Voiko v-tukseen kuolla?

Voiko v-tukseen kuolla?

Tämä on nyt tällainen avautuminen…

Mulla on ollut toukokuusta asti oikea jalkoterä tulehtunut. Tulehdus johtuu selkärankareumastani. Kaksi varvasta on pöhössä ja jalkapohjassa on ”vesipallukka”. Soitin aamulla reumapolille. Jätin soittopyynnön. Kun vastausta ei kuulunut, kävin polilla kauppareissullani. Tiesin jo mennessäni, että reissu on turha. Niin oli. Ei ole aikoja. Olisin tarvinnut kortisonipiikin ja se olisi vienyt noin viisi minuuttia ja helpottanut elämääni kovasti. Viittä minuuttia ei tänään eikä tulevina päivinäkään heltinyt. Käskettiin mennä työterveyteen tai terveyskeskukseen. Just joo – ei kiitos! Työterveyteen on yli kuukauden jono ja sanotaanko niin, ettei aiempia aina niin hyviä kokemuksia. Yksi poikkeus vahvistaa säännön. Terveyskeskuksessa minua on joskus ronkittu niin, että nivel on tullut kahta kipeämmäksi. Ensin vähän taivutellaan ja tutkitaan ja sitten etsitään piikillä sopivaa nivelrakoa pistokseen. Tai sitten ei. Lähetetään kotiin ja käsketään syödä Buranaa. No, terveyskeskuksestakin on hyviä kokemuksia yhden lääkärin kohdalta, mutta hänelle on mahdotonta päästä. No, entäs yksityinen? Sinne on kuukauden jono myös. Viisi minuuttia olisin tarvinnut saadakseni apua. Se oli liikaa pyydetty. Mielestäni en ole reumapolia kamalasti kuormittanut. Joskus niin vähän, että minut potkittiin sieltä kirjoilta pois. Takaisin oli vaikea päästä, uskokaa pois! No, enpä rasittanut taaskaan, kun ei annettu. Seuraava aikani polilla on joulu- tai tammikuussa. No, tätä menoa, ehkä sitten on jotain hoidettavaakin, kun apua ei saa silloin, kun vaiva on vielä helposti hoidettavissa. Näin EKSOTE panostaa työikäisiin. Kuntoutusta en ole koskaan pyytänyt, eikä ole kyllä tarjottukaan. Yhden piikin pyysin, sitä en saanut. Ihan heti en pyydä mitään. Näillä mennään. Oma apu – paras apu. Buranaa ja hymy huuleen. Antaa olla. Vedetään jalkaa perässä ja huumataan nuppi. Niin… ja vetosin vielä kivuillani siihen, että viikonloppuna on kaksostemme rippijuhlat ja olisi kiva olla muissa kuin aamutossuissa. Ei auttanut. No, mitäpä siitä. Vähistä sukulaisistamme kolme vaivautuu paikalle, joten paineita asunkaan suhteen ei kamalasti ole. Onneksi muutama mukava ystävä ja tuttava tulee. SOTE-uudistukselle on todellakin tarvetta. Rahat on tainnut mennä suunnitteluun. Asenne ratkaisee – palveluasenne, josta maksetaan. KIITOS – ANTEEKSI – JA NÄKEMIIN!

90 thoughts on “Voiko v-tukseen kuolla?

 1. Olipa kurjaa, kun et saanut piikkiä ja vaiva olis helpottanut!
  En ymmärrä minäkään tuomosta, kyllä uudistuksille on tilaa!
  Toivottavasti Buranalla helpottaa:)

 2. Voin sanoa, ettei juurikaan helpota. Korkeintaan hetkeksi.

 3. Tosi kurja tilanne. Luulisi reumapolilla juuri olevan akuuttiaikoja, koska eihän reumasairaudet tule kellon kanssa. Minä kuulun eri sairaanhoitopiiriin ja oma nivelpsorini on tk:n erikoislääkärin hoidossa ja eräänä heinäkuuna jouduin hakemaan tk:n päivystyksestä kortisonipiikkiä. Silloin sain sen ihan asiantuntevasti nilkkaani, koska kandi onneksi haki pätevämmän lääkärin paikalle. Olen muulloinkin kuullut, että sillä seudulla on tosi huonosti yksityiselläkään sektorilla muidenkaan alojen erikoislääkäreitä heinäkuussa paikalla. Onko lähiseuduilla yhtään reumatologia yksityisellä puolella vapaina? Burana ei oikein kyllä auta, muuta kuin saa kivulta nukuttua, mutta mitäänhän se ei hoida. Minun peruslääkitykseni on nyt pitänyt suurin piirtein nivelet kunnossa. Iho taas reagoi nopeammin stressiin lääkkeistä huolimatta.

 4. Piti vielä sanoa, että yritä etsiä edes lähiseuduilta apu, minulla oli pitkään jänteessä tulehdus, ja sainkin sitten sellaisen möykyn kasvamaan jänteen ja luun kiinnityskohtaan.. Ei kamalan kiva kantapäässä.

 5. Ja me muka eletään hyvinvointi valtiossa. kanttia kans. Et paljon pyytänyt, etkä sitäkään vähää saanut. Aivan älytöntä.

 6. Eikö yksityiseltä saa aikaa ?? Mulla leikattiin luomi kaulalta vartissa kun vain menin näyttämään….. Kysy pulssista. Ei kait ketään nyt tuolleen voi jättää kipuineen. Siskollani sama sairaus ja tiedän kyllä mitä sen kivun minkä se aiheuttaa.
  Tsemppiä juhliin <3

 7. Tsemppiä sinulle, kivun kanssa ei ole mukava elää. Välistä tuntuu että julkinen terveydenhuolto säästää ja säästää ja apua ei saa.
  Paljon iloa ja onnea teille kaikille rippijuhliin.

 8. Raivostuttaa puolestasi. Olisit todella tarvinnut sen piikin. Suomessa nykyisin kummallinen mentaliteetti, hoitoa ei saa ja rahat uppoavat turhaan byrokratiaan. Minun tuntemat reumapotilaatit ovat joutuneet pakosta turvautumaan yksityispuolen hoitoon ja se maksaa. Törkeää. Halit sinulle

 9. No voi iso VEE miten törkeää, mutta tuota se taitaa olla jokapaikassa, kiire, kiire piittamattomuus. Mitä meistä sairaista.
  Mie toivon ihan sydämestäni että saat apua, muuten ei tämä neuvo ota jos ei annakkaan, koita siihen jalkaasi kaalinlehti käärettä. Murskaa kaalin lehtien rakenne kaulimella, laita ne jalkaasi vasten, sitteen leivinpaperia ja lopuksi side. Tää on vanha konsti jolla mummoni aikoinaan hoiti vastaavia vaivoja, kaalinlehdissähän on luonon kortisoonia.
  Jos neuvoni ei toimi niin toivotaan että halaus auttaisi edes hetkeksi.

 10. Tiedän tunteen vähän turhankin hyvin! Mä oon niin paljon mahani takia nyt lähiaikoina, että odottelu käynyt tutuksi. Yksityinen oli ainoo mihin pääsi nopeasti, mutta kalliiksi tuli. Jaksamisia sinne!

 11. Tällaiset jutut saavat mut suorastaan raivon valtaan nykyään. Suomen terveydenhuolto on rikollisen surkeaa. Saas nähdä kuinka mun käy, kun haluaisin aloittaa LDN lääkityksen psoriini sillä uhkaavasti on alkanut myös nivelet oireilemaan. Kannattaa tutustua tuohon LDN hommaan, koska siitä on saatu todella hyviä tuloksia autoimmuunisairauksien hoidossa.

 12. Tuollaistakin julkinen terveydenhuolto on. Jos kätevästi saisi piikin, niin kaikki olisivat tyytyväisiä, mutta kun ei.

  Sitä ihmettelen, että yksityisellekin sellainen jono siellä. Oliko kyseessä joku erikoislääkäri? Täällä saa yksityiselle terveysasemalle (Dextra) ajan samalle tai seuraavalle päivälle. Minä hain kortisonipiikin jalkaani yksityiseltä vuosi sitten, kun julkisella ei saanut. Usein ei voi käydä, liian kallista.

 13. Voi plääh.
  Kaverilla terveyskeskuksessa sijainen totesi, ettei tämä tarvitse reumaan niin kovia kipulääkkeitä, ja että ei kuulemma hänellä edes ole reumaa! Siinä sitten taas taistella että pääsi takaisin reumapolille kun "ei ollut reumaa".

  Eikö ne usko että reuma on aika v-mäinen sairaus vai mikä siinä on? Joskus tulee mietittyä, että onko kaikki kiire edes kiirettä vai onko se vastapuolellakin vain v-tutusta. Paha sanoa.

  Noita kaalinlehtikääreitä käytetään synnärillä rintatulehdukseen, ja muistan joskus tehneeni hevosille kaalinlehtikääreitä jalkoihin. Mutta en tiedä auttaako se reuman aiheuttamaan voimakkaaseen tulehdukseen.

  Mitä tässä voi toivottaa, koita jaksaa vai?

 14. Voi ei sentään! Voimia, ja toivottavasti apu nyt jotakin kautta tulisi.

 15. Sairaanhoitopolitiikka on niin turhauttavaa. Toisaalta sanotaan, että pitää hakea apua ajoissa, mutta apua ei kuitenkaan ole saatavilla. Erikoislääkäreille voi yksityiselläkin puolella olla pitkät jonot. Buranasta ei paljon taida olla noissa kivuissa apua, se rikkoo vain sisuskalut pitkään syötynä.

 16. Harmittavainen juttu! Toivon kestämistä ja sitä että saat pikaisesti avun. Mutta eivät vain työikäiset kärsi näistä jonoista, kyllä se pitkä aika kun pitää odottaa että pääsee kovan kivun takia hoitoon ja se kyllä ottaa päähän kipupaikan lisäksi ellei se sitten ole pää:) Terveydenhuollosta leikataan edelleenkin ja sosiaaliturva mitätöidään kokonaan, vaikka maksamme yhä edelleen veroja juurikin niiden ylläpitämiseksi. Jännä että privaattipuolellakin on noin pitkä jono.

 17. Terveyskeskuksessa on yksi reumalääkäri. Ilmeisesti lomalla hänkin, koska reumahoitajan puhelin meni "lomavastaajaan". Yksityispuolella vastaanottaa reumapkl:n lääkäri hyvin harvoin. Kerran yritin hänelle sitä kautta ja jono olisi ollut 1,5 kk:tta. Tää on tätä, kun täällä itärajalla asuu. Pitäisi asua Kehä kolmosen eteläpuolella. Hitto, kun muutin tänne aikoinaan takaisin! On mulla Buranan lisäksi vahvoja reumalääkärin kipulääkkeitä, joita saa ottaa yhden yöksi. Hyvin nukuttaa. Punkkuhoitokin auttaa – nukkumiseen. Välillä myös otsikon vaivaan. Tuo sun möykky kuulostaa pahalta. Jänne paksunee, kun on tarpeeksi kauan tulehtunut. Mulle meinasi käydä akillesjänteen kanssa samalla tavalla.

 18. Ehkä osa meistä elää. Ne, jotka älyävät asua pääkaupunkiseudulla. Täällä idässä olet tässäkin asiassa metsässä.

 19. Mikä Pulssi? Täällä on pari pientä lääkäriasemaa ja suurin osa yleislääkäreitä. Yksityisellä tiedän olevan yhden ainoan reumalääkärin, joka ottaa tosi harvoin vastaan. Näin täällä!

 20. Kiitos, Tuta. Tsemppi on tarpeen. Pienen piirin kesken juhlitaan rakkaita lapsia.

 21. Kiitos! Kun täällä olisi edes yksityinen, vaan kun ei ole sitäkään! Toisin oli silloin, kun asuin Hesassa. Hoitoon pääsyssä ei ollut mitään ongelmaa. Kyllä ihmiset ovat todella eri arvoisessa asemassa eri puolella Suomea.

 22. Kiitos neuvosta. Mun tätitini käytti tuota hoitoa aikoinaan polviinsa, joihin tuli vettä nivelrikon vuoksi. Alkuvaiheessa auttoi. Mulla on itse asiassa ollut ko. kääre joskus polvessa. Hali takaisin!

 23. Joo, tuttu juttu. Tätini yritti päästä pitkään magneettikuvaukseen julkiselta puolelta, vaan ei. Yksityisellä pääsi ja kalliiksi tuli. Sitten sai jatkohoidon julkisella.

 24. The translation was difficult to understand Satu but I am guessing that you have a medical problem and are suffering from pain. I gathered that you could not get any treatment for it, but do hope that soon you will be feeling much better and that you will receive the help you need.

 25. Tuo LDN on ihan uusi juttu mulle. Kun googletin, sain vastaukseksi vain alkoholiongelmien hoitoa. Mulla on Enbrel-piikit lääkkeenä. Sikakallista biologista lääkettä. Ei tunnu nyt auttavan. Joskus ollut sytostaattia ja siitä tuli pahoinvointi. Kullasta tuli ihottuma. Sulfasta pahoinvointi. Klorokiniini ei auttanut. Joo-o. Tää on niin kausittaista. Voi mennä vuosia, ettei ole vaivoja ja sitten taas on.

 26. Tää on peräkylä. Täällä on jono joka paikkaan! Joo, reumalääkäri, joita on kai tasan yksi yksityisellä puolella ja ottaa harvoin vastaan potilaita. Ei ole täällä Dextraa. Jep, kallista on.

 27. Kai tuo kaali auttaa jossain vaiheessa, kun tulehdus ei vielä ole kovin paha. Tädilläni se joskus toimi. Joo, tuo kiire on herättänyt joskus minussakin ajatuksia, kun olen menoa odottamassa seurannut.

 28. Kiitos, Tiina. Piti päästellä höyryjä. Alan kohta olla vaarallinen ympäristölleni…

 29. Niinhän se rikkoo. On mulla vahvempaakin kamaa, mutta sitä ei saa käyttää pitkiä aikoja. Ei tosin Buranaakaan. Kipulääkkeet voivat vielä laukaista punajäkälän oireilemaan, jonka sain tautilistaani viime kesänä. Silloin löytyi, kun epäiltiin suusyöpää ja otettiin suusta koepala. No, onneksi oli vain punajäkälä. Meikä keräilee näitä autoimmuunitauteja. On mulla mahakatarrikin. Heh. Kipulääkkeet eivät sitäkään auta!

 30. En saa apua. Se on varma. Privaattipuolella on jono, koska siellä on yksi reumalääkäri, joka ottaa harvoin vastaan. En ole nyt tilannetta tutkinut, ottaako hänkään enää.

 31. No voihan kökerö, ei oo reiluu!!! Jaksuja nyt kuitenkin ja voima hali täältä!

 32. Kyllä on niin syvältä. Meill yksityisell pääsee melko hyvin. Työterveyteen ei juurika ja sillonki kysellää kaikkii olematont.
  Lonkkakipusena sain orttopedin kolmessa päivässä. Toivottavasti jostakin nyt saat apua ei voi noin vaa buranall hoitaa.

 33. Tsemppiä Satu. Varmasti turhauttaa tuollainen, Jos yhtään lohduttaa, niin keskimmäise ylppäreitä ennen putosi juomalasi juuri oikean jalan ukkovarpaalle js kynsi meni mustaksi.. Ei pidetty juhlakenkiä, ei. Varvassandaalit oli meikäläisen juhlakenkinä tuona päivänä. Muuten käytin reinoja silloin.

 34. You're guessing right. I didn't get any help or treatment, when I tried to have some. I have ankylosing spondylitis and problems with my right foot. This isn't the first time, when I don't get any treatment.

 35. Täälläkin pääsee joillekin lääkäreille hyvin yksityisellä. Jos on erikoislääkäristä kyse, on hankalampaa. Mun on myös vaikea tajuta, että kun olen reumapolin asiakas ja sanotaan, että soita kun on ongelmia, niin saat apua. Ei ole vielä tämä lupaus täyttynyt. Ei ole eka kerta, kun apu evätään. Pitäkööt polinsa!

 36. Eipä nuo kengätkään niin harmita. Joudun aina pitämään rumia kenkiä. Eniten riepoo, että koko kesä on mennyt enemmän tai vähemmän ontuessa. Apua en ko. polilta ole saanut aiemminkaan, kun olisin tarvinnut. Keitä lie siellä hoitavat? Pitäisi kai olla jotenkin vaikutusvaltainen henkilö, että pääsisi hoidettavien piireihin…

 37. No voihan v…. Ei voi olla totta, ettei muutamaa minuuttia löydy todella apua tarvitsevalle.
  Toivon, että saat apua, eihän kukaan kestä jatkuvaa kipua. ♥

 38. No onpa tylyä toimintaa. Suomessa on pelottavaa sairastua, kun apua ei saa. Varmaan vielä vaikeampaa näin heinäkuussa, kun koko Suomi viettää lomaa. Toivottavasti saat apua ja juhlatkin sujuvat mukavasti. Voimia ja tsemppiä sulle.

 39. Kerrassaan käsittämätöntä, varsinkin kun on jo polin asiakas ja sairaushistoria tiedossa! Pitäisikö sitten valittaa enemmän ja todella usein… Jos vain hermot antaa periksi, niin aloita päivittäinen soittorumba kysyäksesi mahdollisista peruutusajoista – eiköhön jossakin vaiheessa oteta huomioon.

 40. Voimia ja tsemppiä rippijuhliin!
  Tuo terveydenhoidon monimutkaisuus ja toisaalta epätasaisuus on ärsyttävää. Asuimme ennen isommalla paikkakunnalla, siellä oli turha luulo päästä lääkäriin, edes lasten. Aina oli turvauduttava yksityiseen palveluun.
  Nyt pienemmällä paikkakunnalla meillä on erinomaisesti toimiva pieni terveysasema, jossa toimii myös hammashoito. Mutta se onkin ollut lakkautusuhan alla muutaman vuoden. Toimii varmaan päättäjien mielestä liian hyvin. 🙁
  Onnea lapsillesi ripille pääsyn johdosta! Ja toivottavasti saatte viettää ihanat juhlat kaikesta huolimatta.

 41. Tämmöistä täällä meillä rakkaassa koto SUOMESSA on …rumasana!
  Kyllä apua saavat ne joilla on rahaa tai ne jotka on laitapuolen kulkijoita.MUTTA me tavalliset tallaajat,ei ruikuteta turhasta,tehdään työmmme mutta jos apua pyydetään sitä ei varmasti heru!MURR..
  Olet varmaan tutustunut luontaistuotteisiin ym….vilkaiseppa Paula Heinosen juttuja.Olin keväällä hänen luennollaan,ihme tyyppi-hyvässä mielessä 😉 SUOSITTELEN! Tsemppiä sinulle <3

 42. Kamalaa, tuntuu pahalta puolestasi :(. En ymmärrä miksei paria minuuttia sinulle olisi voinut suoda antamalla se piikki. Nyt kesällä muutenkin taitaa lääkäreitä olla lomilla, toivottavasti saat ajan vaikka yksityiseltä lomakauden päätyttyä viimeistään!

 43. aivan aiheesta kirjoitit, kyl tuollainen laittaakin v:tamaan, onneksi siihen ei sentään kuole! tsemppiä, toivon kaunista säätä viikonlopun rippijuhliin, onnea Teil kaikille:))

 44. Kyllä Suomessa on mennyt kovaa kyytiä alas terveydenhoito 🙁 Apua ei heru… Tsemppiä ja paranemista sinulle <3

 45. Nii just! 5 minuuttia! Siinä kun sanoo ettei ole aikoja olis jo sen tehnyt… Hellppo sanoa että kaikki pääsevät hoitoon kun puolet ihmisistä kääntyy jo ovella pois 🙂 . Tuttua minullekkin.. Paitsi että riitelevät kuka hoitaa….

 46. No johan on!! Ja voisin veikata, että sut on luokiteltu "niin reippaaksi", että pärjäät kyllä ilman apuakin. Grrrr… Itse sain kuulla saman jälkikäteen, kun olin ensin 2,5 vuotta kärsinyt kipuhelvetistä, mutta en koskaan osannut vaatia lääkäreiltä esim. sairaslomaa, koska en ole sellaseen tottunut ja ajattelin, että kaipa lääkärit paremmin tietää. Enkä saanut kipulääkettäkään, joten muutamia tuhansia Buranoita sitten osteskelin apteekista vaikkei niistäkään mitään apua ollut. Ja jälkikäteen tosiaan sain selitykseksi, että vaikutin niin "reippaalta". No kyllä kai, kun koitin parhaani mukaan kasata itseni, etten olis romahtanut heti ovella.

  Todellakin ärsyttävää! Toivon, että sun vaiva jollain ihmeen konstilla helpottuu. Ja kaikesta huolimatta toivottelen oikein kivoja juhlia <3.

  PS. Kaikkien niitten lapio- ja kottikärryhommien perusteella en olis kuuna päivänä voinut kuvitella, että kärsit reumasta. Sitkeä sissi olet.

 47. Aaarghhhh hermohan tuossa menee…. Sitä niin turhautuu, kun tietäisi miten pieni juttu, aivan pikakäynti ja se apu olisi siinä, mutta ei…. Voi Satu zemppiä!!!!! <3

 48. Voi kurja! On alueissa eroja, täällä pääkaupunkiseudullaan ei pääsisi terveyskeskukseen pitkien jonojen vuoksi, mutta yksityiseltä järjestyisi aika samaksi päiväksi.

 49. Tiedän tuskasi ja tuskastumisesi. Äitini taistelee reuman kanssa eikä se riittänyt kun jokin lääke aktivoi kaupanpäällisiksi vielä psorinkin. Nyt äitini iho on kokoajan tulehtunut ja jalkapohista valuu keltainen visva. Apua saa joksus ja joskus taas ei mutta silti mikään ei auta kipuihin. Tsemppiä sinulle ♡

 50. Todella kurja juttu! Kun kipu ottaa yliotteen, keskittyy elämä pelkästään siihen, mistä saisi apua. Ja kas kummaa, suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ei annakaan apua! Toivotan sinulle voimia ja sisua, vaikkeivät ne kipuun valitettavasti autakaan.

 51. Kokeile temgesic:iä on vapautunut huumereseptistä ja sitä voi kirjoittaa yleislääkäri. On hyvä kun ei ärsytä mahaa se kun laitetaan kielen alle ja tehoaa noin vartissa. Heinolan reuman alasajon jälkeen on reuma sairaat jäänyt ihan heitteile vaikka muuta luvattiin. Tk:ssa ei ole lääkäriä joka osaa pistää ja loput ronkkii neulalla vain paikat kipeäksi. Ajan kanssa noita uusia sairauksia tuppaa tulemaan ja sille ei mahda mitään. Tsemppiä ja hyvää loppukesää kaikesta huolimatta.

 52. Varmaan harmittaa, ja sattuu, mutta ärsyttävän tuttuja nuo tuntemuksesi on valitettavasti! Ja muka hoitoonpääsyä pitäisi helpottaa, koskahan? Ei uskoisi että yhden piikin laitto kauaa kestää, paitsi aloittelijalta, mun enkka on puoli tuntia! Työterveyden lääkäri säikähti kun piti alkaa mulle tekemään polvipunktiota ja laittamaan tilalle kortisonia: desinfioi polven, laittoi leikkausliinan, etsi leikkaussalitussia että voisi merkitä pistopaikan ja toinen lääkäri passasi. 6 pisto osui oikeaan, vähän sapetti ja naurattikin sitten lopulta, ja kysyin monta polvipiikkiä olet laittanut – eka kerta, jotenkin arvasin. Terveyskeskukseen en mene, täällä Tampereella on hyvä paikka missä käyn ja ajan saa kohtuudella, omalle ortopedillekin, harmi että joudut odottamaan, kipu on kurja kaveri ja luukipu vielä kurjempi, kenenkään maha ei kipulääkkeitä loputtomiin kestä ja maksa riittävää punkkuhoitoa, unen sillä kyllä saa!

  Oikein ihanaa rippiäispäivää Teille ja onnea vanhemmillekin! Harmi että sukulaisia ei tule montaa, rakkaat ystävät usein ovat rakkaampia kuin sukulaiset. Meillä on toisinpäin, joskus ajattelin kutsua lasten juhliin vain sisarukset (3) ja heidän kotona asuvat lapset (jokunen), mutta hepä olivatkin ajatelleet että tarkoitin heidän kaikkia lapsiaan ja lasten puolisoita ja lapsia (monta), ja kun olin kerrankin laittanut kohtuudella tarjottavaa, onneksi hiukan ylikin, alkoi autoja lappaamaan pihaan – tuli ja tuli letkana – yksi meidän lapsista meni ikkunaan päivystämään ja laskemaan tulijoiden määrää, yksi kantoi kuppeja lisää pöytään, toinen taitteli servettejä ja kolmas sulatteli pakkasesta lisää leivonnaisia. Valmensin oman perheen, ettei kukaan saa ottaa pöydästä mitään ennekuin vieraan ovat kaikki saaneet otettua. No kaikki riitti ihan kohtuudella mutta oli melkoinen yllätys, vieraita melkein 40!

  Toivottavasti aurinko on suosiollinen ja paistaa kauniisti juhlissanne!

 53. Siis minäkn unohdin vastata tuohon kysymykseen! Ei siihen harmitukseen voi kuolla, se vain kasvattaa sisua, itsepäisyyttä ja usein myös taistelutahtoa, adrenaliinia siis antaa ja sillä voimalla sitten ne muurit kaatuvat!

 54. Et voi siihen kuolla! Mutta kyllä harmittaa tollanen, kerrassaan. Paranemisia sinulle ja kaikesta huolimatta ihanaa rippijuhlaa

 55. Tää on tuollaista siis kaikkialla eikä vain täällä päin :/ Voi harmistus 🙁 Toivottavasti buranalla jalkasi parantuisi vaikka taitaa kyllä sen kortisonin vaatia …..Mukavia rippijuhlia ja iloista viikonloppua <3

 56. Lástima la mala traducción no me dejó leer bien de que se trata tu enfermedad, pero ya te puse en oración para que mejores pronto. Me encanta tu blog, tu jardin, tus perros, adoro ese jardin cerrado con cortinas blancas!!!!! Que mejore tu salud muy pronto!

 57. Niin kai pitäisi. Yritän nyt lepäillä ja ottaa yöksi kipulääkkeen.

 58. Joo, kaikki tuntuvat olevan lomilla. Lääkärien koulutusmääriä pitäisi lisätä.

 59. Hih. Varmaan tuo jalka siitä kevään kottikärryrallista tulehtuikin. On ollut enemmän tai vähemmän sökönä toukokuusta asti. Toisinaan kroppa kestää vaikka mitä, toisinaan ei.

 60. Kiitos! Tuo ronkkiminen on niin totta! Juuri siksi en mene työterveyteen enkä terveyskeskukseen. On ronkittu! Hyvää kesää!

 61. Vau, teillä on ollut porukkaa! Meillä ei montaa sukulaista ole…

 62. Voi ei! Tuo tilannehan on aivan kamala… Tsemppiä, muuta en nyt osaa tähän sanoa. 🙂

 63. Voi ei. Todella ikävä kuulla. On ikävää, kun akuuttiongelmissa ei apua saa. Mistä sitä voi tietää kuukausia aiemmin, että tulee ongelmia terveyden kanssa. Tsemppiä.

 64. Satu, hakeudu yksityisen reumaläkärin hoitoon yksityisellle asemalle. Jos lääkärisi on lomalla, joku muu ko. aseman lääkäreistä hoitaa sinut! Minä olen nyt yhdellä lääkärärillä Mehiläisessä sekä yhdellä Terveystalolla ja aina minulta on kysytty jopa ennen leikkauksia, että minä päivänä haluan operaation. Lisäksi on privaattihammaslääkäri ja gynekologi. Voi maksaa, mutta on jostain mistä en tingi ja se on terveys.

  Äitini syöpä. laajalle levinnyt lymfooma, diagnosoitiin terveyskeskuksessa närästykseksi! Minä siirsin hänet tutulle lääkärille Porissa ja saimme viikossa sekä avausleikkauksen, että leikkauksella tieodn, että sytostaateilla voidaan autta, jos äiti, 80 vee silloin, kestää hoidot. Hän kesti! Nyt puuhaa puutarhassaan, kävelee monta kilometria päivässä ja lukee paljon lehtiä ja kirjoja, osallistuu monenlaiseen ja haluaa elokuulla meidän kanssa Suomen parhaaseen kalaravintolaan, jonne tietysti menemme koko perhe.

  Käivin 10 vuotta sitten terveyskeskuksessa leikkauttamassa yhden luomen, sillä minulla on ollut melanooma, joka leikattiin privaatisti Turun yliopistollisessa vuosia sitten. Se yksi luomi, ei se syöpäöuomi, vaan ihna tavallinen, tulehtui ja siihen tuli antibioottikuuri! Sen jälkeen olen säästänyt muusta, mutta en terveydestä: Suosittelen!

  Ystäväni kärsii myös reumakivuista ja valvoo yöt, mutta hän käyttää vain terveyskeskusta. Sieltä annettiin kukonhelttauutepistoksia, joita pidetään ihan uskomushoitona sekä Buranaa. Yksityisellä olisi noihin kipuihin saanut jo Tramalia. Mutta jokainen valitsee palveluntarjoajansa.

  <3

 65. En tunne Etelä-Karjalan keskussairaalan reumapoliklinikan käytäntöjä, mutta oletan sen toimivan ajanvarausperiaatteella. Potilaat saanevat aikansa viikkoja etukäteen, oletan.

  Jotta poliklinikan aikataulut onnistuvat, on mahdotonta ottaa väliin potilaita. Jos yhden ottaa, pitää ottaa kaikki muutkin ylimääräiset soittajat. Toisekseen mikään käynti ei kestä vain viisi minuuttia. Jokaiseen vastaanottoon liittyy toimenpiteen lisäksi papereihin tutustumista ja toimenpiteen kirjaamista, mikä vie aikaa paljon enemmän kuin viisi minuuttia. On niin helppo syyttää terveydenhuollon ihmisiä, kun ei saa heti apua, vaikka vaivat olivat alkaneet jo toukokuussa.

  Lienen onnekas, kun olen tyytyväinen saamaani hoitoon. Käyn sekä terveyskeskuksessa että joissakin asioissa ehdottomasti yksityisellä. Omaan terveyteen satsaaminen ei ole tuhlausta!

  Hyvää viikonloppua ja onnistuneita rippijuhlia!

 66. Joo se naltrexone on endorfiinisalpaaja, mitä käytetään opiaattivieroituksessa. Annostus narkkareilla on 50µg ja autoimmuunisairauksien hoidossa 1-4µg eli sama lääke, mutta pienemmällä annoksella buustataan elimistön omaa endorfiinituotantoa, mikä autoimmuunityypeillä on heikkoa.

 67. Saitpa huonoa kohtelua 🙁 Ei olis kauaa menny piikkiin, mutta ku ei niin EI. Jos soitat aikaa lääkäriin tk:n, ei pääse, on ihan täyttä ja sitten jos pääset, niin ketään ei ole odotushuoneessa sun lisäksi. Missä se kiire on, kysyn vaan? Hoitajat istuu lasikopeissa juttelemassa, ainakin siltä tuntuu.
  Mulla olis varmaan yhden kirjan verran kerrottavaa siitä, millaista kohtelua sain selän ollessa akuuteimmassa kipuvaiheessa. Pahin oli se että ensiavusta sanottiin että saan vaikka halvaantua kotiin, mutta tänne ei tartte tulla ennen aamua (jos sittenkään). Hätä oli suuri kun alkoi tunto mennä…. mutta ei siitä sen enempää 😉 Enkä jaksanut tehdä edes valitusta käytöksestä ,vaikka muut kehotti, olin liian kipeä ja väsynyt moiseen. Arvatkaa olinko täynnä kaikkeen sairaalaan, lääkäreihin ym. liittyvään ettei tosikaan.
  Mutta sulle tsemppiä ja parempaa tulevaa Satu!

 68. Voimia ja tsemppiä Satu!!!!
  Eipä ole teillä reumapolilla palveluasennetta yhtään 🙁 Kannattaa valittaa, vaikka eipä siitä taida apua olla. Jos ei muu auta, niin yritä päästä päivystykseen.

 69. Tsemppiä kovasti! Julkisen terveydenhuollon laatuun ja määrärahoihin saisi kyllä satsata enemmän.

 70. Julkisen puolen palvelutaso on kait kaikken tiedossa. Mutta ihmettelen tuota yksityistä. Meillä Lohjalla on Mehiläinen, johon pääsee aina. Siellä on yksi lääkäri, joka ottaa ilman ajanvarausta niitä potilaita, jotka kävelevät sisään. En ole koskaan odottanut puolta tuntia kauempaa siellä. Julkisella saa jonottaa monta tuntia päivystyksessä ja aikoja saa viikkojen päähän.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: