Pakkohan se on… – Bloomers!

Pakkohan se on… – Bloomers!

Minulla on sisäinen pakko mättää näita kukkakuvia tänne, niin kauan kuin kukkii. Tämä on minun vuoteni parasta aikaa. Here are flowers pics I took yesterday, when the Sun was shining. Today, it’s been raining the whole day.

Alkuun pari tyttäreni nappaamaa lähikuvaa ruusu Queen Elisabethista etupihalta. Tykkään!

Elisabethit kukkivat tuossa valamonruusun edessä punaväriminttujen takana polun mutkassa.

Tämä taas on sateen rökittämä Lavinia, joka kukkii etupihan köynnösportissa. Ehdoton suosikkini. Tätä kasvaa takapihalla myös yhden kaariportin juurella.

Lavinian rinnalla kasvaa toisella puolella vaaleanpunaista Pink Fantasy- ja toisella lilaa Xerxes-kärhöä. Toivottavasti täyttävät joskus koko portin.

Tässä etupihalla kasvaa vaikka mitä. Vasemmalla puolen polkua on unelmatädykettä, sormustinkukkaa, vaaleanpunaista helokkia, valkoinen kesäpikkusydän, loistosalviaa kahdessa värissä, tulikellukkaa, punaväriminttua, liljoja yms. Oikealla valkoista ja lilaa ukonkelloa, jotka kukkivat jo, kultahelokkia, kahdenväristä pisamakelloa, sammalleimua, jalopähkämöä, neljää tai viittä erilaista liljaa, pikkusydäntä, ruusuja yms. Molemmin puolin on myös samettikukkaa. Kultahelokki ja pähkämö ovat suosikkini.

Yllä olevan kuvan näyn voimalla jaksan odottaa ensi kevääseen ja tulevaa puutarhakautta. Kohtahan tämä ihanuus jo loppuu. Elokuussa alkaa meikäläisen syksy. Minusta on muuten aivan käsittämätöntä, että ensi vuonna Avoimet järjestetään 7.8.! Meillä ei kuki silloin enää kuin pari hassua kukkaa. Mites teillä? Miksei Avoimet voi olla heinäkuussa, kysyn vaan? Tuskinpa siis osallistumme ensi vuonna. Mitä nähtävää leikotuissa kukkavarsissa on?

 Ja mikäs se tämä on? Ei oikein hivele minun esteettistä silmääni. Meillä on tosielämässä puutarhassa kuin kauhugalleriassa. Tuossa yläkuvien etupihan ihanassa ruusuportissa roikkuu rumat työhaalarit henkarissa ja punainen pirun naamio. Tuo valkonaamahaalariviritys on taasen takapihan köynnösportissa. En suinkaan varjele marjasatoamme luonnonystäviltä. Minun puolestani syökööt vaikka kaikki. Tarpeeseen menevät. Syy noihin ja pariin muuhun yhtä hirveään pelättimeen ovat naakat ja harakat, jotka heittelevät vaivalla istuttamani sammalet pitkin pihaa. Kun em. Halloween-hirviöt tulivat puutarhamme kauhistuksiksi, jäivät sammalet lopulta rauhaan. Ärsyttää vaan katsella noita kammotuksia kukkakauneuden keskellä.

Nämä kuvat ovat eiliseltä, jolloin aurinko paistoi.

Minusta on tänä kesänä tullut nauhusten ystävä. Ovat kyllä komeita perennoja. Vettä tosin vaativat paljon. Yksi aurinkoinen päivä, ja kuvastakin jo näkyy, miten lehdet lurpottavat.

Tarha-alpi jaksaa kukkia. Yksi suosikeistani. Moni ei pidä keltaisista kukista puutarhassa, mutta uskallan väittää, että meidänkin pihamme olisi aika tylsä ilman näitä kaikkia keltaisia.

Yllä olevassa kuvassa on täplä taivaalla. Se on yksi monsteripelätin. Halloween-naamari ilmapallossa, joka on pitkän mato-ongen päässä. Mielikuvitus on valttia naakankarkoittimissa. ;O)

Länsipolulla kukkivat ajuruohot ja iisopit. Ajuruoho on levinnyt jakamalla tosi hyvin.

Tässä yleisnäkymä kasvarin suuntaan. Kallionauhukset ja syysleimut kukkinevat tässä näkymässä ensi kuussa.

Ruusuilla aloitettiin, joten ruusulla lopetetaan. Tällainen kukkii takapihalla kasvarin polun varrella. Mukavaa sunnuntai-iltaa! Happy Sunday evening!

26 thoughts on “Pakkohan se on… – Bloomers!

 1. Voi hyvä ystävä, elokuu on vielä kesää, kypsää kesää ja puutarhasi hehkuu vielä silloin! Ihanat loppukesän kukkijat ja niitä riittää, ruusut, kärhöt, nauhukset ja vaikka mitkä ihanuudet. Pihassasi on kaikkea ihanaa, joten elokuullakin voit ottaa puutarhavieraat vastaan ensi vuonnakin!

  Melkoisia pelättimiä, mutta naakat ja muut siivekkäät eivät pienestä pelästy, mielikuvitus on valttia!

  Ihanat puutarhakuvat taas, ja tuo kaunis valkea patsas peittyy keltaiseen kukkamereen!

 2. Kyllä teillä on kaunis piha. Ilo katsella näitä kuvia vaikka kuinka monta kertaa. Minullakin on tuo Queen Elizabeth ruusu, tykkään kovasti. Meidän puutarhaamme ajatellen paras ajankohta avoimiin puutarhoihin olisi heinäkuun loppupuoli. MInulla on runsaasti leimuja, liljoja ja nauhuksia, jotka täällä Pohjois-Karjalassa kukkivat heinäkuun loppupuolella. Kesäkuun loppu on meille aivan liian aikainen ajankohta. – Mukavaa sunnuntai-iltaa!

 3. On tuo sinun pihasi kyllä niin tätdellinen kukkameri. Paljon teettää töitä mutta ilo kukista voittaa.

 4. Joo, kohta ei patsasta näy. Kesäkuu on meidänkin pihalle liian aikainan vierailuaika, mutta miksei koskaan heinäkuu? Elokuussa alkaa jo kaikki rapistumaan… Byhyy!

 5. Meillekin kesäkuu on liian aikaisin ja silloin on monesti epävakaa sää. Heinäkuun puoliväli tai loppupuoli olisi paras aika.

 6. Keltainen väri kukissa tuo auringon sateisen harmaaseen puutarhaan. Minä tykkään tarha-alpista, kultahelokista ja kalifornian tuliunikosta. Kaikki ne loistavat upeasti.

 7. Minäkin tykkään noista kaikista. Mun kaliforniat epäonnistuivat täysin. No, sade edesauttoi asiaa. Revin ne raivopäissäni kaikki pois toissailtana. Makasivat pitkin pituuttaan sateen hakkaamina. Sama kohtalo tuli osalle pioniunikoista. Osa sai jäädä.

 8. Sinulla siellä kukkii kaikki niin kauniisti , täällä sade ja tuuli on piiskannut kaikki maahan kun ei voi kakkia tukea:)

 9. Voi miten ihanan rehevää! Minäkin mietin mitä meillä kukkii elokuussa. No liljat ja syysleimu mutta eipä paljoa muuta. Kasvimaakin alkaa olla normikesänä siinä vaiheessa jo syömäpuolella. Ja toivoisin minäkin avoimia heinäkuussa, voisin osallistua.

 10. Ymmärrän hyvin kuvausintosi, minähän en muuta tekisikään kuin kuvailisin tätä kukkaloistoa, aamu- ja iltavalossa!!

 11. Todella kaunista on Sinun mijöösi ☺ Ilo silmille katsella kauneutta.
  Keltainen kuuluu ehdottomasti kesäpuutarhaan ☺ onhan se ☺ kuin aurinko paistaisi ☺
  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle Satu ♫~☺

 12. Ruusut ovat niin ihania, kaikki. Tarha-alpi on tosi kaunis ja keltaiset kukat yleensä, mullakin on kultahelokkirypäs, kuin aurinko.
  Voi kurjuus sun unikoita. Tänään on sade kaadellut täälläkin kukkia, ainakin herneet ovat 150cm korkeita ja rötkyilevät puolelta toiselle:(

 13. Your garden takes my breath away. Everything looks to be in their prime. Hope you are having a wonderful summer

  Helen xx

 14. Meillä taasen oli ainakin tänä vuonna niin, että avointen aikaan ei vielä kukkinut juuri mikään. Pitää katsoa mitä meillä kukkii elokuun alkupuolella…
  Minusta on hyvä että avointen päivämäärä muuttuu, näkee samalla pihalla eri kukkijoita ja eri tunnelmaakin siten.
  Ruusut on ihania!

 15. Helokki helottaa kuin aurinko, jota ei vaan ainakaan meillä näy. Sadetta vaan, mur. Ihanasti teillä kukkii!

 16. Satu, your garden looks like a paradise of flowers! Very picturesque, it gets better each year. Thanks for sharing the cheerful colors!

 17. HELLO from Virginia! 🙂 I've missed stopping by your blog, and am so glad I did today! Your garden is absolutely just stunning and so beautiful! I could spend hours there! 🙂 And I totally agree about the "yellow," it's a must in the garden!! Hope YOU are doing well!!

 18. Kyllä on kaunista,todellakin kaunista!
  Minä täällä meinaan repiä pelihousuni,ei sellaista päivää etteikö vettä sataisi.No minkäs teet,satakoon!
  Kyllä elokuu on parasta kesää täällä pohjoisessa,toivoisin niin sillä loma alkaa vasta silloin ja ne aurinkoiset lämpimät illat!
  Mukavaa kesän jatkoa!T: Päivi

 19. Teillä on todella kukkaiselämää tai blogin nimi voisi olla myös kukkaloistoa!
  Minusta on hyvä, että avointen päivämäärä muuttuu välillä. Ei haittaisi vaikka olisi joka vuosi eri kuussa, näkisi vähän erilaisia hetkiä puutarhoissa.
  Meillä on elokuussa aika hyvin kukkia, esim. kaikki hortensiat, jotkut ruusut, syysleimut, asterit ym. kukkivat. Ja varmasti vaikuttaa myös työelämän ammatit tähän kesän jaksotukseen. Mulla menee kevät ja alkukesä vähän kuin sumussa, kun töissä on niin kiirettä ja heinä-elokuussa ehtii nauttimaankin ja pysähtymään, kun töissä on tasaisempaa. Mun syksy alkaa ehkä marraskuussa ja sitten onkin joulu ja loppiaisesta alkaa kevät. Näin jaksan talven yli, kun sitä ei periaatteessa muka olekaan. 🙂

 20. Misi noi isot linnut aina tekeekin tuhoa, ärsyttävää.
  Voi että teidän puutarha on upea.

 21. Upeaa kukkaloistoa!

  Minulla on sade liiskannut suurimmn osan kukkasista maahan, onneksi sentään hortensia aloittaa kohta kukintansa.

 22. Voi hyvää päivää näitä sun kukkakuvia! Mitä värien ilotulittelua. Ihanat ruusut ja kärhöt myös portissa. Keltainen jakaa mielipiteitä, on kyllä todellinen valopilkku puutarhassa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: