Vartin juttu

Vartin juttu

Pääsinpä puutarhoineni ”paistattelemaan” paikallisen Vartti-lehden sivuille. Heh, heh. Tässä linkki: Kun takapihalla on paratiisi Kivat kuvat, mutta se mikä raastaa tällaisen kukkaihmisen sieluun, on tuo multanäkymä. Kasvua on saatava käyntiin ja lujaa. Kuvat ovat viime perjantailta. Näkymä on kuin toukokuulta, vaikka kesäkuuta jo mennään pitkän matkaa. No, naapureille on tiedossa kovat ajat – jälleen. Kanankakkaa pannaan taas haisemaan… Lannoituksesta puheenollen…

Mikki hoitaa homman… Tuli kiire kastelukannun kanssa, jottei koko sinipallo-ohdake kuukahda moisista aromeista.

Itse viattomuushan siinä kukkia tiirailee.

Että mun silmään pistää tuo keltainen tulppaani tuolla lilan alppiruusun keskellä. Mistä se sinne on pompsahtanut? No, olkoon. Antaa kaikkien kukkien kukkia (No, ei sentään voikukkien!).

Taas tuo taivas on oudonvärinen. Ihan vaalea. Täällä saatiin tänään reilu sadekuuro. Hyvä niin. Ei tarvinnut kastella, sillä kasvit huusivat vettä kaiken tuulen jälkeen.

Eikä juttua ilman ”patsastelua”. Olette varmaan jo huomanneet, mitkä ovat lempikuvauskohteitani tällä hetkellä. Koettakaa kestää, tilanne muuttuu varmaan vielä, jahka kasvukausi etenee.

Jahas, saippusarjat on nauhoitettu. Pitänee köllähtää töllön ääreen parantelemaan flunssaa. Kivaa keskiviikkoiltaa!

32 thoughts on “Vartin juttu

 1. Ihana Mikki, kun hoitaa osuutensa lannoituksesta☺ Eipä ihme, että Satun puutarha niin kauniisti kukoistaa ♫~♫~☺
  Paranemista flunssallesi ♫~♥

 2. Missäs vaiheessa olette tuollaista laatoitettua polkua tehneet? Multa on menny ihan ohi! Onko laatat itsetehtyjä sellaisella muotilla? Kaunista muutenkin ja kiva kun pääsit lehteen!

 3. Onhan tuolla jo vehreää. On vain niin koleaa ja tuulista, mutta kyllä kait tämä kesäksi muuttuu 🙂

 4. Youre garden is verry beautiful.
  It is nice too see how youre garden is growing.
  Have a nice evening.

  Greetings,
  Inge, my choice

 5. Sinulla on todella kaunis puutarha. Kiva kun jaoit lehtijutun kanssamme; kivasti kirjoitettu juttu. Oletko itse tehnyt puutarhakyltin vai tilannut sen jostakin?

 6. Kun vain ei menisi koko kesä ohi sitä oikeaa kesää ootellessa. Mutta on sulla kyllä oikea paratiisi, sanattomana täällä vain huokailen! Rapsutuksia Mikille kun tekee oman osansa pihan hoidosta…

 7. Upea paratiisisi ansaitsee kyllä paraatipaikan paikallislehdessä. Tuo kauneus ja ihanat yksityiskohdat ovat niin inspiroivia. Meilläkin haisutetaan kohtapuoliin kanankakalla ja oikein kunnolla =)

 8. Lehtijuttu. WAU. Meidän piha varmaan pääsisi lehden "kesän kaameinpiha" juttuun. Teillä on kyllä upea puutarha.

 9. Hyvä juttu! Ja kiva katsoa vähän eri paikkakunnan kesälehteä.

 10. Voi, teillä syreenikki jo kukkii. Minkä nimisiä nua alappiruusut on?

 11. Kaunista on. Piti jo edelliseen postaukseen kirjoittaa, että sammaleet tuolla kivien välissä ovat kauniita.

 12. Ihana postaus taas, tulee aina kovin hyvälle mielelle noista Mikin "tempauksista" :)) Halaukset sille, ja halaukset myös itsellesi tästä ihanasta paratiisista, mielettömän kaunista!! <3

 13. Tosi mahtavaa kun siun upeasta puutarhasta on tehty juttu lehteen.
  Koiranpissi on kyllä oikiaa myrkkyä, se tappaa nurmikon ja kasvit, meilläkin aina poikakoirien vierailun jälkeen pestään kasveja 🙂

 14. Kiitos, ma-te. Mikin lannoitteet ovat niin tehokkaita, että kasvi kutistuu kuin rusina Mikin "hoidon" jäljiltä, jollen ehdi korjaamaan vahinkoa.

 15. Laattoja mies valoi autotallissa toissatalvena. Tilasin sata, kymmenen sain ;O). Joo, muotilla tehtyjä.

 16. Mikki voisi vähän vähentääkin tuota osallistumistaan..

 17. Olen sikäli karmea "puutarhuri", etten muista mitään lajikkeita, enkä ole kirjoittanut ylös. Olen pahoillani. Valkoinen on Pohjolan jotain…, kai.

 18. Kiitos, Tuulikki. Mikki on sellainen mussukka, ettei sille osaa olla vihainen, vaikka välillä taimet lentelevät.

 19. Joo, Akun aikana meidän etupihan nurmikko oli täynnä keltaisia pyörylöitä. Aku sai vahvaa epilepsialääkettä, joten sen pisut olivat todellista myrkkyä.

 20. Kaunista! Kyllä se multa pian peittyy näkymästä, kasvit ovat vähän myöhässä viileän sään vuoksi.

 21. Mukava juttu lehdessä. Mikin koipikin nousee näköjään sujuvasti:) Meillä kun kolme kintunnostajaa on liikkeellä, niin pensaat ja puskat saa kastelua. Harmillisesti tuijat ovat jopa aivan mustia alaosastaan. Joutuukohan ne uusia vai kasvaisko uutta, jos karsis huonot pois? Oletko kokeillut?

 22. Jep, myöhässä on kaikki. Tulput ja esikot kukkivat varmaan vielä juhannuksena.

 23. Joo, Mikki on notkea poika! Meillä ei ole tuijia juuri koiran vuoksi. Kolme kartiovalkokuusta on kokeilussa. Ovat nyt toista kesäänsä. Vähän on ruskeaa jossain laidassa. Sama kohtaloa kärsivät alppiruusut.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: