Kärryt tulloo!!!

Kärryt tulloo!!!

Hih, ”Pois alta! Kärryt tulloo!!!”, huudahtaa Mikki selvästikin…

Kiirettä piti eilen Mikillä. Piti valvoa syyslannoituksen laatua. No, laatu oli korkea ja Mikki oli hommiin tyytyväinen.

Pääsimme eilen viimein Mikin kanssa tositoimiin. Autotallissa oli jo viikon odottanut kolme Biolanin Syksyn PK-lannoitesäkkiä. Eilen pystyin sen verran kävelemään tulehtuneella jalallani, että saimme homman alulle. Tänään luottoapurini (äitini) hoiti syyslannoituksen loppuun.

Biolan Syksyn PK-lannoite on luomuerikoislannoite puutarhan monivuotisten hyöty- ja koristekasvien syyslannoitukseen. Syksyn PK-lannoite parantaa kasvien talvenkestävyyttä ja edistää seuraavan vuoden kukkasilmujen muodostumista. Olethan muistanut syyslannoituksen? Vielä ehdit, jollet!

Lannoite sisältää eloperäisessä muodossa olevaa fosforia ja kaliumia sekä hivenravinteita. Lannoite ei sisällä lainkaan talvilepoon siirtymistä häiritsevää typpeä. 

Biolan Syksyn PK-lannoite sopii myös istutuslannoitteeksi sekä fosfori- ja kaliumtäydennykseen muiden lannoitteiden täydennyksenä.

 • koristepuille ja -pensaille

 • perennoille

 • hedelmäpuille

 • marjapensaille

 • mansikalle ja vadelmalle

 • nurmikolle

 • 10 litran säkillinen riittää syyslannoitukseen noin 120 m²:lle ja 25 litran säkillinen noin 300 m²:lle.

  Koristekasveille tehdään syyslannoitus elo-syyskuussa ja hedelmäpuille sekä marjapensaille heti sadonkorjuun jälkeen. Lannoiterakeet voidaan sekoittaa kevyesti pintamultaan – esimerkiksi haravalla. Jos on kuivaa, kastelu nopeuttaa lannoiterakeiden liukenemista.

  Kiitos, Biolan, että saimme Mikin kanssa syyslannoitteet kokeiluun ja esiteltäviksi.

  24 thoughts on “Kärryt tulloo!!!

  1. Mukavaa että tassusi on hiukan antanut periksi ja pääset touhuamaan ja ihanaa kun äitisi on apunasi ja tietenkin Mikki! Syyslannoitus on vielä tekemättä!

  2. Ikävä totuus on, ettei tassu kestä. Touhusin eilen tasan noitten kuvien verran. Normaalisti olisin hoitanut homman tuossa tuokiossa. Nyt en. Äitini lannoitti tänään. Minä olin vaihteeksi lääkärissä piikitettävänä. Lääkkeetkin meni vaihtoon ja jalka kuvattiin.

  3. Hieno homma että olet saanut syyslannoituksen tehtyä. Minäkin tein lannoituksen viime viikolla juuri sopivasti ennen perjantain sadepäivää. Ja kiva kuulla, että olet jo sen verran hyvässä kunnossa että pääset puuhastelemaan puutarhaan.

  4. Kiitos, Marliska. Vähän nyt olin tuon touhuamiseni suhteen tuossa ylioptimistinen. En voinut touhuilla oikeastaan mitään. Sen verran, että muutaman kauhallisen heitin. Äitini lannoitti tänään. Jouduin tänään taas sairaslomalle loppuviikoksi.

  5. Tsemppia paranemiseen, ihan rauhassa vaan…

   Mikähän siinä on, että syyslannoitteet meinaa aina jäädä, vaikka pussikin odottaisi valmiina. Täytyykin nyt ryhdistäytyä, kiitos muistutuksesta!

  6. Kiva nähdä ja kuulla, että olet jo päässyt jalkeille! Kaunis vaaleanpunainen ruusu sinulla siinä kaariportissa

  7. En minä valitettavasti vielä ole kummoisessa kunnossa. Sairaslomalla olen taas…

  8. Joo, pakko ottaa iisisti. Mieli palaa pihahommiin, mutta ei onnistu. Joo, helposti se syyslannoitus jää.

  9. Kiva nähdä sinut jalkeilla. Voimia ja paranemista edelleen!
   Minäkin käytän tuota luonnonmukaista lannoitetta ja suosittelen sitä asiakkaillekin. Noissa luonnonmukaisissa lannoitteissa on sekin hyvä puoli, että ne parantavat maata, kasvien "ruokinnnan" lisäksi.

  10. Voih, meinasi unohtua koko syyslannoitus, hyvä kun muistutit!
   Mukava nähdä sinut taas jalkeilla, voi hyvin <3

  11. Hyvä että voit jo hiukan puuhailla rakkaassa puutarhassasi, ja kiitos muistutuksesta.

  12. Kiitos muistutuksesta…meillä se taitaa jo olla myöhäistä…Iloa päiviisi!

  13. Älä rasita jalkaa liikaa vaikka kuinka tekis mieli käppäillä pihalla! Tsemppiä sinne kovasti!

  14. Ilmankos kukkaloistosi on kohdillaan, kun lannoituskin on hoidossa.
   Luinkin tuosta, että jalka ei kestänyt sen kummempia temmellyksiä, on se kurjaa kun mieli halajaa mullan möyrintään. Aavistan tunteen pienesti, kun toinen käsi oli poissa pelistä erään kevään…

  15. Voi kuinka ikävää, ettet pääse täysillä puuhastelemaan ihanassa puutarhassasi:( Toisaalta olet kyllä onnekas, sinulla on niin monta apuria siellä<3

  16. Kiitos, Riina. Enpä minä sen kummemmin ollut jaloillani. Kuvat otettiin ja siinä se. Ei voi, ei pysty, vaikka halua olisi.

  17. Mikki ottaa selvästi homman hyvin tosissaan, ihana kuva!

   Voimia ja tsemppiä, tosi kurjaa, ettei jalka jo parane.

  18. Totuus on tarua ihmeellisempää… En valitettavasti vielä voi.

  Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

  Back to top
  %d bloggaajaa tykkää tästä: