat vielä päivittää päivän kuulumiset blogiinkin. Meille lukijoille se on ihanaa, on niin mukava nähdä mitä ootte taas puuhailleet.
  Minäkin makaan täällä sohvalla ja joka paikkaan sattuu, puuhastelin myös puutarhassa koko päivän. Mutta en malttanut kameraa sisältä hakea, puutarhapuuhat veivät niin mennessään. 🙂

 2. Ollaanpa siellä taas ahkeroitu! Oikein odotan, kun köynnöstunneli alkaa kukkia. Varmasti upea näky!

 3. Kaikki näytyää niin ihanalta, voih!
  Kauneutta on joka puolella ja vaikka en kukkia edes osaa nimetä, kuin pari hassua on pihasi oikea paratiisi 🙂 meidän pikku assari kävi kylvyssä tänään ja nauttii oman petinsä pehmeydestä, niin hellyyttävä ♡
  Kivaa viikonloppua Satu!

 4. Wow,, your garden is getting so beautiful!
  love
  tweedles

 5. Oi, oletpa sinä ollut jälleen ahkera! Hommat etenevät siellä hurjaa vauhtia, köynnöstunnelista tulee varmasti upea! Kuule, onkohan olemassa mitään köynnösmäistä kasvia, joka viihtyisi hiekkaisessa maassa meren rannalla? Olen suunnitellut, että rakentaisimme rannalle vanhoista heinäseipäistä pienen näköesteen ja haluaisin maisemoida sen jollain kasvilla.

 6. Tuo puutarha onkin oikea työleiri, mutta ah, niin mieleistä työtä ja tulos sitten mahtava.
  Hyvää helluntaita.

 7. Paljon työtä teillä, mutta ilman työtä ei tule tulosta. Köynnösten kasvu joskus vie hetken aikaa. Ainakin minulla.

 8. Sinä olet ihanan tehokas puutarhuri joka päivä jotakin puuhaa tekeillä 🙂 Aurinkoista sunnuntaita <3

 9. Ylitöiksi meni 🙂 reunakivien maastouttaminen selkeytti polkuja, kun kasvit vielä peittävät niitä tulee vaikutelma olemaan upea. Salaisen puutarhan polut. Taimet sisällä alkavat ahdistaa täälläkin ja osa on jo muuttanut avomaalle harsotelttoihin.

 10. Oot sie kyllä oikia työmyyrä 🙂 ja komiaa tulee. Tuo tunneli on kesälläö varmasti mahtava.

 11. Olet kyllä oikea tehopakkaus ja olen tainnut mainita sen jo monta kertaa kommenteissani ennenkin. Todella kiva nähdä köynnostunneli kukkivana.

 12. The garden keeps you busy Satu, and it´s growing more and more beautiful. Looking forward to see it in summer when everything is flowering again.
  Hugs to Mickey!

 13. Huokailen täällä ihastuneena – tulin sadetta pitämään pihalta…

 14. Työtä riittää sinun kukkaismaailmassasi.Ihana tuo kaariportti.Kesä tulee hiipien mutta kohta se on täällä.

 15. Työ tekijäänsä palkitsee! Noita näkymiä, kun sitten katselet kukkivana, niin voit olla tyytyväinen. Hurjasti olette saaneet aikaiseksi :). Hyvää toukokuun loppua Satu!

 16. Olet Satu niin onnellisessa asemassa, kun olet terve ja voit tehdä kaikkea mitä haluat ja pystyt toteuttaa haaveitasi. On kyllä mahtavaa nähdä tuo tunnelin kaari täynnä kasvua. Minusta kivet ovat upeita elementtejä ja kaunistavat puutarhaa. Tarviiko niitä maastouttaa??

 17. Sitä odotan minäkin. Saattaa kyllä vierähtää pitkä aika.

 18. Oi, pientä. Tykkäsikö kylvystä? Kivaa viikonloppua, Marika!

 19. Jaa-a. Nyt en taida osata auttaa. Pitäisi kestää tuulta ja kuivuutta.

 20. Joo, taimet pihalle vaan. Ei niitä enää jaksa katsella sisätiloissa…

 21. Joo, mutta menee jonkin aikaa, että tunnelin köynnökset rehevöityvät.

 22. No, välillä en niin terve ole. Sitten pitää vetää pakosta henkeä ja toimia pomona. Perhe auttaa sitten. Kyllä noita niveliä aina välillä tulehtuu tässä menossa. Aamuöisin herään selkäkipuun. Pilleri huuleen ja taas mennään. Mutta selkärankareumaiseksi olen kyllä terve.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: