Tuumasta toimeen! – We’ll build it!

Tuumasta toimeen! – We’ll build it!

Huomenna se alkaa! Köynnöstunnelin rakennus. Mieheni kävi tänään ostamassa tunneliin tarvikkeet. Oujee! Tomorrow, we’ll begin to build a vine tunnel.

Tähän se tulee. Jos tulee ahdasta, liljat väistykööt!

Tässä tarvikkeet. Minun pitää vielä ostaa ne köynnökset tunneliin. Here are some materials.

 It will be built here.

Muutama tulppaani on jo auennut. Hitaasti nuo kasvit rehevöityvät. Vettä on saatu, mutta lämpöä ei. Saisi alkaa jo tapahtua.

Some tulips are blooming.

Melkoinen labyrintti. No, kaipa näkymä paranee, kun kasvit kasvavat. Kivet vähän peittyvät sitten.

Quite a labyrinth!

Ei muuten tehnyt pari vapaapäivää hyvää. Kun satoi, lepäilin vain sisällä pihatöistä. Meikä on näemmä tyyppiä, että pitää vaan painaa menemään. Kun levähdän, sairastun heti. Tänä aamuna, tai oikeammin alkoi jo eilen illalla, yksi jos toinenkin nivel kipeytyä. Varmaan raskaat fyysiset pihatyöt ja koekiireet töissä tekivät tehtävänsä. Kun lepäsin hetken, kroppa antoi periksi. Ei siis auta lepäillä. Jaksaa, jaksaa vaan! Nivelten kipeytymisen syynä on selkärankareuma, jota sairastan. Ei saisi stressata mitään…

Ensin tässä kukkivat tetet, nyt tulppaanit aloittelevat kukintaansa ja sitten tarha-alpi. Kun alpi on kukkinut, istutan jotain kesäkukkaa loppukesäksi.

Länsipihalla on vielä näin karua.

Our western yard…

Etupihalla kukkii joitakin sipulikukkia.

Front yard

Itäpihalla on jo vähän vihreämpää. – Eastern yard

Taidanpa lähteä syöpöttelemään jotakin ja töllön ääreen. Mukavaa viikonloppua!

Well, I’ll go and have some supper! Happy weekend!

26 thoughts on “Tuumasta toimeen! – We’ll build it!

 1. Toivotaan todellakin lisää lämpöä ja auringon valoa! Toisaalta on mukavaa, että vähän viileämmällä kelillä kevätkukkien kukinta kestää pidempään 🙂

 2. Jestas miten sulla on taas ihanaa ja ihanat projektit käynnissä. Puutarha on jo nyt niin upea saati kun saat köynnöskujan =) vauh =)

 3. Upealta näyttää. Kova homma tosiaan teillä siellä ollut, uuh. Ite meinaan loppua yhden pikkupihan kuntoon laittamisessa, he
  Köynöskuja kuulostaa mahtavalta. Täällä satoi rakeita juuri äsken. Semmosia kelejä 🙂
  Touhukasta viikonloppua sinne molemmille

 4. Köynnöstunneli kuulostaa satumaisen upealta!
  Ihanaa puuhastelua viikonloppuun!

 5. Kuule Satu, mitä pattereita käytät vai oletko yöt laturissa, Sinulla on niin huikea työtahti, ihania juttuja teet kroppaa säästämättä koko ajan, kottarit ja pistolapio heiluu, ihailen! Kotipihan punttisali on teillä kovassa käytössä ja upea mies kun toiveitasi noin herkällä kädellä toteuttaa! Ihanaa viikonloppua, toivotaan aurinkoa ja lämpöä!

 6. Saisi kyllä lämmetä, että kukkapenkit täyttyisivät…

 7. No, piti tuota köynnöskujaa aika pitkään mankua mieheltä, mutta nyt se toteutuu…

 8. Hih! Kyllä nuo patterit näemmä välillä loppuu. Minua ei kyllä pitelisi mikään, jos olisin terve! Kivaa viikonloppua!

 9. Your garden begins flowering so much later than mine, but once your plants do start popping out of the ground they seem to grow very very quickly

 10. Se on ihan totta, että kun oikein on "raatanut" niin senjälkeen lepo tuo ne vaivat esille. ja nuo sinun työsi on taatusti liian raskaita selän suhteen. Kostautuuhan se sitten. Mutta tulosta on taas tullut ja nyt tuo köynnöstunneli, siitä tulee ihana!
  Hyvää viikonloppua!

 11. Köynnöstunnelista tulee varmasti upea! Sairastuminen on kyllä väliin just sitä, et kun on useampi vapaa, niin eikös keho päätäkin et nyt pistetään kunnon lepo päälle, ja minkäs teet!
  Eli lapio kainaloon yöksikin ;-P

 12. Taitaa olla lämpöä luvassa, se saisi kevään kukkaloiston purskatamaan esiin. Olen sitä mieltä, että välillä kannattaa levätäkin ja nauttia elämästä. Näin keväisin en kyllä itsekään pysty näyttämään esimerkkiä tuolle mielipiteelle 🙂

 13. Olenkin välillä henkäillyt sun työtahtia. Ymmärrän kyllä, ettei malttaisi lepäillä kun pää on täynnä ideoita ja pitkän talven jälkeen pääsee tositoimiin.
  Mä oon huomannut että itse tarvin ainakin yhden illan viikossa, ihan vain reporankana makailuun. Sen jälkeen jaksaa taas. 🙂

 14. Täälläkin tuntuu, että on painettava vain. Jos pysähtyy, ei meinaa enää jaksaa. Taitaa meillä olla samankaltaiset työkuviot 🙂 Ihanalta näyttää, köynnöstunneli vaikuttaa upealta projektilta!

 15. Tsempit reuman kanssa! Viileiden säiden takia saa kyllä odotella nyt kukintaa. Joka vuosi tuntuu kyllä jossain vaiheessa olevan viileä jarru, viime vuonna kesäkuussa.

 16. Kauniilta näyttää, täällä flunssa kourissa vielä. Mukavaa viikonloppua:)

 17. Köynnöstunnelin paikka näyttää juuri oikealta ja sopivalta. Kiva nähdä mihin köynnösvalintoihin päädyt?

 18. OOOOH! Olen nähnyt tuollaisesta kuva jossain netin syövereissä. Siitä tulee varmasti UPEA!

 19. Ihania suunnitelmia taas, wau! Sinulle on tulossa oikea paratiisi tai sellainen se jo on! Ihanaa nähdä haaveittesi toteutuvan! Mukavaa viikonvaihdetta 🙂

 20. Kaunista kaunista jo nyt, mitä sitten kesällä… odotellaan…
  Mukavaa viikonloppua Sinulle ☺

 21. Bloggeri temppuillee, joten toivottavasti tämä ei tule kahteen kertaan. Piti sanoman, että puutarha näyttää tosi ihanalta jo nyt! Toivottavasti kivut ovat helppottuneet, minulla on astma, joka pahenee stressistä, joten tiedän tunteen.

 22. Kaunista on! Mielenkiinnolla odotan kuvia köynnöstunnielista 🙂 Mitähän köynnöstä istutat… Selkärankareuma ei kuullosta hyvälle, miehelläni on nivelreuma ja minulla moninivelrikko 🙁 Näillä mennään!

 23. Oon niin onnellinen sun puolesta, kun pystyt touhaamaan puutarhas niin paljon vaikka reuma kulkee mukana. Mulla fibro yrittää vähän hidastaa tahtia tai ainakin tauottaa hommia ahkerasti.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: