Schönbrunn – Schonbrunn in Vienna

Schönbrunn – Schonbrunn in Vienna

Ja virtuaalimatka Wienissä jatkuu… Itävallan keisarinna Maria Theresia muutti 1740 Schönbrunnin rokokoopalatsiin. Palatsi on sisältä kaunis, mutta minua kiinnosti enemmänkin se, mitä oli tarjolla palatsin ulkopuolella. I visited Schonbrunn Palace in Vienna. Maria Theresa moved there in 1740. The palace is beautiful, but I was more interested in the garden that surrounded this palace.

Ainoa kuva, jonka sain ottaa sisätiloissa vartijan luvalla. – The only picture I was allowed to take indoors.

Visteriaköynnöstunneli – A Wisteria tunnel

Ruusuköynnöstunneli – A vine rose tunnel

Gloriette kukkalalla, josta on upeat näkymät Wienin yli. Söimme mieheni kanssa lounaan tuolla Gloriettessa. – Gloriette on the hill. We had a lunch over there.

Glorietteen oli pitkä ja hikinen kävely… – It was a long and hot walk to Gloriette.

Vierailin Schönbrunnissa kahtena päivänä. Ensimmäisen kerran puolisoiden ohjelman mukana, kun miehet olivat töissä kokoustamassa. Toisen kerran vierailin siellä mieheni kanssa, sillä halusin hänen näkevän tämän palatsin ja etenkin sen puutarhan. Yllä Neptunus-suihkulähde I visited Schonbrunn twice. First with ladies. We had spouses’ program while our husbands were having meetings. I also went to Schonbrunn with my husband, because I wanted him to see this palace and especially the gardens. Above  Neptune fountain

Neptunus-suihkulähteen takana – Behind the Neptune fountain

Gloriette siellä kukkulalla, jossa söimme lounaan. – Gloriette

Näkymä alas – A view from Gloriette

Ja takaisin alhaalla matkalla pois – Back down in the gardens

Melkoinen kuvamarathon. Schönbrunn on upea paikka ja voin suositella vierailemista siellä, jos käyt Wienissä. Puutarhassa riitti tällaiselle hörhölle hihkumista joka nurkan takana! Quite a Marathon. If you visit Vienna, I can recommend you to visit Schonbrunn. I especially loved the gardens.

23 thoughts on “Schönbrunn – Schonbrunn in Vienna

 1. Todella hienoja kuvia. Kaunis tuo palatsin puutarha ja kuvat kaikkinensa. Varmasti mielenkiintoinen ja kiva matka.

 2. Beautiful photos!!! Thank you so much for sharing this lovely tour! 🙂

 3. Onpahan hulppea paikka. Ja kelikin kadehdittavan kaunis :). Täällä ei hiki tule, vaikka kävelis mihin. Kastuu kylläkin, koska aina vaan sataa ja sataa. Plääh.

  Josko sitten ens kesänä teidän pihalle ilmestyy pala Schönbrunnia ;)?

 4. Käsittämättömän upea puutarha ja niin ovat myös kuvasi! En ole koskaan ollut Wienissä. Joka vuosi katselen/kuuntelen Schönbrunnin linnan puistokonsertin ja joskus olisi mieluisaa olla paikan päällä.

  Lounas Glorietten kukkulalla ja mitkä näköalat!

 5. Oli hieno matka. Vielä olisin tarvinnut yhden päivän, jotta olisin ehtinyt kasvitieteelliseen, Belvedereen ja kaupungin puistoon. Meillä oli joka päivälle niin paljon ohjelmaa, etten ehtinyt.

 6. Heh, nauroin miehelle, että kappas vaan meilläkin on jo köynnöstunneli. Vähän pienempi…

 7. Hienot kuvat 🙂 Ihana kukkaloisto
  Minulla on harmillisesti jokaisella Wienin reissulla jäänyt Schönbrunn väliin. Jos vielä menen Wieniin turistina, niin silloin kyllä käyn tuolla.

 8. Upea paikka,montakohan upeaa ideaa sie tuolta nappasitkaa 🙂

 9. Very beautiful! I have been to Schönbrunn with my eldest daughter in winter. It was cold so we did first the more than 40 rooms inside, so we were already tired before we started our walk through the garden and the glasshouse. In summer the garden really is magnificent.

 10. Kyllä vain näissä mahtipontisissa puutarhoissa riittää tutkailemista. Epäilemättä oli hieno reissu.
  Joskus aikoinaan Saksassa reissatessa näin pienen, sinne päin vastaavan ja sekin oli jo elämys silmille.

 11. On kyllä aivan käsittämättömän upea linna ja puutarha-alueet. Ihanaa että oli kuva sinusta. <3

 12. Kauniita kuvia Schönbrunnista ja edellisessä postauksessa Volksgarten:sta 🙂 Luin blogijuttusi jotta saisin ideoita kevään Wienin matkalle. Matkustamme liian aikaisin keväällä, jotta puutarhat näyttäisivät parhaat puolensa, mutta eiköhän siellä riitä nähtävää.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: